Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Νοέμβριος 2010-τεύχος 367                              

ΟΜΙΛΟΣ ΠΛΑΙΣΙΟ: ΣΤΑΘΕΡΟΣ Ο ΤΖΙΡΟΣ ΣΤΟ 9ΜΗΝΟ


Στα 260 εκ. Ευρώ ανήλθαν οι πωλήσεις του ομίλου Πλαίσιο στο 9μηνο του 2010 παρουσιάστηκαν δηλαδή ελάχιστα μειωμένες κατά 2,3% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2009, ενώ like for like δηλαδή χωρίς τα καινούρια καταστήματα της Στουρνάρη και της Μαγούλας η πτώση διαμορφώθηκε στο 2,5%.


Η μείωση του τζίρου της Πλαίσιο κατά 2,3% ο χαρακτηρίζεται ως αμελητέα από τον πρόεδρο της εταιρείας κ. Γ. Γεράρδο αν συνυπολογιστεί η ένταση της κρίσης και το ότι η πτώση γενικότερα στον κλάδο είναι της τάξης του 25-30%.
Πάντως είναι γεγονός ότι η πτώση των πωλήσεων προέρχεται αποκλειστικά από τα καταστήματα, στα οποία η μείωση είναι της τάξης του 4,6%, και όχι από τις απευθείας πωλήσεις σε επιχειρήσεις οι οποίες σημειώνουν αύξηση κατά 2,8%. Η αύξηση των απευθείας πωλήσεων παρά την κρίση εξηγείται σύμφωνα με τον κ. Γεράρδο από τη συρρίκνωση του ανταγωνισμού.  Σε ότι αφορά την ανάπτυξη των προϊοντικών κατηγοριών της αλυσίδας, οι πωλήσεις σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές και ψηφιακά προϊόντα εξακολουθούν να ανεβαίνουν κατά 3,1% κάτι όμως που δεν συμβαίνει στην τηλεφωνία όπου παρατηρήθηκε πτώση στο 9μηνο κατά 21,3% και στα είδη γραφείου οι πωλήσεις των οποίων συρρικνώθηκαν κατά 6,4%. Βέβαια η πρώτη κατηγορία μπορεί να είχε μικρότερη αύξηση από την πτώση των άλλων δύο αλλά η συμμετοχή της στις συνολικές πωλήσεις είναι πολύ μεγαλύτερη, στο 63%, και γι’ αυτό το λόγο η συνολική  πτώση του τζίρου είναι μόλις στο 2,3%. Για το κατάστημα της Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε ότι πάει καλά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ για τις ιντερνετικές πωλήσεις ο κ. Γεράρδος είπε ότι βρίσκονται  στο 5% του συνολικού τζίρου, παρά το γεγονός ότι η επισκεψιμότητα του site είναι τεράστια με 100.000 διαφορετικούς χρήστες να το επισκέπτονται καθημερινά. «Το site μας λειτουργεί περισσότερο σαν ένας τεράστιος τόπος προβολής παρά σαν κατάστημα» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γεράρδος.  


