Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Μάρτιος 2011-τεύχος 370                              

CRI
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ ROUNDTABLE ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΕ
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρώτο από μια σειρά Roundtables που διοργανώνει για το 2011 το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης (CRI) με θέμα «Ο ρόλος του υπεύθυνου ΕΚΕ στη Σύγχρονη Επιχείρηση», στο ξενοδοχείο Theoxenia Palace. Το Roundtable είχε ως στόχο να συγκεντρώσει τους υπεύθυνους επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται ιδιαίτερα στο κομμάτι της ΕΚΕ ώστε να συζητηθούν οι δυνατότητες αλλά και οι ιδιαιτερότητες της συγκεκριμένης θέσης. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας παρουσιάστηκε ο Εθνικός Δείκτης Εταιρικής Ευθύνης (CR Index), ο οποίος από το 2008 έχει καθιερωθεί στην Ελλάδα ως ένας αξιόπιστος δείκτης μέτρησης ΕΚΕ από το Corporate Responsibility Institute με την συμμετοχή δεκάδων Ελληνικών και πολυεθνικών εταιρειών.  Σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο του Ινστιτούτου Εταιρικής Ευθύνης, κ. Νίκο Αυλώνα, «H Εταιρική Ευθύνη, με την σύγχρονη έννοιά της, παίζει ένα πολύ σημαντικό ρόλο στην ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, εφόσον βέβαια αυτές χρησιμοποιούν τα σωστά διεθνή εργαλεία. Η θέση του υπεύθυνου ΕΚΕ γίνεται ιδιαίτερα κομβική στη διαχείριση στρατηγικών θεμάτων της εκάστοτε επιχείρησης καθώς προσφέρει σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης αλλά και συμβολής της στην Κοινωνία και το περιβάλλον. Το CRI συνδράμει όχι μόνο στην καταγραφή αλλά και την αναγνώριση αυτών των δυνατοτήτων».


ΙΟΝΙΟS BROKERS.
ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΑΙ ΜΕ 5 ΝΕΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ
Επιβεβαιώνοντας την αναπτυξιακή της πορεία, η ΙΟΝΙΟS BROKERS δημιουργεί 5 νέα καταστήματα: 4 στην Αττική (Αχαρνών 218 Αθήνα, Αριστοτέλους 91 Αθήνα, Αγίου Αλεξάνδρου 42 Π. Φάληρο και Σωκράτους 1 Ανάβυσσος) και 1 στη Χαλκίδα (Βαρατάση 11). Αυτά αυξάνουν σε 30 συνολικά, τον αριθμό των καταστημάτων, στα οποία πάνω από 30 χιλιάδες πελάτες, πανελλαδικά, έχουν βρει τον ιδανικό τραπεζικό διαμεσολαβητή τους. Σε μία εποχή που χαρακτηρίζεται από τη δυσμενή οικονομική συγκυρία, η ΙΟΝΙΟS BROKERS επενδύει στη διαρκή ανάπτυξη του δικτύου της και τις άρτιες υπηρεσίες τραπεζικής διαμεσολάβησης. Έτσι, γίνεται η αφετηρία για ραγδαίες εξελίξεις στο χώρο, όντας στελεχωμένη από σύγχρονους οικονομικούς συμβούλους και λειτουργώντας  αποκλειστικά προς όφελος των πελατών της, με ρεαλιστικές και εξατομικευμένες τραπεζικές και ασφαλιστικές λύσεις. Στον τομέα των στεγαστικών δανείων, η IONIOS BROKERS, συνεργαζόμενη με μια πληθώρα τραπεζικών ομίλων έχει θέσει ως στόχο, μέσα στο 2011, την εκταμίευση ποσού ύψους 100.000.000€. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα η ΙΟΝΙΟS BROKERS προχώρησε σε συνεργασία με την ΗSBC, διευρύνοντας ακόμα περισσότερο τα στεγαστικά προγράμματα που προσφέρει. Για την τρέχουσα χρονιά, η IONIOS BROKERS έχει θέσει ως στόχο το ποσό των 2.000.000€ στις πωλήσεις των τραπεζοασφαλιστικών προϊόντων, στηριζόμενη στη δυναμική και τα προνόμια, για πελάτη και συνεργάτη, που συνεπάγεται το μοναδικό στο είδος του concept υπηρεσιών της.


