Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Φεβρουάριος 2011-Τεύχος 369                              

HSBC ΧΑΕΠΕΥ: Συνεργασία  με Πεντεδέκας


Η HSBC Παντελάκης Χρηματιστηριακή A.E.Π.Ε.Υ., και η Πεντεδέκας Χρηματιστηριακή Α.Ε.Π.Ε.Υ. ανακοινώνουν τη συνεργασία τους, στο πλαίσιο της οποίας η πρώτη θα προσφέρει  στους πελάτες της Πεντεδέκας Χρηματιστηριακή Α.Ε.Π.Ε.Υ. υπηρεσίες εκκαθάρισης, θεματοφυλακής, margin  και Τριήμερης Πίστωσης (D3), μέσω της εκτέλεσης συναλλαγών στην Ελλάδα αλλά και σε διεθνή χρηματιστήρια. Η HSBC Παντελάκης Χρηματιστηριακή A.E.Π.Ε.Υ. είναι μια από τις μεγαλύτερες χρηματιστηριακές εταιρείες με μακρόχρονη παρουσία στην ελληνική αγορά προσφέροντας μία ευρεία σειρά χρηματιστηριακών υπηρεσιών τόσο σε ιδιώτες όσο και σε θεσμικούς πελάτες με αξιοπιστία και διαφάνεια. Μέσω των εξειδικευμένων στελεχών της και της διαδικτυακής της πλατφόρμας InvestDirect, οι πελάτες της έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν υπηρεσίες επενδύσεων, συμβουλευτική διαχείριση χαρτοφυλακίου και ενημέρωση υψηλής ποιότητας τόσο για την εγχώρια όσο και για τις διεθνείς αγορές.  Παράλληλα, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και τις απεριόριστες δυνατότητες του Ομίλου HSBC θα προσφέρονται ολοκληρωμένες υπηρεσίες όπως εκτέλεση και εκκαθάριση σε Αγορές Παραγώγων.
H Πεντεδέκας Χρηματιστηριακή Α.Ε.Π.Ε.Υ., μετρώντας πάνω από 15 έτη λειτουργίας ως Εταιρεία και 40 έτη συνεχούς παρουσίας στο Χρηματιστηριακό χώρο του ιδρυτή και Προέδρου αυτής, κατέχει σήμερα ένα από τα πιο αξιόπιστα και φερέγγυα ονόματα στο χώρο. Ενδιαφερόμενη πάντα για τη διεύρυνση των προσφερόμενων υπηρεσιών και προϊόντων στους πελάτες της, αξιολόγησε τις επιλογές συνεργασίας στην ελληνική αγορά και κατέληξε σε εκείνη με την HSBC Παντελάκης Χρηματιστηριακή Α.Ε.Π.Ε.Υ. Με τη συνεργασία αυτή, οι πελάτες της Πεντεδέκας Χρηματιστηριακή Α.Ε.Π.Ε.Υ. επωφελούμενοι της παγκόσμιας τεχνογνωσίας του Ομίλου HSBC, αποκτούν άμεση πρόσβαση σε μια πληθώρα επενδυτικών υπηρεσιών και πληροφοριών τόσο για την ελληνική όσο και για τις ξένες αγορές. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της HSBC Παντελάκης Χρηματιστηριακή Α.Ε.Π.Ε.Υ., κ. Νίκος Παντελάκης, δήλωσε: «Στην HSBC πιστεύουμε και επενδύουμε διαρκώς στη διεύρυνση των υπηρεσιών και συνεργασιών μας. Απόρροια της θέσης μας αυτής, αποτελεί η συνεργασία μας με την Πεντεδέκας Χρηματιστηριακή Α.Ε.Π.Ε.Υ. που προσφέρει υπεραξία και οφέλη τόσο στις δύο εταιρείες όσο και στους πελάτες μας». Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Πεντεδέκας Χρηματιστηριακή Α.Ε.Π.Ε.Υ. κ. Κων/νος Πεντεδέκας δήλωσε: «Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι με τη συνεργασία που επετεύχθη με την HSBC Παντελάκης Χρηματιστηριακή Α.Ε.Π.Ε.Υ., μια από τις μεγαλύτερες και πιο αξιόπιστες χρηματιστηριακές εταιρείες της Ελληνικής αγοράς. Στόχος μας, που επιβεβαιώνεται και από τη συνεργασία αυτή είναι η βέλτιστη εξυπηρέτηση των αναγκών των πελατών μας, μέσα από τη διαρκή διεύρυνση των παρεχόμενων προς αυτούς υπηρεσιών και προϊόντων».


