Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Δεκέμβριος 2010-τεύχος 368                              

ΑΓΟΡΑ ΤΥΧΕΡΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΥΠΟ...ΟΡΟΥΣΣτόχος του υπουργείου Οικονομικών, με το άνοιγμα της αγοράς ,είναι από τη μία να τονώσει τα έσοδά του, καθώς ο παράνομος τζίρος όλων των τυχερών παιχνιδιών εκτιμάται σε πάνω από 4 δισ. ευρώ ετησίως, και από την άλλη να γλιτώσει από την επιβολή προστίμου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το οποίο φτάνει τα 32.000 ευρώ την ημέρα.


 


Σημαντικές ανακατατάξεις αναμένεται να επιφέρει στον εγχώριο κλάδο τυχερών παιχνιδιών το άνοιγμα της αγοράς που αποφάσισε το υπουργείο Οικονομικώνομικών με νομοσχέδιο που ήδη έχει αναρτήσει στο διαδίκτυο για δημόσια διαβούλευση. Το πλαίσιο του νομοσχεδίου προβλέπει την εισαγωγή και λειτουργία ψυχαγωγικών και τυχερών παιχνιδιών, κάτω από τον αυστηρό έλεγχο μιας ανεξάρτητης Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου τυχερών παιχνιδιών. Επίσης, προβλέπει τη χορήγηση περιορισμένου αριθμού αδειών για λειτουργία μηχανημάτων ανάλογα με τον πληθυσμό του δήμου (σ.σ. υπολογίζεται ότι θα χορηγηθούν περίπου 32.000 τερματικά), την καταβολή ειδικού τέλους υπέρ του Δημοσίου, την αποκόμιση περιορισμένου οφέλους για τους παίκτες αλλά και την επιβολή αυστηρών κυρώσεων για όσους παρανομούν. Παράλληλα, επιτρέπει το διαδικτυακό στοίχημα και από εταιρείες με έδρα στην Ελλάδα, ενώ αναβαθμίζεται ο Οργανισμός Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος μετά τη μετατροπή του ΟΔΙΕ σε Α.Ε.
Στόχος του υπουργείου με το άνοιγμα της αγοράς είναι από τη μία να τονώσει τα έσοδά του, καθώς ο παράνομος τζίρος όλων των τυχερών παιχνιδιών εκτιμάται σε πάνω από 4 δισ. ευρώ ετησίως, και από την άλλη να γλιτώσει από την επιβολή προστίμου από την Ευρωπαϊκή Ένωση το οποίο φτάνει τα 32.000 ευρώ την ημέρα .
Τα έσοδα που υπολογίζει το κράτος να αποκομίσει το 2011 από τη νομιμοποίηση των παράνομων παιχνιδιών, φτάνουν τα 700 εκατ. ευρώΣΤΑ 4 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ Ο ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΤΖΙΡΟΣ
Όπως αναφέρει το υπουργείο, «στη χώρα μας εκτιμάται ότι λειτουργούν σήμερα περισσότεροι από 250 διαδικτυακοί τόποι στοιχηματισμού, έως και 20.000 ηλεκτρονικές μηχανές ψυχαγωγικών παιχνιδιών περιορισμένου κέρδους (AWPs) και έως και 150.000 ηλεκτρονικοί υπολογιστές που παρέχουν παράνομα τυχερά παιχνίδια (τύπου φρουτάκια). Συνολικά ο παράνομος τζίρος όλων αυτών των τυχερών παιχνιδιών εκτιμάται σε πάνω από 4 δισ. ευρώ ετησίως». Το στοίχημα στο ίντερνετ, τα φρουτάκια, τυχερά και ψυχαγωγικά παιχνίδια νομιμοποιούνται.


