Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Δεκέμβριος 2010-τεύχος 368                              

BENETH “FOOD HALL”


ΝΕΟ «CONCEPT» ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ME ΠΙΑΤΑ “ΗΜΕΡΑΣ”


Τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ 12 πιάτων παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας αλλά και φρέσκιες σαλάτες θα έχουν όσοι καταναλωτές επισκεφθούν το νέο κατάστημα ΒΕΝΕΤΗ στο Γέρακα.


 


Πρόκειται για to νέο concept “Food Hall”, σύμφωνα με το οποίο η εταιρεία σχεδιάζει να αναπτύσσει από εδώ και στο εξής τα νέα σημεία της, ενώ θα προσπαθήσει να ανασχεδιάσει προς την κατεύθυνση αυτή και πολλά από τα υφιστάμενα «μέλη» της αλυσίδας. Εκτός από τα νέα πιάτα, τα οποία σημειώνεται ότι φέρουν την υπογραφή του γνωστού σεφ Γ. Τζελέπη, τα ΒΕΝΕΤΗ Food Hall θα προσφέρουν και μια σειρά από 12 νέα αρτοσκευάσματα, τα οποία έχουν ως στόχο ειδικές ομάδες καταναλωτών, οι οποίες δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στη φροντίδα της υγείας τους και θα μπορούν να τα καταναλώνουν ως συμπλήρωμα στο πλαίσιο μια ισορροπημένης υγιεινής διατροφής. Στόχος της ΒΕΝΕΤΗ είναι σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλό της κ. Παναγιώτη Μονεμβασιώτη να στρέψει και πάλι την προσοχή και το ενδιαφέρον του καταναλωτή στα αγνά, παραδοσιακά αρτοσκευάσματα, «τη βάση της μεσογειακής μας πυραμίδας» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει. 
Σήμερα η αλυσίδα αποτελείται από 54 σημεία πώλησης και στόχος της είναι να φτάσει τα 70 περίπου μέσα στην επόμενη διετία. Το κόστος κατασκευής του μέσου νέου καταστημάτων 120 τ.μ. εκτιμάται περίπου στα 220.000 ευρώ
Σε ότι αφορά τα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας ο τζίρος αναμένεται να αυξηθεί φέτος κατά 4%. Παρ’ όλα αυτά, η κερδοφορία προβλέπεται να μειωθεί, εξαιτίας των υπερβολικών ανατιμήσεων στα άλευρα κατά 200% που παρατηρείται από τα τέλη του προηγούμενο έτους. Παρά την κατακόρυφη αύξηση στις πρώτες ύλες, η αλυσίδα κρατάει, σύμφωνα με τον κ. Μονεμβασιώτη, σταθερές τις τιμές στα προϊόντα της τα τελευταία χρόνια, απορροφώντας παράλληλα όλες τις αυξήσεις του ΦΠΑ.
Πέρυσι, πάντως, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας έφτασε τα 20 εκατ. ευρώ, με κέρδη στα 647.000 ευρώ. Το ποσοστό κερδοφορίας της ΒΕΝΕΤΗ υπολογίζεται στο 5%, καθώς το μικτό κέρδος διαμορφώνεται στο 30%.  Σύμφωνα με τον κ. Μονεμβασιώτη, επιδίωξη της εταιρείας για την επόμενη τριετία είναι να εκμηδενίσει το δανεισμό της, ο οποίος σήμερα ανέρχεται στο 1 εκατ. ευρώ. Το ποσό αυτό βρίσκεται σε ρύθμιση και καταβάλλεται σε μηνιαίες δόσεις μέχρι την πλήρη εξόφληση του.
Η εταιρία διατηρεί μια σύγχρονη μονάδα παραγωγής στη Λυκόβρυση Αττικής, συνολικού εμβαδού 14.000 τ.μ., που πληροί τις πιο απαιτητικές προδιαγραφές ποιότητας και απασχολεί συνολικά -με τα καταστήματα και τις θυγατρικές της- περίπου 700 εργαζομένους. Έχει αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης ποιότητας, τόσο στη μονάδα παραγωγής όσο και στα καταστήματά της.
Ιδιαίτερα σημαντική είναι η παρουσία της εταιρίας στον τομέα των κλειστών αγορών. Μέσω της θυγατρικής της, CALIFORNIA FOODS S.A, η ΒΕΝΕΤΗ πραγματοποιεί επενδύσεις ανάπλασης, αναβάθμισης και διαχείρισης σημείων πώλησης, σε μεγάλα εκπαιδευτικά ιδρύματα, αθλητικές εγκαταστάσεις και ιδιωτικές επιχειρήσεις. Η εταιρεία διαθέτει 9 σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα (σε περιοχές όπως τα Ιωάννινα, η Πάτρα και η Θεσσαλονίκη) και προσφέρει τα προϊόντα της καθημερινά σε 20.000 περίπου καταναλωτές.
 Η ΒΕΝΕΤΗ διαθέτει δύο ακόμη θυγατρικές: τη FIRST CLASS AE,  εταιρία διαχείρισης και λειτουργίας των ιδιόκτητων καταστημάτων ΒΕΝΕΤΗΣ  και την TASTE BANK, εταιρία εμπορίας προϊόντων ζύμης, η οποία δραστηριοποιείται σε ολόκληρη την επικράτεια.
Επίσης, η εταιρία ΒΕΝΕΤΗ διαθέτει χώρο 25.000 τ.μ., στο 70οχλ Αθηνών-Λαμίας, τον οποίο πρόκειται να αξιοποιήσει στα πλαίσια της αναπτυξιακής της πολιτικής, με μελλοντική μετεγκατάσταση των χώρων παραγωγής της. Παράλληλα, τις σημερινές της εγκαταστάσεις που βρίσκονται στην Λυκόβρυση Αττικής φιλοδοξεί να τις μετατρέψει σε εκπαιδευτικό, ερευνητικό και μουσειακό χώρο, με αντικείμενο την αρτοποιία, τη ζαχαροπλαστική και την εξέλιξη των σύγχρονων διατροφικών αναγκών. 

  Περιεχόμενα
ΕΝ ΑΡΧΗ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΕΚΕ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΑΓΟΡΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
GREEK INVESTMENT FORUM 2010
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ BENETH FOOD HALL
ΕΡΕΥΝΑ ICAP-ΑΓΟΡΑ ΑΛΕΥΡΟΥ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΑΚΗ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ WEB BANKING
ΦΑΚΕΛΟΣ ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΑΓΟΡΑ ΤΥΧΕΡΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ
ΦΑΚΕΛΟΣ FOURLIS
ΑΦΙΕΡΩΜΑ-ΑΓΟΡΑ FACTORING
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΑΜΙΔΑΚΗΣ
EUROMONEY: ΝΕΑ ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ 180 ΔΙΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
ΣΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΧΑ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site