Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Μάρτιος 2011-τεύχος 370                              

ΑΓΟΡΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ-ΙΝΤΕΡΝΕΤ
Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΡΙΔΙΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ


Στην παροχή ολοκληρωμένων πακέτων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών που περιλαμβάνουν σταθερή, κινητή τηλεφωνία και ίντερνετ στρέφεται πλέον η αγορά τηλεπικοινωνιών, με τις εταιρείες να προσπαθούν να δελεάσουν τους καταναλωτές με συνεχώς χαμηλότερες τιμές, προκειμένου να κερδίσουν μερίδια σε έναν κλάδο που έχει περάσει εδώ και καιρό στη φάση της ωριμότητας.Για να το πετύχουν αυτό οι εταιρείες προχώρησαν σε συμμαχίες, όπως συνέβη με τη Vodafone και την Hellas on Line, ενώ και η Wind προχώρησε στην εξαγορά της Tellas, ώστε να μπορεί να προσφέρει και υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας. Μία δεύτερη κατηγορία εταιριών είναι αυτή που προσφέρει πακέτα υπηρεσιών double play και triple play δηλαδή σταθερής τηλεφωνία, internet, και ψηφιακής τηλεόρασης. Αυτές είναι η Cyta, που πρόσφατα εισήλθε και στην αγορά της Αθήνας, η On Telecoms, η Forthnet και φυσικά ο ΟΤΕ, ο οποίος στο ADSL εξακολουθεί να έχει το μεγαλύτερο μερίδιο, όμως η «αιμορραγία» σε ότι αφορά την πελατειακή του βάση συνεχίζεται με υψηλούς ρυθμούς.
Το βασικό πλεονέκτημα για τους καταναλωτές των παραπάνω ολοκληρωμένων πακέτων είναι ότι έχουν όλες τις υπηρεσίες από μία εταιρεία, πληρώνοντας μόνο ένα λογαριασμό, ενώ έχουν τη δυνατότητα να διαμορφώνουν αυτοί το συνδυασμό υπηρεσιών που θέλουν να έχουν, ελέγχοντας παράλληλα και την τιμή. Αυτή τη στιγμή, τα μερίδια των εναλλακτικών παρόχων ίντερνετ και σταθερής τηλεφωνίας (πλην ΟΤΕ δηλαδή) έχουν διαμορφωθεί ως εξής: Forthnet 32,47%, HOL 28,52%, Wind 20,21%, Cyta 9,25%, On/Vivodi 9,08%. Οι περισσότερες από τις παραπάνω εταιρίες έχουν ανακοινώσει τελευταία μια σειρά από νέα προϊόντα και ουσιαστικά παλεύουν για να μπορέσουν να ικανοποιήσουν τη ζήτηση που έχει δημιουργηθεί, καθώς και να ξεπεράσουν τα πολλά προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί, τόσο σε εταιρικό επίπεδο, όσο και σε σχέση με τις υπηρεσίες χονδρικής που είναι υποχρεωμένος να τους παρέχει ο ΟΤΕ.


