Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Οκτώβριος 2010-τεύχος 366                              

SPRIDER STORES:
ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ
KAI ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ.. ΑΜΥΝΑ


Ο όμιλος υλοποιεί με προσεκτικές κινήσεις το πλάνο επέκτασης της σε Ελλάδα και Βαλκάνια με οκτώ νέα καταστήματα μέχρι το τέλος του 2010.


«Κανένα κίνδυνο δεν αντιμετωπίζει η Sprider Stores για τα επόμενα χρόνια. Αν ποτέ κλείσει η εταιρεία μας να είστε σίγουροι ότι θα είναι η τελευταία ελληνική εταιρεία που θα το πράξει». Με αυτόν τον εμφατικό τρόπο απάντησε ο πρόεδρος της μεγαλύτερης ελληνικής αλυσίδας ένδυσης στις «κακόβουλες», όπως τις χαρακτήρισε, φήμες για προβλήματα ρευστότητας και ενδεχόμενη υπαγωγή στο άρθρο 99 της εταιρείας. Σύμφωνα με τον ίδιο το μόνο δάνειο που έχει συνάψει αυτή τη στιγμή η εταιρεία είναι ένα ομολογιακό ύψους 35 εκατ. ευρώ από το 2008 από το οποίο οφείλονται αυτή τη στιγμή τα 25-26 εκατ. Δείγμα της υγιούς κατάστασης στην οποία βρίσκεται η εταιρεία είναι ότι συνεχίζεται απρόσκοπτα η υλοποίηση του επενδυτικού πλάνου με το άνοιγμα 8 νέων καταστημάτων σε Ελλάδα και εξωτερικό μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, τα οποία θα αντλήσουν επενδυτικά κεφάλαια της τάξης των 7 εκατ. ευρώ όλα από τα ρευστά διαθέσιμα της εταιρείας, δηλαδή χωρίς τη συνδρομή νέου δανεισμού. Από τα οκτώ αυτά σημεία τα δύο θα είναι στη Ρουμανία, τα τρία στη Βουλγαρία και τα υπόλοιπα στην Ελλάδα. Τα στοιχεία αυτά παρέθεσε ο κ. Χατζηιωάννου,  σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στο concept store στη Βάρη στο πλαίσιο παρουσίασης της επενδυτικής στρατηγικής του ομίλου. Επισήμανε ότι η εκδήλωση είχε, μεταξύ άλλων, σκοπό να αποσαφηνίσει τις πρόσφατες κινήσεις που έχουν γίνει από την Sprider Stores και να παρουσιάσει το επενδυτικό πλάνο για την ανανέωση των καταστημάτων της αλυσίδας. Ο κ. Χατζηιωάννου τόνισε ότι η Sprider Stores είναι η μεγαλύτερη ελληνική επιχείρηση στον κλάδο της με 6% μερίδιο αγοράς και ότι «όλες οι επενδυτικές κινήσεις είναι η καλύτερη απόδειξη και η απάντησή μας ότι η Sprider Stores είναι εδώ συνεχίζοντας την αναπτυξιακή της πορεία.».
Εκτός από τη δημιουργία νέων σημείων πώλησης η Sprider Stores προχωρά και σε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα ανακαινίσεων στα υφιστάμενα καταστήματα της όπως σε αυτό της Νέας Ιωνίας και της Βάρης. Επιπλέον η διοίκηση κατάφερε να μειώσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τα μισθώματα που καταβάλλει για πολλά από τα καταστήματα της ζητώντας και πετυχαίνοντας μεγάλες αναπροσαρμογές ενοικίων ή μετακομίζοντας κάποια καταστήματα της σε άλλους χώρους όπου το αντίτιμο είναι πολύ μικρότερο.
Για παράδειγμα άλλαξαν οι χώροι των καταστημάτων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και στην Ερμού όπου τα μισθώματα ήταν 37.000 ευρώ και 45.000 ευρώ αντίστοιχα με άλλα που είναι κατά πολύ φθηνότερα. «Μόνο από τις αναπροσαρμογές των ενοικίων η Sprider Stores εξοικονομεί ένα ποσό της τάξης των 900.000 ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηιωάννου, ενώ τόνισε ότι στόχος είναι να γίνουν αντίστοιχες κινήσεις μείωσης ενοικίου για κάθε ένα από τα καταστήματα του ομίλου.
Ο πρόεδρος του αναφέρθηκε στην πολύ γρήγορη ανάπτυξη της αλυσίδας τη διετία 2007-8 όπου ο αριθμός των καταστημάτων έφτασε τα 35 από 21, η οποία βέβαια έγινε σε μία άλλη εποχή που δεν είχε ακόμα εκδηλωθεί η κρίση στη χώρα μας. Σήμερα οι κινήσεις που γίνονται είναι πολύ προσεκτικές καθώς ένας από τους πρωταρχικούς στόχους είναι «να βγει ο όμιλος από την κρίση χωρίς να χρωστάει ούτε ένα σεντς».
