Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Οκτώβριος 2010-τεύχος 366                              


ΑΓΟΡΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ-ΙΝΤΕΡΝΕΤ
TO DEAL ΤΗΣ WIND ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΝΤΟΜΙΝΟ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ


 


Ανακατατάξεις στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών αναμένεται να προκαλέσει η πώληση της Wind Hellas.


 


Η Weather Finance III, ιδιοκτήτρια κατά το 100% των μετοχών της WIND Ελλάς, ανακοίνωσε, ότι έχει επιλέξει την προσφορά από την  επιτροπή ομολογιούχων υψηλής εξασφάλισης (“SSN Ad-Hoc Committee”),  η οποία αντιπροσωπεύει την πλειοψηφία των ομολογιούχων υψηλής εξασφάλισης (Senior Secured Notes-“SSN”), ως την προτιμώμενη προσφορά. Οι νέοι ιδιοκτήτες σύμφωνα με την ανακοίνωση της Wind θα επενδύσουν 420 εκατ. ευρώ με την ολοκλήρωση της συμφωνίας για την αποπληρωμή του χρέους και τη χρηματοδότηση της μακροχρόνιας ανάπτυξης και  του επιχειρηματικού πλάνου της WIND Ελλάς.  Η συναλλαγή θα απαλλάξει τη WIND Ελλάς από 1,867 εκατ. ευρώ χρέους προς τρίτα μέρη ώστε να προχωρήσει μπροστά με ισχυρή ρευστότητα. Επιπλέον το Διοικητικό συμβούλιο θα ενδυναμωθεί με τον διορισμό μελών διεθνούς βεληνεκούς από τις τηλεπικοινωνίες
Ο Νάσος Ζαρκαλής, Διευθύνων Σύμβουλος της WIND Ελλάς σχολίασε “Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα στην αναδιάρθρωση της WIND Ελλάς, ώστε να διασφαλιστεί η ανταγωνιστική μας θέση και η δέσμευσή μας να παρέχουμε εξαιρετικής ποιότητας υπηρεσίες στους πελάτες μας. Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η WIND Ελλάς θα είναι οικονομικά εύρωστη και θα έχει την απαιτούμενη ρευστότητα ώστε να ανταγωνιστεί από θέση ισχύος. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την επιτροπή ομολογιούχων υψηλής εξασφάλισης (“SSN Ad-Hoc Committee”) ώστε να ολοκληρωθεί άμεσα η αναδιάρθρωση ”.
Τελευταία εταιρεία που εξέφρασε ουσιαστικό ενδιαφέρον για τη Wind Hellas καταθέτοντας δεσμευτική προσφορά ήταν η Telenor. Η νορβηγική εταιρία υπέβαλλε, όπως και οι άλλοι πέντε ενδιαφερόμενοι, δεσμευτική προσφορά για την απόκτηση της εταιρείας, μέσα στην προθεσμία που είχε τεθεί και ήταν η 15η Οκτωβρίου. Οι υπόλοιποι πέντε ήταν το αμερικανικό επενδυτικό σχήμα Saban, το γκρουπ των ομολογιούχων της Wind, ο Αιγύπτιος μεγιστάνας Naguib Sawiris, νυν ιδιοκτήτης της εταιρείας, το επενδυτικό σχήμα Argo που ελέγχει και την On Telecoms και ο κ. Θεόδωρος Φέσσας, ο επιχειρηματίας που προ ετών πούλησε την Q Telecoms στην Wind.
Η ολοκλήρωση του ντηλ στη Wind Hellas αναμένεται να δημιουργήσει ντόμινο εξελίξεων στον κλάδο επηρεάζοντας έμμεσα τις διαπραγματεύσεις μεταξύ HOL και Forthnet. Οι ομολογιούχοι είναι πιθανό να επιδιώξουν να συνεργαστούν με κάποιον τηλεπικοινωνιακό πάροχο.


ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
Γενικά ο κλάδος διανύει περίοδο συγκέντρωσης με κάποιες εταιρείες να έχουν επιλέξει ως στρατηγική την αύξηση του πλήθους των συνδρομητών τους -έστω και με σημαντικό οικονομικό κόστος-και κάποιοι άλλοι βρίσκονται σε αναζήτηση στρατηγικών επενδυτών ή και κεφαλαίων για να εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητά τους. Η ελληνική αγορά εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται από την ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας αλλά και των πακέτων double play και triple play.  Χαρακτηριστικό δείγμα της ανάπτυξης του γρήγορου ίντερνετ στην Ελλάδα είναι το γεγονός ότι στο τέλος του Δεκεμβρίου 2009, η συνολική αγορά ADSL έφθασε τα 2,1 εκατομμύρια συνδρομητές, από σχεδόν 1,6 εκατομμύριο ένα χρόνο πριν. Το συνολικό μερίδιο του ΟΤΕ είναι περίπου το μισό, αλλά δείχνει καθοδικές τάσεις. Ο ΟΤΕ αν και εξακολουθεί να είναι ο μεγαλύτερος παίκτης της ελληνικής αγοράς, δέχεται πολύ μεγάλες πιέσεις από τον ανταγωνισμό ο οποίος έχει τη δυνατότητα να προσφέρει πακέτα που συνδυάζουν σταθερή, κινητή και ίντερνετ σε ανταγωνιστικές τιμές.


ΚτΠ: ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΑ 2,1 ΕΚ. ΟΙ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΕΣ 
Το συνολικό μέγεθος των σταθερών ευρυζωνικών συνδέσεων ανέρχεται σε 2.105.0762 παρουσιάζοντας αύξηση κατά 20,1% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους και κατά 9,8% σε σχέση με το προηγούμενο εξάμηνο. Η συντριπτική πλειοψηφία των ευρυζωνικών γραμμών είναι τεχνολογίας DSL, ήτοι 2.096.715. Ακόμη, υπάρχουν περί των 8.361 ευρυζωνικών συνδέσεων λοιπών τεχνολογιών (π.χ. μισθωμένες γραμμές, γραμμές οπτικών ινών, κλπ). Η δυναμική της ζήτησης παρουσιάζει αύξηση το Α’ εξάμηνο του 2010 σε σχέση με το προηγούμενο. Συγκεκριμένα, κάθε μήνα του τελευταίου εξαμήνου πραγματοποιούνται κατά μέσο όρο περί των 31.407 νέων συνδέσεων (έναντι 27.200 το Β’ εξάμηνο του 2009). Συνεπώς, καταγράφεται αύξηση της τάξης του 15,4% στο μέγεθος που εκφράζει τo μέσο πλήθος νέων συνδέσεων ανά μήνα.
Πάντως αξίζει να αναφερθεί ότι η αύξηση αυτή οφείλεται κυρίως στο Α’ τρίμηνο του 2010 γιατί κατά το Β’ τρίμηνο οι νέες συνδέσεις μειώθηκαν κατά 45% σε σχέση με αυτές που πραγματοποιήθηκαν στο προηγούμενο, γεγονός που πολύ πιθανόν να οφείλεται και στην κρίσιμη οικονομική συγκυρία η οποία οδήγησε και σε λήψη οικονομικών μέτρων κατά την περίοδο αυτή.
Σε ό,τι αφορά την εγχώρια ευρυζωνική επίδοση σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, η Ελλάδα καταλαμβάνει την 23η θέση στα 27 κράτη μέλη σε όρους ευρυζωνικής διείσδυσης, όμως σε ό,τι αφορά την αύξηση του βαθμού ευρυζωνικής διείσδυσης κατά το διάστημα από 1/1/2009 έως και 1/1/2010, στην Ελλάδα ήταν σχεδόν διπλάσια από το μέσο Ευρωπαϊκό όρο κατατάσσοντάς την στην τρίτη θέση της ΕΕ, επιβεβαιώνοντας τη μεγάλη δυναμική ανάπτυξης της ευρυζωνικότητας στο διάστημα αυτό. Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της ψηφιακής ανταγωνιστικότητας3 για την Ευρώπη, η Ελλάδα μαζί με την Κύπρο και τη Σλοβακία είναι χώρες που εξακολουθούν να βρίσκονται σε τροχιά σύγκλισης με την ΕΕ-27, ενώ χώρες με μεγαλύτερο βαθμό διείσδυσης ευρυζωνικότητας όπως Αυστρία, Ισπανία, Ιταλία, Λιθουανία, φαίνεται να απομακρύνονται από την τροχιά σύγκλισης.


ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Ιδιαίτερα ανταγωνιστικές είναι οι τιμές των ευρυζωνικών συνδέσεων στην Ελλάδα σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, σε αρκετά καλό επίπεδο η κατανομή των γραμμών ανά ονομαστική ταχύτητα Σε γενικές γραμμές, η πτωτική τάση του μέσου όρου των τιμών συνεχίστηκε και στο Α’ εξάμηνο του 2010. Ο αριθμός των συνδρομητών που χρησιμοποιούσαν συνδυαστικά πακέτα ήταν στο τέλος του Α’ Εξαμήνου του 2010 1.494.9154 (1.376.885 πακέτα double play, 118.030 πακέτα triple play) δηλαδή το 71% των ευρυζωνικών συνδέσεων στην Ελλάδα προέρχονται από τα πακέτα αυτά έναντι 54% ένα χρόνο πριν, γεγονός που φανερώνει τη σαφή προτίμηση των καταναλωτών προς αυτά. Το γενικό συμπέρασμα που προκύπτει από έρευνα που εκπονήθηκε για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το κόστος των ευρυζωνικών συνδέσεων είναι ότι οι καταναλωτές. στην Ελλάδα απολαμβάνουν ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές, οι οποίες σε κάθε περίπτωση είναι χαμηλότερες του Ευρωπαϊκού μέσου όρου. Η μέση ονομαστική ταχύτητα των συνολικών γραμμών τεχνολογίας DSL στην Ελλάδα αυξήθηκε σημαντικά στα 13,7 Mbps από 11,12 Mbps που ήταν στο προηγούμενο εξάμηνο, γεγονός που οφείλεται κυρίως στην αναβάθμιση των ταχυτήτων των γραμμών ΑΡΥΣ του ΟΤΕ Η χώρα μας βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο σε ό,τι αφορά τις ονομαστικές ταχύτητες των λειτουργούντων συνδέσεων. Στο υψηλό πακέτο ταχυτήτων (› 10 Mbps) η Ελλάδα στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο βρίσκεται ανάμεσα στις πρώτες χώρες της ΕΕ με ένα ποσοστό κατανομής αρκετά μεγαλύτερο από τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο.
Η αύξηση της ζήτησης οφείλεται κυρίως στις συνδέσεις ΑΠΤΒ, ενώ αισθητή πτώση σημείωσε η ζήτηση για τις συνδέσεις ΑΡΥΣ του ΟΤΕ Οι συνδέσεις ΑΠΤΒ συνιστούν σημαντικό τμήμα της αγοράς ευρυζωνικών συνδέσεων με σημαντικές τάσεις διεύρυνσης της συμμετοχής τους στο σύνολο της αγοράς. Συγκεκριμένα, αντιστοιχούν στο 45,8% του συνόλου των ευρυζωνικών συνδέσεων, ήτοι 965.020 (αύξηση 21,4% σε σχέση με το προηγούμενο εξάμηνο). Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, προστίθενται στο δεύτερο τρίμηνο του 2010 κατά μέσο όρο περίπου 1.290 νέες γραμμές ΑΠΤΒ σε ημερήσια βάση για κάθε μια από τις 5 εργάσιμες ημέρες της εβδομάδαςΑΥΞΗΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ Μ.Ο ΤΗΣ Ε.Ε
Αύξηση μεγαλύτερη του Ευρωπαϊκού μέσο όρου για την ευρυζωνική κάλυψη στην Ελλάδα, στο 91% η πληθυσμιακή κάλυψη σε εθνικό επίπεδο, στο 60% οι αγροτικές περιοχές. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία η ευρυζωνική πληθυσμιακή κάλυψη σε εθνικό επίπεδο αυξήθηκε από το 88% στο 91%, σε αστικές περιοχές παρέμεινε στο 100% και στις αγροτικές αυξήθηκε από 55% στο 60% ξεπερνώντας τις αντίστοιχες αυξήσεις του Ευρωπαϊκού μέσου όρου (αύξηση από 92,7% σε 94% για την πληθυσμιακή κάλυψη και από 76,6% σε 80% για την κάλυψη στις αγροτικές περιοχές).
Η κρίσιμη οικονομική συγκυρία δεν επηρέασε την αγορά ευρυζωνικότητας το Α΄ τρίμηνο του 2010 όμως αυτό συνέβη στο Β’ τρίμηνο του 2010 όταν ο αριθμός των νέων συνδέσεων μειώθηκε αισθητά μάλιστα σε μια χρονική περίοδο που παραδοσιακά η ζήτηση είναι έντονη. Για το Γ’ τρίμηνο του 2010 η κατάσταση δεν αναμένεται να αλλάξει προς το καλύτερο και εξαιτίας της θερινής περιόδου, όμως το Δ’ τρίμηνο του 2010 αναμένεται να έχουμε μία σαφή ένδειξη για το πώς θα κινείται η αγορά ευρυζωνικότητας στην περίοδο της οικονομικής κρίσης. Με βάση τις παραπάνω παραδοχές διαφαίνονται 4 σενάρια για την ευρυζωνική διείσδυση στο τέλος του Β’ εξαμήνου του 2010:
- Στο πρώτο σενάριο, η διείσδυση θα κυμαίνεται στην περιοχή του 19,6%. Πρόκειται για την περίπτωση όπου ο ρυθμός αύξησης της ζήτησης θα υποχωρήσει κατά περίπου 39%.
- Στο δεύτερο σενάριο, η διείσδυση θα κυμαίνεται στην περιοχή του 19,8% με υποχώρηση του ρυθμού αύξησης κατά περίπου 25%.
- Στο τρίτο σενάριο η διείσδυση θα κυμαίνεται στο επίπεδο του 20% με υποχώρηση του ρυθμού αύξησης κατά περίπου 15%.
- Τέλος, στο τέταρτο σενάριο η διείσδυση θα κυμαίνεται στο επίπεδο του 20,2% με σχετικά αμετάβλητο το ρυθμό αύξησης.ΚΟΜΙΣΙΟΝ: ΠΙΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ Ο ΚΛΑΔΟΣ