ΟΤΕ


ΚΕΡΔΗ 39,6 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΤΟ 2010
Ζημιές ύψους 91,7 εκατ. ευρώ στο δ’ τρίμηνο και κέρδη 39,6 εκατ. ευρώ στο σύνολο της χρήσης 2010 εμφάνισε ο ΟΤΕ. Το 2009, ο όμιλος είχε καταγράψει καθαρά κέρδη ύψους 410,9 εκατ. ευρώ. Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του Δ’ τριμήνου και του έτους, του ΟΤΕ, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος κ. Mιχάλης Τσαμάζ σημείωσε τα εξής: «Το 2010, αντιμέτωποι με εμπόδια χωρίς προηγούμενο σε όλα τα επίπεδα δραστηριοποίησης, καταφέραμε, αξιοποιώντας κάθε μέσο που έχουμε στη διάθεσή μας, να συγκρατήσουμε τη μείωση της λειτουργικής κερδοφορίας και των χρηματορροών. Όμως, τα καθαρά κέρδη επηρεάστηκαν αρνητικά από απομειώσεις αξίας πάγιων περιουσιακών στοιχείων στη Ρουμανία και επιπρόσθετα κόστη που σχετίζονταν με προγράμματα πρόωρης αποχώρησης εργαζόμενων προηγουμένων ετών». O κ. Τσαμάζ πρόσθεσε: «Το 2011 θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ανάσχεσης του ρυθμού μείωσης των εσόδων και της κερδοφορίας του Ομίλου, επιδιώκοντας να εξασφαλίσουμε τη δημιουργία μακροχρόνιας αξίας για τους μετόχους μας. Θα αξιοποιήσουμε την αποδεδειγμένη εμπειρία μας για να αρχίσουμε τη μετεξέλιξη του ΟΤΕ σε μια ανταγωνιστική εταιρεία.
Ξεκινήσαμε την αναδιοργάνωση της ανώτατης διοικητικής βαθμίδας με στόχο την δημιουργία μιας επιτυχημένης διοικητικής ομάδας για τον ΟΤΕ και τη Cosmote . Κύριοι στόχοι μας θα είναι η εμπειρία του πελάτη, η προσφορά ολοκληρωμένων προϊόντων και υπηρεσιών, καθώς και ο ανασχεδιασμός της εταιρικής μας λειτουργίας. Παρόλο που η επίτευξη των στόχων αυτών είναι πολύ δύσκολη, λαμβάνοντας υπόψη το εσωτερικό και εξωτερικό περιβάλλον μας, έχω την πεποίθηση ότι θα επιτύχουμε στην προσπάθεια μας, να μεταμορφώσουμε τον ΟΤΕ σε μια εταιρεία υψηλών επιδόσεων».
Οι αντίξοες οικονομικές συνθήκες και η μειωμένη καταναλωτική δραστηριότητα, σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιείται, συνέχισαν να επηρεάζουν αρνητικά τον Όμιλο ΟΤΕ, που κατέγραψε μείωση στα έσοδα ύψους 12,4% το Δ’ τρίμηνο 2010. Σε συγκρίσιμη βάση (εξαιρουμένων των εσόδων της Zapp στη Ρουμανία τo Δ’ τρίμηνο του 2010), τα έσοδα του Ομίλου μειώθηκαν κατά 12,8% σε σχέση με το Δ’ τρίμηνο του 2009. Ως αποτέλεσμα της μείωσης των εισοδημάτων, ενδεικτική της οποίας ήταν η μείωση του ΑΕΠ κατά 6,6% κατά το Δ’ τρίμηνο, τα έσοδα του Ομίλου στην Ελλάδα μειώθηκαν σημαντικά, τόσο στη σταθερή όσο και στη κινητή τηλεφωνία, ενώ τα έσοδα της σταθερής τηλεφωνίας στη Ρουμανία κατέγραψαν επίσης διψήφιο ποσοστό μείωσης.
Τα έσοδα της διεθνούς κινητής τηλεφωνίας επέδειξαν μεγαλύτερη σταθερότητα. Τα Λειτουργικά Έξοδα, εξαιρουμένων των αποσβέσεων και των απομειώσεων, καθώς και των χρεώσεων που σχετίζονται με τα προγράμματα εθελούσιας αποχώρησης, ανήλθαν στα €886,4 εκατ., το Δ’ τρίμηνο του 2010, μειωμένα κατά 12,4% από το αντίστοιχο τρίμηνο του 2009, σύμφωνα με τη μείωση στα έσοδα. Η μείωση αυτή οφείλεται κυρίως στις χαμηλότερες χρεώσεις από τους εγχώριους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, το χαμηλότερο κόστος τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού καθώς και στις σημαντικές προσπάθειες διατήρησης του κόστους σε όλες τις δραστηριότητες, που είχαν ως αποτέλεσμα χαμηλότερα έξοδα μισθοδοσίας και λοιπά έξοδα. Το τρίμηνο επιβαρύνθηκε επίσης από έκτακτη επιπλέον οικονομική επιβάρυνση ύψους €129,8 εκατ. που επιβλήθηκε στον ΟΤΕ και αφορά στο πρόγραμμα εθελούσιας αποχώρησης του ΟΤΕ (2005-2006). Ο ΟΤΕ θα προσφύγει κατά αυτής της απόφασης.
Οι αποσβέσεις (συμπεριλαμβανομένων των απομειώσεων) σημείωσαν σημαντική αύξηση, κυρίως λόγω της απομείωσης ύψους €244,5 εκατ. της αξίας των πάγιων περιουσιακών στοιχείων της RomTelecom. Η συνολική επιβάρυνση, λόγω της απομείωσης αυτής, για τα καθαρά αποτελέσματα του Ομίλου, αφαιρώντας προβλέψεις που είχαν πραγματοποιηθεί σε προηγούμενα έτη σε επίπεδο Ομίλου καθώς και φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας, ανήλθε στα €77,6 εκατ. Ο Όμιλος σημείωσε καθαρή ζημία €91,7 εκατ. το τρίμηνο, κυρίως λόγω των δύο παραπάνω έκτακτων εισφορών, που αντισταθμίστηκε εν μέρει από έναν αντιλογισμό €30,1 εκατ. που σχετίζεται με την έκτακτη φορολογική εισφορά, σε συνέχεια διευκρινίσεων του Ελληνικού Υπουργείου Οικονομικών, που αναφέρουν πως ο φόρος στα κέρδη μερισμάτων, που λήφθηκε από τα κέρδη των θυγατρικών στις οποίες έχει ήδη χρεωθεί η έκτακτη εισφορά, πρέπει να επιστραφεί.
Οι επενδύσεις σε πάγια περιουσιακά στοιχεία μειώθηκαν το Δ’ τρίμηνο του 2010 κατά 27,4%, σε σχέση με το Δ’ τρίμηνο του 2009 και έφτασαν τα €183,8 εκατ., κυρίως λόγω των χαμηλότερων επενδύσεων στις δραστηριότητες σταθερής τηλεφωνίας της Ρουμανίας και της κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα.
Οι συνολικές επενδύσεις σε πάγια περιουσιακά στοιχεία, ως ποσοστό των εσόδων του Ομίλου το Δ’ τρίμηνο του 2010, ήταν 13,8%, σε σχέση με 16,7% το Δ’ τρίμηνο του 2009. Οι επενδύσεις σε πάγια περιουσιακά στοιχεία στη σταθερή τηλεφωνία Ελλάδας, στη σταθερή τηλεφωνία Ρουμανίας και στις δραστηριότητες κινητής τηλεφωνίας ανήλθαν σε €74,3 εκατ., €24,5 εκατ. και €72,2 εκατ., αντίστοιχα.
Το Δ’ τρίμηνο οι καθαρές ταμειακές ροές από τις λειτουργικές δραστηριότητες του Ομίλου ανήλθαν σε €432,2 εκατ., σημειώνοντας τη καλύτερη επίδοση σε 8 συνεχόμενα τρίμηνα, κυρίως λόγω θετικής μεταβολής των κεφαλαίων κίνησης και των χαμηλότερων καταβληθέντων τόκων και φόρων εισοδήματος.ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ
Το 2011, η Διοίκηση του ΟΤΕ εκτιμά ότι τα έσοδα θα επηρεαστούν για μια ακόμη φορά αρνητικά, από τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες σε όλες τις χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται, αλλά και από το ρυθμιστικό πλαίσιο στην Ελλάδα.
Η Διοίκηση θα εντείνει τις προσπάθειες που έχουν στόχο τον περιορισμό της απώλειας εσόδων, τη διατήρηση της κερδοφορίας και της ρευστότητας, καθώς και την επιτάχυνση της αναδιαμόρφωσης της οργάνωσης της εταιρείας.
Ο ΟΤΕ προχωρά στη λήψη άμεσων μέτρων, με στόχο να μειώσει το λειτουργικό κόστος της εταιρείας και να διασφαλίσει τη βιωσιμότητά της.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με δεδομένα τις δύσκολες συνθήκες της αγοράς και τα οικονομικά αποτελέσματα του 2010, τα μέτρα αυτά είναι επιβεβλημένα, λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά και προκειμένου η εταιρεία να αντιμετωπίσει τον εντονότατο ανταγωνισμό και τις ρυθμιστικές προκλήσεις, να συγκρατήσει την πτωτική πορεία των εσόδων, να επενδύσει στη συνολική εμπειρία του πελάτη και να επενδύσει σε δίκτυα νέας γενιάς και νέες τεχνολογίες.
Ήδη έχουν ξεκινήσει συγκεκριμένα έργα για μείωση του κόστους σε όλες τις λειτουργίες.


