Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Μάρτιος 2011-τεύχος 370                              

ΠΛΑΙΣΙΟ:
ΠΕΡΑΣΕ ΤΟ «ΓΕΡΟ» ΚΡΑΣ-ΤΕΣΤ ΤΟΥ 2010


Του Γιώργου Καλούμενου


H εταιρεία “έκλεισε” στις 31/12 με ταμείο στα 24,8 εκατ. ευρώ, έχοντας παράλληλα μηδενικό δανεισμό για κεφάλαιο κίνησης και 23,1 εκατ. ευρώ σε ομολογιακά δάνεια.Όλα είναι έτοιμα για την επανέναρξη της λειτουργίας του ιστορικού καταστήματος Πλαίσιο στη Στουρνάρη, η οποία θα πραγματοποιηθούν μέσα στον επόμενο μήνα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρίας Γιώργο Γεράρδο ήδη έχει διευθετηθεί κάθε λεπτομέρεια σε σχέση με τη λειτουργία του καταστήματος και είναι καθαρά θέμα στρατηγικής επιλογής το πότε ακριβώς θα πραγματοποιηθεί η πολυαναμενόμενη πρεμιέρα  τόσο για την εταιρεία αλλά και για την ευρύτερη περιοχή η οποία το τελευταίο διάστημα έχει υποβαθμιστεί αρκετά. Μάλιστα σύμφωνα με τον κ. Γεράρδο η εταιρεία θα συνεχίσει να λειτουργεί και τα άλλα δύο καταστήματα που διατηρεί στον ίδιο δρόμο και έτσι η εκπροσώπηση της στην περιοχή θα περιλαμβάνει τρία καταστήματα συνολικού εμβαδού περίπου 2.000 τ.μ. Βέβαια όπως ο ίδιος τονίζει οι προσδοκίες από το συγκεκριμένο κατάστημα των 1200 τ.μ. δεν είναι τόσο υψηλές βάσει της απόδοσης που αυτό είχε στα προ κρίσης επίπεδα εξαιτίας τόσο της υποβάθμισης που έχει υποστεί η περιοχή αλλά και της γενικότερης μείωσης της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών λόγω της ύφεσης. «Το συγκεκριμένο κατάστημα πραγματοποιούσε τζίρο άνω των 30 εκατ. ευρώ κάτι που είναι πολύ δύσκολο να επαναληφθεί με τα σημερινά δεδομένα. Οπότε οι προσδοκίες μας από αυτό ξεκινάνε από πιο χαμηλά» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Γεράρδος.
Σε ότι αφορά την πορεία των πωλήσεων του πρώτου διμήνου του 2011, τις χαρακτήρισε «όχι κακές» σε σχέση με το αντίστοιχο δίμηνο του 2010.
Για την πορεία των αποτελεσμάτων του 2010 ανέφερε ότι αυτά κρίνονται με βάση τρεις άξονες. Τη διαχείριση του cashflow, της σχέσης κέρδους/ζημίας, και της πορείας του μεριδίου αγοράς. Σε σχέση με την πρώτη παράμετρο η εταιρεία διατηρεί σε υψηλά επίπεδα τη ρευστότητα της μειώνοντας τα αποθέματα της σε 34,8 εκατ. ευρώ από 59,5 εκατ. ευρώ το 2009, τις απαιτήσεις σε 37,2 εκατ. ευρώ από 48,3 εκατ. ευρώ και τις υποχρεώσεις της σε 55 εκατ. ευρώ από 76,6 εκατ. ευρώ. Επίσης η εταιρεία έκλεισε στις 31/12 με ταμείο στα 24,8 εκατ. ευρώ, έχοντας παράλληλα μηδενικό δανεισμό για κεφάλαιο κίνησης και 23,1 εκατ. ευρώ σε ομολογιακά δάνεια.    
«Η εξυγίανση του αποθέματος με σημαντική μείωση του κατά 24,7 εκ. ευρώ, των απαιτήσεων κατά 11,1 εκ. ευρώ και των υποχρεώσεων κατά 21,6 εκ. ευρώ εξασφαλίζουν στον Όμιλο την ταμειακή ρευστότητα όχι μόνο για να διαχειριστεί την κρίση, αλλά και για να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που θα του παρουσιαστούν» αναφέρει ο κ. Γεράρδος. Οι ευκαιρίες σύμφωνα με τον ίδιο δεν βρίσκονται μόνο σε περιπτώσεις εξαγοράς κάποιας εταιρίας στην Ελλάδα ή το εξωτερικό. Υπάρχουν παντού σε κάθε κομμάτι της επιχειρηματικής δραστηριότητας, όπως στην αγορά ενός κτιρίου σε πολύ χαμηλή τιμή, ή η ενοικίαση του με αντίτιμο πολύ χαμηλό λόγω της κρίσης. «Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε διαπραγμάτευση για την ενοικίαση ενός κτιρίου σε τιμή που βρίσκεται στο 1/3 από αυτή που προέβλεπε το προηγούμενο μισθωτήριο συμβόλαιο» τονίζει ο κ. Γεράρδος.  
Με σημαντική μείωση των εξόδων κατά 9,3% (κατά 5,9 εκ. ευρώ) και διατήρηση του Μικτού Περιθωρίου Κέρδους, ο Όμιλος πέτυχε κερδοφορία με 5,1 εκ. ευρώ Κέρδη Προ Φόρων και 3,3 εκ. ευρώ Κέρδη Μετά Φόρων, μη λαμβάνοντας υπόψη την έκτακτη εισφορά. Τέλος, ο Όμιλος πέτυχε πωλήσεις 358,2 εκ. ευρώ, μείωση πωλήσεων μόνο κατά 8,1%, σημειώνοντας σημαντική ενίσχυση του μεριδίου αγοράς αποδεικνύοντας έτσι την αυξανόμενη εμπιστοσύνη των πελατών του. Παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, η Διοίκηση της εταιρείας αποφάσισε να προτείνει στη Γενική Συνέλευση μέρισμα για διανομή στους μετόχους της τάξης των 0,05 ευρώ ανά μετοχή από τα κέρδη του 2010 (μικτό ποσό).