ΟΙ ΕΞΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ
1) Δύο θα είναι βασικές κατηγορίες παιχνιδιών:
Ψυχαγωγικά παιχνίδια: Επιτρέπεται η διενέργειά τους και μέσω τερματικών με οθόνη (Video Lottery Terminals), συνδεδεμένα με κεντρικό πληροφοριακό σύστημα. Για τη χορήγηση της ειδικής άδειας, καθώς επίσης και για τη διατήρησή της σε ισχύ, καταβάλλεται από τους ιδιοκτήτες των τερματικών εφάπαξ τέλος και, επιπλέον, ετήσιο τέλος, διενέργειας ψυχαγωγικών τεχνικών παιχνιδιών.


Τυχερά παιχνίδια περιορισμένου οφέλους: Το προσδοκώμενο κέρδος είναι περιορισμένο και προτείνεται να αποτελεί, σύμφωνα με τη διεθνή πρακτική, το 60% του ύψους στοιχηματισμού του κάθε μηχανήματος. Το ποσοστό κερδών μπορεί να διανέμεται με δύο τρόπους: Είτε να μην σχετίζεται με το ύψος του στοιχηματισμού, αλλά να δίνεται ένα μέγιστο ποσό, ή να οριστεί σε πολλαπλάσιο του ποσού στοιχηματισμού. Σε κάθε περίπτωση, το ανώτατο ποσό στοιχήματος θα είναι συγκεκριμένο π.χ. από 0,20 - 10,00 ευρώ. Οι παίκτες θα μπορούν να παίζουν μόνο μέχρι ένα ορισμένο ποσό για μία χρονική περίοδο (π.χ. 300 ευρώ ανά μήνα) και σε καμιά περίπτωση δεν θα μπορούν να χάσουν περισσότερα χρήματα από αυτά που στοιχηματίζουν.


2. Καθιερώνεται η δυνατότητα στοιχηματισμού μέσω του Διαδικτύου (internet) ή άλλων οπτικοακουστικών και ηλεκτρομαγνητικών μέσων (itv, mobile). Η διεξαγωγή διαδικτυακού στοιχήματος επιτρέπεται, κατόπιν έκδοσης ειδικής άδειας χρονικής διάρκειας 5 ετών. Οι ιστοσελίδες πρέπει να έχουν υποχρεωτικά την κατάληξη .gr και οι κάτοχοι της άδειας να έχουν έδρα στην Ελλάδα. Με το νέο νομοσχέδιο θα ρυθμισθούν άμεσα οι υποαγορές του διαδικτυακού στοιχήματος και πόκερ.


3. Επιτρέπεται η λειτουργία των «ανταλλακτηρίων στοιχημάτων». Πρόκειται για συστήματα συναλλαγών που επιτρέπουν την ανταλλαγή στοιχημάτων μεταξύ παικτών αλλά και παρόχων.


4. Οι ανήλικοι θα απαγορεύεται να έχουν πρόσβαση σε τυχερά παιχνίδια.


5. Η διεξαγωγή των τυχερών παιχνιδιών, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους και καταστήματα, γίνεται με εκχώρηση αριθμού αδειών για λειτουργία μέγιστου αριθμού τερματικών, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή και διεθνή πρακτική που συνιστά περίπου 3,2 τερματικά ανά 1.000 κατοίκους. Η άδεια διαρκεί για συγκεκριμένη χρονική περίοδο (π.χ. 7- 10 χρόνια) και είναι ανανεώσιμη.


6. Αριθμός αδειών: Εξετάζονται οι παρακάτω εναλλακτικές δυνατότητες:
    * Άνοιγμα της αγοράς με διεθνή διαγωνισμό. Οι άδειες δημοπρατούνται από το υπουργείο Οικονομικώνομικών με πλειοδοσία και με ελάχιστη τιμή εκκίνησης.
    * Άνοιγμα της αγοράς με διεθνή διαγωνισμό, με μεταβατικό στάδιο για 2-3 χρόνια. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα προκηρύσσεται συγκεκριμένος αριθμός αδειών με καθορισμένο κόστος.
    * Αρχική παραχώρηση στον ΟΠΑΠ των νέων αδειών για ορισμένο χρόνο με προκαθορισμένη την τιμή ανά άδεια και τα δικαιώματα εκμετάλλευσης. Στη συνέχεια, ο ΟΠΑΠ, με ανοικτή διαδικασία, υποχρεούται να επιλέξει κατ' ελάχιστον 3 παρόχους.


