Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Σεπτέμβριος 2010-τ.365                              


ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ


ΑΔΡΑΝΗ
ΚΕΦΑΛΑΙΑ
1,1 ΤΡΙΣ. ΔΟΛ.Περίπου τα δύο τρίτα των εταιρειών που συμμετείχαν στην ετήσια έρευνα της Ernst & Young για το κεφάλαιο κίνησης ανέφεραν επιδείνωση της απόδοσής τους κατά το 2009 σε σύγκριση με το 2008, με τον κύκλο μετρητών (cash-to-cash / C2C) να παρουσιάζει αύξηση της τάξης του 6% στις ΗΠΑ και του 3% στην Ευρώπη.
Στην έκθεση Με τα χέρια δεμένα (All tied up), που αφορά την απόδοση του κεφαλαίου κίνησης των 2.000 μεγαλύτερων -σύμφωνα με τις πωλήσεις- εταιρειών, με έδρα στις Η.Π.Α. και την Ευρώπη, αναφέρεται επίσης ότι οι εταιρείες έχουν ένα συνολικό ποσό ύψους 1,1 τρισ. δολαρίων ΗΠΑ το οποίο είναι αδικαιολόγητα δεσμευμένο σε κεφάλαια κίνησης, ποσό που αναλογεί περίπου στο 7% των πωλήσεων. Ο αριθμός αυτός είναι υψηλότερος σε σχέση με το περασμένο έτος (6%), γεγονός που υποδεικνύει ότι το χάσμα ανάμεσα στις εταιρείες με τις καλύτερες και τις χειρότερες αποδόσεις έχει διευρυνθεί.
Ο Γιώργος Μομφερράτος, Εταίρος της Ernst & Young Ελλάδος, αναφέρει:
«Η διαχείριση του κεφαλαίου κίνησης έχει γίνει ένας τομέας στον οποίο δίνεται μεγαλύτερη βαρύτητα τα τελευταία χρόνια, γεγονός που προκαλεί ερωτήματα σχετικά με το αν είναι πραγματικά αποτελεσματικές οι υφιστάμενες στρατηγικές. Ωστόσο, η επιδείνωση των αποδόσεων εξηγείται επίσης και από την άνιση ανάπτυξη των επιμέρους κλάδων της οικονομίας. Για ορισμένες εταιρείες, οι διακυμάνσεις των πωλήσεων και οι τιμές των βασικών αγαθών επηρέασαν σημαντικά τον υπολογισμό της απόδοσης του κεφαλαίου κίνησης. Επιπλέον, το 2009 ήταν ακόμα ένα έτος που σημαδεύτηκε από έντονες νομισματικές διακυμάνσεις, οι οποίες είχαν ισχυρότατη επίδραση στην απόδοση των εταιρειών».


ΗΠΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΥΡΩΠΗΣ
Στις ΗΠΑ, μόνον το ένα τρίτο των εταιρειών που πήραν μέρος στην έρευνα δήλωσαν βελτιωμένο κύκλο C2C το 2009 (σε σύγκριση με 63% το 2008). Οι περισσότερες εταιρείες (51%) κατάφεραν να βελτιώσουν την κατάσταση των πληρωτέων λογαριασμών τους, ενώ ένα πολύ μικρότερο ποσοστό ανέφερε βελτιωμένη κίνηση αποθεμάτων (36%) και βελτίωση των εισπρακτέων (25%).
Στην Ευρώπη, 38% των εταιρειών δηλώνουν καλύτερη απόδοση C2C (σε σύγκριση με 50% το 2008). Το ποσοστό των εταιρειών που κατέγραψαν βελτιωμένη κίνηση αποθεμάτων (37%) ήταν ελαφρώς υψηλότερο από εκείνο των εταιρειών με βελτιωμένα εισπρακτέα και πληρωτέα (32% για κάθε κατηγορία).
Η Ευρώπη αντιμετώπισε στο σύνολό της επιδείνωση στην απόδοση του κεφαλαίου κίνησης το 2009. Μόνο η Γερμανία και οι σκανδιναβικές χώρες δήλωσαν βελτίωση σε σχέση με το περασμένο έτος.
Γενικά, οι εταιρείες που εδρεύουν στις ΗΠΑ παρουσιάζουν καλύτερη απόδοση από εκείνες που έχουν τη βάση τους στην Ευρώπη. Ο συνολικός κύκλος C2C στις ΗΠΑ το 2009 ήταν κατά 3,5 ημέρες ή 8% μικρότερος από τον αντίστοιχο της Ευρώπης.


ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ
«Η εφαρμογή αποτελεσματικών στρατηγικών και διαδικασιών μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική μείωση του κόστους λειτουργίας και επίσης να αποδεσμεύσει τα "εν δυνάμει μετρητά”, τα οποία δεσμεύονται στο κεφάλαιο κίνησης», διαπιστώνει ο Γ. Μομφερράτος. «Οι κορυφαίες εταιρείες θα είναι εκείνες που θα υιοθετήσουν μια διαρθρωτικά νέα προσέγγιση με στόχο τη βελτίωση του κεφαλαίου κίνησης, μέσω της στενότερης συνεργασίας με τους βασικούς πελάτες και προμηθευτές, προωθώντας την αύξηση της αποτελεσματικότητας μέσα από την αλυσίδα προμηθειών, αξιοποιώντας πληροφορίες σχετικά με την προσφορά και τη ζήτηση σε πραγματικό χρόνο και εφαρμόζοντας ισχυρές πολιτικές διαχείρισης κινδύνου».


