Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Οκτώβριος 2010-τεύχος 366                              

ΕΘΕ
Θετικά τα αποτελέσματα 9μήνου


“Σε ένα περιβάλλον έντονης μεταβλητότητας στις διεθνείς αγορές και ενός συνεχιζόμενου προβληματισμού για την πορεία των βασικών μεγεθών της Ελληνικής οικονομίας η Ελληνική θεσμική διαχείριση πέτυχε σημαντικές αποδόσεις νικώντας βασικούς δείκτες αγορών. Παράλληλα  τα συνολικά υπό διαχείριση κεφάλαια της Ένωσης, κατά την διάρκεια του 3ου τριμήνου, αυξήθηκαν σε €12,03 δισ. (+2,17%) αντιστρέφοντας την αρνητική πορεία των δύο τριμήνων που προηγήθηκαν” υπογραμμίζει ο κ. Ξενόφος, Πρόεδρος της ΕΘΕ με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του 9μήνου 2010.
Για να προσθέσει στη συνέχεια “ωστόσο η αρνητική ψυχολογία για τοποθετήσεις σε ελληνικούς μετοχικούς και ομολογιακούς τίτλους συνδυαστικά με το έλλειμμα παιδείας, έχει αποπροσανατολίσει την προσοχή του επενδυτικού κοινού σε βραχυπρόθεσμες επιλογές καταθετικής φύσεως χάνοντας έτσι σημαντικά κερδοφόρες εναλλακτικές επενδυτικές προτάσεις, στις ανεπτυγμένες αγορές της Ευρώπης και Αμερικής και στις ταχέως αναπτυσσόμενες αγορές της Ασίας, που οι εταιρείες διαχείρισης με συνέπεια και συνέχεια προσφέρουν μέσα από τα ποικίλα προϊόντα που διαχειρίζονται”.
Αναλυτικότερα:
• Στην αγορά των αμοιβαίων κεφαλαίων το συνολικό ύψος των υπό διαχείριση κεφαλαίων σημείωσε αύξηση το 3ο τρίμηνο φθάνοντας τα €8,2 δις (+ € 150 εκατ.). Αύξηση που αποδίδεται στην σημαντική επιβράδυνση των εκροών και στην βελτίωση των τιμών των ομολογιακών και μετοχικών ελληνικών τίτλων που επηρέασαν με την σειρά τους θετικά την αποτίμηση των υπό διαχείριση κεφαλαίων.
 
 Στην πλευρά των αποδόσεων πρέπει να σημειωθεί η υπεραπόδοση όλων των κατηγοριών των Funds of Funds, όπου τα Μετοχικά Funds of Funds είχαν αποδόσεις έως και 20,61%, τα Μικτά Funds of Funds είχαν αποδόσεις έως 9,09% και τα Ομολογιακά Funds of Funds είχαν αποδόσεις έως και 5,76%.
Επισημαίνεται επίσης ότι από τα 64 Μετοχικά Αμοιβαία Κεφαλαία Εσωτερικού, τα 60 υπερέβησαν την απόδοση του Γενικού Δείκτη του Χρηματιστηρίου έως και 27,89 ποσοστιαίες μονάδες.
Ανάλογη καλή εικόνα επέδειξαν όλες οι υπόλοιπες κατηγορίες των αμοιβαίων κεφαλαίων.
• Το ενεργητικό των Εταιριών Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου παρουσίασε αύξηση στο τρίτο τρίμηνο του 2010 και έφθασε τα €220,45 εκ. Ο κλάδος των ΕΕΧ έκλεισε στις 30 Σεπτεμβρίου με υψηλό μεσοσταθμικό Discount -41,69% και μέση σταθμισμένη απόδοση από την αρχή του έτους  -5,02%.
Στην πλευρά των αποδόσεων υπογραμμίζουμε ότι και οι πέντε Εταιρίες Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου πέτυχαν αποδόσεις σημαντικά καλύτερες από το Γενικό Δείκτη του Χ.Α. από  21,81 έως και 30,85  ποσοστιαίες μονάδες.Centric
Αύξηση 27% στα αποτελέσματα της Sportingbet


