Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Οκτώβριος 2010-τεύχος 366                              

ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ-DEFENSYS 2010


ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΗ έκθεση “DEFENSYS” διοργανώνεται από τη ΔΕΘ ΑΕ και τη HELEXPO ΑΕ, κρατικούς φορείς και επίσημους διοργανωτές εκθέσεων στην Ελλάδα, καθώς και από το Διαβαλκανικό και Παρευξείνιο Επιχειρηματικό Κέντρο (ΔΙΠΕΚ), υπό την αιγίδα και με την πλήρη υποστήριξη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος.

Η έκθεση “DEFENSYS 2010” εγκαινιάστηκε από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελο Βενιζέλο. Υψηλά ιστάμενα στελέχη του Υπουργείου, καθώς και εκπρόσωποι διεθνών Ενόπλων Δυνάμεων, επισκέφθηκαν την Έκθεση κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ημερών λειτουργίας της.
Ως χώρος φιλοξενίας της Επίσημης Εκθέσεως Αμύνης και Ασφαλείας “DEFENSYS”, η Θεσσαλονίκη έχει τεράστια σημασία, καθώς πρόκειται για τη βάση του NDC-GR (Nato Deployment Corps) και βρίσκεται κοντά στο αρχηγείο του CAOC (Combined Air Operations Centre), στην 1η Στρατιά, στη Διοίκηση Τακτικής Αεροπορίας της Πολεμικής Αεροπορίας, στο SEEBRIG (South-Eastern Europe Brigade), και πολλές άλλες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Επίσης, το αρχηγείο του Γ’ Σώματος Στρατού βρίσκεται δίπλα στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης.
Συνεχίζοντας την μακρά ελληνική παράδοση της διοργάνωσης επιτυχών διεθνών εκδηλώσεων αμύνης και ασφαλείας και στρατηγικά τοποθετημένη στο σταυροδρόμι της Ευρώπης, των Βαλκανίων, της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, η έκθεση “DEFENSYS 2010” προσφέρει στις συμμετέχουσες βιομηχανίες ένα βήμα για δικτύωση, ανταλλαγή ιδεών που αφορούν στη βιομηχανική συνεργασία, τη δημιουργία συμπράξεων, καθώς και την ευκαιρία για άμεση επαφή με βασικούς υπεύθυνους λήψης αποφάσεων στις διεθνείς αγοράς αμύνης και ασφαλείας.
Ο χώρος της έκθεσης, βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, και είναι εύκολα προσβάσιμος, σε απόσταση 20 λεπτών από τα μείζονα ξενοδοχεία της πόλης, και με άφθονο χώρο στάθμευσης.
Όλος ο διαθέσιμος εκθεσιακός χώρος της DEFENSYS 2010, η οποία έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των μεγαλύτερων βιομηχανιών της διεθνούς αγοράς αμύνης και ασφαλείας, καταλήφθηκε από βιομηχανίες αμύνης από 21 χώρες: Γερμανία, Σουηδία, Αρμενία, Βουλγαρία, Ιταλία, Γαλλία, Ουγγαρία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισραήλ, ΗΠΑ, Ελλάδα, Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβακία, Ισπανία, Λίβανο, Λουξεμβούργιο, Ιορδανία, Καναδά, Ελβετία και Ρωσία. Επίσης, συμμετείχαν οι μεγαλύτερες εταιρείες του τομέα διεθνώς.
Διεθνείς οργανισμοί όπως οι NAMSA (η ειδική υπηρεσία Συντήρησης και Ασφάλειας του ΝΑΤΟ), NATO και EU/CSDP ήταν ως εκθέτες με περίπτερο. Πρέπει, επίσης, να σημειωθεί ότι υπήρξε και ειδικό Περίπτερο όπου παρουσιάστηκε η πρώτη τεκμηριωμένη Διεθνής Αποστολή Επιβολής και Διασφάλισης της Ειρήνης, η οποία πραγματοποιήθηκε το 1897 με τη συμμετοχή επτά χωρών. Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος προσκάλεσε  95 χώρες να συμμετάσχουν επίσημα στην έκθεση DEFENSYS 2010.Λίγες μέρες πριν την έναρξη της έκθεσης, 42 χώρες είχαν επιβεβαιώσει ότι θα επισκεφθούν επισήμως την Έκθεση με Κυβερνητικά Κλιμάκια και Αποστολές Ενόπλων Δυνάμεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι 19 Υπουργοί και Υφυπουργοί Αμύνης ηγήθηκαν των Αποστολών των χωρών τους.
Επί τη ευκαιρία της DEFENSYS, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος διοργάνωσε ημερίδα-φόρουμ υψηλού επιπέδου.