Οι αγορές τηλεπικοινωνιών της Ε.Ε. έχουν καταστεί πιο ανταγωνιστικές και οι πολίτες και οι επιχειρήσεις απολαμβάνουν μεγαλύτερη επιλογή υπηρεσιών και χαμηλότερες τιμές, αναφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε έκθεση της για τις εθνικές κανονιστικές ρυθμίσεις στις τηλεπικοινωνίες.
Ωστόσο, η Κομισιόν σημειώνει ότι η ενιαία αγορά τηλεπικοινωνιών της ΕΕ απέχει πολύ από την πραγματικότητα και σε αυτό το πλαίσιο ζητεί ταχεία και συνεπή εφαρμογή των υφιστάμενων κανόνων για τις τηλεπικοινωνίες.
Ειδικότερα, από την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δημοσιεύθηκε σήμερα προκύπτει ότι οι αγορές τηλεπικοινωνιών της Ε.Ε. έχουν καταστεί ανταγωνιστικότερες, χάρη στην καθοδήγηση της Επιτροπής κατά τη διαδικασία διαβούλευσης και ανασκόπησης, γνωστή ως «διαδικασία του άρθρου 7», σύμφωνα με την οποία οι εθνικές ρυθμιστικές αρχές τηλεπικοινωνιών ενημερώνουν εκ των προτέρων την Επιτροπή για τα σχέδιά τους που αφορούν τη ρύθμιση τμημάτων των εθνικών αγορών τηλεπικοινωνιών.
Ως επακόλουθο, οι πολίτες και οι επιχειρήσεις απολαμβάνουν μεγαλύτερη επιλογή υπηρεσιών και χαμηλότερες τιμές, σημειώνει η Κομισιόν.
Ωστόσο, στην έκθεση διαπιστώνεται επίσης ότι η ενιαία αγορά τηλεπικοινωνιών της ΕΕ απέχει πολύ από την πραγματικότητα, λόγος για τον οποίο η Επιτροπή, στο Ψηφιακό Θεματολόγιο για την Ευρώπη ζητεί ταχεία και συνεπή εφαρμογή των υφιστάμενων κανόνων για τις τηλεπικοινωνίες και δηλώνει ότι προτίθεται να προτείνει τα κατάλληλα μέτρα για να μειωθεί το κόστος που συνεπάγεται η απουσία ενιαίας αγοράς τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών.
Στα προβλήματα συγκαταλέγονται οι διαφορετικές εθνικές ρυθμιστικές προσεγγίσεις για την αντιμετώπιση θεμάτων ανταγωνισμού, όπως η ρύθμιση της πρόσβασης σε δίκτυα οπτικών ινών. Στη σήμερα δημοσιευόμενη έκθεση περιλαμβάνεται επίσης η προειδοποίηση ότι η ρυθμιστική αβεβαιότητα θα μπορούσε να παρεμποδίσει την επέκταση έργων υποδομής που χρειάζονται επενδύσεις έντασης κεφαλαίου, όπως τα δίκτυα πρόσβασης νέας γενιάς (NGA), μια από τις εμβληματικές πρωτοβουλίες του Ψηφιακού Θεματολογίου για την Ευρώπη.
Σύμφωνα με την Αντιπρόεδρο της Επιτροπής, αρμόδια για το Ψηφιακό Θεματολόγιο, κα. Neelie Kroes: «Η καθοδήγηση των εθνικών ρυθμιστικών αρχών τηλεπικοινωνιών από την Επιτροπή έχει εγγυηθεί συνέπεια και δυνατότητα πρόβλεψης που εμπιστεύονται οι επενδυτές. Ωστόσο, χρειαζόμαστε περισσότερο συντονισμένη ρύθμιση για να διασφαλιστεί η εναρμονισμένη εφαρμογή και η ορθή λειτουργία της ενιαίας αγοράς τηλεπικοινωνιών της ΕΕ».
Σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής, αρμόδιο για τον ανταγωνισμό, κ. Joaquín Almunia: «Στην έκθεση τονίζεται ότι η εφαρμογή των ενωσιακών κανόνων για τις τηλεπικοινωνίες από τις εθνικές ρυθμιστικές αρχές υπό την εποπτεία της Επιτροπής άνοιξε τον ανταγωνισμό στις αγορές τηλεπικοινωνιών, με αποτέλεσμα μεγαλύτερη επιλογή και χαμηλότερες τιμές για τους πολίτες της ΕΕ και τις επιχειρήσεις».ΕΕΚΤ: ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΙ ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΗ


Υπερβολική επιβάρυνση των καταναλωτών και απώλεια εσόδων για το κράτος εξαιτίας του τρέχοντος φορολογικού μοντέλου των υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας, καταδεικνύει πρόσφατη μελέτη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και της ICAP. Το πρόβλημα εντοπίζεται στην εξαιρετικά υψηλή φορολόγηση των υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα, την υψηλότερη στην Ευρώπη. Πρακτικά, το 42% των λογαριασμών συμβολαίων και το 35,5% των καρτοκινητών αντιπροσωπεύουν έμμεσους φόρους που εισπράττονται από το κράτος. Ουσιαστικά, οι συνεχείς αυξήσεις του τέλους κινητής τηλεφωνίας αντισταθμίζουν τις μειώσεις των τιμών κινητής τηλεφωνίας, επιβαρύνοντας σημαντικά τους λογαριασμούς των καταναλωτών.  Μετά τις τελευταίες αυξήσεις στο τέλος κινητής τηλεφωνίας και τις προβλεπόμενες αυξήσεις στο ΦΠΑ, η φορολογική επιβάρυνση αυξάνεται από 40% έως 100% σε κάποιες περιπτώσεις (δείτε παρακάτω σχετικό πίνακα).
 Σημαντικές όμως είναι και οι απώλειες εσόδων του Κράτους. H τρέχουσα υπερβολική φορολογία έχει σαν αποτέλεσμα τη χαμηλότερη χρήση των υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας, πράγμα που μεταφράζεται σε μειωμένα έσοδα για το κράτος και πιο συγκεκριμένα σε:
- μείωση της συνεισφοράς του Κλάδου στο ΑΕΠ κατά 17%,
- μείωση των θέσεων εργασίας στον Κλάδο κατά 17 χιλ.,
- μείωση κατά €70εκ. της συνολικής συνεισφοράς του Κλάδου στα δημόσια έσοδα και τις ασφαλιστικές εισφορές, σε σχέση με το 2009.
Σύμφωνα με τη μελέτη, ενδεχόμενη μείωση του ειδικού τέλους κινητής τηλεφωνίας θα είχε πολλαπλά θετικά οφέλη τόσο για τους καταναλωτές, όσο και για την πορεία των δημόσιων οικονομικών, καθώς θα οδηγούσε σε ενίσχυση της χρήσης και κατά συνέπεια σε υψηλότερα έσοδα από ΦΠΑ. Παράλληλα, η χαμηλότερη φορολογία θα επέτρεπε τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας συμβάλλοντας έτσι στη μείωση της ανεργίας, αλλά και στην άνοδο των εσόδων από φόρους εισοδήματος και ασφαλιστικές εισφορές. Συγκεκριμένα, εκτιμάται πως μείωση του ειδικού τέλους κατά 25% θα ενίσχυε τη συνεισφορά του κλάδου στο ΑΕΠ κατά μισή μονάδα, στο 1,6%, με τη δημιουργία 4 χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας και καθαρή αύξηση των δημοσίων εσόδων κατά €3 εκ.
Το τρέχον φορολογικό μοντέλο των υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας οδηγεί την αγορά σε δραματική συρρίκνωση και κατά συνέπεια σε μείωση των κρατικών εσόδων. Μόνο η υιοθέτηση μιας νέας φορολογικής πολιτικής απέναντι στο κλάδο, που να βασίζεται σε μακροπρόθεσμο σχεδιασμό θα επιτρέψει στην κινητή τηλεφωνία, έναν από τους πιο σημαντικούς κλάδους της οικονομίας, να εκπληρώσει τον ευρύτερο ρόλο του απέναντι στους πολίτες και την οικονομία.