 

  Περιεχόμενα
ΕΝ ΑΡΧΗ
ΟΔΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ: ΠΕΡΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΑΓΟΡΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΡΣΕΝΟΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
ΑΓΟΡΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ-ΙΝΤΕΡΝΕΤ
CYTA: «ΠΑΤΑΕΙ» ΓΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
ΑΡΘΡΟ Ι. ΛΑΖΑΡΙΔΗ
ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ: ΕΝΘΑΡΡΥΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΕΠΕΝΔΥΤΗ...
ΛΙΑΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ: Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΖΙΡΟΥ ΤΟ 2010
ΕΞΑΓΩΓΕΣ: ΑΥΞΗΣΗ ΣΕ ΟΓΚΟ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
MEDIA STROM: «ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΤΑΧΥΤΗΤΑ» ΜΕ ΝΕΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
BLACKROCK: ΣΤΑ 2 ΤΡΙΣ. ΤΑ ETF ΕΩΣ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 2012
SAXO BANK: ΕΤΟΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΤΟ 2011
ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ ΚΕΦΑΛΑΙΑΚΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ
ΜΥΘΟΣ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ: ΑΥΞΑΝΕΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ, ΜΕΡΙΔΙΑ ΚΑΙ BRANDS
ΠΛΑΙΣΙΟ: ΠΕΡΑΣΕ ΤΟ «ΓΕΡΟ» ΚΡΑΣ-ΤΕΣΤ ΤΟΥ 2010
FOURLIS: ΝΕΟ CONCEPT, ΕΝΟΨΕΙ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ EUROMONEY: ΕΙΝΑΙ ΤΟ EFSF Η ΦΘΗΝΟΤΕΡΗ ΛΥΣΗ
ΣΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΧΑ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site