ΑΙΣΙΟΔΟΞΗ Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ


Ο πρόεδρος της Πλαίσιο εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον της εταιρίας λέγοντας ότι «το Πλαίσιο έχει αποδείξει εδώ και 40 χρόνια ότι είναι μία επιχείρηση η οποία πηγαίνει προς τα πάνω και θα συνεχίσει να πηγαίνει προς τα πάνω.. δεν υπάρχει αμφιβολία γι’ αυτό. Σε αυτή την κατάσταση υπάρχουν ευκαιρίες. Η Πλαίσιο προσφέρεται για όσους ενδιαφέρονται να επενδύσουν μακροπρόθεσμα σε κάποιες εταιρείες που θα επιβιώσουν από την κρίση, και θα αποκομίσουν τα οφέλη από την καινούρια κατάσταση που θα έχει διαμορφωθεί στην αγορά». Σε ερώτηση για το πότε προβλέπει την ανάκαμψη της ελληνικής αγοράς ο κ. Γεράρδος απάντησε χαρακτηριστικά ότι «δουλειά μας δεν είναι να προβλέπουμε αλλά να προσπαθούμε πάντα ανάλογα με τις περιστάσεις να πηγαίνουμε όσο το δυνατόν καλύτερα».          
Την πρόθεση του να εκμεταλλευτεί την πτώση των ενοικίων που παρατηρείται στα εμπορικά ακίνητα το τελευταίο διάστημα και να «μεταφέρει» κάποια υφιστάμενα καταστήματα σε καλύτερους χώρους οι οποίοι θα διαθέτουν και περισσότερες θέσεις πάρκινγκ εξέφρασε ο Γ. Γεράρδος. Σύμφωνα με τον ίδιο η σημερινή συγκυρία συνιστά μεγάλη ευκαιρία ώστε να επανατοποθετηθούν κάποια σημεία πώλησης με πολύ πιο ευνοϊκούς όρους για την Πλαίσιο. Εκτός των άλλων η κίνηση αυτή θα συμβάλλει και στη γενικότερη πολιτική εξορθολογισμού των εξόδων που ακολουθεί εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα η Πλαίσιο σε όλα τα επίπεδα. Αποτέλεσμα της πολιτικής αυτής είναι σύμφωνα με τον κ. Γεράρδο, ο όμιλος να έχει κατορθώσει να εξοικονομήσει περί τα 27 εκατ. ευρώ μόνο από τη μείωση των αποθεμάτων (-48,7%) στο 9μηνο. Επίσης έχει μειώσει τις απαιτήσεις από τους πελάτες του κατά 21,3%, τις υποχρεώσεις του κατά 37,6% και το δανεισμό του κατά 11,4%. Σε ότι αφορά ειδικά τη μείωση των υποχρεώσεων ο κ. Γεράρδος τόνισε ότι «αγοράζουμε μετρητοίς με καλύτερους όρους από ότι οι ανταγωνιστές μας και γι’ αυτό δεν έχουμε μείωση στο μικτό περιθώριο κέρδους μας. Οι προμηθευτές μας, μας εμπιστεύονται και μας στηρίζουν». Τα στοιχεία αυτά ο κ. Γεράρδος τα παρέθεσε στο πλαίσιο παρουσίασης της εταιρείας στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών. Ο μοναδικός τομέας στον οποίο η Πλαίσιο δεν προχωρά σε περικοπές είναι στο ανθρώπινο δυναμικό της. «Η Πλαίσιο είναι μία εταιρεία που πάνω από όλα στηρίζεται στους ανθρώπους της και γι’ αυτό δεν προχωρά σε μαζικές μειώσεις προσωπικού. Οι όποιες αποχωρήσεις από τον όμιλο, είναι μεμονωμένες και αφορούν μόνο αυτούς που δεν ταιριάζουν με τη φιλοσοφία της Πλαίσιο. Απόδειξη της πολιτικής μας αυτής είναι ότι δεν απολύσαμε κανέναν από τους 90 εργαζόμενους του καταστήματος της Στουρνάρη όταν αυτό καταστράφηκε».
Επίσης ο όμιλος προχωρά σε συνεχείς ανακαινίσεις των καταστημάτων του έτσι ώστε αυτά να ανανεώνονται και να γίνονται πιο φιλικά και ευχάριστα για τους καταναλωτές. Στο πλαίσιο αυτό ανακαινίσθηκαν πρόσφατα τα καταστήματα της Μεταμόρφωσης (με κόστος ανακαίνισης 260.000 ευρώ), της Καλλιθέας (240.000 ευρώ), και τα καταστήματα Stock House, Μεσογείων, Πάτρας και Κηφισιάς με συνολικό κόστος 200.000 ευρώ.  Ο κ. Γεράρδος χαρακτήρισε ως κατάστημα ναυαρχίδα της εταιρείας αυτό της Λ. Βουλιαγμένης, ενώ για το σημείο στο Mall ανέφερε ότι υπάρχουν κάποια θέματα τα οποία όμως αντιμετωπίζονται πολύ καλά με τη βοήθεια της διαχειρίστριας εταιρείας του εμπορικού κέντρου Lamda Development.


ΝΕΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ


Το Πλαίσιο εμπλουτίζει τις After Sales υπηρεσίες του, με τα ανανεωμένα πακέτα τεχνικής υποστήριξης στον χώρο του πελάτη με την ονομασία The Clickers.
Με τα The Clickers οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν μέσα από 26 διαφορετικές υπηρεσίες, αυτές που καλύπτουν τις δικές τους ανάγκες, όπως την εγκατάσταση, επισκευή & συντήρηση ενός υπολογιστή, τη διασφάλιση δεδομένων, τις υπηρεσίες ανάρτησης τηλεόρασης και σύνδεσης Home Cinema, τις επεκτάσεις εγγυήσεων και  την τεχνική υποστήριξη στον χώρο τους.
Την χαρακτηριστική συσκευασία The Clickers με το κόκκινο κουμπί, oι πελάτες μπορούν να την προμηθευτούν τόσο από τα καταστήματα Πλαίσιο, όσο και από την ηλεκτρονική διεύθυνση
www.plaisio.gr
Για να ενημερωθούν αναλυτικά για τις υπηρεσίες των πακέτων The Clickers, οι πελάτες μπορούν να καλέσουν δωρεάν 800-11-12345, να επισκεφτούν το
www.plaisio.gr ή να μιλήσουν με τους τεχνικούς Clickers σε ένα από τα καταστήματα Πλαίσιο σε όλη την Ελλάδα.


ΣΤΗΡΙΞΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ


 


Με το σύνθημα: «Δώσε νόημα στα σκουπίδια. Τίποτα δεν πάει χαμένο» o ΣΚΑΪ συνέχισε για δεύτερη χρονιά την πρωτοβουλία ανακύκλωσης σε περιοχές της Αττικής και όλης της Ελλάδας. Η Πλαίσιο Computers στηρίζει την προσπάθεια αυτή, που στόχο έχει τη μαζική ενεργοποίηση και συμμετοχή των πολιτών, επιβραβεύοντας 4 τυχερούς, που θα συμμετέχουν στην δράση για ανακύκλωση με 4 φορητούς υπολογιστές Turbo-X.
Στις 2, 9, 16 και 23/10 όσοι έφεραν τις παλιές συσκευές τους για ανακύκλωση σε επιλεγμένες πόλεις της Ελλάδας, έθεσαν αυτόματα υποψηφιότητα για να κερδίσουν 2 laptops & 2 netbooks, προσφορά των καταστημάτων Πλαίσιο.
Η δράση θα υποστηρίχθηκε με τηλεοπτική κάλυψη, ραδιοφωνικές αναφορές από τον ΣΚΑΪ 100,3 και τους συνεργαζόμενους ραδιοφωνικούς σταθμούς του ανά την Ελλάδα, καθώς και από τα sites 

  Περιεχόμενα
ΕΝ ΑΡΧΗ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ: ΤΕΣΤ ΑΝΤΟΧΗΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
ΧΑ: ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΕΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΧΑ Ο Σ. ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ
ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ-ΠΡΑΣΙΝΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
INSURANCE MONEY CONFERENCE 2010
WEALTH MANAGEMENT
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ-ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ
PRODEXPO 2010
ΑΦΙΕΡΩΜΑ BANCASSURANCE
ΝΕΑ MALL ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
ATTICA BANK: ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ATTICA FINANCE ΑΕΠΕΥ
ΑΡΘΡΟ Κ. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΡΘΡΟ JOHN C. WILCOX
DUR: «ΠΑΤΗΣΕ» ΤΑ 50 ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΕΙ ΦΤΕΡΑ
ΑΡΘΡΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΕΡΓΟΥ
ΟΜΙΛΟΣ ΠΛΑΙΣΙΟ: "ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙΡΟΥ" ΜΕ ΣΤΑΘΕΡΗ ΠΟΡΕΙΑ
EUROMONEY: ΟΙ ΝΕΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ
ΣΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΧΑ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site