Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Μάρτιος 2011-τεύχος 370                              

ΠΕΡΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ

Με τρεις τρόπους, ενισχύει η κυβέρνηση την προσπάθεια να βρει συνομιλητές από τη νέα γενιά, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα μεγάλο κίνημα επιχειρηματικότητας και καινοτομικότητας: πρώτον, μέσα από το νέο  επενδυτικό νόμο ο οποίος, παρέχει είναι αλήθεια,  γενναιόδωρα κίνητρα στις καινοτομικές επιχειρήσεις, προβλέποντας  ακόμα και την κάλυψη δικηγορικών αμοιβών σε σχέση με το αντικείμενο της καινοτομίας.
Δεύτερον, μέσα από το τρέχον πρόγραμμα της «Νέας Καινοτομικής Επιχειρηματικότητας» ύψους 30 εκ. Ευρώ. Το πρόγραμμα, επιδιώκει την ενίσχυση νέων δυναμικών επενδύσεων ,καθώς, οι ελληνικές επιχειρήσεις, ενώ είναι ανοικτές στην υιοθέτηση νέων προϊόντων και οργανωτικών καινοτομιών εμφανίζουν αδυναμία παρουσίασης δικών τους πρωτότυπων προϊόντων.


Ο τρίτος τρόπος ενίσχυσης της καινοτομίας επιχειρείται μέσα από τον  πρώτο διαγωνισμό καινοτομίας, που τελεί υπό την αιγίδα του πρωθυπουργού και διοργανώνεται κυρίως από το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο σε συνεργασία και με άλλους φορείς. Οι θεματικές κατηγορίες για την υποβολή προτάσεων είναι: Εναλλακτική Γεωργία, Πράσινη Ενέργεια, Τουρισμός, Μεταφορές και Ναυτιλία.  Σημειωτέον, ο πρώτος νικητής θα βραβευτεί με 100.000 δολάρια.
Όμως, αυτά  δεν φτάνουν.  Τη στιγμή  που η χώρα μας, διαθέτει, τουλάχιστον «στα χαρτιά», υψηλό ποσοστό μορφωμένων νέων, αποδεικνύεται στην πράξη, ότι πέρα από την έλλειψη καινοτομίας, υπάρχει και  ταυτόχρονη έλλειψη παραστάσεων, εμπειρίας και  γνώσεων.


Η πρόσφατη επισήμανση των ΚΕΤΑ  Βορείου Αιγαίου, ότι από τα 8.000 άτομα  που ενδιαφέρθηκαν  να ιδρύσουν δική τους επιχείρηση, ελάχιστα είχαν μία ορθή αντίληψη  περί επιχειρηματικότητας συνάδει με αντίστοιχες εκτιμήσεις
των φορέων που προάγουν την επιχειρηματικότητα: «Ψάχνουμε με το ντουφέκι να βρούμε ευρηματικούς νέους επιχειρηματίες», τονίζει στη στήλη χαρακτηριστικά,  ο αντιπρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου Μάριος Κυριάκου.    


ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ
Είναι κρίμα να συμβαίνει αυτό σήμερα, που τα περιθώρια για επιχειρηματική αποτυχία έχουν στενέψει δραματικά  και χρειαζόμαστε την ουσιαστική γνώση για την επιχειρηματικότητα περισσότερο από ποτέ.  Επειδή όμως αυτή  δεν μπορεί να αποκτηθεί άμεσα, μια πρακτική λύση  θα ήταν να υπάρξει ειδική συμβουλευτική υποστήριξη, οδηγοί για τομείς που υπόσχονται προοπτική, συγκεκριμένα παραδείγματα και, γιατί όχι, ειδική επιχειρηματική ενημέρωση από την τηλεόραση. Ο πρωτοπόρος της επιχειρηματικής δημοσιογραφίας στη χώρα μας Γιάννης Μαρίνος, λέει εδώ και χρόνια , ότι είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη χωρίς μία ολοκληρωμένη επιχειρηματική εκπομπή για το ευρύ κοινό…
Αλλά και από τη δική της πλευρά, η Πολιτεία πρέπει να δώσει συγκεκριμένες οδηγίες: ποιους τομείς επιχειρηματικότητας θα ευνοήσει και γιατί. Και οι τράπεζες, το ίδιο. ‘Εχουν όλες, δυνατά μελετητικά τμήματα. Ας κάνουν προτάσεις, ας αναδείξουν παραδείγματα. Στις ΗΠΑ αλλά και στη Γαλλία, χώρες με παράδοση στην επιχειρηματική καινοτομία το «πώς να κάνει κανείς καινοτόμες και επιτυχημένες  business» αποτελεί καθημερινή ενασχόληση.
Ήρθε ανεπιστρεπτί  η ώρα να την εντάξουμε όλοι και στο δικό μας καθημερινό πρόγραμμα, με «ενοχλήσεις» και ερεθίσματα από παντού.
Μόνον έτσι θα πιάσουν τόπο οι όποιες προσπάθειες…


 

  Περιεχόμενα
ΕΝ ΑΡΧΗ
ΟΔΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ: ΠΕΡΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΑΓΟΡΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΡΣΕΝΟΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
ΑΓΟΡΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ-ΙΝΤΕΡΝΕΤ
CYTA: «ΠΑΤΑΕΙ» ΓΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
ΑΡΘΡΟ Ι. ΛΑΖΑΡΙΔΗ
ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ: ΕΝΘΑΡΡΥΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΕΠΕΝΔΥΤΗ...
ΛΙΑΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ: Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΖΙΡΟΥ ΤΟ 2010
ΕΞΑΓΩΓΕΣ: ΑΥΞΗΣΗ ΣΕ ΟΓΚΟ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
MEDIA STROM: «ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΤΑΧΥΤΗΤΑ» ΜΕ ΝΕΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
BLACKROCK: ΣΤΑ 2 ΤΡΙΣ. ΤΑ ETF ΕΩΣ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 2012
SAXO BANK: ΕΤΟΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΤΟ 2011
ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ ΚΕΦΑΛΑΙΑΚΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ
ΜΥΘΟΣ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ: ΑΥΞΑΝΕΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ, ΜΕΡΙΔΙΑ ΚΑΙ BRANDS
ΠΛΑΙΣΙΟ: ΠΕΡΑΣΕ ΤΟ «ΓΕΡΟ» ΚΡΑΣ-ΤΕΣΤ ΤΟΥ 2010
FOURLIS: ΝΕΟ CONCEPT, ΕΝΟΨΕΙ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ EUROMONEY: ΕΙΝΑΙ ΤΟ EFSF Η ΦΘΗΝΟΤΕΡΗ ΛΥΣΗ
ΣΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΧΑ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site