ΟΠΑΠ
ΠΤΩΣΗ 17,7% ΣΤΑ ΚΕΡΔΗ ΕΝΝΕΑΜΗΝΟΥ
Μειωμένα κατά 17,7% εμφανίστηκαν τα καθαρά κέρδη της ΟΠΑΠ το 9μηνο του έτους, καθώς διαμορφώθηκαν στα 413,1 εκατ. ευρώ, έναντι 501,7 εκ. ευρώ , την αντίστοιχη περίοδο του 2009. Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 1,59 ευρώ (εξαιρουμένης της έκτακτης εισφοράς), έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2009 όταν και είχαν διαμορφωθεί στα 1.57 ευρώ (αύξηση 1,1%) .
Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν στα 695,9 εκ. ευρώ, έναντι 693,2 εκ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2009 (αύξηση 0,4%) , ενώ τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη (εξαιρουμένης της έκτακτης εισφοράς) ανήλθαν στα 506,9 εκ. ευρώ, έναντι 501,7 εκ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2009 (αύξηση 1,1%). Οι πωλήσεις ανήλθαν στα 3.878,7 εκ. ευρώ, έναντι 3.973,9 εκ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2009 (μείωση 2,4%).


ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ
Οι πωλήσεις των παιχνιδιών αθλητικού στοιχηματισμού αυξήθηκαν στο εννεάμηνο του 2010 κατά 5,7%, σε 1.580,1 εκατ. ευρώ από 1.494,8 εκατ. ευρώ σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Η άνοδος αυτή προήλθε κυρίως από την αύξηση των πωλήσεων κατά 6,7% του ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ λόγω του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου (Ιουνίου - Ιουλίου 2010).
Κατά τη διάρκεια του γ΄ τριμήνου 2010 οι πωλήσεις των παιχνιδιών αθλητικού στοιχηματισμού μειώθηκαν κατά 6,4%, στα 439,7 εκατ. ευρώ, έναντι 470,0 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2009.
Τα έσοδα από τα αριθμολαχεία στο εννεάμηνο 2010 μειώθηκαν κατά 7,3%, στα 2.298,6 εκατ. ευρώ, από 2.479,1 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2009, μείωση η οποία κινήθηκε σε αποδεκτά επίπεδα, λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική ύφεση. Κατά τη διάρκεια του γ΄ τριμήνου τα έσοδα των αριθμολαχείων μειώθηκαν κατά 6,1%, στα 694,9 εκατ. Ευρώ, από 739,8 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2009.
Τα έσοδα του KINO στο εννεάμηνο 2010 παρουσίασαν μείωση 8,6% στα 1.929,8 εκατ. ευρώ, από 2.111,5 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2009. Στο γ΄ τρίμηνο του 2010 τα έσοδα του ΚΙΝΟ μειώθηκαν κατά 4,2% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2009.
Οι αποδόσεις στους νικητές των παιχνιδιών μειώθηκαν στο εννεάμηνο 2010 κατά 1,9%, στα 2.628,3 εκατ. ευρώ, από 2.680,4 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2009. Ειδικότερα, για το ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ, στο εννεάμηνο του 2010, τα ποσά που αποδόθηκαν στους νικητές (payout) ως ποσοστό επί των πωλήσεων του παιχνιδιού ανήλθαν στο 71,1%, έναντι 70,5% την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Το αντίστοιχο ποσοστό στο γ΄ τρίμηνο 2010 για το ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ μειώθηκε σημαντικά στο 64,9%, από 74,2% την ίδια περίοδο του 2009.
