Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Δεκέμβριος 2010-τεύχος 368                              

ΟΜΙΛΟΣ FOURLIS: «ΠΙΣΤΟΣ» ΣΤΟ ΠΛΑΝΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ


Ο τζίρος του ομίλου στο εννεάμηνο μειώθηκε κατά 2,9% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα όμως like for like η πτώση είναι αρκετά μεγαλύτερη στο 7% με 8%


 


Στα τέλη του 2011 αναμένεται τελικά να λειτουργήσει το ΙΚΕΑ στη Σόφια. Οι εργασίες για την κατασκευή του νέου καταστήματος του ομίλου Fourlis έχουν ήδη ξεκινήσει στη γειτονική χώρα. ενώ τα σχέδια της διοίκησης περιλαμβάνουν τη δημιουργία άλλων δύο ΙΚΕΑ στην Κρήτη και την Αθήνα με στόχο ο συνολικός αριθμός τους να φτάσει τα 10. Αργότερα και ανάλογα με τις διαμορφούμενες συνθήκες θα ακολουθήσουν άλλα δύο καταστήματα σύμφωνα με τη διοίκηση του ομίλου. Σε ότι αφορά το ΙΚΕΑ Ιωαννίνων αυτό είναι έτοιμο να λειτουργήσει άμεσα όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Fourlis κ. Απ. Πεταλάς: «μικρές διαδικαστικές λεπτομέρειες απομένουν για να μπορέσει να πραγματοποιηθεί το άνοιγμα του καταστήματος, κάτι που θα γίνει σίγουρα μέσα στις τρεις με τέσσερις επόμενες εβδομάδες» ενώ σε ότι αφορά τη γενικότερη προσπάθεια του ομίλου να ανταπεξέλθει στην κρίση τόνισε ότι  «δεν το βάζουμε κάτω. Προσπαθούμε να κάνουμε ότι πρέπει για ένα καλύτερο αύριο. Για το λόγο αυτό δεν ανακόπτουμε τις επενδύσεις μας ενώ αυξάνουμε συνεχώς τις θέσεις απασχόλησης».
Ο τζίρος του ομίλου στο εννεάμηνο μειώθηκε κατά 2,9% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα όμως like for like η πτώση είναι αρκετά μεγαλύτερη στο 7% με 8% καθώς στα φετινά αποτελέσματα συμπεριλαμβάνονται και οι πωλήσεις από το ΙΚΕΑ της Λάρισας καθώς και από τα νέα καταστήματα Intersport. Τα αποτελέσματα εννεαμήνου επηρεάστηκαν ιδιαίτερα από την απεργία των μεταφορέων καθώς όπως ανέφερε ο κ .Πεταλάς είχαν καθηλωθεί στα λιμάνια περίπου 300 κοντέινερ με προϊόντα ΙΚΕΑ και μάλιστα σε ένα μήνα το Σεπτέμβριο που είναι ο σημαντικότερος για την εταιρεία καθώς πολλά νέα νοικοκυριά όπως τα φοιτητικά δημιουργούνται κατά τη διάρκεια του.


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 9ΜΗΝΟΥ


Το εννεάμηνο του 2010 οι πωλήσεις του Ομίλου Fourlis στις συνεχιζόμενες δραστηριότητες έφθασαν τα  407,8 εκατομμύρια μειωμένες κατά 2,9% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα της περσινής χρονιάς (419,7 εκατ.). Συνολικά οι πωλήσεις του εννεαμήνου ήταν 463,3 εκατομμύρια, αν συμπεριληφθούν και οι πωλήσεις του πρώτου εξαμήνου 2010 της χονδρικής ηλεκτρικών στην Ρουμανία και των κινητών τηλεφώνων Samsung στην Ελλάδα, οι οποίες όμως διεκόπησαν στις 30 Ιουνίου του 2010, στα πλαίσια της συμφωνίας διακοπής συνεργασίας με την Samsung.
Οι πωλήσεις του κλάδου λιανικής οικιακού εξοπλισμού-ΙΚΕΑ μειώθηκαν κατά 2,64% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2009, οι πωλήσεις του κλάδου λιανικής αθλητικών ειδών-Intersport αυξήθηκαν κατά 1,73%, και οι πωλήσεις του κλάδου χονδρικής ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών στις συνεχιζόμενες δραστηριότητες μειώθηκαν κατά 5,07%. Παρά τις δυσμενείς συνθήκες της αγοράς, τόσο στην Ελλάδα όσο και στις γειτονικές χώρες όπου δραστηριοποιείται ο Όμιλος και οι τρεις κλάδοι αύξησαν το μερίδιο αγοράς.
Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε  30,6 εκατομμύρια ευρώ ( 47,6 εκατομμύρια στο εννεάμηνο του 2009). Τα έξοδα προ-ανοίγματος των νέων καταστημάτων ΙΚΕΑ, για το εννεάμηνο του 2010 ήταν 2,4 εκατομμύρια ευρώ, έναντι 3,4 εκατομμυρίων το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Επίσης, το εννεάμηνο του 2009, συμπεριλάμβανε μη επαναλαμβανόμενα κέρδη 1,7 εκατομμύρια ευρώ από την πώληση ακινήτου θυγατρικής εταιρίας.
Tα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας ανήλθαν σε € 16,2 εκατομμύρια έναντι  € 32,7 εκατομμύρια το αντίστοιχο διάστημα του 2009.
Τα καθαρά κέρδη (μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας) ανήλθαν σε € 12,3 εκατομμύρια έναντι € 23,1 εκατομμύρια το εννεάμηνο του 2009, ενώ μετά την έκτακτη φορολογική εισφορά ποσού € 5,5 εκατομμυρίων, η οποία αφορά τα κέρδη των εταιρειών του Ομίλου για τη χρήση 2009, τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε € 6,8 εκατομμύρια. Τα κέρδη ανά μετοχή έφθασαν τα 0,13 ευρώ, ενώ στο εννεάμηνο του 2009 ήταν 0,45 ευρώ.


 


 

  Περιεχόμενα
ΕΝ ΑΡΧΗ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΕΚΕ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΑΓΟΡΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
GREEK INVESTMENT FORUM 2010
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ BENETH FOOD HALL
ΕΡΕΥΝΑ ICAP-ΑΓΟΡΑ ΑΛΕΥΡΟΥ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΑΚΗ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ WEB BANKING
ΦΑΚΕΛΟΣ ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΑΓΟΡΑ ΤΥΧΕΡΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ
ΦΑΚΕΛΟΣ FOURLIS
ΑΦΙΕΡΩΜΑ-ΑΓΟΡΑ FACTORING
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΑΜΙΔΑΚΗΣ
EUROMONEY: ΝΕΑ ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ 180 ΔΙΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
ΣΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΧΑ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site