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΥΡΙΟΤΕΡΩΝ ΕΓΧΩΡΙΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ


ΕΒΟ


Η Ελληνική Βιομηχανία Όπλων (ΕΒΟ) ιδρύθηκε το 1977 με σκοπό να αναλάβει την εγχώρια παραγωγή των εκατοντάδων χιλιάδων τυφεκίων διαμετρήματος 7,62 χιλ. που ήταν απαραίτητα για τον εκσυγχρονισμό του φορητού οπλισμού του στρατού. Πράγματι η ΕΒΟ πάνω από μια 15ετία παρήγαγε περί τις 500.000 τυφέκια της σειράς G3. Κύριοι πελάτες της υπήρξαν ο Ελληνικός Στρατός και η Κυπριακή Εθνοφρουρά. Η συμπαραγωγή του τυφεκίου (ολοκληρώθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 90), ξεκίνησε με την εγχώρια παραγωγή λίγων κυρίων εξαρτημάτων και την εισαγωγή των υπολοίπων από τη Γερμανία αλλά έκλεισε με αντίστροφη κατάσταση. Συγκεκριμένα, η παραγωγή ξεκίνησε το 1979 με Ελληνική Προστιθέμενη Αξία (ΕΠΑ) περίπου 30% που με την πάροδο του χρόνου έφτασε στο 85%. Έτσι στο τέλος του προγράμματος όλα σχεδόν τα εξαρτήματα παράγονταν στην EBO και μόνο ένας πολύ μικρός αριθμός εισαγόταν από τη Γερμανία.
Τη δεκαετία του �80, η ΕΒΟ αναπτύχθηκε και πέρα από τη μονάδα στο Αίγιο, απόκτησε συγκροτήματα στη Μάνδρα Αττικής, το Λαύριο καθώς και εργοστασιακές μονάδες στην Κύμη και στην Ήπειρο. Έτσι επεκτάθηκε και σ΄ άλλους τομείς παραγωγής όπως, η γόμωση και η παραγωγή πυρομαχικών, η χύτευση μεταλλικών μερών και η παραγωγή στρατιωτικού ιματισμού και ατομικού εξοπλισμού.


ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ


Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 80 η ΠΥΡΚΑΛ ήταν ουσιαστικά η μόνη εταιρία που δραστηριοποιείτο στον κρίσιμο χώρο των πυρομαχικών. Την τελευταία 15ετία στο χώρο δραστηριοποιείται και η ΕΒΟ μετά την απόκτηση νέων εγκαταστάσεων και την επέκταση των δραστηριοτήτων της. Έτσι η δεκαετία του 90 βρήκε τις δύο εταιρίες να ανταγωνίζονται σε κάποιους τομείς μεταξύ τους και να επιδιώκουν να μοιραστούν την ούτως ή άλλως περιορισμένη πίτα παραγγελιών για νέα πυρομαχικά του ΕΣ.
Σήμερα είναι κοινό μυστικό ότι και οι δύο εταιρίες και ιδιαίτερα η ΠΥΡΚΑΛ προμηθεύει τον ελληνικό στρατό με πυρομαχικά σε τιμές κατά πολύ υψηλότερες της διεθνούς αγοράς. Με αυτό τον τρόπο επιδιώκουν να καλύψουν τα υπέρογκα λειτουργικά τους έξοδα, το κόστος του υπεράριθμού προσωπικού τους και τέλος το κόστος της κακοδιαχείρισής τους και των κακών επιχειρηματικών επιλογών τους. Φυσικά τίποτα από τα παραπάνω δεν επιτυγχάνεται και απλά ένας φαύλος κύκλος υπερχρέωσης βρίσκεται σε συνεχή εξέλιξη. Το Υπουργείο Εθνικής ’μυνας κατά διαστήματα επιχειρεί κάποιες διορθωτικές κινήσεις και κυρίως αναθέτει νέες παραγγελίες με ασύμφορες τιμές σε μια προσπάθεια ύπαρξης παραγωγικού έργου.
Σήμερα οι ενοποιημένες πλέον ΕΒΟ και ΠΥΡΚΑΛ υπό την επωνυμία Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ), βρίσκονται λίγο πριν την υλοποίηση σημαντικών προγραμμάτων πυρομαχικών που θα τους επιτρέψουν να εξέλθουν από την κρίση στο συγκεκριμένο τομέα. Το γιγαντιαίο για τα ελληνικά δεδομένα πρόγραμμα προμήθειας πυρομαχικών αρμάτων 120 χιλιοστών ύψους 139 εκατ. ευρώ αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία τόσο για την μεταφορά τεχνογνωσίας όσο και την επίτευξη υψηλής ΕΠΑ. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται επίσης να παρουσιάσει η προμήθεια πυρομαχικών όλμων 120 χιλ. Η είσοδος του νέου διαμετρήματος σε υπηρεσία επιβάλλει στον ΕΣ που στερείται παντελώς τέτοιων πυρομαχικών να τα προμηθευτεί σε μεγάλες ποσότητες.


ΟΧΗΜΑΤΑ


Στο συγκεκριμένο τομέα, η όποια προσπάθεια ενίσχυσης της ελληνικής βιομηχανίας αφορά σχεδόν αποκλειστικά στην εταιρία ΕΛΒΟ (πρώην Steyr Ελλάς). Η εταιρία ανέλαβε από τα τέλη της δεκαετίας του ΄70, το έργο της σταδιακής αντικατάστασης του συνόλου των πεπαλαιωμένων βενζινοκίνητων οχημάτων που διέθεταν οι Ένοπλες Δυνάμεις.
Τη δεκαετία του ΄90, η ΕΛΒΟ βρήκε μια ακόμα καλή διέξοδο με την παραγωγή οχημάτων για την κάλυψη των αναγκών των κρατικών οργανισμών των μέσων μαζικής μεταφοράς. Δεν έπαψε όμως ποτέ να πιέζει για ανάληψη μεγάλου προγράμματος από τις Ένοπλες Δυνάμεις. Έτσι το έτος 2000 της ανατέθηκε η σύμβαση παραγωγής 2.000 οχημάτων τύπου MB290GD και δύο χρόνια αργότερα ενεργοποιήθηκε η option της σύμβασης που αφορούσε σε άλλα 2.450 οχήματα. Οι παραδόσεις για τα τελευταία ολοκληρώθηκαν πριν από λίγους μήνες. Όμως στο μεταξύ χρονικό διάστημα χάθηκαν αρκετές ευκαιρίες για επιπλέον έργο. Οι πλέον χαρακτηριστικές είναι οι προμήθειες των οχημάτων VBL και Hummer. Και τα δύο προγράμματα αποτελούν παράδειγμα (προς αποφυγήν) κατάτμησης προμήθειας και απώλειας σημαντικής ΕΠΑ.
Το 1997, ο ΕΣ διαπίστωσε καθυστερημένα την ανάγκη προμήθειας ελαφρών τροχοφόρων τεθωρακισμένων οχημάτων κατά τη συμμετοχή δυνάμεών του στην επιχείρηση Alba στη γειτονική Αλβανία. Τότε προχώρησε εσπευσμένα στην προμήθεια 13 VBL για την κάλυψη των επιτακτικών αναγκών του. Οι συνολικές ανάγκες του για τέτοια οχήματα προσδιορίστηκαν αργότερα σε 450 τεμάχια, αριθμός επαρκής για την εγχώρια συμπαραγωγή του οχήματος. Η προηγούμενη εμπειρία της ΕΛΒΟ από τα προγράμματα παραγωγής των ΤΟΜΠ Λεωνίδας τις επέτρεπε να αναλάβει κατ� ελάχιστον τη συναρμολόγηση και τη κατασκευή του θωρακισμένου κελύφους. Δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Μέχρι σήμερα, ο ΕΣ έχει παραγγείλει 241 τέτοια οχήματα με οκτώ διαφορετικές παραγγελίες. Είναι πολύ πιθανό στο μέλλον, να έχουμε και νέα παραγγελία  Όμως ακόμη και αν επιχειρηθεί να καλυφθεί το σύνολο των υπολοίπων αναγκών είναι προφανές ότι το ποσοστό της ΕΠΑ δεν θα φτάσει εκεί που θα μπορούσε με μια μαζική αρχική παραγγελία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στη διαδικασία προμήθειας των VBL, η ΕΛΒΟ δεν είχε καμία εμπλοκή. Αντίθετα, η εταιρία ενεπλάκη στις επανειλημμένες προμήθειες οχημάτων Hummer επιτυγχάνοντας στοιχειώδη ΕΠΑ. Τα τελευταία χρόνια ο ΕΣ προέβη σε πέντε διαφορετικές παραγγελίες οχημάτων διαφόρων τύπων και έχει προμηθευτεί ή παραγγείλει μέχρι τώρα 350 οχήματα. Φυσικά και εδώ η κατάτμηση μέσα από πέντε διαδοχικές παραγγελίες δεν επέτρεψε τη σημαντική εγχώρια ΕΠΑ. Το παράδοξο είναι στο ενδιάμεσο διάστημα εκτιμήθηκαν οι συνολικές ανάγκες σε τέτοια οχήματα και προσδιορίστηκαν σε κάτι παραπάνω από 1.000. Η υλοποίηση όμως μιας μαζικής παραγγελίας που θα λάμβανε σοβαρά υπόψη και την ΕΛΒΟ δεν προχώρησε και επιλέχθηκε η μέθοδος της κατάτμησης των παραγγελιών.
Θα πρέπει να γίνει απόλυτα αντιληπτό ότι με δρομολόγηση κατακερματισμένων προμηθειών μόνο οι διάφοροι έμποροι και μεσάζοντες μπορούν να είναι ικανοποιημένοι.Οι φορείς της Β. Ελλάδας χαιρετίζουν την έκθεση                        