Ειδικά σε ό,τι αφορά το κόστος προσωπικού, τα μέτρα που θα ισχύσουν στο αμέσως προσεχές διάστημα, εκ των οποίων κάποια αφορούν στο σύνολο των εργαζομένων και άλλα σε συγκεκριμένες κατηγορίες, είναι:
• Θέσπιση εβδομαδιαίου ωραρίου εργασίας στον ΟΤΕ, αντίστοιχο με αυτό που ισχύει στον ιδιωτικό τομέα, δηλ. 40 ώρες την εβδομάδα, από 1η Μαΐου 2011
• Μείωση κατά 15% των εξόδων κίνησης που λαμβάνουν οι προϊστάμενοι όλων των βαθμίδων, πέραν των προβλεπομένων με συλλογική σύμβαση εργασίας, από 1η Μαρτίου 2011
• Μείωση της υπερωριακής απασχόλησης στο ελάχιστο δυνατό, από 1η Μαρτίου 2011
• Κατάργηση των λεωφορείων, που η εταιρεία διαθέτει οικιοθελώς για να μεταφέρουν το προσωπικό που εργάζεται στο Διοικητικό Μέγαρο του ΟΤΕ στο Μαρούσι με αναπροσαρμογή των οδοιπορικών κατοικίας, από 1η Μαΐου του 2011. Διατηρούνται τα λεωφορεία μεταφοράς προσωπικού προς την Πάρνηθα -όπου βρίσκεται το Κέντρο Logistics / αποθήκες ΟΤΕ- καθώς και το λεωφορείο μεταφοράς προσωπικού μεταξύ Διοικητικού Μεγάρου και σταθμού ΗΣΑΠ Νερατζιώτισσα, με αυξημένη συχνότητα δρομολογίων.
• Κατάργηση του επιδόματος οδήγησης υπηρεσιακού αυτοκινήτου, από 1η Μαρτίου 2011
• Μείωση του εφάπαξ bonus που χορηγείται κάθε χρόνο για την είσπραξη επισφαλών απαιτήσεων
• Μείωση του επιδόματος ισολογισμού που χορηγείται σε ετήσια βάση


Τα οφέλη από τα παραπάνω μέτρα αναμένεται να ανέλθουν σε 32 εκατ. ευρώ.


Ανακοινώνοντας τα παραπάνω μέτρα στους εργαζόμενους, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, δήλωσε σχετικά: «Ο ΟΤΕ βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή. Στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που μας παρέχει η εργατική νομοθεσία, προχωρούμε σε αλλαγές και μέτρα απαραίτητα για τη βιωσιμότητα της εταιρείας, προκειμένου να μειώσουμε το κόστος λειτουργίας στον ΟΤΕ, το οποίο, σε σχέση με τους ανταγωνιστές μας στην Ελλάδα αλλά και τις άλλες εταιρίες τηλεπικοινωνιών στην Ευρώπη, είναι εξαιρετικά υψηλό, με συνεχόμενη ανοδική τάση. Το κόστος εργασίας είναι το πιο σημαντικό στοιχείο της δομής του κόστους του ΟΤΕ. Ανέρχεται στο 46% αυτού ή στο 35,3% των εσόδων. Το 2010 διαμορφώθηκε στα 766 εκατ. ευρώ, υπερβαίνοντας κατά 265 εκατ. ευρώ τα έσοδα από τα πάγια! Η πορεία μεταμόρφωσης του ΟΤΕ σε μια ισχυρή ανταγωνιστική εταιρεία χρειάζεται να συνεχιστεί με ταχύτερους ρυθμούς. Το 2011, οι προσπάθειές μας για ανάσχεση του ρυθμού μείωσης των εσόδων και της κερδοφορίας μας θα ενταθούν. Συγχρόνως, κύριοι στόχοι μας παραμένουν η βελτίωση της συνολικής εμπειρίας του πελάτη και η δημιουργία μακροχρόνιας αξίας για τους μετόχους μας».


