Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Νοέμβριος 2010-τεύχος 367                              

ATHENS METRO MALL-ATHENIAN CAPITOL


ΝΕΑ MALL ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


Δύο εμπορικά κέντρα ανοίγουν τις πύλες τους στο κοινό και ένα τρίτο ακολουθεί λίγους μήνες μετά δίνοντας έτσι περισσότερες επιλογές στους Αθηναίους και όχι μόνο καταναλωτές για αγορές και διασκέδαση.Πρόκειται για το Athens Metro Mall, της Talima Venture στη Λ. Βουλιαγμένης, το Athenian Capitol του Ομίλου Χαραγκιώνη που βρίσκεται κοντά στο σταθμό του τρένου στη Βικτώρια και το Kifissos Mall του ομίλου Βιοχάλκο στον Κηφισό δίπλα στο ΙΚΕΑ. Η έναρξη λειτουργίας των δύο πρώτων εμπορικών κέντρων έχει καθοριστεί προς το τέλος του Νοεμβρίου, ενώ της Βιοχάλκο το οποίο και αυτό αναμενόταν να λειτουργήσει φέτος τελικά θα ξεκινήσει το Μάρτιο του επόμενου έτους. Η συνολική επένδυση και για τα τρία εμπορικά κέντρα αγγίζει τα 200 εκατ. ευρώ, ένα μεγάλο ποσό αν αναλογιστεί κανείς τη δύσκολη οικονομική συγκυρία ειδικά για το ελληνικό λιανεμπόριο την τελευταία διετία. Παρ’ όλα αυτά οι Έλληνες developers δείχνουν να μην πτοούνται από την κρίση και συνεχίζουν να προχωρούν σε σημαντικές αναπτύξεις που μεταξύ άλλων δημιουργούν και χιλιάδες θέσεις εργασίας.ATHENS METRO MALL
H εταιρεία συμφερόντων της οικογένειας Κωνσταντίνου, Talima Venture Inc. πραγματοποιώντας μία επένδυση που ξεπέρασε τα 75 εκατομμύρια ευρώ, παρουσίασε το Athens Metro Mall. 
Στοχεύοντας στην ανάπτυξη και εδραίωσή του ως σημείο αναφοράς τόσο των νοτίων προαστίων όσο και των κοντινών περιοχών, το Athens Metro Mall είναι στρατηγικά τοποθετημένο ακριβώς μπροστά στο μετρό του Αγίου Δημητρίου επί της Λεωφ. Βουλιαγμένης, αποτελώντας το μοναδικό εμπορικό κέντρο που προσφέρει τόσο μεγάλη ευκολία πρόσβασης.
To Athens Metro Mall αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα στις αγοραστικές συνήθειες αλλά και στην ψυχαγωγία των κατοίκων της πόλης, ενισχύοντας παράλληλα τις τοπικές κοινωνίες με την δημιουργία 1.000 νέων θέσεων εργασίας.
Όπως δηλώνει ο Διευθυντής του κέντρου κ. Γιώργος Καρίβαλης, «Το Athens Metro Mall δεν αποτελεί ένα ακόμη εμπορικό κέντρο. Μέσα από την παροχή στους καταναλωτές ενός συνδυασμού πλεονεκτημάτων όπως είναι η εξαιρετική πρόσβαση, η ευρύτητα των υπηρεσιών και των καταστημάτων που καλύπτουν όλες τις ανάγκες, η πρωτοποριακή αρχιτεκτονική και το ανταγωνιστικό tenant mix, το Athens Metro Mall αποτελεί μια πραγματικά νέα πρόταση για κάθε στιγμή. Επιπλέον, μέσα από τη διαρκή υλοποίηση ερευνών και την απόκτηση πολύ καλής γνώσης για τις ανάγκες της αγοράς, η στρατηγική μας έχει προσαρμοστεί βάσει των δεδομένων της οικονομικής συγκυρίας, προσφέροντας στο καταναλωτικό κοινό επώνυμα brands σε προσιτές τιμές».


ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ 100% ΣΤΙΣ ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ
Ο στρατηγικός σχεδιασμός, το concept αλλά και οι προσδοκίες της ιδιοκτήτριας εταιρείας Talima Venture Inc., φαίνεται να επιβεβαιώνονται λίγο πριν την έναρξη λειτουργίας του Athens Metro Mall, καθώς ισχυρά ονόματα του λιανεμπορίου αντιλαμβανόμενα τις προοπτικές που παρουσιάζονται έχουν προχωρήσει σε συνεργασία συμβάλλοντας στην επίτευξη πληρότητας που αγγίζει το 100%.
Μέσα από ένα πλούσιο portfolio που περιλαμβάνει 85 καταστήματα που εκτείνονται σε 21.500τ.μ., το Athens Metro Mall προσφέρει αμέτρητες επιλογές για αγορές ρούχων και υποδημάτων για τη γυναίκα, το παιδί και τον άντρα, εσωρούχων, αξεσουάρ, καλλυντικών, οπτικών, εξοπλισμού σπιτιού, ειδών δώρου, προϊόντων τεχνολογίας και πολιτισμού, υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών και ομορφιάς (κομμωτήριο & περιποίηση χεριών). Επιπλέον, στο  Athens Metro Mall οι καταναλωτές θα βρουν το σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος,  την Εμπορική τράπεζα, 18 διαφορετικές επιλογές εστιατορίων, fast food, café, και bistrot μεταξύ των οποίων τα πρώτα καταστήματα στην Ελλάδα Taco Bell και Cinnabon, όπως και 5 κινηματογραφικές αίθουσες Village Cinemas. Όσο για τις τιμές, το Athens Metro Mall προσφέρει ένα μοναδικό μείγμα από επώνυμες μάρκες που χαρακτηρίζονται για την υψηλή ποιότητα και τις προσιτές τιμές ενώ αποτελεί το πρώτο σημείο στην Αθήνα όπου συνυπάρχουν  καταστήματα Zara και Η&Μ.
Ο παιδότοπος Volta Fun Park έχει σαν αποκλειστικό σκοπό να κρατήσει αμείωτο το κέφι και την προσοχή των μικρών επισκεπτών του κέντρου όσο οι γονείς επιδίδονται σε αγορές, πίνουν τον καφέ τους ή βλέπουν την αγαπημένη τους ταινία ανέμελοι καθώς μέσω συστήματος beeper θα ειδοποιηθούν για οτιδήποτε προκύψει.
Μοναδικό πλεονέκτημα του Athens Metro Mall αποτελεί και η ιδιαίτερη κατασκευή του καθώς οι αρχιτεκτονικές γραμμές, ο άφθονος φωτισμός και το έντονο υγρό και πράσινο στοιχείο δημιουργούν τον ιδανικό χώρο χαλάρωσης, ψυχαγωγίας και απεριόριστου shopping για κάθε στιγμή.ATHENIAN CAPITOL
To Athenian Capitol, μία επένδυση 45 εκατ. ευρώ μαζί με την αξία της γης, είναι ένας νέος Πολυχώρος Πολιτισμού, Αναψυχής & Εμπορίου στη θέση μεταξύ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου και του Σταθμού Βικτώρια.
Σημαντικό στοιχείο του Πολυχώρου είναι ο βιοκλιματικός σχεδιασμός, με ενδεικτική αναφορά στην εξαιρετική θερμομόνωση και σκίαση στις εξωτερικές γυάλινες επιφάνειες για ελαχιστοποίηση των φορτίων του προηγμένου συστήματος κλιματισμού, στην συλλογή και διαχείριση των υδάτων βροχής για άρδευση καθαρισμό, στην παραγωγή ρεύματος με ηλιακούς συλλέκτες (φωτοβολταϊκά στη στέγη), στα φυτεμένα δώματα και ακάλυπτους χώρους, παράλληλα με την χρήση ηλεκτρονικού ελέγχου φωτισμού και ειδικών λαμπτήρων χαμηλής κατανάλωσης, στοιχεία που κάνουν το κτίριο να δείχνει το μέλλον των αστικών κατασκευών με ευαισθησία στο περιβάλλον.
Ο φωτισμός του κτιρίου, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό, έχει στόχο να τονώσει τον χαρακτήρα του συγκροτήματος, αλλά συγχρόνως να προσφέρει στους επισκέπτες, ένα ευχάριστο και εντυπωσιακό περιβάλλον, με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.
Η επιλογή θέσης του ακινήτου, με άριστη εξυπηρέτηση από όλα τα συγκοινωνιακά μέσα σταθερής και μη τροχιάς (ΜΕΤΡΟ, Τρόλεϋ, Προαστιακός και λεωφορεία), στα όρια του δακτυλίου, συμπληρώνεται, με επταόροφο υπόγειο σταθμό πάρκινγκ δυναμικότητας 800 αυτοκινήτων, δίνοντας κίνητρο για «park and ride», δηλαδή στάθμευση και λήψη κάποιου Δημόσιου μεταφορικού μέσου μεταφοράς για μετακίνηση στο κέντρο της πόλης, χωρίς χρήση του Ι.Χ. Έτσι οι προσβάσεις είναι ιδανικές για οποιονδήποτε, από οπουδήποτε τόσο μέσα, όσο και έξω από το Λεκανοπέδιο, ενώ το συγκρότημα βρίσκεται καθημερινά στην θέαση χιλιάδων αυτοκινητιστών. Αξίζει να σημειωθεί εδώ, ότι η εξυπηρέτηση του συγκροτήματος από όλα τα συγκοινωνιακά μέσα σταθερής τροχιάς του λεκανοπεδίου, εκτός του τραμ, συμβάλλει σημαντικά στον πράσινο χαρακτήρα του, αφού οι προσδοκώμενες επισκέψεις υπολογίζονται στα 3.000.000 άτομα το χρόνο.
Το έργο αναμένεται να αναβαθμίσει σημαντικά την πυκνοκατοικημένη αυτή περιοχή αποτελώντας ένα νέο κοινωνικό κύτταρο στο κέντρο της Αθήνας. Στόχος είναι να εξελιχθεί σε σημείο προορισμού όχι μόνο για τους γύρω κατοίκους, αλλά για όλους τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου και τους τουρίστες, χάρη στη σημαντική πολιτιστική χρήση του λόγω του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου, τον «πράσινο» χαρακτήρα του και την στρατηγική του θέση, μεταξύ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου και του Σταθμού Βικτώρια.