 THN αμέριστη συμπαράστασή τους στη διοργάνωση της Διεθνούς Eκθεσης Defensys 2010, εκφράζουν οι φορείς της πόλης, ΣΒΒΕ, ΣΕΒΕ, ΕΣΘ και ΕΕΘ κάνοντας λόγο για πολλαπλά οφέλη που θα αποκομίσει η Βόρεια Ελλάδα.
Ειδικότερα, με επιστολή του προς τον υπουργό Εθνικής Aμυνας Ε. Βενιζέλο, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος τονίζει ότι τα οφέλη είναι προφανή και συμβάλλουν αδιαμφισβήτητα στην ανάδειξη του στρατηγικού ρόλου της πόλης της Θεσσαλονίκης στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή της ΝΑ Ευρώπης.
Ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Β. Ελλάδας επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι η διοργάνωση της έκθεσης στη Θεσσαλονίκη θα δώσει την ευκαιρία στις επιχειρήσεις της περιφέρειας να αποκτήσουν ευκολότερη πρόσβαση στην αμυντική βιομηχανία και στη βιομηχανία ασφαλείας, γεγονός που συμβάλλει στην ενδυνάμωση της εξωστρέφειας της περιφέρειας και της χώρας μας γενικότερα.
Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης υπογραμμίζει ότι «η διοργάνωση μιας τόσο σημαντικής έκθεσης, εν μέσω της οικονομικής δυσπραγίας που ταλανίζει την Ελλάδα, αναμένεται να αποτελέσει τονωτική ένεση για την περιοχή ενώ παράλληλα θα καταστήσει τη Θεσσαλονίκη μία πόλη με διεθνή αναγνωρισιμότητα».
Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, επισημαίνει ότι, «εν μέσω της οικονομικής κρίσης και των συνεπειών της σε επιχειρήσεις και εργασία, η Θεσσαλονίκη χρήζει άμεσης ανάγκης διοργάνωσης της “Defensys 2010”, που αποτελεί μια διεθνή συνάντηση της παγκόσμιας αμυντικής βιομηχανίας και η οποία θα προσδώσει στην πόλη μας μια τεράστια αναγνωρισιμότητα, τονώνοντας παράλληλα το εμπόριο και την παροχή υπηρεσιών της περιοχής».