COSMOTE


ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ
Πρόγραμμα βελτίωσης της λειτουργικής της αποτελεσματικότητας σχεδιάζει η Cosmote , με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, τη διατήρηση της ευελιξίας και τη διασφάλιση της βιώσιμης ανάπτυξης της εταιρείας, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη διακοπή δραστηριοτήτων, καθώς και την αναδιοργάνωση λειτουργιών για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητάς τους, οδηγώντας στην κατάργηση περιορισμένου αριθμού θέσεων εργασίας (120 θέσεις επί συνόλου 3.500 εργαζομένων του ομίλου).
Στην ανακοίνωση τονίζεται πως με σεβασμό στους ανθρώπους της και αναγνωρίζοντας τη συμβολή του συνόλου των εργαζομένων στη μέχρι σήμερα πορεία της, η εταιρεία έχει φροντίσει ώστε η λύση της συνεργασίας να γίνει με τους καλύτερους δυνατούς όρους για τους εργαζόμενους που θα αποχωρήσουν. Το προσφερόμενο πακέτο αποχώρησης είναι από τα υψηλότερα στην αγορά και ισοδυναμεί με αποδοχές από ένα έως τρία έτη. Λαμβάνει υπόψη, μεταξύ άλλων, την ηλικία, την προϋπηρεσία, καθώς και την οικογενειακή κατάσταση του εργαζόμενου, ενώ επιπλέον διατηρεί, για εύλογο χρονικό διάστημα, συγκεκριμένες παροχές, όπως ατομική και οικογενειακή ασφάλιση υγείας και νοσοκομειακής περίθαλψης, κάλυψη δαπάνης φύλαξης τέκνων, κ.ά
Η Cosmote σημειώνει ότι οι ενέργειες αυτές είναι απαραίτητες, προκειμένου να διασφαλισθεί η υγιής πορεία της εταιρείας σε μια περίοδο που η παρατεταμένη ύφεση, ο ισχυρός ανταγωνισμός και το ρυθμιστικό περιβάλλον έχουν προκαλέσει δραματική συρρίκνωση του κλάδου της κινητής τηλεφωνίας.
Ήδη από το 2010 η εταιρεία έχει προχωρήσει σε σειρά στοχευμένων ενεργειών, μειώνοντας δραστικά τις δαπάνες της σε όλους τους τομείς, δημιουργώντας αποτελεσματικότερες οργανωτικές δομές, αναπτύσσοντας νέα συστήματα και αυτοματοποιήσεις, αναβαθμίζοντας εταιρικές πολιτικές και διαδικασίες, με στόχο τη διατήρηση υπηρεσιών υψηλού επιπέδου προς τους πελάτες της.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι 120 αποχωρήσαντες θα λάβουν ένα πακέτο επιπλέον προνομίων, διάρκειας ενός έως τριών ετών, ανάλογα με την προϋπηρεσία, την ηλικία και την οικογενειακή τους κατάσταση.
Σε αυτό το πακέτο προβλέπεται μεταξύ άλλων, η συνέχιση της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης μέχρι το τέλος του έτους, η κάλυψη δαπανών φύλαξης παιδιών ή η οικονομική ενίσχυση για τον παιδικό σταθμό κ.ά.
Η κατάργηση των θέσεων έγινε από διάφορα τμήματα της Cosmote και αφορά σε εργαζομένους όλων των βαθμίδων, ενώ ήδη για το 2011 η εταιρεία έχει εξοικονομήσει σημαντικά κόστη από την μείωση των εμπορικών και επικοινωνιακών δαπανών, της τάξης του 30%. Οι αντίστοιχες μειώσεις πέρυσι ήταν της τάξης του 35%.


Η ΟΜΕ - ΟΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ COSMOTE
Για "στοχευμένη απόλυση 120 εργαζομένων της εταιρείας" κάνει λόγο η ΟΜΕ-ΟΤΕ, ενώ σημειώνει ότι "σε περίοδο έκρηξης της ανεργίας δεν μπορεί και δεν πρέπει να συμβαίνουν τέτοιες ενέργειες, που μόνο αποτέλεσμα έχουν τη δυστυχία ανθρώπων και τη μεγιστοποίηση των κερδών της Deutsche Telekom".
Ειδικότερα, σε σχετική ανακοίνωση η ΟΜΕ-ΟΤΕ αναφέρει τα εξής:
"Η Διοίκηση της COSMOTE , παρόντος του Προέδρου και Δ/ντος Συμβούλου ΟΤΕ κ. Τσαμάζ, ανακοίνωσε σήμερα στο Σύλλογο Εργαζομένων COSMΟΤΕ τη στοχευμένη απόλυση 120 εργαζομένων της Εταιρείας.
Όταν μια τόσο κερδοφόρα επιχείρηση με έναν εκ των βασικών μετόχων της, το Ελληνικό Δημόσιο, με 2 δις ετήσιο κύκλο εργασιών και μισθολογικό κόστος από τα χαμηλότερα στη παγκόσμια αγορά, προχωρά σε τέτοιες ενέργειες τότε κανένας ΄Ελληνας εργαζόμενος δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το επαγγελματικό του αύριο.
Καλούμε την Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν. Καλούμε τη ΓΣΕΕ, το ΕΚΑ και τα Σωματεία των Επιχειρήσεων του κλάδου να αντιδράσουν άμεσα γι’ αυτή την εξέλιξη. Για την ΟΜΕ-ΟΤΕ είναι αυτονόητη η με κάθε τρόπο δυναμική και αγωνιστική αντίδραση ώστε να μη περάσει αυτή η επιλογή της Διοίκησης της COSMOTE. Καλούμε τους εργαζόμενους του Ομίλου ΟΤΕ σε αγωνιστική ετοιμότητα".