ΟΤΕ: ΝΑΙ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΕΣ ΙΝΤΕΡΝΕΤ


Τη συνεργασία του με τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού», επεκτείνει ο ΟΤΕ, με στόχο την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης του κοινού και κυρίως των παιδιών, των εφήβων και των γονέων τους σε ότι αφορά στην ασφαλή και υπεύθυνη χρήση του διαδικτύου.
Η Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ) της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Π. & A. Κυριακού», απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους 10-18 ετών και είναι ο φορέας που ανέδειξε για πρώτη φορά στη χώρα μας το σημαντικό θέμα της κατάχρησης του διαδικτύου.
Η συνεργασία του ΟΤΕ με την Μ. Ε. Υ. εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματός του Εταιρικής Υπευθυνότητας και καλύπτει όλο το φάσμα των δράσεων που πραγματοποιεί η Μ.Ε.Υ. για την ενημέρωση-εκπαίδευση παιδιών, γονέων και εκπαιδευτικών σε θέματα ασφαλούς, υπεύθυνης και με μέτρο χρήσης του διαδικτύου.
Ενδεικτικά, προβλέπεται η επίσκεψη επιστημονικών συνεργατών της Μ.Ε.Υ. σε περισσότερα από 120 σχολεία σε Αθήνα και περιφέρεια για δύο χρόνια και η ενημέρωση 20.000 μαθητών σε θέματα ασφαλούς διαδικτύου, η διοργάνωση ημερίδων σε 20 δήμους σε όλη την Ελλάδα, η διοργάνωση σεμιναρίων για εκπαιδευτικούς κ.α..
Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΤΕ συνεργάζεται ήδη, από το 2009, με την Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ), υποστηρίζοντας τη λειτουργία της Γραμμής Βοηθείας ΥποΣΤΗΡΙΖΩ 800 11 800 15 του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου. Πρόκειται για μια γραμμή που απευθύνεται σε εφήβους και τις οικογένειές τους, παρέχοντας υποστήριξη και συμβουλές για θέματα που σχετίζονται με τη χρήση του διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου και των ηλεκτρονικών παιχνιδιών. Στελεχώνεται από εξειδικευμένους παιδοψυχολόγους σε θέματα χρήσης – κατάχρησης διαδικτύου και λειτουργεί χωρίς χρέωση για αστικές και υπεραστικές κλήσεις.