Οι προμήθειες των πρακτόρων, κατά το γ΄ τρίμηνο του 2010, μειώθηκαν σε 326,7 εκατ. Ευρώ, από 334,6 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2009.
Τα συνολικά έξοδα διάθεσης το εννεάμηνο του 2010 ανήλθαν σε 89,5 εκατ. ευρώ, από 118,5 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Στο γ΄ τρίμηνο 2010 τα έξοδα διάθεσης ανήλθαν σε 31,8 εκατ. Ευρώ, από 42,4 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2009, που αντιπροσωπεύει μείωση 25,1%.
Το γεγονός αυτό αντανακλά τον στόχο της διοίκησης για τον εξορθολογισμό των λειτουργικών εξόδων μέσα στο 2010.
Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ ΑΕ κ. Ιωάννης Σπανουδάκης, αναφέρει:
«Παρά το ιδιαίτερα δυσχερές οικονομικό περιβάλλον, συνεχίζουμε να αποδίδουμε πολύ θετικά οικονομικά αποτελέσματα και να δημιουργούμε υπεραξία για τους μετόχους μας. Συνεχίζουμε δυναμικά να ενισχύουμε τη θέση των κυριοτέρων παιχνιδιών με παράλληλη μείωση των δαπανών μας. Είμαι βέβαιος ότι η ηγετική θέση της ΟΠΑΠ στην εγχώρια αγορά των τυχερών παιχνιδιών θα ενισχυθεί περαιτέρω σε ένα ρυθμισμένο περιβάλλον αγοράς, κυρίως λόγω της τεχνογνωσίας και του ισχυρού εμπορικού μας σήματος. Παραμένουμε προσηλωμένοι στη βελτίωση της ποιότητας των παιχνιδιών μας με σύγχρονο και συναρπαστικό περιεχόμενο για τους πελάτες μας».
Την ίδια ώρα το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας, κατά τη συνεδρίασή του στις 22.11.2010, αποφάσισε τη διανομή καθαρού προμερίσματος ποσού 0,46 ευρώ ανά μετοχή, έναντι του καταβλητέου μερίσματος της χρήσης 2010, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα των διατάξεων της ελληνικής νομοθεσίας. Δικαιούχοι στη λήψη του προμερίσματος είναι οι μέτοχοι της εταιρείας οι οποίοι ήταν εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ. την Παρασκευή 17.12.2010 (ημερομηνία προσδιορισμού-record date). Η αποκοπή του δικαιώματος στη λήψη του προμερίσματος χρήσης 2010 πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15.12.2010.INTRALOT
ΑΥΞΗΣΗ ΕΣΟΔΩΝ ΠΤΩΣΗ ΚΕΡΔΩΝ
Σύμφωνα με τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα, το Γ΄ τρίμηνο του 2010 τα ενοποιημένα έσοδα της INTRALOT έφτασαν τα €256,8 εκατ., σημειώνοντας  αύξηση 33,4% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, οδηγώντας τα έσοδα του 9μήνου 2010 στα €797,7 εκατ. Την ίδια περίοδο, τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) έφτασαν τα €39 εκατ. σταθεροποιημένα (-2,1%), σε σχέση με το Γ΄ τρίμηνο του 2009, διαμορφώνοντας το EBITDA για το 9μηνο 2010 στα €109,8 εκατ. Το Γ΄ τρίμηνο του 2010 το περιθώριο του EBITDA σημείωσε σημαντική βελτίωση, φτάνοντας το 15,2%, ανεβάζοντας το περιθώριο του 9μηνου 2010 σε 13,8%, σε σχέση με το 13,2% του 6μήνου του 2010. Τα ενοποιημένα Καθαρά Κέρδη διαμορφώθηκαν στα €11,7 εκατ. (μία πτώση 25,8%, σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο), εξαιτίας των υψηλότερων αποσβέσεων και του υψηλότερου συντελεστή φορολογίας που διαμορφώθηκε σε 19,2% το Γ΄ τρίμηνο του 2010, έναντι 16,6% το Γ΄ τρίμηνου 2009. Τα ενοποιημένα Καθαρά Κέρδη για το 9-μηνο του 2010 έφθασαν τα €37 εκατ.
