Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Νοέμβριος 2010-τεύχος 367                              

Beneth Food Hall
Νέο Concept με πιάτα «ημέρας»


Τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ 12 πιάτων παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας αλλά και φρέσκιες σαλάτες θα έχουν όσοι καταναλωτές επισκεφθούν το νέο κατάστημα ΒΕΝΕΤΗ στο Γέρακα. Πρόκειται για to νέο concept “Food Hall”, σύμφωνα με το οποίο η εταιρεία σχεδιάζει να αναπτύσσει από εδώ και στο εξής τα νέα σημεία της ενώ θα προσπαθήσει να ανασχεδιάσει προς την κατεύθυνση αυτή και πολλά από τα υφιστάμενα «μέλη» της αλυσίδας. Εκτός από τα νέα πιάτα, τα οποία σημειώνεται ότι φέρουν την υπογραφή του γνωστού σεφ Γ. Τζελέπη, τα ΒΕΝΕΤΗ Food Hall, θα προσφέρουν και μια σειρά από 12 νέα αρτοσκευασμάτα, τα οποία έχουν ως στόχο ειδικές ομάδες καταναλωτών, οι οποίες δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στη φροντίδα της υγείας τους και θα μπορούν να τα καταναλώνουν ως συμπλήρωμα στο πλαίσιο μια ισορροπημένης υγιεινής διατροφής. Στόχος της ΒΕΝΕΤΗ είναι σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της κ. Π. Μονεμβασιώτη να στρέψει και πάλι την προσοχή και το ενδιαφέρον του καταναλωτή στα αγνά, παραδοσιακά αρτοσκευάσματα, «τη βάση της μεσογειακής μας πυραμίδας» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει. Argentikon Luxury Suites
Διάκριση «Τουρισμού & Γαστρονομίας»
Το Argentikon Luxury Suites, 5* All Suites Boutique Hotel στον Κάμπο της Χίου, έλαβε ακόμη μία τιμητική διάκριση ΄΄Τουρισμού & Γαστρονομίας'' (Tourisme et de la Gastronomie) με τίτλο ΄΄Δίπλωμα Αξίας και Εθνικού Γοήτρου'' ( Diplome de Merite et de Prestige National). Το βραβείο έχει θεσμοθετηθεί από την Επιτροπή της Γαλλίας (Comite de France) της εφημερίδας του Κοινοβουλίου (Le Journal du Parliament) και απονέμεται σε ξενοδοχεία που προσφέρουν εξαιρετικές υπηρεσίες και ξεχωριστή διαμονή. Η αξιολόγηση των εγκαταστάσεων, ανέσεων, υπηρεσιών και τροφίμων, έγινε με  διακριτικό και μυστικό τρόπο από επισκέπτες που διέμεναν στο Argentikon και έζησαν την εμπειρία προσωπικά.


Ελαïς-Unilever Hellas
Νέα μονάδα παραγωγής μαργαρίνης


Την έναρξη λειτουργίας της νέας μονάδας παραγωγής μαργαρίνης, στις εγκαταστάσεις της στο Ρέντη, ανακοίνωσε η Ελαïς -Unilever Hellas. Στην παραγωγική μονάδα του Ρέντη θα παράγονται πλέον τα προϊόντα ΒΙΤΑΜ, BECEL PRO-ACTIV, SUPER FRESCO και ΑΛΤΙΣ SOFT, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή για την κατηγορία των μαργαρινών.  Πρόκειται για μια επένδυση που οδηγεί στη δημιουργία 120 νέων άμεσων και έμμεσων θέσεων εργασίας στο συγκεκριμένο εργοστάσιο, ενώ παράλληλα διακρίνεται για το ελαχιστοποιημένο περιβαλλοντικό της «αποτύπωμα», χάρη στον αειφόρο βιομηχανικό σχεδιασμό της παραγωγής της. Η επένδυση αυτή εντάσσεται σε ένα ευρύτερο επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρίας στην Ελλάδα, το οποίο εδραιώνει τη δυναμική παρουσία και το σταθερό προσανατολισμό της στην ελληνική αγορά. Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Ελαïς -Unilever Hellas κ. Σπύρος Δεσύλλας: «Με την έναρξη της λειτουργίας της Νέας Μονάδας Μαργαρίνης εγκαινιάζεται και η παραγωγή τροφίμων της Ελαïς – Unilever Hellas στο χώρο αυτό, στον οποίο μέχρι τώρα κυρίαρχη θέση είχαν τα προϊόντα οικιακού καθαρισμού. Με την επένδυση αυτή, συνολικού ύψους 14 εκατ. ευρώ, επεκτείνεται η παραγωγική βάση της εταιρίας στο Ρέντη, ενώ το συγκεκριμένο εργοστάσιο εκσυγχρονίζεται και ενδυναμώνει τη θέση του στο δίκτυο παραγωγικών μονάδων της Unilever διεθνώς».
Το εργοστάσιο του Ρέντη, συνολικής έκτασης 37.500 m2, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1963 και σήμερα απασχολεί 170 άτομα, παράγοντας  προϊόντα για την ελληνική αγορά και για δέκα ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται η Unilever. Η ετήσια παραγωγή του ανέρχεται σε 60.000 τόνους σε προϊόντα οικιακής φροντίδας (Χλωρίνη KLINEX, υγρά απορρυπαντικά) και 17.000 τόνους σε μαργαρίνες.


