Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Φεβρουάριος 2011-Τεύχος 369                              

HSBC:
30 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Ο Όμιλος της HSBC συμπληρώνει 30 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στην Ελλάδα!
Η HSBC Bank plc λειτουργεί στην Ελλάδα από το 1981 όταν η πρώην Τράπεζα Midland άνοιξε γραφείο στον Πειραιά. H HSBC εξαγόρασε την Τράπεζα Midland το 1992. Σήμερα, η HSBC είναι ένας από τους μεγαλύτερους τραπεζικούς και χρηματοοικονομικούς οργανισμούς παγκοσμίως, αλλά γεννήθηκε από μια απλή ιδέα – την ιδέα μιας τοπικής τράπεζας που θα εξυπηρετεί τις τοπικές ανάγκες.
Παρέχοντας μια ευρεία σειρά τραπεζικών υπηρεσιών σε ιδιώτες, σε εταιρικούς και θεσμικούς πελάτες στην Ελλάδα, η HSBC ανταποκρίνεται επιτυχώς στον ρόλο της ως «Η Δική σου Παγκόσμια Τράπεζα». Οι πελάτες της HSBC έχουν την δυνατότητα επιλογής μέσα απο ένα πλήρες χαρτοφυλάκιο επενδυτικών προϊόντων και υπηρεσιών. Μέσω μιας premium υπηρεσίας είτε της HSBC Premier είτε της HSBC Advance οι πελάτες απολαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την υπηρεσία Χρηματοοικονομικού Σχεδιασμού στην οποία ο προσωπικός τους συνεργάτης είναι πάντα στη διάθεση τους να τους καθοδηγεί στις χρηματοοικονομικές τους αποφάσεις παρέχοντας λύσεις με γνώμονα τις ανάγκες και το προφίλ τους. H HSBC στοχεύει στην καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πελατών της μέσω του δικτύου των καταστημάτων της, της υπηρεσίας Internet Banking, του δικτύου των ΑΤΜ και των εξειδικευμένων στελεχών της.  Η διαχείριση της σχέσης με τον πελάτη και η προσφορά όλων των διαθέσιμων προϊόντων και  λύσεων αποτελεί συνδυασμένη ευθύνη εξειδικευμένων στελεχών από τους τομείς Εταιρικής Τραπεζικής (Corporate Banking), Αγορών Κεφαλαίων και Χρήματος (Global Markets), Επενδυτικής Τραπεζικής (Investment Banking), Χρηματοδότησης Έργων Υποδομής (Project Finance), Χρηματοδότησης Εμπορίου (Trade Finance) και Διαχείρισης Διαθεσίμων (Payments & Cash Management). Επιπλέον, στον τομέα της Ναυτιλίας ο Όμιλος HSBC προσφέρει με στόχο την κάλυψη των αναγκών τόσο των ναυτιλιακών εταιρειών, όσο και άλλων επιχειρήσεων που σχετίζονται με τον κλάδο, ένα ευρύ φάσμα αποτελεσματικών, ανταγωνιστικών και αξιόπιστων υπηρεσιών.


 


STIRIXIS: ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ CAKE 
 Η γνωστή αλυσίδα σπιτικών γλυκών CAKE ανέθεσε στη STIRIXIS τη μελέτη και κατασκευή του νέου καταστήματός της στη Γλυφάδα. Η μελέτη βασίστηκε στο concept που η αλυσίδα αναπτύσσει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα το οποίο  με κάποιες βελτιωτικές κινήσεις αναζωογονήθηκε από τους έμπειρους αρχιτέκτονες της εταιρίας. Η κατασκευή εκτελέστηκε απρόσκοπτα βάσει του συμφωνημένου με τον πελάτη χρονοδιαγράμματος των 4 εβδομάδων και παραδόθηκε χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση. Με έμφαση στη λεπτομέρεια και το φινίρισμα, ο χώρος αποπνέει μία «σπιτική» αισθητική φιλοξενίας, ενώ με προϊόντα υψηλής ποιότητας, έντιμες τιμές και ποιοτική εξυπηρέτηση κερδίζει αμέσως τον επισκέπτη.  Ήδη από τις πρώτες ημέρες λειτουργίας του, το κατάστημα έχει αποκτήσει ένθερμους υποστηρικτές.
Αυτό είναι μόνο το πρώτο κατάστημα που έχει αναλάβει η STIRIXIS για λογαριασμό του πελάτη καθώς δρομολογείται το άνοιγμα νέων σημείων εντός των επόμενων μηνών. Επιπλέον, η εταιρία έχει αναλάβει την μελέτη του manual για το franchise των καταστημάτων, έναν χρηστικό οδηγό αποτελούμενο από αρχιτεκτονικά σχέδια, προδιαγραφές υλικών και φωτογραφίες του χώρου, μελέτη που η STIRIXIS προτείνει και εκπονεί πάντα για τους πελάτες της που αναπτύσσονται με αυτή τη μέθοδο.