 


ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ALPHA BANK
Στήριξη στις μεταρρυθμίσεις
Η Ελλάδα έχει μπει σε μία περίοδο αλλαγής και μετασχηματισμού. Σε σύντομο χρονικό διάστημα πραγματοποιήθηκαν σημαντικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες έτυχαν θετικών σχολίων διεθνώς, που επιβεβαιώνουν την προσήλωση της χώρας στο τριετές πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγιάνσεως και οικονομικής προσαρμογής. Η Alpha Bank, ως τράπεζα αναφοράς, στηρίζει με την ισορροπημένη πολιτική της την προσπάθεια στηρίξεως της πελατείας της στις τρέχουσες συνθήκες.


ΤΟΝΙ ΜΠΛΕΡ
ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Η.Β.
Ο Γκόρντον είναι παράξενος
Είχα ένα προαίσθημα ότι η αποχώρησή μου και η διαδοχή μου από τον Γκόρντον [Μπράουν] θα έφερνε το τέλος της κυβέρνησης των Εργατικών. Ανακάλυψα πως είχε ένα μεγάλο κενό. Όχι ότι είχε λανθασμένο πολιτικό ένστικτο, αλλά ότι δεν είχε καθόλου ένστικτο σε ανθρώπινο επίπεδο. Πολιτικούς υπολογισμούς ναι, πολιτικό αισθητήριο όχι. Αναλυτική διάνοια οπωσδήποτε, συναισθηματική διάνοια μηδενική. Ο Γκόρντον είναι παράξενος τύπος.


ΑΧΜΕΤ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
Άρση casus belli εάν και εφ’ όσον...
Η στάση της Τουρκίας και της Ελλάδας, της μιας απέναντι στην άλλη, θα αλλάξει με αμοιβαία βήματα. Η Τουρκία δεν κάνει μονομερείς κινήσεις στο θέμα των 12 μιλίων, αφού υπάρχει προηγούμενη απόφαση της Αθήνας. Αν η Αθήνα παραιτηθεί του δικαιώματός της για επέκταση των χωρικών της υδάτων, η Άγκυρα θα άρει το casus belli. Πάντως, στις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας υπάρχει ύφεση, ενώ η νέα προσέγγιση της Άγκυρας στηρίζεται στο όραμα και όχι στην έννοια της απειλής.


ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΗΠΑ
Απελευθερώσαμε το Ιράκ
Στείλαμε στη μάχη νέους ανθρώπους, άνδρες και γυναίκες, και τους ζητήσαμε να κάνουν τρομερές θυσίες. Επιπλέον, δαπανήσαμε τεράστια ποσά στο εξωτερικό, σε μία δύσκολη συγκυρία για την οικονομία των ΗΠΑ. Μέσα απ' αυτό το αξιοσημείωτο κεφάλαιο στην ιστορία των ΗΠΑ και του Ιράκ, ολοκληρώσαμε την υποχρέωσή μας. Τώρα, ήρθε η ώρα να γυρίσουμε σελίδα. Η επιχείρηση για την απελευθέρωση του Ιράκ ολοκληρώθηκε και τώρα υπεύθυνοι για την ασφάλειά τους είναι οι Ιρακινοί. Παροτρύνω τους Ιρακινούς υπευθύνους να προχωρήσουν τάχιστα στον σχηματισμό κυβέρνησης. Μόλις η κυβέρνηση αναλάβει καθήκοντα, θα έχει αναμφίβολα έναν ισχυρό σύμμαχο: τις ΗΠΑ. Η μάχιμη αποστολή μας έλαβε τέλος, αλλά όχι και η προσήλωσή μας στο μέλλον του Ιράκ.


ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ
ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΥΒΑΣ
Λάθος μου οι διακρίσεις
Δεν έχω καμία προκατάληψη έναντι των ομοφυλοφίλων. Όμως, πράγματι, τα άτομα αυτά υπέστησαν διακρίσεις και διώξεις στην Κούβα. Αν κάποιος είναι υπεύθυνος γι’ αυτές, αυτός είμαι εγώ. Δεν έδωσα αρκετή προσοχή στο ζήτημα. Αυτά συνέβησαν τα πρώτα χρόνια της επανάστασης, όταν η χώρα μας αντιμετώπιζε μεγάλη αδικία και πολλές επιθέσεις από ξένες δυνάμεις. Η δύσκολη και επικίνδυνη αυτή κατάσταση περιέπλεξε κάποιες από τις αποφάσεις μου. Το να προσπαθώ να ξεφύγω από τις συνομωσίες της CIA, η οποία εξαγόραζε άτομα και τα έκανε προδότες του λαού μας, δεν ήταν απλή υπόθεση. Σε τελική ανάλυση, όμως, δεν πρόκειται να κατακρίνω άλλους. Αν κάποιος οφείλει να αναλάβει την ευθύνη, αυτός είμαι εγώ.