Interamerican:
Κοινωνική συνεισφορά για τη φροντίδα της υγείας


Η Interamerican εκφράζει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για θέματα υγείας διευρύνοντας συνεχώς τις συνεργασίες της  με αξιόλογους φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της υγείας με έμφαση στην πρόληψη, όπως είναι  το «ΑγκαλιάΖΩ» και ο Ελληνικός Σύλλογος Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση.
Δεδομένο ότι ο Οκτώβριος είναι μήνας αφιερωμένος στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού η Interamerican σε συνεργασία με το ΑγκαλιάΖΩ – Όμιλο Εθελοντών κατά του Καρκίνου, οργάνωσε για τις εργαζόμενες στην εταιρεία πρόγραμμα εκπαίδευσης στην αυτοεξέταση του μαστού. Σημειώνεται ότι στη χώρα μας προσβάλλονται από καρκίνο του μαστού ετησίως 4.500 γυναίκες, αριθμός που προβάλλει ως αναγκαία την έγκαιρη διάγνωση για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της νόσου. 
Παράλληλα, η Interamerican στήριξε χορηγικά την εκστρατεία ενημέρωσης και πρόληψης που διοργάνωσε ο Ελληνικός Σύλλογος Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Αττικό Μετρό της πλατείας Συντάγματος. Μεγάλος αριθμός πολιτών είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν και να πραγματοποιήσουν δωρεάν εξετάσεις για την κύφωση και τη σκολίωση.
Οι ανωτέρω πρωτοβουλίες εγγράφονται στο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Interamerican “Πράξεις Ζωής”, στον άξονα της φροντίδας για την υγεία.


Ατλάντικ
Πώληση καταστήματος


Η Εταιρεία Ατλάντικ γνωστοποιεί στο επενδυτικό κοινό ότι στο πλαίσιο του εν εξελίξει προγράμματος αναδιάρθρωσης του δικτύου της και με γνώμονα τη μείωση των υποχρεώσεών της και την ενίσχυση της ρευστότητάς της, προχώρησε στην πώληση του καταστήματος στο Κερατσίνι στην εταιρεία Σούπερ Μάρκετ Μάρκετ Ιν ΑΕΒΕ. Βάσει της συμφωνίας, τα έσοδα από την πώληση του εν λόγω καταστήματος προορίζονται για την πλήρη εξόφληση του υπολοίπου οφειλής του προμηθευτή της Ατλάντικ , Ταγαρούλιας ΕΠΕ. Μετά την πώληση του καταστήματος στο Κερατσίνι, το δίκτυο της Ατλάντικ αριθμεί πλέον 130 καταστήματα, ενώ η αναδιάρθρωση του δικτύου θα συνεχιστεί ως έχει αναγγελθεί. Σε κάθε περίπτωση η εταιρεία θα ενημερώσει αμελλητί το επενδυτικό κοινό για οποιαδήποτε εξέλιξη.


Ζαγόρι:
Ενεργό στην ανταποδοτική ανακύκλωση
Η Χήτος ΑΒΕΕ, με επίκεντρο της φιλοσοφίας της το σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον αναλαμβάνει δράση για ακόμη μια φορά. Στόχος της εταιρείας είναι τόσο η ευαισθητοποίηση για τη φροντίδα του περιβάλλοντος όσο και η εκπαίδευση και συμμετοχή των πολιτών προς αυτόν το σκοπό.
Το νερό Ζαγόρι αποτελεί πλέον μέλος του εθνικού Συλλογικού Συστήματος Ανταποδοτικής και Εναλλακτικής Διαχείρισης και Ανακύκλωσης Συσκευασιών και Αποβλήτων «Ανταποδοτική Ανακύκλωση». Το συγκεκριμένο σύστημα, που είναι εγκεκριμένο από του Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, είναι υπεύθυνο για την οργάνωση και λειτουργία της ανακύκλωσής με ανταποδοτικό χαρακτήρα, ανά την Ελλάδα.
Μέσω αυτής της συνεργασίας, το νερό Ζαγόρι στήνει το δικό του περίπτερο ανταποδοτικής ανακύκλωσης, ξεκινώντας από τον τόπο του, την πόλη των Ιωαννίνων. Δίνει, έτσι, τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να φέρουν προς ανακύκλωση τις συσκευασίες τους, αφήνοντας ο καθένας ξεχωριστά το δικό του «πράσινο» αποτύπωμα. Στο περίπτερο ανταποδοτικής ανακύκλωσης της Χήτος, το κοινό μπορεί να ανακυκλώνει πλαστικά και γυάλινα μπουκάλια, χάρτινες συσκευασίες, αλουμινένια κουτιά, καθώς και μπαταρίες.