ΒΙΟΧΑΛΚΟ: ΝΕΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΠΡΟΑΣΤΕΙΑ


Σε μια περιοχή με εξαιρετική δυναμική ανάπτυξης, όπως αυτή των Δυτικών προαστίων, η ΒΙΟΧΑΛΚΟ αναπτύσσει  ένα πρότυπο εμπορικό κέντρο συνολικής επένδυσης 80 εκατ. ευρώ μαζί με το ΙΚΕΑ, με στόχο να φιλοξενήσει τη μεγαλύτερη ποικιλία υπηρεσιών και καταστημάτων, ανταποκρινόμενο στις καθημερινές ανάγκες των κατοίκων της Αττικής και ειδικότερα των Δυτικών Προαστίων. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη έχουν δρομολογηθεί συμφωνίες μισθώσεων για πάνω από το 70% των καταστημάτων. 
Το Εμπορικό Κέντρο αναπτύσσεται σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα και κομβικά σημεία της πόλης, με εύκολη και άμεση πρόσβαση, πάνω στον κεντρικότερο άξονα του λεκανοπεδίου, τη Λεωφόρο Κηφισού, ανάμεσα σε πολλούς, παράπλευρους, σημαντικούς άξονες της περιοχής, όπως η Πέτρου Ράλλη, η Ιερά Οδός και η Θηβών, ενώ είναι πολύ κοντά σε πυκνοκατοικημένες περιοχές. Το Εμπορικό Κέντρο εντάσσεται σε ευρύτερο εμπορικό συγκρότημα συνολικής έκτασης 59.500 τ.μ. στο οποίο βρίσκεται και το εμπορικό κατάστημα ΙΚΕΑ και παρέχει δωρεάν χώρο στάθμευσης 2.500 θέσεων. Το συνολικό εμβαδόν του νέου Εμπορικού Κέντρου είναι 20.000 τ.μ..
Η ιδέα για τη δημιουργία του Εμπορικού Κέντρου βασίζεται στην ανάγκη, τόσο της εποχής όσο και της ίδιας της περιοχής, για ένα χώρο που θα συγκεντρώνει όλα όσα χρειάζεται και επιθυμεί ο σύγχρονος καταναλωτής. Ένα χώρο καινοτόμο, άνετο και ασφαλή, που θα συμβαδίζει με τους σύγχρονους ρυθμούς της ζωής.
Το εμπορικό κέντρο δημιουργήθηκε με κεντρικό άξονα τον άνθρωπο, την οικογένεια και τις καθημερινές τους ανάγκες. Ο συγκεκριμένος σχεδιασμός περιλαμβάνει ένα πλήρες φάσμα καταστημάτων, ικανό να καλύψει κάθε απαίτηση του επισκέπτη, ανεξαρτήτως προφίλ και ηλικίας, παρέχοντας του τη δυνατότητα να πραγματοποιεί τις αγορές του εύκολα, γρήγορα και ευχάριστα. Το έργο αυτό συνδυάζει την άρτια κατασκευή με τον υπερσύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό και υλοποιείται με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον, αναβαθμίζοντας παράλληλα την περιοχή.
Σύμβουλος Ανάπτυξης και Υπεύθυνος Μισθώσεων είναι η ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ – Jones Lang  LaSalle, Σύμβουλος Μισθώσεων είναι η COLLIERS INTERNATIONAL και Σύμβουλος  Ανάπτυξης και Διαχείρισης είναι η ΔΑΝΟΣ σε συνεργασία με την BNP PARIBAS REAL ESTATE καθώς και η C.B. Property Management.


 


 


 


 


 


  

  Περιεχόμενα
ΕΝ ΑΡΧΗ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ: ΤΕΣΤ ΑΝΤΟΧΗΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
ΧΑ: ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΕΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΧΑ Ο Σ. ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ
ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ-ΠΡΑΣΙΝΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
INSURANCE MONEY CONFERENCE 2010
WEALTH MANAGEMENT
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ-ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ
PRODEXPO 2010
ΑΦΙΕΡΩΜΑ BANCASSURANCE
ΝΕΑ MALL ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
ATTICA BANK: ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ATTICA FINANCE ΑΕΠΕΥ
ΑΡΘΡΟ Κ. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΡΘΡΟ JOHN C. WILCOX
DUR: «ΠΑΤΗΣΕ» ΤΑ 50 ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΕΙ ΦΤΕΡΑ
ΑΡΘΡΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΕΡΓΟΥ
ΟΜΙΛΟΣ ΠΛΑΙΣΙΟ: "ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙΡΟΥ" ΜΕ ΣΤΑΘΕΡΗ ΠΟΡΕΙΑ
EUROMONEY: ΟΙ ΝΕΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ
ΣΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΧΑ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site