Αναφορικά στη μητρική εταιρεία, ο κύκλος εργασιών παρέμεινε στα ίδια επίπεδα με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, φτάνοντας τα €118,1 εκατ. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν στα €32,5 εκατ. Τέλος, τα κέρδη μετά φόρων (ΕΑΤ) αυξήθηκαν κατά 77,5% φτάνοντας τα €27,1 εκατ. Σχολιάζοντας τα τριμηνιαία αποτελέσματα, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου INTRALOT, κ. Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, δήλωσε: "Όσον αφορά στα αποτελέσματα του Γ΄ τριμήνου 2010 του Ομίλου έχουμε την ικανοποίηση να ανακοινώσουμε υγιή αύξηση των εσόδων μας σε ποσοστό άνω του 33%, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το προηγούμενο έτος και σχεδόν αμετάβλητο EBITDA, παρά τη δυσμενή σύγκριση με το προηγούμενο έτος, εξαιτίας της αύξησης της φορολογίας για τα τυχερά παιχνίδια στη Βουλγαρία στις αρχές του 2010 και των επιπτώσεων της κρίσης σε αρκετές αγορές όπου δραστηριοποιούμαστε. Τα καθαρά κέρδη ήταν πιο αδύναμα, κυρίως, λόγω των υψηλότερων αποσβέσεων και την υψηλότερη φορολογία του Ομίλου. Τα μικτά κέρδη επηρεάστηκαν θετικά από τα βελτιωμένα διανεμόμενα κέρδη στις αγορές όπου δραστηριοποιούμαστε στο στοίχημα.
Σημαντικές επιχειρηματικές εξελίξεις του προηγούμενου τριμήνου αποτέλεσαν τα νέα έργα που ξεκίνησαν σε τρεις πολιτείες των ΗΠΑ μέσα σε τέσσερις μόλις ημέρες, γεγονός που αποτελεί νέο ρεκόρ για τον κλάδο των λοταριών και αποδεικνύει την τεχνογνωσία της INTRALOT, καθώς και στο Μαρόκο και τη Βραζιλία. Επιπλέον, ο Όμιλος αναπτύσσει δίκτυο βιντεολοττο (VLT) στην ιταλική αγορά, μία διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2011. Ακόμα, το πιο πρόσφατο συμβόλαιο στις ΗΠΑ, στην πρωτεύουσα της χώρας, τη Washington D.C., ξεκίνησε με επιτυχία την προηγούμενη εβδομάδα. Τέλος, ο Όμιλος έλαβε άδεια για τη διεξαγωγή διαδικτυακού αθλητικού στοιχήματος στη Γαλλία, όπου προγραμματίζουμε να αιτηθούμε και για άδειες διαδικτυακού ιπποδρομιακού στοιχήματος και διαδικτυακού πόκερ. Επομένως, θα προσφέρουμε μία ολοκληρωμένη γκάμα παιχνιδιών σε βάση τόσο B2B όσο και B2C.
Το υφιστάμενο χαρτοφυλάκιο έργων της INTRALOT, σε περισσότερες από 50 χώρες, είναι ένα από τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα μας. Πιστεύουμε ότι οι υπάρχουσες δραστηριότητές μας έχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης και ανάπτυξης, επομένως θα επικεντρωθούμε στο νέο περιεχόμενο παιχνιδιών και σε στρατηγικές μάρκετινγκ για την αναζήτηση νέων επιχειρηματικών ευκαιριών τόσο για τους πελάτες μας, όσο και για τις δικές μας δραστηριότητες. Επιπλέον, η Εταιρεία αξιολογεί μερικά μη αποδοτικά έργα, των οποίων η παύση θα απελευθερώσει πόρους.