International Airlines Group
Εισήλθε στο Χρηματιστήριο Λονδίνου


Οι μετοχές της International Airlines Group (IAG), της νέας μητρικής εταιρείας που προέκυψε από την συγχώνευση της British Airways και της  Iberia, εισήχθησαν προς διαπραγμάτευση τόσο στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, όσο και στα αντίστοιχα χρηματιστήρια της Μαδρίτης, της Βαρκελώνης, του Μπιλμπάο και της Βαλένθια.
Ο κ. Antonio Vázquez, Πρόεδρος της IAG, και ο κ. Willie Walsh, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας παραβρέθηκαν στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, μαζί με τον κ. Xavier Rolet, Διευθύνοντα Σύμβουλο του Χρηματιστηρίου για να παρακολουθήσουν την διαδικασία έναρξης διαπραγμάτευσης των μετοχών.
Ο κ. Antonio Vázquez δήλωσε σχετικά: “Σήμερα γεννήθηκε ένας νέος μεγάλος παίκτης στον χώρο της διεθνούς αεροπορίας και η British Airways και η Iberia κατάφεραν να πραγματοποιήσουν την φιλοδοξία τους να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην σταθεροποίηση της βιομηχανίας. Η IAG είναι, βάσει εσόδων, ο τρίτος μεγαλύτερος αεροπορικός όμιλος στην Ευρώπη και ο έκτος μεγαλύτερος παγκοσμίως. Από κοινού, η Iberia με την British Airways πραγματοποιούν πτήσεις σε περισσότερους από 200 προορισμούς με στόλο που ξεπερνά τα 400 αεροσκάφη. Τα κοινά έσοδα των εταιρειών ξεπερνούν τα 14 δισεκατομμύρια Ευρώ, ενώ πέρυσι μετέφεραν 55 εκατομμύρια επιβάτες.”
Από την πλευρά του ο κ. Willie Walsh δήλωσε: “Ο όμιλος IAG έχει σπουδαίο μέλλον μπροστά του. Οι δύο πρώτες αεροπορικές εταιρείες του Ομίλου, η British Airways και η Iberia, θα διατηρήσουν τις ισχυρές εταιρικές τους ταυτότητες, ενώ διαθέτουν συμπληρωματικά δίκτυα που λειτουργούν σε δύο από τους μεγαλύτερους κόμβους στην Ευρώπη.  Η συγχώνευση θα οδηγήσει σε ετήσιες συνέργιες 400 εκατομμυρίων σε βάθος πενταετίας και αναμένεται να αποφέρει οφέλη τόσο για τους μετόχους της IAG, όσο και για τους πελάτες και το προσωπικό των δύο εταιρειών.”
Και συνεχίζει: “Η British Airways και η Iberia είναι οι δύο πρώτες αεροπορικές εταιρείες στον Όμιλο της IAG, αλλά δεν θα είναι και οι τελευταίες. Ο στόχος μας είναι να ενταχθούν στον Όμιλο περισσότερες, αλλά κυρίως, κατάλληλες αεροπορικές εταιρείες. Σήμερα γίνεται το πρώτο βήμα για την δημιουργία ενός πολυεθνικού Ομίλου πολλών αεροπορικών εταιρειών.”


Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο
Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης


Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Ελλάδος Α.Τ.Ε. για την ορθή και αξιόπιστη πληροφόρηση του επενδυτικού κοινού, των μετόχων και κάθε ενδιαφερόμενου, σύμφωνα με το Νόμο 3556/2007 και τον Κανονισμό του Χρηματιστηρίου Αθηνών, γνωστοποιεί ότι την 28η Ιανουαρίου 2011, ημέρα Παρασκευή και ώρα 15:00, στην Αίθουσα του Παλαιού Χρηματιστηρίου, οδός Πεσμαζόγλου 1, στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε Έκτακτη Γενική Συνέλευση των κ.κ. Μετόχων κατόχων κοινών μετοχών της Τράπεζας. Στη Γενική Συνέλευση νομίμως παρέστησαν, αυτοπροσώπως ή δια αντιπροσώπου, μέτοχοι εκπροσωπούντες 149.479.544 κοινές μετοχές και αντίστοιχα δικαιώματα ψήφου, επί συνόλου 284.465.964 κοινών μετοχών και αντίστοιχων δικαιωμάτων ψήφου, ήτοι ποσοστό 52,55% επί του κοινού μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας.  Συγκεντρώνοντας την απαιτούμενη εκ του νόμου απαρτία, η Γενική Συνέλευση έλαβε τις κάτωθι αποφάσεις:
1ο θέμα: Επαναγορά προνομιούχων μετοχών Ν. 3723/2008 κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου από την Τράπεζα και παροχή σχετικών εξουσιοδοτήσεων.
Η Γενική Συνέλευση α) ενέκρινε την επαναγορά από την Τράπεζα, εφάπαξ ή και τμηματικά, έως και του συνόλου των 60,8 εκ. προνομιούχων μετοχών του Ν. 3723/2008, συνολικής αξίας 224.960.000 ευρώ, οι οποίες κατέχονται από το Ελληνικό Δημόσιο, με την καταβολή μετρητών και αφού ληφθούν οι απαραίτητες προς τούτο εγκρίσεις των αρμοδίων αρχών, β) παρείχε τις σχετικές εξουσιοδοτήσεις για την υλοποίηση της ανωτέρω απόφασης. 2ο θέμα: Επικύρωση εκλογής μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας. Η Γενική Συνέλευση, σύμφωνα με το άρθρο 18, παράγραφος 7, του Κ.Ν. 2190/1920 "περί ανωνύμων εταιρειών", επικύρωσε την από 14ης Οκτωβρίου 2010 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας περί εκλογής ως νέων Μη Εκτελεστικών Μελών των κ.κ. Κέστη-Μπάστου Βασιλική και Σοφία Παπαδοπούλου, αμφότερων Εκπροσώπων των Εργαζομένων στο Δ.Σ..