Σημαντικές προσδοκίες έχει η εταιρεία από τη συνεργασία της με τον δημοφιλή καλλιτέχνη Σάκη Ρουβά, η οποία αναμένεται να φέρει καινούργιους επισκέπτες στα Sprider Stores. Τα ρούχα που θα φέρουν την υπογραφή του Σάκη Ρουβά θα βρίσκονται σε ειδικό χώρο που έχει ήδη διαμορφωθεί στα καταστήματα και οι τιμή τους θα είναι κατά 20% με 30% υψηλότερη από τα υπόλοιπα είδη.
Σε ότι αφορά τις πωλήσεις για το 9μηνο που έκλεισε υπολογίζεται ότι θα σημειώσουν κάμψη περί το 12% και σε αυτό το ρυθμό αναμένεται να κινηθούν μέχρι το τέλος του χρόνου. Όπως ανέφερε ο κ. Χατζηιωάννου ο φετινός Σεπτέμβριος ήταν ο χειρότερος μήνας που έχει περάσει ποτέ για την εταιρεία καθώς σημείωσε πτώση πωλήσεων 18%. Δεδομένης της κρίσης και του γεγονότος ότι αυτή τη στιγμή έχει δοθεί προτεραιότητα στη διεύρυνση μεριδίου και όχι τόσο στην αποκόμιση κερδών ο κ. Χατζηιωάννου δήλωσε ότι θα είναι ευχαριστημένος αν η χρονιά κλείσει τελικά με την πτώση του 12%.
  Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο κ. Αθανάσιος Μαλτεζάκης, Υπεύθυνος Επενδυτικών Σχέσεων, ο οποίος μετά από μία συνοπτική παρουσίαση της ισχυρής παρουσίας του Ομίλου στην ελληνική αγορά και της παράδοσης γενναίας επενδυτικής στάσης της Εταιρίας, αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες της στρατηγικής της Sprider Stores: α) Διατήρηση επιπέδου των τιμών με ειδικές εκπτώσεις για ευπαθείς ομάδες όπως οι άνεργοι και οι πολύτεκνοι, αλλά και η απορρόφηση του ΦΠΑ τόσο τον Μάρτιο όσο και τον Ιούνιο 2010, β) Αναβάθμιση της αγοραστικής εμπειρίας με διεύρυνση του δικτύου μέσω εξορθολογισμού του, βελτίωση του συστήματος τροφοδοσίας με την επένδυση 3 εκ. ευρώ για την εγκατάσταση συστήματος SAP και το νέο concept καταστημάτων που αλλάζει τη δομή τους και γ) Διεύρυνση της προϊοντικής γκάμας, που ξεκινά το 2008 με τη σειρά Sprider Accessories, συνεχίζεται το 2009 με τα Sprider  Home και το 2010 περιλαμβάνει τη συνεργασία κορυφής για την Sakis Rouvas Collection. Πρόκειται για ένα πλάνο δράσης με μακροπρόθεσμο ορίζοντα που έχει ξεκινήσει ήδη να υλοποιείται με επένδυση €1,5 εκ.  για την ανακαίνιση των καταστημάτων Sprider Stores στη Βάρη και τη Νέα Ιωνία αλλά και €1 εκ. για τη σταδιακή ανανέωση του δικτύου σε όλη την Ελλάδα.
Ολοκληρώνοντας, ο κ. Δωρόθεος Χατζηιωάννου, Εκτελεστικό Μέλος του Δ.Σ. της Εταιρίας, παρουσίασε το νέο μοντέλο καταστημάτων Sprider Stores που σηματοδοτεί την αρχή μίας νέας φιλοσοφίας για την ανάδειξη των επιμέρους brands που βρίσκουν τη δική τους θέση μέσα στο κατάστημα. Με αυτό τον τρόπο ο καταναλωτής έχει τη δυνατότητα να οδηγηθεί άμεσα και εύκολα στο τμήμα με τη μόδα που τον ενδιαφέρει. Μέσα από το νέο concept τα καταστήματα Sprider Stores θα διαθέτουν ξεχωριστά τμήματα: KIDS για αγόρια και κορίτσια, Aggressive νεανικό casual ντύσιμο (αντρικό και γυναικείο), Soul Rebel casual ντύσιμο (αντρικό και γυναικείο), Emilio Corali επίσημο ντύσιμο και κουστούμια, τμήμα εσωρούχων όπου θα διατίθενται και τα εσώρουχα Belinda, τμήμα αθλητικών που θα περιλαμβάνει και είδη άλλων γνωστών brands, τμήμα υποδημάτων και φυσικά το ιδιαίτερο τμήμα Sprider Home.


 

  Περιεχόμενα
ΕΝ ΑΡΧΗ: ΧΡΕΩΝΕΙ ΛΑΘΗ Η ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ARYAM VAZQUEZ
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ: ME ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
BANKING MONEY CONFERENCE 2010
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ-LOGISTICS
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ-DEFENSYS 2010
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ-ΙΝΤΕΡΝΕΤ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ TEXAS HOLD EM POKER
ΦΑΚΕΛΟΣ SPRIDER STORES
ΦΑΚΕΛΟΣ JUMBO
ΦΑΚΕΛΟΣ CRETA FARMS
FXCM HELLAS: ONLINE TRADING ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ
EUROMONEY
ΣΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΧΑ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ INTERCATERING
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site