Στο άμεσο μέλλον πολλές ευκαιρίες σημαντικού μεγέθους αναμένονται σε διάφορες περιοχές. Στην Ευρώπη η ελεγχόμενη απελευθέρωση των αγορών πραγματοποιείται με γρήγορους ρυθμούς. Επιπλέον, πολλές ευκαιρίες αναμένονται στις ΗΠΑ, όπου τα ιδιωτικά συμβόλαια διαχείρισης λοταριών, ή όπως ονομάζονται «Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα», αναμένονται να αυξηθούν."CENTRIC: ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΝΝΕΑΜΗΝΟΥ 2010
O κύκλος εργασιών του ομίλου διαμορφώθηκε στα ευρώ 523,0 εκατ., έναντι ευρώ 546,7 εκατ. το εννεάμηνο του 2009, καταγράφοντας μείωση κατά 4,3%. Η υποχώρηση αυτή στον κύκλο εργασιών οφείλεται αποκλειστικά στη μειωμένη δραστηριότητα της κατηγορίας καζίνο. Σημειωτέο ότι, την ίδια περίοδο, όλες οι άλλες κατηγορίες στοιχηματισμού και ειδικότερα του αθλητικού στοιχηματισμού, σημείωσαν αύξηση.
Ενισχυμένο κατά 8,3% εμφανίζεται το μικτό κέρδος του ομίλου, το οποίο διαμορφώθηκε σε ευρώ 12,8 εκατ., έναντι ευρώ 11,8 εκατ. το αντίστοιχο εννεάμηνο του 2009. Κατά συνέπεια, ενισχυμένο κατά 0,2 μονάδες βάσης εμφανίζεται και το περιθώριο μικτού κέρδους, το οποίο ανήλθε σε 2,4%, έναντι 2,2% το αντίστοιχο εννεάμηνο του 2009. Η αύξηση του περιθωρίου αποδίδεται στην ενίσχυση, όπως προαναφέραμε, της κατηγορίας του αθλητικού στοιχηματισμού, κατηγορία η οποία ιστορικά καταγράφει μεγαλύτερα περιθώρια κερδοφορίας από τις υπόλοιπες κατηγορίες στοιχηματισμού.
Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων & συνολικών αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε ευρώ 6,8 εκατ., έναντι ευρώ 7,4 εκατ. το εννεάμηνο του 2009, μειωμένα κατά 7,1%. Στη μείωση αυτή συνετέλεσε η αύξηση των λειτουργικών δαπανών οι οποίες ανήλθαν σε ευρώ 7,3 εκατ., έναντι ευρώ 6,0 εκατ. το εννεάμηνο του 2009, και αποδίδεται στην αύξηση της διαφήμισης και του κόστους υποστήριξης των νέων αγορών που δραστηριοποιήθηκε ο Όμιλος, καθώς και στην προώθηση του φετινού mundial. Κατά συνέπεια, το περιθώριο EBITDA παρέμεινε αμετάβλητο στο 1,3% επί του ενοποιημένου κύκλου εργασιών.
Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων (ΕΒΙΤ) διαμορφώθηκαν σε ευρώ 6,6 εκατ., έναντι ευρώ 7,1 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, σημειώνοντας μείωση κατά 7,5%, ενώ τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων (ΕΒΤ) ανήλθαν σε ευρώ 6,0 εκατ., έναντι ευρώ 6,5 εκατ. αντίστοιχο εννεάμηνο του 2009. Τέλος, τα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας (ΕΑΤΑΜ) διαμορφώθηκαν στα ευρώ 3,9 εκατ., έναντι ευρώ 4,4 εκατ. το αντίστοιχο εννεάμηνο του 2009.