 
Εθνική Τράπεζα
Οικονομικό Ημερολόγιο 2011


Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι θα ανακοινώσει τα οικονομικά αποτελέσματα της Τράπεζας και του Ομίλου τις εξής ημερομηνίες: Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011: Ετήσια Οικονομικά Αποτελέσματα 2010, Πέμπτη 26 Μαΐου 2011: Αποτελέσματα Α΄ Τριμήνου 2011, Τρίτη 30 Αυγούστου 2011: Αποτελέσματα Α΄ Εξαμήνου 2011, Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011: Αποτελέσματα Εννεαμήνου 2011. Τις ημέρες ανακοίνωσης θα ακολουθεί τηλεδιάσκεψη για ενημέρωση και συζήτηση των αποτελεσμάτων.


OTEglobe:
Μέσα στις “Strongest Companies in Greece”


Με βάση το ICAP Rating Score, η OTEGLOBE εντάχθηκε στην κοινότητα “Strongest Companies in Greece”. Η διάκριση αυτή κατατάσσει την OTEGLOBE στην ομάδα εταιρειών με πολύ χαμηλό πιστωτικό κίνδυνο.
Οι “Strongest Companies in Greece” είναι οι επιχειρήσεις που περιλαμβάνονται στις ισχυρότερες ζώνες πιστοληπτικής διαβάθμισης (rating scores) της ICAP Group. Η ICAP Group αναγνωρίζεται από την Τράπεζα της Ελλάδος ως Εξωτερικός Οργανισμός Πιστοληπτικών Αξιολογήσεων και από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ως Αποδεκτή Πηγή Πιστοληπτικών Αξιολογήσεων. Δυνατότητα ένταξης στην κοινότητα “Strongest Companies in Greece” έχει μόνο μία στις δέκα επιχειρήσεις στην Ελλάδα.
Ο κ. Ντίνος Ανδρέου, Διευθύνων Σύμβουλος της OTEGLOBE, δήλωσε σχετικά: «Η ένταξη της OTEGLOBE στην κοινότητα Strongest Companies in Greece, έρχεται να επισφραγίσει τη δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας, επιβεβαιώνοντας τη θέση της στην Διεθνή Αγορά Τηλεπικοινωνιών ως μία αξιόπιστη και υγιής Ελληνική εταιρεία αντάξια της εμπιστοσύνης των πελατών και συνεργατών της»    
Η OTEGLOBE αποτελώντας το όχημα του Ομίλου ΟΤΕ για την παροχή ολοκληρωμένων διεθνών τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών σε παρόχους στην Ελλάδα και το εξωτερικό, είναι ο ισχυρότερος διεθνής τηλεπικοινωνιακός πάροχος στη Ν.Α Ευρώπη. Ξεκίνησε την εμπορική δραστηριότητά της τον Οκτώβριο του 2000 και παρέχει μια ευρεία γκάμα ολοκληρωμένων υπηρεσιών διεθνούς τηλεφωνίας, Internet και χωρητικοτήτων βασιζόμενη σε ιδιόκτητα δίκτυα οπτικών ινών που συνδέουν την Ελλάδα με την Ευρώπη μέσω Ιταλίας και των Βαλκανίων. Παράλληλα η OTEGLOBE διαχειρίζεται και επεκτείνει γεωγραφικά το διεθνές τηλεφωνικό δίκτυο με ‘All IP’ δυνατότητες διασύνδεσης, ενώ συμμετέχει σε σημαντικές διεθνείς υποβρύχιες καλωδιακές υποδομές. Βασιζόμενη τόσο στη γεωγραφική της θέση, όσο και το εκτεταμένο δίκτυό της σε συνδυασμό με την ισχυρή εταιρική παρουσία του Ομίλου στην Ευρώπη, η OTEGLOBE φιλοδοξεί να αναδειχθεί ως ο νέος κόμβος της Μεσογείου, που συνδέει αξιόπιστα τη Μ. Ανατολή και Β. Αφρική με την Ευρώπη.                                                                  

  Περιεχόμενα
ΕΝ ΑΡΧΗ: ΜΙΚΡΟ ΚΑΛΑΘΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΟΔΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ: ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΥΠΟ ΟΡΟΥΣ
ΕΞΑΓΩΓΕΣ: ΦΛΕΒΑ ΧΡΥΣΟΥ ΕΝΤΟΠΙΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΧΡΗΜΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΕΛΕΝΤΖΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΑΧΥΕΣΤΙΑΣΗ-CATERING
AMWAY HELLAS
ΦΑΚΕΛΟΣ CRETA FARMS
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
SHAREHOLDER RIGHTS SEMINAR
ΕΡΕΥΝΑ ICAP: ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ EUROMONEY
ΣΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΧΑ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
ΝΕΑ ΑΓΟΡΑΣ
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site