WIND
ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ «WIND TO ALL»
 
H WIND, εισάγει στην αγορά κινητής τηλεφωνίας τη νέα σειρά προγραμμάτων για ιδιώτες συνδρομητές συμβολαίου WIND TO ALL. Τα νέα προγράμματα δίνουν στους καταναλωτές τη δυνατότητα να απολαμβάνουν επικοινωνία προς όλους, καθώς ο ενσωματωμένος δωρεάν χρόνος ομιλίας ισχύει προς όλα τα εθνικά δίκτυα κινητής και σταθερής τηλεφωνίας χωρίς καμία διάκριση. Οι συνδρομητές WIND TO ALL επικοινωνούν οικονομικά και ελεύθερα με όλους αφού δεν χρειάζεται να γνωρίζουν το δίκτυο που καλούν ή να αναρωτιούνται αν ανήκουν στο ίδιο δίκτυο με τον συνδρομητή που επιθυμούν να καλέσουν. Επιπλέον, μόνο τα νέα προγράμματα συμβολαίου WIND TO ALL εξασφαλίζουν στους συνδρομητές Λογαριασμό Χωρίς Εκπλήξεις, Οικονομία και Απόλυτο Έλεγχο και συγκεκριμένα:
Λογαριασμό Χωρίς Εκπλήξεις
• Μόνο οι συνδρομητές των προγραμμάτων WIND TO ALL έχουν τη δυνατότητα να ορίσουν το Ανώτατο Ύψος Λογαριασμού που επιθυμούν να λαμβάνουν. Δηλαδή ο μηνιαίος λογαριασμός να μην ξεπεράσει ποτέ το ποσό που έχουν διαλέξει.
Επέκταση του δωρεάν χρόνου ομιλίας
• Μόνο οι συνδρομητές των προγραμμάτων WIND TO ALL έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν Επιπλέον Δωρεάν Χρόνο Ομιλίας, όποτε και όταν τον χρειάζονται, καλώντας δωρεάν στο 1270. Πιο συγκεκριμένα, με τις Υπηρεσίες 30 ή 60 λεπτά προς όλους, οι συνδρομητές WIND TO ALL επεκτείνουν τον χρόνο ομιλίας τους και επωφελούνται από τις χαμηλότερες τιμές κλήσεων προς όλα τα δίκτυα.
Αυτόματη Ενημέρωση Υπολοίπου Δωρεάν Χρόνου Ομιλίας
• Μόνο οι συνδρομητές των προγραμμάτων WIND TO ALL λαμβάνουν αυτόματα και δωρεάν ενημέρωση στο κινητό τους που να τους ειδοποιεί ότι απομένουν 10 λεπτά έως την λήξη του ενσωματωμένου στο πρόγραμμα χρήσης χρόνου ομιλίας ενώ επιπλέον έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται ανά πάσα στιγμή για το διαθέσιμο υπόλοιπο του δωρεάν χρόνου ομιλίας τους με δωρεάν κλήση στο 1270.  Τα νέα προγράμματα συμβολαίου WIND ΤΟ ALL ξεκινούν από €15 μηνιαίο πάγιο, προσφέροντας στους ενδιαφερόμενους όσο χρόνο πραγματικά χρειάζονται για να συνομιλούν με όλους, σε οποίο δίκτυο κι αν ανήκουν.


VODAFONE
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟ 1Ο DUAL CORE SMARTPHONE