FRIESLANDCAMPINA HELLAS
ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ


Η FrieslandCampina Hellas στo πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, συνεχίζει δυναμικά τη συνεργασία της με την οικογένεια των πολυτέκνων για τέταρτη συνεχή χρονιά. Με πίστη και αφοσίωση υποστηρίζει το έργο των θεσμικών φορέων σε όλα τα επίπεδα, αποτελώντας τον επίσημο χορηγό της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδας (ΑΣΠΕ) και της Ένωσης Πολυτέκνων Αθηνών (ΕΠΑ) και για το έτος 2011.
Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου 29 Ιανουαρίου 2011, κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας γέμισε με τους πρωταγωνιστές της ετήσιας τελετής απονομής βραβείων γονέων και παιδιών της Ένωσης Πολυτέκνων Αθηνών – Ε.Π.Α.
Σε κλίμα ευχάριστο και εορταστικό, η Ένωση Πολυτέκνων Αθηνών (Ε.Π.Α) και η FrieslandCampina Hellas, καλοδέχτηκαν τους γονείς και τα παιδιά μέλη της Ένωσης στην τελετή βράβευσης των αριστούχων μαθητών, φοιτητών, μεταπτυχιακών & διδακτορικών φοιτητών που πραγματοποιείτε κάθε χρόνο.    
Η Ένωση Πολυτέκνων Αθηνών (Ε.Π.Α), βράβευσε 811 πολύτεκνους γονείς και παιδιά που αρίστευσαν στο Γυμνάσιο και Λύκειο, εισήχθησαν και αποφοίτησαν πρώτοι σε / από ΑΕΙ – ΤΕΙ ή έλαβαν μεταπτυχιακό τίτλο και διδακτορικό.
H FrieslandCampina Hellas με γνώμονα την δυνατή σχέση αμοιβαίας εκτίμησης και εμπιστοσύνης με την Ελληνική οικογένεια πραγματοποίησε την απονομή των καθιερωμένων βραβείων «ΝΟΥΝΟΥ», σε 4 τιμώμενα μέλη, συνοδευτικά με χρηματική επιταγή αξίας € 1.000.


ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ
ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΗΣ ΦΙΞ
Με αφορμή τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε το ιστορικό σήμα της Fix Hellas από την ημέρα της μεγάλης «άΦΙΞης», η διοίκηση και τα στελέχη της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας θέλησαν να ευχαριστήσουν τους συνεργάτες τους για την επιτυχημένη και αποδοτική συνεργασία.  Για τους επαγγελματίες από το χώρο του χονδρεμπορίου, του λιανεμπορίου και της μαζικής εστίασης, που συνέβαλαν καταλυτικά στη θετική πορεία της Fix Hellas τη χρονιά που πέρασε, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία επεφύλαξε μια ιδιαίτερη έκπληξη. Ήταν όλοι τους προσκεκλημένοι σε μια ξεχωριστή εκδήλωση, σε μια θεατρική παράσταση με πρωταγωνίστρια τη Fix Hellas. Οι θεατές είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν την ιστορική αναδρομή της αγαπημένης ελληνικής μπύρας, με αφετηρία το 1830, αναβιώνοντας παράλληλα τις διαχρονικές αξίες που κουβαλά και που παραμένουν αναλλοίωτες μέχρι και σήμερα. Όλοι μαζί, οι εκπρόσωποι της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας και οι συνεργάτες τους, θυμήθηκαν τη μακρόχρονη ιστορία, αναπόλησαν αξέχαστες στιγμές του παρελθόντος, αλλά κυρίως δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν για ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες, στη νέα σελίδα της ιστορίας της Fix Hellas. Η ξεχωριστή αυτή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 24ης Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων και Ποτών, που πραγματοποιήθηκε 11-14 Φεβρουαρίου, στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, όπου η Ολυμπιακή Ζυθοποιία έδωσε δυναμικά το παρών, για δεύτερη συνεχή χρονιά.
Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία παράγει και εμφιαλώνει τη Fix Hellas και τη βιολογική μπύρα B29 στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της, στη Ριτσώνα Ευβοίας. Με την ολοκλήρωση της νέας επένδυσης επέκτασης του εργοστασίου της, που θα ολοκληρωθεί το Μάρτιο του 2011, η εταιρεία θα επιτύχει σημαντική αύξηση της παραγωγικής διαδικασίας, με στόχο να ανταποκριθεί στη συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση των προϊόντων της.