ΕΧΟΥΝΤ ΜΠΑΡΑΚ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΙΣΡΑΗΛ
Ναι στη διαίρεση της Ιερουσαλήμ
Η δυτική Ιερουσαλήμ και 12 εβραϊκές συνοικίες, όπου κατοικούν 200.000 άνθρωποι θα είναι δικά μας. Οι αραβικές γειτονιές στις οποίες ζουν σχεδόν 250.000 Παλαιστίνιοι ζουν θα είναι δικές τους. Θα ορισθεί ειδικό καθεστώς με συμφωνίες για την Παλιά Πόλη, το Όρος των Ελαιών και την Πόλη του Δαυίδ.


ΑΛΕΞΕΪ ΚΟΥΝΤΡΙΝ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΡΩΣΙΑΣ
Τα τσιγάρα και τα ποτά κάνουν καλό
Ο κόσμος πρέπει να το καταλάβει: Όσοι πίνουν και όσοι καπνίζουν κάνουν περισσότερα για να βοηθήσουν το κράτος. Η αύξηση της κατανάλωσης θα απέφερε περισσότερα έσοδα από φόρους, εξήγησε. Αν καπνίζετε ένα πακέτο τσιγάρα την ημέρα, δίνετε περισσότερα για την επίλυση κοινωνικών προβλημάτων.


ΜΑΧΜΟΥΝΤ ΑΜΠΑΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗΣ ΑΡΧΗΣ
Το Ισραήλ να τηρήσει τις δεσμεύσεις του
Υπενθυμίζουμε την δέσμευσή μας να τηρήσουμε όλες τις υποχρεώσεις μας και καλούμε τους Ισραηλινούς να τηρήσουν τις δικές τους, μεταξύ αυτών και την αναστολή κάθε οικοδομικής δραστηριότητας στους οικισμούς τους. Η αναστολή δεν αποτελεί προϋπόθεση των διαπραγματεύσεων, αλλά στόχο εφαρμογής μίας δέσμευσης επί της οποίας θα υπάρξει μία συμφωνία.


ΑΝΓΚΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ
ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ
Η Γερμανία βοηθάει την Ελλάδα
Βλέπω με ικανοποίηση ότι η Ελλάδα συνεχίζει την πολιτική της σταθεροποίησης με αποφασιστικότητα, ενάντια σε πολλές αντιστάσεις και καταπιάνεται με ένα πλήθος δομικών μεταρρυθμίσεων. Η Γερμανία βοηθάει την Ελλάδα εκεί όπου μπορεί, επειδή δεν πρόκειται μόνον για χρηματοπιστωτικά ζητήματα, αλλά και για ζητήματα διαχείρισης και εκσυγχρονισμού.


ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Έλλειμμα σωστής λειτουργίας
Δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα. Αυτά τα οποία βιώνουμε σήμερα ως μια πραγματικότητα στα ασφαλιστικά ταμεία, είναι κάτι το οποίο είναι ελεγχόμενο, δεν είναι κάτι που μας έχει ξεφύγει ως φαινόμενο ή ως κατάσταση, απλά προσπαθούμε να εντείνουμε τις προσπάθειες για την καταβολή των εισφορών. Εάν δει κανένας τα στοιχεία του ΙΚΑ, θα διαπιστώσει ότι το έλλειμμα όλο, προέρχεται από την τεράστια αύξηση των δαπανών Υγείας. Βεβαίως, δεν σημαίνει αυτό ότι πρέπει να γίνει στάση πληρωμών, υπάρχει μια καθυστέρηση πληρωμής των οφειλών του ΙΚΑ, αλλά πρέπει να πούμε ότι σε αυτό το αποτέλεσμα καταλήξαμε από την στιγμή που και η φαρμακευτική και η υγειονομική περίθαλψη είχαν τεράστια αύξηση τα τελευταία 6 -7 χρόνια. Για πολλά χρόνια η κατάσταση ήταν ανεξέλεγκτη και αυτοί που ωφελήθηκαν είναι όσοι εκμεταλλεύθηκαν αυτό το έλλειμμα σωστής λειτουργίας που υπήρχε στα ταμεία, και λειτούργησαν σε βάρος των ταμείων.

  Περιεχόμενα
ΕΝ ΑΡΧΗ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ:ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΑ ΠΤΩΤΙΚΗ Η ΤΑΣΗ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ 75η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΠΑΠ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ DELTA BLACKFIRE
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΑΓΟΡΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ
ΕΡΕΥΝΑ ΕΥΡΩΒΑΡΟΜΕΤΡΟΥ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΡΗΤΩΝ ΑΡΤΟΣ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΕΣΠΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΡΘΡΟ ΗΛΙΑ ΦΟΥΤΣΗ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ EUROMONEY
ΑΝΑΛΥΣΗ JPMORGAN
ΦΑΚΕΛΟΙ: MIG, S&B, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ
MASTER CARD BAROMETER
5ο ΕΤΗΣΙΟ ROADSHOW
ΣΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site