Η Vodafone και η LG Electronics  ανακοίνωσαν ότι το LG Optimus 2X, το πρώτο Smartphone στον κόσμο με διπύρηνο επεξεργαστή (Dual Core), αναμένεται να διατεθεί τον επόμενο μήνα στην Ελληνική αγορά από τη Vodafone. Σε συνδυασμό με τις καταπληκτικές δυνατότητες πολυμέσων, ο επεξεργαστής υψηλής απόδοσης Tegra 2 του LG Optimus 2Χ κάνει πιο γρήγορη και διασκεδαστική την περιήγηση στο Internet και τις εφαρμογές, καθώς η χρήση ακόμα και πολλαπλών εφαρμογών γίνεται σχεδόν χωρίς καθυστέρηση στις εναλλαγές της οθόνης.
«Η Vodafone, πιστή στην υπόσχεσή της για την παροχή των πιο καινοτόμων υπηρεσιών και προϊόντων, προσθέτει το LG Optimus 2X στην ευρεία γκάμα πρωτοποριακών smartphones που διαθέτει μέσα από το δίκτυο καταστημάτων της», δήλωσε ο κ. Σπύρος Σίδερης, Terminals Senior Manager Vodafone Ελλάδας.
Το LG Optimus 2X προσφέρει σε όλους τους συνδρομητές της Vodafone μια μοναδική εμπειρία Internet και εφαρμογών, η οποία ενισχύεται στο δίκτυο της Vodafone, το οποίο προσφέρει 40% πιο γρήγορο κατέβασμα στο internet από τα άλλα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας σε 100 συγκεκριμένα και προεπιλεγμένα σημεία της Ελλάδας, σύμφωνα με μετρήσεις ανεξάρτητων φορέων.
«Η τεχνολογία επεξεργαστή διπλού πυρήνα (Dual Core) είναι το επόμενο τεχνολογικό άλμα στα κινητά τηλέφωνα και το να προσφέρεις πρώτος ένα “Super Smartphone” που αξιοποιεί αυτή την τεχνολογία αποτελεί ένα ακόμη καινοτομικό βήμα για την LG» ανέφερε σχετικά ο κ. Αθανάσιος Δόσης, Γενικός Διευθυντής της εταιρείας κινητών τηλεφώνων (LG Mobile Company) για την Ελλάδα και την Κύπρο. «Το Super Smartphone LG Optimus 2X with Google είναι απλώς η αρχή. Θα συνεχίσουμε να καινοτομούμε με προϊόντα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των καταναλωτών, προσφέρουν οφέλη και εκπληρώνουν τη δέσμευσή μας, που αποτυπώνεται στη φράση “Life’s Good”».


 


 


DELOITTE


“ΒΡΟΧΗ” ΑΠΟ SMARTPHONES ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ
Η έκθεση του 2011 προβλέπει ότι, κατά το τρέχον έτος, πάνω από το 50% των πωλήσεων υπολογιστικών συσκευών δεν θα είναι προσωπικοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, αλλά τα λεγόμενα έξυπνα τηλέφωνα (smartphones), tablets και netbooks. Επίσης, η Deloitte κάνει την πρόβλεψη ότι ο όγκος των δεδομένων που θα «ανέβουν» ή θα «κατέβουν» από φορητές συσκευές, μέσω δημόσιων ασύρματων (Wi-Fi) δικτύων, πιθανώς να αυξηθεί με γρηγορότερους ρυθμούς (25-50%), συγκριτικά με αυτά που θα διακινηθούν μέσω των δικτύων ευρυζωνικότητας των κινητών τηλεφώνων, καθώς και ότι, σε παγκόσμια βάση, θα παρακολουθήσουμε 140 δισ. ώρες περισσότερη τηλεόραση μέσα στο 2011. Σύμφωνα με τη Deloitte, το ποσοστό των επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν υπηρεσίες ψηφιακής διακυβέρνησης (eGov) αναμένεται να αυξηθεί σε πάνω από το 90% παγκοσμίως και ότι δεν θα υπάρξουν σημαντικές καινοτομίες όσον αφορά το χώρο των μπαταριών το 2011.
Η Deloitte προβλέπει ότι, μέσα στο 2011, άνω του 50% των πωλήσεων υπολογιστικών συσκευών δεν θα είναι προσωπικοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, αλλά τα λεγόμενα έξυπνα τηλέφωνα (smartphones), tablets και netbooks, με τις συνολικές πωλήσεις να ξεπερνούν τις 400 εκατ. μονάδες. Παρόλο που οι παραδοσιακοί προσωπικοί υπολογιστές θα παραμείνουν οι κυρίαρχες υπολογιστικές πλατφόρμες, το 2011 μπορεί να αποτελέσει το έτος ορόσημο της μετάβασης σε ένα πιο ετερογενές περιβάλλον.
Επιπρόσθετα, το 2011, άνω του 25% των tablet υπολογιστών ενδέχεται να αγοραστεί από επιχειρήσεις, με το ποσοστό αυτό να αυξάνεται από το 2012 και μετά. Για παράδειγμα, η Deloitte προβλέπει ότι, στη διάρκεια του 2011, περί τα 5 εκατ. tablets θα χρησιμοποιηθούν στους κλάδους της λιανικής και της υγείας, λόγω της ευκολίας χρήσης τους, της μεγάλης αυτονομίας των μπαταριών, της ελάχιστης ανάγκης για εκπαίδευση και της ραγδαίας ανάπτυξης εφαρμογών.
Όσον αφορά στα τμήματα μηχανοργάνωσης (IT), το κόστος διαχείρισης ενός μεικτού δικτύου ενδέχεται να είναι πολύ υψηλότερο. Επιπρόσθετα, η Deloitte προβλέπει ότι κανένα λειτουργικό σύστημα ευρείας αποδοχής για υπολογιστικές συσκευές εκτός PCs δεν θα προκύψει στο άμεσο μέλλον. Αυτό ενδέχεται να αυξήσει το κόστος για τα τμήμα μηχανοργάνωσης, τους προγραμματιστές και τις εταιρείες ΜΜΕ.