Η Sportingbet Plc ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της χρήσης από 1/8/2009 μέχρι 31/7/2010. Σημαντική αύξηση κατά 27% κατέγραψαν τα καθαρά της έσοδα και ανήλθαν στα 207,5 εκατ. λίρες την χρήση 2009-10, γεγονός που αποδίδεται στα εξαιρετικά αποτελέσματα του Μουντιάλ καθώς και στη συνεχή ανάπτυξη των στοιχημάτων κατά τη διάρκεια των αγώνων (in:play).
Βάσει των δημοσιευμένων στοιχείων, τα στοιχήματα που κατέγραψε η εταιρεία κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ ξεπέρασαν τα 50 εκατ. λίρες, εκ των οποίων το 65% αφορούν σε στοιχήματα κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών (in:play) με το περιθώριο να ανέρχεται σε 11,7%, αποτέλεσμα που χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα ικανοποιητικό. Τα στοιχήματα κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών (in:play) αυξήθηκαν σημαντικά και αποτέλεσαν το 61% των συνολικών εσόδων από τα Ευρωπαϊκά σπορ, έναντι 56% την προηγούμενη χρήση.
Ο Οικονομικός Διευθυντής της Sportingbet Jim Wilkinson δήλωσε σχετικά: «είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα, γεγονός που αποδίδεται κατά κύριο λόγο στα αθλητικά στοιχήματα, τα οποία αποτελούν το 65% του συνόλου των εσόδων και εμφανίζουν την ισχυρότερη ανάπτυξη. ’λλωστε το μεγαλύτερο μέρος των επενδύσεων μας προορίζονται στη δραστηριότητα αυτή, στην οποία διατηρούμε ηγετική θέση».


 


Euromedica
Παρουσίαση προγράμματος ΕΚΕ


Το απολογιστικό έργο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ιατρικού Ομίλου Euromedica παρουσίασε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου, κ. Απόστολος Τερζόπουλος σε Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Μουσείο Μπενάκη.
Για τη Euromedica η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη αποτελεί εγγενές στοιχείο της λειτουργίας και της δραστηριότητας της, που πηγάζει από το ίδιο το αντικείμενο της: τη φροντίδα για τη διαφύλαξη της υγείας και της ποιότητας ζωής. Ως εκ τούτου, η ενεργός δραστηριοποίηση της ως υπεύθυνου εταιρικού πολίτη με διάρκεια και περιεχόμενο, πάντα με άξονα τον άνθρωπο, αποτελεί για την Euromedica αφετηρία και τελικό προορισμό των δράσεων ΕΚΕ που υλοποιεί.
Με στόχο τον καλύτερο και πιο αποτελεσματικό σχεδιασμό του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, η Euromedica έχει συστήσει ειδική επιτροπή, η οποία έχει την ευθύνη επιμέλειας και εποπτείας των δράσεων και αποτελείται από τον κ. Νικόλαο Λεγάκη, Ομότιμο Καθηγητή Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, την κα Μιρέλλα Παπαοικονόμου, Σεναριογράφο και την κα Ελισάβετ Πλέσσα, Ιστορικό Τέχνης.  
Το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Euromedica έχει σχεδιαστεί και υλοποιείται σύμφωνα με 7 κατευθυντήριους άξονες, που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα δράσεων: ’ξονας Δυσπρόσιτων Περιοχών της Ελλάδας, ’ξονας Τρίτης Ηλικίας, ’ξονας Αθλητισμού, ’ξονας Επιστήμης/Έρευνας, ’ξονας για τα Παιδιά που Πάσχουν, ’ξονας Παιδείας, ’ξονας Χορηγιών και Προσφοράς στην Κοινότητα.