WIND: ΕΝΙΑΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΙΝΗΤΗΣ-ΣΤΑΘΕΡΗΣ-ΙΝΤΕΡΝΕΤ


Ενιαίο δίκτυο τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα για παροχή υπηρεσιών κινητής & σταθερής τηλεφωνίας και ευρυζωνικού Internet δημιούργησε η WIND.
Με την αναβάθμιση και ενσωμάτωση των υποδομών σταθερής τηλεφωνίας και Internet της πρώην Tellas στο υφιστάμενο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας της εταιρείας, η WIND Ελλάς σήμερα είναι ο μοναδικός εγχώριος πάροχος τηλεπικοινωνιών με ενιαίο δίκτυο για όλες τις υπηρεσίες επικοινωνίας.
To ενοποιημένο δίκτυο της WIND Ελλάς μπορεί να προσφέρει σε κάθε χρήστη τη δυνατότητα επικοινωνίας με υψηλό βαθμό ευελιξίας, κάλυψη και εγγυημένη ποιότητα, σύμφωνα με τις ανάγκες και επιλογές του συνδρομητή, είτε αφορούν την κινητή, τη σταθερή ή το Internet. Βασίζεται σε μία ενιαία αρχιτεκτονική με χαρακτηριστικά την ευελιξία, την αξιοπιστία και την απλότητα. Είναι μία υποδομή, μία πλατφόρμα, για όλες τις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες.
Για τη δημιουργία των υποδομών αυτών η WIND έχει από την ίδρυση της ως σήμερα υλοποιήσει επενδύσεις ύψους 2€ δις., ένα από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά επενδυτικά προγράμματα στη χώρα μας.
Η κάλυψη για υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας και ευρυζωνικού Internet φτάνει το 70% των εγκατεστημένων τηλεφωνικών γραμμών σε όλη τη χώρα, με 250 συν-εγκαταστάσεις σε τηλεπικοινωνιακούς κόμβους που καλύπτουν Αθήνα, Θεσσαλονίκη και ακόμη 80 πόλεις σε 48 νομούς.
Η επικοινωνία για το πρώτο ενιαίο δίκτυο κινητής, σταθερής και Internet στην Ελλάδα, προς τους καταναλωτές πραγματοποιείται με διαφημιστική καμπάνια σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα και κύριο μήνυμα «Δημιουργούμε έναν νέο τρόπο να δεις την επικοινωνία. Σαν σύνολο, σαν ένα».
Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως το νέο ενοποιημένο τηλεπικοινωνιακό δίκτυο της WIND  είναι φιλικό προς το περιβάλλον καθώς με τον συνεχή εκσυγχρονισμό του η λειτουργία του απαιτεί χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας κατά 30%, περιορίζοντας το ενεργειακό αποτύπωμα της εταιρείας.ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΩΝΑΣ
ΥΠΟΔ/ΝΤΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ & ΤΕΡΜΑΤΙΚΩΝ COSMOTE