INTRACOM DEFENSE ELECTRONICS


ΝΕΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ RAYTHEON


Σύμβαση ύψους 4,8 εκατ. ευρώ υπέγραψε η Intracom Defense Electronics, μέλος του Ομίλου Intracom Holdings με την Raytheon, και αφορά στην παραγωγή συγκροτημάτων των αντιαεροπορικών συστημάτων Patriot για κάλυψη αναγκών τρίτων χωρών, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση.
Η συγκεκριμένη συμφωνία αποτελεί την τρίτη σύμβαση σε διάστημα ενός ετούς των δύο εταιριών και είναι η συνέχεια των προηγούμενων συμφωνιών ύψους 55,7 εκατ. δολ. και 25 εκατ. δολ. που υπεγράφησαν τον Σεπτέμβριο 2009 και τον Μάιο 2010, αντίστοιχα.
Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, με τη σύμβαση αυτή ανανεώνεται η εμπιστοσύνη της Raytheon προς την Intracom Defense Electronics και ενισχύονται οι προοπτικές περαιτέρω επέκτασης της σημαντικής συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιριών στο πλαίσιο του υψηλού διεθνούς ενδιαφέροντος για τα συστήματα Patriot.


ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ  THALES
Ολοκληρώθηκε η ανάπτυξη του Συστήματος Απομακρυσμένου Ελέγχου VHF/HF (RCS 610), που είχε ανατεθεί στην Intracom Defense Electronics από τη Thales.
Η ανάθεση του έργου είχε γίνει στο πλαίσιο σύμβασης ύψους 2,6 εκατ. EYR;V που υπεγράφη το 2008 και πλέον εισήλθε στη φάση της σειριακής παραγωγής του με την τοποθέτηση αρχικής παραγγελίας, ενώ αναμένεται σημαντική αύξηση της ροής των παραγγελιών. Η INTRACOM Defense Electronics είναι, σε παγκόσμια κλίμακα, ο μοναδικός και αποκλειστικός κατασκευαστής του RCS 610 το οποίο είναι πολυλειτουργικό τερματικό, για τη σειρά των ασυρμάτων PR4G VHF
F@stnet και HF Skyf@st της THALES, ειδικά σχεδιασμένο για αμυντικές εφαρμογές. Υποστηρίζει ένα ευρύ πεδίο υπηρεσιών μέσω ασυρμάτων VHF και HF και επιτρέπει σε απομακρυσμένους χρήστες να αποκτούν τον έλεγχο όλων των σημαντικών παραμέτρων των ασυρμάτων.Συμφωνίες αυτής της μορφής, επαυξάνουν την πολύ σημαντική συμμετοχή της INTRACOM Defense Electronics σε προγράμματα ανάπτυξης και παραγωγής για συστήματα τηλεπικοινωνιών και επιβεβαιώνουν την αναγνώρισή της από κορυφαίους κατασκευαστές του αμυντικού κλάδου σε διεθνές επίπεδο. Παράλληλα η επιλογή της εταιρίας για την υλοποίηση του προγράμματος, καταξιώνει την INTRACOM Defense Electronics ως αξιόπιστο και προτιμώμενο συνεργάτη για την κάλυψη των διεθνών απαιτήσεών της THALES, μίας από τις πλέον σημαντικές εταιρίες παγκοσμίως στα πεδία Αεροδιαστημικής, Άμυνας και Ασφάλειας.