PUBLIC:
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ NINTENDO 3DS™


Πιστά στη δέσμευση τους για την προβολή & προώθηση των τελευταίων εξελίξεων της τεχνολογίας, το κατάστημα Public (www.public.gr) στο Σύνταγμα σε συνεργασία με την Νintendo διοργάνωσαν την πρώτη αποκλειστική παρουσίαση της πολυαναμενόμενης κονσόλας Nintendo 3DS ™, 2 μήνες πριν την επίσημη κυκλοφορία της στην παγκόσμια αγορά. Το Νintendο 3DS™ φέρνει μια νέα διάσταση στην ψυχαγωγία προσφέροντας 3D εικόνα χωρίς τη χρήση γυαλιών καθώς η  πάνω οθόνη της συσκευής επιτρέπει τρισδιάστατη απεικόνιση οπού οι χαρακτήρες και τα αντικείμενα έχουν πραγματικό βάθος!
Επιπλέον, το  σύστημα Nintendo 3DS™ παρέχει ενσωματωμένο αισθητήρα κίνησης (motion sensor) και γυροσκόπιο (gyro sensor) και έτσι μπορεί να αντιδρά στην κίνηση και την κλίση του συστήματος. Ακόμη, διαθέτει συναρπαστικά εργαλεία που επιτρέπουν την επικοινωνία μεταξύ διαφορετικών Nintendo 3DS™, προσφέροντας στους gamers ατέλειωτες ώρες ψυχαγωγίας. Τα παραπάνω σε συνδυασμό με μια σειρά από συναρπαστικά παιχνίδια, προσαρμοσμένα ειδικά στην συγκεκριμένη κονσόλα, υπόσχονται να αλλάξουν τον κόσμο των video games  Και…για όσους δεν θέλουν να αποχωριστούν τις αγαπημένες τους 2D κασέτες, το Nintendo 3DS™ μπορεί να παίξει και παιχνίδια με κανονικά 2D γραφικά. Η συγκεκριμένη ενέργεια  αντανακλά την βαρύτητα που δίνει η αλυσίδα καταστημάτων Public (
www.public.gr)  στον τομέα του gaming, η οποία αποδεικνύεται και από μία σειρά καινοτομιών που έχει εφαρμόσει.


CRI:
ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ROUNDTABLE ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΕ


Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε εχθές, Τρίτη 15 Φεβρουαρίου, το πρώτο από μια σειρά Roundtables που διοργανώνει για το 2011 το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης (CRI) με θέμα «Ο ρόλος του υπεύθυνου ΕΚΕ στη Σύγχρονη Επιχείρηση», στο ξενοδοχείο Theoxenia Palace. Το Roundtable είχε ως στόχο να συγκεντρώσει τους υπεύθυνους επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται ιδιαίτερα στο κομμάτι της ΕΚΕ ώστε να συζητηθούν οι δυνατότητες αλλά και οι ιδιαιτερότητες της συγκεκριμένης θέσης. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας παρουσιάστηκε ο Εθνικός Δείκτης Εταιρικής Ευθύνης (CR Index), ο οποίος από το 2008 έχει καθιερωθεί στην Ελλάδα ως ένας αξιόπιστος δείκτης μέτρησης ΕΚΕ από το Corporate Responsibility Institute με την συμμετοχή δεκάδων Ελληνικών και πολυεθνικών εταιρειών.
Σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο του Ινστιτούτου Εταιρικής Ευθύνης, κ. Νίκο Αυλώνα, «H Εταιρική Ευθύνη, με την σύγχρονη έννοιά της, παίζει ένα πολύ σημαντικό ρόλο στην ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, εφόσον βέβαια αυτές χρησιμοποιούν τα σωστά διεθνή εργαλεία. Η θέση του υπεύθυνου ΕΚΕ γίνεται ιδιαίτερα κομβική στη διαχείριση στρατηγικών θεμάτων της εκάστοτε επιχείρησης καθώς προσφέρει σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης αλλά και συμβολής της στην Κοινωνία και το περιβάλλον. Το CRI συνδράμει όχι μόνο στην καταγραφή αλλά και την αναγνώριση αυτών των δυνατοτήτων». Την παρουσίαση του Δείκτη πλαισίωσε με ομιλία του ο υπεύθυνος Εταιρικής Επικοινωνίας και Αειφόρου Ανάπτυξης της Γέφυρας Α.Ε. και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Εταιρικής Ευθύνης, κύριος Γιάννης Φρέρης παρουσιάζοντας πετυχημένες πρακτικές ΕΚΕ αλλά και τονίζοντας προβλήματα που απορρέουν από τις αρμοδιότητες της συγκεκριμένης θέσης.
Την εκδήλωση τίμησαν με τη συμμετοχή τους πολλοί εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου, από ποικίλους κλάδους. Χορηγός επικοινωνίας του Roundtable είναι το περιοδικό CSR Review ενώ την εκδήλωση υποστήριξαν οι εταιρείες PRC Group/The Management House, Advocate/Burson-Marsteller, καθώς και το Centre for Sustainability and Excellence (CSE).


 


 

  Περιεχόμενα
ΕΝ ΑΡΧΗ: ΜΙΚΡΟ ΚΑΛΑΘΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΟΔΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ: ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΥΠΟ ΟΡΟΥΣ
ΕΞΑΓΩΓΕΣ: ΦΛΕΒΑ ΧΡΥΣΟΥ ΕΝΤΟΠΙΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΧΡΗΜΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΕΛΕΝΤΖΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΑΧΥΕΣΤΙΑΣΗ-CATERING
AMWAY HELLAS
ΦΑΚΕΛΟΣ CRETA FARMS
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
SHAREHOLDER RIGHTS SEMINAR
ΕΡΕΥΝΑ ICAP: ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ EUROMONEY
ΣΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΧΑ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
ΝΕΑ ΑΓΟΡΑΣ
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site