ΣΤΟ MOBILE INTERNET ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ


Το μέλλον βρίσκεται στο mobile internet. Πιστεύουμε ότι η συγκεκριμένη αγορά έχει πολύ δρόμο ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια. Όσο το Internet γίνεται αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας και κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη, τόσο η αγορά θα επικεντρώνεται όλο και περισσότερο στις υπηρεσίες δεδομένων και διαδικτύου.
Η εξέλιξη των συσκευών με ποικιλία εργαλείων και λειτουργιών και η παράλληλη πτώση των τιμών τους, επιτρέπουν σήμερα σε όλο και μεγαλύτερο αριθμό καταναλωτών την εύκολη πρόσβαση στο mobile internet. Οι συσκευές αυτές, τα λεγόμενα Internet phones, σε συνδυασμό με τα νέα τιμολογιακά πακέτα της COSMOTE απελευθερώνουν τη χρήση του internet από το κινητό.
Παράλληλα, στην COSMOTE συνεχίζουμε σταθερά να επενδύουμε στην περαιτέρω ανάπτυξη του ευρυζωνικού μας δικτύου, δίνοντας στους χρήστες διαρκώς αυξανόμενες ταχύτητες. Κάτι που είναι απαραίτητη προϋπόθεση τόσο για την ομαλή λειτουργία των απαιτητικών εφαρμογών που τρέχουν πάνω στις νέες συσκευές, όσο και για την καλύτερη δυνατή εμπειρία για το χρήστη.


Ο ΠΕΛΑΤΗΣ ΠΗΓΗ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ
Για εμάς στην COSMOTE πηγή έμπνευσης αποτελεί ο κάθε πελάτης ξεχωριστά. Οι πελάτες μας έχουν διαφορετικές ανάγκες, τις οποίες αφουγκραζόμαστε και απαντάμε σε αυτές με ολοκληρωμένες προτάσεις επικοινωνίας. Στο πλαίσιο αυτό τα οικονομικά προγράμματα συμβολαίου COSMOTE Internet On The Go γνωρίζουν πολύ μεγάλη απήχηση και αποδεικνύονται ιδιαίτερα αγαπητά στο κοινό, φέρνοντάς μας στην πρώτη θέση στην ελληνική αγορά σε πελάτες κινητού ευρυζωνικού Internet.
Ο σύγχρονος καταναλωτής βρίσκεται όλο και περισσότερο εν κινήσει, μακριά από το σπίτι και το γραφείο. Ταξιδεύει όλο και πιο συχνά και έχει ανάγκη για πρόσβαση στο Internet από παντού. Αυτήν ακριβώς την ανάγκη καλύπτουν τα προγράμματα COSMOTE Internet On The Go που δίνουν τη δυνατότητα στους πελάτες μας να μπορούν να σερφάρουν στο Internet με ταχύτητες, έως 28,8 Mbps για λήψη και έως 5,8 Mbps για αποστολή δεδομένων. Πάντα με τη σιγουριά του δικτύου της COSMOTE και ταχύτητες που μεγαλύτερες δεν υπάρχουν. Εύκολα, γρήγορα και με ιδιαίτερα προσιτές χρεώσεις.
Πρόσφατα, μάλιστα, λανσάραμε και τα προγράμματα COSMOTE Internet On The Go με κάρτα. Πρόκειται για μια πρόταση που προσφέρει στους πελάτες μας απόλυτο έλεγχο του κόστους και του χρόνου πρόσβασης στο Internet, όπου και όποτε το χρειάζονται.


 


  


    


 


 
 
 


 


 

  Περιεχόμενα
ΕΝ ΑΡΧΗ: ΧΡΕΩΝΕΙ ΛΑΘΗ Η ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ARYAM VAZQUEZ
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ: ME ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
BANKING MONEY CONFERENCE 2010
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ-LOGISTICS
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ-DEFENSYS 2010
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ-ΙΝΤΕΡΝΕΤ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ TEXAS HOLD EM POKER
ΦΑΚΕΛΟΣ SPRIDER STORES
ΦΑΚΕΛΟΣ JUMBO
ΦΑΚΕΛΟΣ CRETA FARMS
FXCM HELLAS: ONLINE TRADING ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ
EUROMONEY
ΣΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΧΑ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ INTERCATERING
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site