Mig
O Ι. Αρτινός επικεφαλής στη Vivartia

Η ΜΙG με χαρά ανακοινώνει ότι ο κ. Ι. Αρτινός, μέχρι πρότινος Γενικός Διευθυντής της Procter&Gamble Hellas, πρόκειται να αναλάβει καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου της Vivartia, με ισχύ από την 1η Οκτωβρίου.
Ο κ. Δ. Μαλαματίνας, Διευθύνων Σύμβουλος της MIG, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είμαστε ενθουσιασμένοι για την ένταξη του κ. Αρτινού στον Όμιλό μας και για το ότι θα ηγηθεί της μεγαλύτερης εταιρείας μας, της Vivartia. Ο κ. Αρτινός είναι ένα στέλεχος παγκόσμιας κλάσης, με πολυετή εμπειρία σε μία παγκόσμια εταιρεία που φημίζεται για την ποιότητα των προϊόντων και του τρόπου διοίκησης, την Procter&Gamble. Δράττομαι της ευκαιρίας για να καλωσορίσω τον κ. Αρτινό στον Όμιλό μας και να του ευχηθώ ό,τι καλύτερο για το μέλλον.»
Ο κ. Αρτινός δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για τον ερχομό μου στην MIG, έναν από τους πιο δυναμικούς ομίλους στη ΝΑ Ευρώπη, και για την ευκαιρία να ηγηθώ της Vivartia. Η Vivartia αποτελεί τον αδιαφιλονίκητο ηγέτη στην ελληνική αγορά τροφίμων, με γνωστά brands τα οποία εμπιστεύονται οι Έλληνες καταναλωτές και οικογένειες, και είναι μία από τις μεγαλύτερες και πιο δυναμικές εταιρείες στον κλάδο στη ΝΑ Ευρώπη. Προσδοκώ η παρουσία μου στον  Όμιλο να συμβάλλει στην περαιτέρω επιτυχία της.»
Σημειώνεται ότι ο κ. Αρτινός έχει εργαστεί στην Procter&Gamble επί 18 συνεχή έτη σε διάφορους ρόλους, συμπεριλαμβανομένων ανώτερων διοικητικών θέσεων σε Γενεύη, Λονδίνο και Αθήνα.
Ο κ. Α. Βγενόπουλος, Πρόεδρος της MIG, δήλωσε: «Θα ήθελα να καλωσορίσω τον κ. Αρτινό στην οικογένεια της MIG και να του ευχηθώ κάθε επιτυχία στον καινούριο του ρόλο. Μου δίνεται επίσης η αφορμή να ευχαριστήσω τον κ. Σ. Θεοδωρόπουλο, πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο της Vivartia, για την πολύτιμη συνεισφορά του στον Όμιλο τα τελευταία 3 χρόνια, και τον κ. Δ. Μαλαματίνα, ο οποίος διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της Vivartia τους τελευταίους μήνες.»


 


Vidavo
Eπεκτείνεται στη Ν.Αφρική


Η εταιρία Altys Technology, εξειδικευμένη στον τομέα της εφαρμογής σύγχρονων τεχνολογιών έχει υπογράψει συμφωνία συνεργασίας με την εταιρία VIDAVO, με στόχο την προώθηση των τεχνολογιών και των ολοκληρωμένων λύσεων τηλεματικής στην Υγεία, που ήδη έχει αναπτύξει η VIDAVO, όχι μόνο στη Ν.Αφρική αλλά και στις γειτονικές χώρες.
Στη διάρκεια της 6ήμερης παραμονής του ο κος Alain Michel ενημερώθηκε αναλυτικά και εκπαιδεύτηκε στη χρήση των συστημάτων και εφαρμογών της εταιρίας. Παράλληλα επισκέφθηκε χώρους, όπου είναι εγκατεστημένα και λειτουργούν συστήματα τηλεϊατρικής της εταιρίας, ξεναγήθηκε από τους αρμόδιους και συζήτησε μαζί τους τις δυνατότητες που προσφέρουν τα συστήματα τηλεϊατρικής, καθώς και τα οφέλη που απολαμβάνουν από τη χρήση τους οι πολίτες, ενώ παρακολούθησε και πρακτική επίδειξη των συστημάτων σε συνθήκες καθημερινής λειτουργίας. 
Μεταξύ άλλων, ο κος Michel επισκέφθηκε το ιατρείο του Δήμου Πλατέος Ημαθίας, το οποίο υλοποιεί πρόγραμμα Tηλεϊατρικής από το 2009. Το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής λειτουργεί σε 17 Δήμους σε όλη την Ελλάδα και υλοποιείται με την οργάνωση και υποστήριξη της Vodafone, το συντονισμό του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΟΤΑ, τη συμμετοχή του Ιατρικού Αθηνών ως το κεντρικό Νοσοκομείο και την τεχνική υποστήριξη και εκπαίδευση της Vidavo.
Επιπλέον συναντήθηκε και με τον Επίτιμο Πρόξενο Ν. Αφρικής κο Βασίλη Τακά, στον οποίο ανέφερε μεταξύ άλλων ότι θεωρεί τις πληροφορίες που αποκόμισε από την επίσκεψη του στην Ελλάδα ιδιαίτερα χρήσιμες στην προσπάθεια του να υλοποιήσει συστήματα τηλεϊατρικής στη Ν. Αφρική.

  Περιεχόμενα
ΕΝ ΑΡΧΗ: ΧΡΕΩΝΕΙ ΛΑΘΗ Η ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ARYAM VAZQUEZ
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ: ME ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
BANKING MONEY CONFERENCE 2010
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ-LOGISTICS
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ-DEFENSYS 2010
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ-ΙΝΤΕΡΝΕΤ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ TEXAS HOLD EM POKER
ΦΑΚΕΛΟΣ SPRIDER STORES
ΦΑΚΕΛΟΣ JUMBO
ΦΑΚΕΛΟΣ CRETA FARMS
FXCM HELLAS: ONLINE TRADING ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ
EUROMONEY
ΣΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΧΑ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ INTERCATERING
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site