Κεφαλαιακή διάρθρωση:
Ενισχυμένα κατά 17,9% εμφανίζονται τα ίδια κεφάλαια του ομίλου την 30η/09/2010 τα οποία ανήλθαν στα ευρώ 25,5 εκατ., έναντι ευρώ 21,6 εκατ. την 31η/12/2009, τα οποία ενισχύθηκαν από την κερδοφορία του Ομίλου. Κατά συνέπεια ο δείκτης ξένα/ίδια κεφάλαια (σύνολο υποχρεώσεων/ ίδια κεφάλαια) του ομίλου βελτιώθηκε σημαντικά και διαμορφώθηκε στο 1,17 την 30η/09/2010, έναντι 1,53 την 31η/12/2009.   


Στόχοι και προοπτικές:
Τα αποτελέσματα του εννεαμήνου 2010 κρίνονται ικανοποιητικά, δεδομένης της ιδιαίτερα αρνητικής συγκυρίας και των επιπτώσεων της διεθνούς χρηματοοικονομικής κρίσης και ύφεσης. Στο πλαίσιο της υλοποίησης της στρατηγικής του ομίλου με στόχο αφενός τη διεύρυνση της προσφερόμενης γκάμας των υπηρεσιών και αφετέρου την επέκταση σε νέες αγορές, η Centric, μετά την ανάληψη της προώθησης και διάθεσης των υπηρεσιών financial spreads trading της Worldspreads Ltd στα ελληνικά (spreads.gr) στο τέλος του 2009, ανέλαβε, σε συνεργασία με την Dragonfish του ομίλου 888 Holdings, την προώθηση και ανάπτυξη διαδικτυακών υπηρεσιών ψυχαγωγίας, casino και poker. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του εννεαμήνου του 2010, δύο νέες αγορές εντάχθηκαν μετά τη διάθεση των υπηρεσιών και προϊόντων ,της Sportingbet στα Σλοβακικά, καθώς και των προϊόντων και υπηρεσιών της Vistabet στα Αλβανικά. 
Ενόψει των εξελίξεων που διαδραματίζονται στον κλάδο του online entertainment και αφορούν στη ρύθμιση της αγοράς τυχερών παιγνίων στην Ελλάδα, η Centric σκοπεύει να καταθέσει αίτηση και να λάβει μέρος στη διαδικασία αδειοδότησης ενώ, επίσης, εξετάζει και πιθανή επέκταση και σε άλλες αγορές της ΝΑ Ευρώπης όπου διατηρεί ενδιαφέρον. Παράλληλα, και με στόχο την υλοποίηση των επενδύσεών της, πραγματοποιείται αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 12,1 εκατ. ευρώ, με στόχο την απόκτηση του 49% της Usmar Management που έχει τα δικαιώματα της σουηδικής Unibet στην ελληνική γλώσσα, καθώς και του 20% της εταιρείας αντιπροσώπευσης και διανομής videogames CD Media. Τέλος, στόχος της Διοίκησης είναι να επιδιώξει την προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων τόσο από την  Ευρώπη όσο και από τις ΗΠΑ.
  

  Περιεχόμενα
ΕΝ ΑΡΧΗ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΕΚΕ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΑΓΟΡΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
GREEK INVESTMENT FORUM 2010
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ BENETH FOOD HALL
ΕΡΕΥΝΑ ICAP-ΑΓΟΡΑ ΑΛΕΥΡΟΥ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΑΚΗ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ WEB BANKING
ΦΑΚΕΛΟΣ ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΑΓΟΡΑ ΤΥΧΕΡΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ
ΦΑΚΕΛΟΣ FOURLIS
ΑΦΙΕΡΩΜΑ-ΑΓΟΡΑ FACTORING
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΑΜΙΔΑΚΗΣ
EUROMONEY: ΝΕΑ ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ 180 ΔΙΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
ΣΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΧΑ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site