Chartis
Οικονομικά Αποτελέσματα Α’ εξαμήνου 2010


Οι εταιρίες της Chartis Greece (Chartis ΕΛΛΑΣ Α.Ε. και National Union Fire Insurance Co of Pittsburgh, PA.) κατέγραψαν υψηλή αύξηση παραγωγής ασφαλίστρων κατά το πρώτο εξάμηνο του οικονομικού έτους 2010 (που έληξε στις 31 Μαΐου 2010). H συνολική παραγωγή ξεπέρασε τα €50 εκατ. σημειώνοντας αύξηση 66,7% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009. Την θετική εικόνα των μεγεθών πλαισιώνουν και οι επιμέρους τεχνικοί δείκτες, όπου χαρακτηριστικά, ο Μικτός Δείκτης Ζημιών & Εξόδων προς Ασφάλιστρα (Combined Ratio) διαμορφώθηκε χαμηλότερα του 75%. Η βασική σύνθεση του χαρτοφυλακίου εξελίσσεται ισορροπημένα, σύμφωνα με τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της Εταιρίας, με τον τομέα των εμπορικών και βιομηχανικών ασφαλίσεων (Business Solutions) να απαρτίζει το 35% του χαρτοφυλακίου και τον τομέα των προσωπικών ασφαλίσεων (Personal Solutions) να αποτελεί το 65%. Ειδικότερα, τα Business Solutions κινήθηκαν ανοδικά με ποσοστό 22,6%,  με τους Κλάδους Αστικής Ευθύνης & Διαχείρισης Κρίσεων (ασφαλίσεις αστικής ευθύνης επιχειρήσεων, ευθύνης και ανάκλησης προϊόντων, περιβαλλοντικής ευθύνης, απαγωγής και λύτρων κ.α.) και τον Κλάδο Χρηματικών Απωλειών (ασφαλίσεις ευθύνης στελεχών & διευθυντών, επαγγελματικής ευθύνης κ.α.) να σημειώνουν τα υψηλότερα ποσοστά αύξησης.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η διατηρησιμότητα ξεπέρασε το 95% για το σύνολο των επιχειρηματικών ασφαλίσεων της Εταιρίας, ενώ πολύ υψηλή ήταν, επίσης, και η αύξηση των νέων εργασιών. Σημαντικό μερίδιο στην αναπτυξιακή πορεία της Εταιρίας κατέχουν τα Smart Business Solutions - οι ασφαλιστικές λύσεις της Chartis για αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις - που κινήθηκαν με ποσοστά αύξησης παραγωγής υψηλότερα του 20%.


 

  Περιεχόμενα
ΕΝ ΑΡΧΗ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ: ΤΕΣΤ ΑΝΤΟΧΗΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
ΧΑ: ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΕΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΧΑ Ο Σ. ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ
ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ-ΠΡΑΣΙΝΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
INSURANCE MONEY CONFERENCE 2010
WEALTH MANAGEMENT
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ-ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ
PRODEXPO 2010
ΑΦΙΕΡΩΜΑ BANCASSURANCE
ΝΕΑ MALL ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
ATTICA BANK: ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ATTICA FINANCE ΑΕΠΕΥ
ΑΡΘΡΟ Κ. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΡΘΡΟ JOHN C. WILCOX
DUR: «ΠΑΤΗΣΕ» ΤΑ 50 ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΕΙ ΦΤΕΡΑ
ΑΡΘΡΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΕΡΓΟΥ
ΟΜΙΛΟΣ ΠΛΑΙΣΙΟ: "ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙΡΟΥ" ΜΕ ΣΤΑΘΕΡΗ ΠΟΡΕΙΑ
EUROMONEY: ΟΙ ΝΕΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ
ΣΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΧΑ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site