ΤΟ WI-FI ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟΤΗΤΑΣ


Το 2011, ο όγκος των δεδομένων που θα «διακινηθούν» από φορητές συσκευές μέσω δημόσιων ασύρματων (Wi-Fi) δικτύων πιθανώς να αυξηθεί με γρηγορότερους ρυθμούς (25-50%), συγκριτικά με αυτά που θα διακινηθούν μέσω των δικτύων ευρυζωνικότητας των κινητών τηλεφώνων. Ο κύριος όγκος της ανάπτυξης αυτής θα προέλθει από τα δεδομένα video.
Όχημα της εν λόγω ανάπτυξης θα είναι η διάδοση των σημείων ασύρματων (Wi-Fi) δικτύων. Για παράδειγμα, η Deloitte προβλέπει ότι το 25% των μεγάλων Βορειο-αμερικάνων λιανεμπόρων, που λειτουργούν μέσα σε εμπορικά κέντρα, θα ξεκινήσουν να παρέχουν δωρεάν πρόσβαση στο internet στους καταναλωτές εντός των καταστημάτων μέσω ασύρματου (Wi-Fi) δικτύου, τάση η οποία θα επεκταθεί παγκοσμίως μέσα στο 2012. Κάτι τέτοιο επιτρέπει στους καταναλωτές να κάνουν σύγκριση τιμών όσο ψωνίζουν. Σύμφωνα με τους εν λόγω λιανεμπόρους, το γεγονός αυτό θα τονώσει τον τζίρο τους. Η πρόσβαση σε ασύρματο (Wi-Fi) δίκτυο επιτρέπει επίσης στους λιανεμπόρους να ανταλλάσσουν συγκεκριμένες πληροφορίες με τους πελάτες, όσο οι τελευταίοι βρίσκονται μέσα στα καταστήματα.
Άλλο χαρακτηριστικό της ανάπτυξης αυτής θα είναι η αύξηση της εισχώρησης Wi-Fi chips σε φορητές συσκευές δεδομένων, οι ευκολότερες διαδικασίες πρόσβασης σε Wi-Fi σημεία, καθώς και οι συνεργασίες μεταξύ παρόχων σημείων ασύρματων δικτύων και παρόχων υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας. Οι τελευταίοι θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τα ασύρματα Wi-Fi ως συμπληρωματικά δίκτυα της ευρυζωνικότητας των κινητών τηλεφώνων και να δημιουργήσουν μεικτά δίκτυα ή να συνεργαστούν με τους παρόχους Wi-Fi δικτύων έτσι ώστε να καταστήσουν την όλη on-line εμπειρία όσο το δυνατόν πιο ομαλή και απρόσκοπτη. Για τις εταιρείες, η ολοένα αυξανόμενη χρήση σημείων ελεύθερης ασύρματης πρόσβασης θα μπορούσε να οδηγήσει σε σημαντική εξοικονόμηση δαπανών επικοινωνίας.
 Η θέση της τηλεόρασης ως κυρίαρχο μέσο ενημέρωσης θα ισχυροποιηθεί: μέσα στο 2011 οι τηλεθεατές θα παρακολουθούν 140 δισ. περισσότερες ώρες τηλεόραση σε παγκόσμια κλίμακα. Η Deloitte προβλέπει ότι η τηλεόραση θα εδραιώσει τη θέση της ως το κυρίαρχο μέσο ενημέρωσης, καταρρίπτοντας τις προφητείες επικείμενης παρακμής της. Το 2011, οι τηλεθεατές σε παγκόσμια κλίμακα θα παρακολουθούν 140 δισ. περισσότερες ώρες τηλεόραση. Τα έσοδα από τη συνδρομητική τηλεόραση στις αναπτυσσόμενες χώρες θα αυξηθούν κατά 20%. Η παγκόσμια τηλεοπτική διαφήμιση θα αυξηθεί κατά 10 δισ. Δολάρια, ενώ θα προστεθούν άλλοι 40 εκατ. τηλεθεατές, με αποτέλεσμα οι τηλεθεατές παγκοσμίως να αυξηθούν σε 3,7 δισ., αριθμός που αντιπροσωπεύει πάνω από το 50% του παγκόσμιου πληθυσμού.
Η Deloitte αναμένει ότι η τηλεόραση θα διατηρήσει την κυριαρχία της μεταξύ του συνόλου των ΜΜΕ όσον αφορά στα συνολικά έσοδα, τα οποία περιλαμβάνουν διαφημιστικά έσοδα, συνδρομές, χρεώσεις ανά θέαση (pay-per-view) και δικαιώματα τηλεοπτικού προγράμματος. Παρόλη τη διάδοση των Ψηφιακών Καταγραφέων ή DVRs (Digital Video Recorders), τα διαφημιστικά σποτάκια 30 δευτερολέπτων δεν θα εκλείψουν. Παρόλο που τα DVRs παρέχουν την τεχνολογική δυνατότητα να «προσπερνά» ο χρήστης τις διαφημίσεις κατά την αναπαραγωγή των διαφόρων προγραμμάτων που έχουν προεγγραφεί, η πλειοψηφία των ιδιοκτητών DVR ενδέχεται να συνεχίσουν να παρακολουθούν ζωντανά τα περισσότερα τηλεοπτικά προγράμματα.
Παρά τις πωλήσεις δεκάδων εκατομμυρίων συσκευών τηλεοράσεων που προσφέρουν αυξημένες δυνατότητες αναζήτησης τηλεοπτικών προγραμμάτων, η τηλεθέαση, σε ένα μεγάλο ποσοστό, θα συνεχίσει να βασίζεται στον προγραμματισμό προβολής προγραμμάτων, όπως αυτός γίνεται από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, ή στις μηχανές πρότασης προγραμμάτων που βρίσκονται εγκατεστημένες στις τηλεοράσεις. Η κατ’ επιλογή «κλήση» του τηλεοπτικού προγράμματος από τους τηλεθεατές ενδεχομένως να παραμείνει η εξαίρεση, ίσως λόγω του γεγονότος ότι η τηλεθέαση είναι εγγενώς παθητική ασχολία.


Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΟΡΥΦΩΘΕΙ ΤΟ 2011
Η Deloitte προβλέπει ότι η χρήση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης (eGov) θα κορυφωθεί παγκοσμίως το 2011. Όσον αφορά στις αναπτυγμένες χώρες, το ποσοστό των επιχειρήσεων που θα χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης αναμένεται να ξεπεράσει το 90%, συγκριτικά με το 75% για το 2010. Το ποσοστό των πολιτών που χρησιμοποιούν την eGov αναμένεται να αυξηθεί τουλάχιστον κατά 10%. Κάποιες χώρες αναμένεται ακόμα και να ορίσουν εθνικό Διευθυντή Συστημάτων Πληροφορικής και Μηχανοργάνωσης (Chief Information Officer).
Λόγω των αυξανόμενων απαιτήσεων για κυβερνητική αποτελεσματικότητα και παραγωγικότητα, η χρήση διαδικτυακών μέσων ενδέχεται να είναι ολοένα και πιο επιτακτική, αυξάνοντας την απόδοση των επενδύσεων σε υποδομές ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.
Η έλλειψη ικανότητας χειρισμού υπολογιστών ή η έλλειψη διαδικτυακής πρόσβασης δεν αποτελεί ανυπέρβλητο εμπόδιο για την eGov. Εάν οι εφαρμογές σχεδιάζονται με στόχο να επαυξήσουν την προσβασιμότητα, θα μπορούσαν να λειτουργήσουν σαν κίνητρο για περισσότερους πολίτες να αρχίσουν να χρησιμοποιούν τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και το διαδίκτυο, σε μερικές περιπτώσεις και μέσω κινητών τηλεφώνων.
Η πυκνότητα της ενέργειας των μπαταριών αναμένεται να αυξηθεί, οι τιμές θα πέσουν και η επαναφόρτιση θα γίνει γρηγορότερη το 2011. Αλλά δεν θα πρέπει να περιμένουμε ότι η εξέλιξη των μπαταριών θα μιμηθεί την αντίστοιχη εξέλιξη στην επεξεργαστική ισχύ των ηλεκτρονικών υπολογιστών, η οποία, όπως προέβλεψε ο συνιδρυτής της Intel Gordon Moore, θα διπλασιαζόταν κάθε 18 μήνες. Όσον αφορά στις μπαταρίες, μία βελτίωση 5% στην απόδοσή τους αντιπροσωπεύει ικανοποιητική τεχνολογική πρόοδο. Μια εντυπωσιακή τεχνολογική ανακάλυψη, όσον αφορά το υλικό, θα μπορούσε να αλλάξει το τοπίο, αλλά προς το παρόν τίποτα δεν φαίνεται να υπερισχύει του λιθίου. Όπως υποστηρίζει ένας επιστήμονας, «από δω και πέρα, μιλάμε για τη βελτιστοποίηση της υφιστάμενης χημείας. Δεν υπάρχουν νέα συστατικά που θα μπορούσαν να αυξήσουν την ενεργειακή πυκνότητα». Ενδεχομένως, η δημιουργία ενεργειακά αποδοτικότερων συσκευών θα ήταν κάτι ευκολότερο από το να προσπαθήσουμε να ωθήσουμε την τεχνολογία των μπαταριών να υιοθετήσει το νόμο του Moore.


 

  Περιεχόμενα
ΕΝ ΑΡΧΗ
ΟΔΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ: ΠΕΡΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΑΓΟΡΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΡΣΕΝΟΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
ΑΓΟΡΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ-ΙΝΤΕΡΝΕΤ
CYTA: «ΠΑΤΑΕΙ» ΓΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
ΑΡΘΡΟ Ι. ΛΑΖΑΡΙΔΗ
ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ: ΕΝΘΑΡΡΥΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΕΠΕΝΔΥΤΗ...
ΛΙΑΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ: Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΖΙΡΟΥ ΤΟ 2010
ΕΞΑΓΩΓΕΣ: ΑΥΞΗΣΗ ΣΕ ΟΓΚΟ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
MEDIA STROM: «ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΤΑΧΥΤΗΤΑ» ΜΕ ΝΕΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
BLACKROCK: ΣΤΑ 2 ΤΡΙΣ. ΤΑ ETF ΕΩΣ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 2012
SAXO BANK: ΕΤΟΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΤΟ 2011
ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ ΚΕΦΑΛΑΙΑΚΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ
ΜΥΘΟΣ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ: ΑΥΞΑΝΕΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ, ΜΕΡΙΔΙΑ ΚΑΙ BRANDS
ΠΛΑΙΣΙΟ: ΠΕΡΑΣΕ ΤΟ «ΓΕΡΟ» ΚΡΑΣ-ΤΕΣΤ ΤΟΥ 2010
FOURLIS: ΝΕΟ CONCEPT, ΕΝΟΨΕΙ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ EUROMONEY: ΕΙΝΑΙ ΤΟ EFSF Η ΦΘΗΝΟΤΕΡΗ ΛΥΣΗ
ΣΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΧΑ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site