 


SAAB
ΗΓΕΤΗΣ ΣΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΙΣΘΗΤΗΡΩΝ

 
H Saab πιστεύει ότι η DEFENSYS  είναι αξιόλογη Διεθνής Εκθεση Αμυντικού εξοπλισμού και Τεχνολογίας,και ιδιαίτερα σημαντική  τόσο για τους εκθέτες όσο και για  τους επισκέπτες.
Οι εκθέτες έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις τελευταίες εξελίξεις και καινοτομίες στο χώρο της Αμυντικής βιομηχανίας και ασφάλειας οι δε επισκέπτες να γνωρίσουν  αναλυτικά το ευρύ φάσμα των προϊόντων προηγμένης τεχνολογίας, τα οποία  διαμορφώνουν το μέλλον αυτού του κλάδου.


Η Saab, κατά τη διάρκεια της έκθεσης, θα παρουσιάσει  στους επισκέπτες καθώς και σε αντιπροσωπείες από την Ελλάδα και το εξωτερικό τις δυνατότητες της , με τη τεχνολογία αιχμής που διαθέτει,  με στόχο να ικανοποιήσει τις επιχειρησιακές απαιτήσεις και τις μεταβαλλόμενες ανάγκες τους.


Η Saab κατέχει ηγετική θέση παγκοσμίως στο τομέα προμήθειας συστημάτων αισθητήρων τόσο για στρατιωτικές εφαρμογές όσο και για εφαρμογές που αφορούν στην πολιτική προστασία. 
Η εταιρία απασχολεί συνολικά 12.800 εργαζόμενους και δραστηριοποιείται με θυγατρικές εταιρίες  σε όλες τις ηπείρους. Οι συνολικές ετήσιες πωλήσεις  της Saab ανέρχονται σε  200.000 ΜΕuro, διαθέτει δε για έρευνα και ανάπτυξη το 20% περίπου του κύκλου εργασιών.


Ενας απο τους τομείς της εταιρίας που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, με υποκατάστημα στην Αθήνα, είναι η Saab Electronic Defense Systems, πρώην  Microwave Systems & Avionics. Η εταιρία είναι ανάμεσα στους παγκόσμια κορυφαίους προμηθευτές λύσεων συστημάτων τεχνολογίας αιχμής τα οποία είναι διαλειτουργικά με αυτά του ΝΑΤΟ. Παρέχει επίσης υπηρεσίες για επιτήρηση, αποκάλυψη απειλής και εντοπισμό, προστασία σκαφών,προστασία Δυνάμεων και αεροπορικά ηλεκτρονικά.


Στην Ελλάδα έχουν παραδοθεί επιτυχώς στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία απο το 2008, τέσσερα Αεοφερόμενα Συστήματα Εγκαιρης Προειδοποίησης και Ελέγχου (ERIEYE) τα οποία ειναι επιχειρησιακά. Τα συστήματα αυτά αποτελούν πολλαπλασιαστή δύναμης των Ενόπλων Δυνάμεωντης Ελλάδας αλλά και στρατηγικό πολιτικό εργαλείο για τη χώρα, στο ιδιαίτερο γεωπολιτικό τοπίο της ευρύτερης περιοχής της ΝΑ Ευρώπης και της Μ. Ανατολής. Επίσης έχουν παραδοθεί επιτυχώς στον Ελληνικό Στρατό Ξηράς και είναι επιχειρησιακά τρία Συστήματα Εντοπισμού εχθρικού πυροβολικού (ARTHUR) τα οποία ικανοποιούν τις επιχειρησιακές απαιτήσεις των χρηστών με αξιοπιστία. Η εταιρία αναγνωρίζοντας τις ιδιαίτερες συνθήκες της παγκόσμιας οικονομιίας αλλά και της Ελλάδας,υποστηρίζει τις ελληνικές  Ενοπλες Δυνάμεις, στα πλαίσια των δυνατοτήτων της, σε ό,τι έχει σχέση με τα συστήματα που έχουν παραδοθεί. Σκοπός της εταιρίας, είναι η διατήρηση της εμπιστοσύνης και της μέχρι σήμερα καλής συνεργασίας, καθώς και η διεύρυνση αυτής της συνεργασίας στα πλαίσια πάντα των δυνατοτήτων της Ελλάδας.


ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ
Η δημιουργία της Defensys και παλαιότερα Defendory International έχει τις ρίζες τnς στην 1η Εθνική Έκθεση Αμυντικής Βιομηχανίας που οργανώθηκε το 1976. Η επιτυχία της εκθέσεως αυτής οδήγησε στην οργάνωση της Interaviation (Εκθεση Πολεμικής και Πολιτικής Αεροπορίας) το 1979, ενώ ένα χρόνο αργότερα η έκθεση μετεξελίχθη σε Διεθνή Έκθεση Συμβατικών Συστημάτων για την Εθνική Άμυνα, Ξηράς, Θαλάσσης και Αέρος και καθιερώθηκε με τον διακριτικό τίτλο Defendory International.
Η έκθεση διοργανώνεται ανελλιπώς ανά διετία, ενώ βασικό στοιχείο στο οποίο οφείλεται η επιτυχία της είναι ότι, εν αντιθέσει με την μέχρι τότε καθιερωμένη πρακτική, υπήρξε από την αρχή μία πολυκλαδική έκθεση με προϊόντα που καλύπτουν και τους τρεις κλάδους των ενόπλων δυνάμεων. Είκοσι και πλέον χρόνια μετά την πρώτη Defendory n έκθεση δεν κατέχει βέβαια αυτή τη μοναδικότητα αλλά εξακολουθεί να παραμένει μία από τις σημαντικότερες εκθέσεις αμυντικού υλικού για τους τρεις κλάδους των ενόπλων δυνάμεων σε ολόκληρο τον κόσμο.
Με δεδομένο ότι η ενίσχυση της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας αποτελεί ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο για το ελληνικό αμυντικό οικοδόμημα, η σημασία της εκθέσεως Defendory ενισχύεται, αφού φέρνει τις ελληνικές βιομηχανίες κοντά σε ευρωπαϊκούς και αμερικανικούς αμυντικούς κολοσσούς. Στην πραγματικότητα, η συγκεκριμένη έκθεση αποτελεί μία "αμυντική πύλη" οικονομικών, εμπορικών, τεχνολογικών και στρατηγικών περασμάτων. Μέσω της Defendory η εγχώρια αμυντική βιομηχανία εκθέτει τις δυνατότητές της και θέτει τις βάσεις για την ανάπτυξη ισχυρών και κερδοφόρων συνεργασιών. Έτσι, και πολύτιμο συνάλλαγμα εξοικονομούμε, και η εργασιακή εξασφάλιση επιτυγχάνεται, και αναπτύσσεται η εγχώρια έρευνα και τεχνολογία, ενώ παράλληλα περιορίζεται η εξάρτηση της χώρας από αμυντικούς οίκους του εξωτερικού. Συμπερασματικά, θα μπορούσαμε να υποστηρίξουμε ότι η Defendory International αποτελεί επένδυση στρατηγικής σημασίας για την Ελλάδα, ανάλογη με αυτή της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Τα οφέλη που αποκομίζει η χώρα μας με τη διοργάνωση και τη διεξαγωγή της είναι:


    * Πλήρης και ολοκληρωμένη ενημέρωση για όλες τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις για οπλικά και στρατιωτικά συστήματα Ξηράς, Θάλασσας και Αέρα
    * Σύναψη και ανάπτυξη σχέσεων μεταξύ της ελληνικής και της παγκόσμιας αμυντικής βιομηχανίας
    * Ανάπτυξη διακρατικών κυβερνητικών και στρατιωτικών επαφών με στόχο τη βελτίωση και την ανάπτυξη της βιομηχανικής συνεργασίας


 


 


 


 


 


 


 


 


 

  Περιεχόμενα
ΕΝ ΑΡΧΗ: ΧΡΕΩΝΕΙ ΛΑΘΗ Η ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ARYAM VAZQUEZ
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ: ME ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
BANKING MONEY CONFERENCE 2010
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ-LOGISTICS
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ-DEFENSYS 2010
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ-ΙΝΤΕΡΝΕΤ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ TEXAS HOLD EM POKER
ΦΑΚΕΛΟΣ SPRIDER STORES
ΦΑΚΕΛΟΣ JUMBO
ΦΑΚΕΛΟΣ CRETA FARMS
FXCM HELLAS: ONLINE TRADING ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ
EUROMONEY
ΣΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΧΑ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ INTERCATERING
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site