HTC
ΒΡΑΒΕΥTHKE ΑΠΟ ΤΗΝ GSMA


Η HTC Corporation, κορυφαία εταιρία κατασκευής smartphones σε παγκόσμιο επίπεδο, τιμήθηκε αυτή την εβδομάδα με την υψηλότερη διάκριση στη βιομηχανία της κινητής τηλεφωνίας, αυτή του «Κατασκευαστή της Χρονιάς» από την GSMA, στην τελετή των Global Mobile Awards στη Βαρκελώνη. Το βραβείο αυτό έρχεται ως φυσική συνέχεια της πορείας της HTC όλη την χρονιά, κατά τη διάρκεια της οποίας λάνσαρε μία εκτεταμένη γκάμα προϊόντων που κυριάρχησαν στην αγορά, όπως το HTC Desire. Η επιλογή της HTC έγινε ανάμεσα σε τρεις τελικές υποψήφιες εταιρίες, που συμπεριελάμβαναν τις Apple και Samsung.
«Η αναγνώριση της HTC από την βιομηχανία, για την ανάπτυξη και την επιτυχία που έχουμε βιώσει το προηγούμενο έτος, είναι πράγματι συγκινητική. Χιλιάδες άνθρωποι στην HTC δουλεύουν ακατάπαυστα για να δημιουργήσουν τις καινοτόμες και βαθιά προσωπικές εμπειρίες που πηγάζουν από τα smartphones μας, με τις οποίες έχουμε συνδέσει το όνομα μας. Το συγκεκριμένο βραβείο αντιπροσωπεύει το πάθος και την αφοσίωση τους», ανέφερε ο Peter Chou, CEO της HTC Corporation και συμπλήρωσε: «Το βραβείο ανήκει και στους δέκα εκατομμύρια αγοραστές σε ολόκληρο τον κόσμο, που απολαμβάνουν τις συσκευές μας και μας εμπνέουν καθημερινά για να δημιουργούμε νέες πρωτοποριακές εμπειρίες. Αυτούς τους ανθρώπους, τους συνεργάτες μας σε παγκόσμιο επίπεδο και την οικογένεια της HTC, θέλω να τους ευχαριστήσω ειλικρινά και να τους συγχαρώ».


MASTERCARD
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΡΤΕΣ CHIP & PIN
Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η MasterCard σε συνεργασία με την FOCUS BARI στην Ελληνική αγορά,  60% των Ελλήνων καταναλωτών αναμένουν σημαντική διευκόλυνση στις συναλλαγές τους από την εισαγωγή των νέων καρτών με τεχνολογία Chip & PIN. Ωστόσο, έντονη εμφανίζεται και η ανάγκη τους για επαρκή ενημέρωση σχετικά με τον τρόπο χρήσης των καρτών που θα υποστηρίζουν τη νέα τεχνολογία. Η ηλεκτρονική χρήση προσωπικών κωδικών (PIN) δείχνει να έχει ενσωματωθεί σε σημαντικό βαθμό στη ζωή των καταναλωτών. Επτά στους δέκα θεωρούν αρκετά εύκολη την χρήση PIN, χρησιμοποιώντας διάφορες μεθόδους απομνημόνευσης όπως την επιλογή συγκεκριμένων / λίγων κωδικών (76%) ή την σημείωση των κωδικών σε ενδεδειγμένα μέρη (20%).  Σύμφωνα με στοιχεία της MasterCard τα παραπάνω ευρήματα δικαιολογούνται δεδομένου του ότι οι Έλληνες είναι πλέον ιδιαίτερα εξοικειωμένοι  με την χρήση PIN για ανάληψη μετρητών στα ATM αλλά και στα κινητά τους τηλέφωνα όπου γίνεται αντίστοιχη χρήση προσωπικών κωδικών.  Η γνώση της νέας τεχνολογίας Chip & PIN είναι αρκετά περιορισμένη (32%), κάτι που θεωρείται αναμενόμενο μιας και η τεχνολογία δεν έχει αναπτυχθεί ευρέως στην Ελληνική αγορά. Πιο εξεικιωμένα φαίνονται να είναι άτομα μέσης ηλικίας (45-54 ετών) με ανώτερη εκπαίδευση. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ως κυριότερη πηγή ενημέρωσης αναφέρεται ο κοινωνικός περίγυρος (φίλοι και συγγενείς) και η επαφή με το εξωτερικό.HSBC
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΕ ΟΙΚΟΔΕΣΠΟΤΗ ΤΟΝ ΒΡΕΤΑΝΟ ΠΡΕΣΒΗ
Με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων της επιτυχημένης παρουσίας της HSBC στην Ελλάδα ο Βρετανός Πρέσβης, Dr. David Landsman, υποδέχτηκε τους προσκεκλημένους της HSBC στην παρουσίαση με θέμα «Ευκαιρίες χωρίς σύνορα. Η δυναμική του 2011». Τη διοργάνωση πλαισίωσαν διακεκριμένες προσωπικότητες τόσο από τον επιχειρηματικό κόσμο όσο και διεθνώς αναγνωρισμένα στελέχη της HSBC με μακρά παρουσία στον Όμιλο και πολυετή εμπειρία στο χώρο της στρατηγικής και των επενδύσεων. Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Dr. David Landsman, ΟΒΕ – Βρετανός Πρέσβης, ενώ ο κ. Richard Groves, CEO, HSBC Ελλάδος, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους. Ο κ. Κωνσταντίνος Κάμαρης, Head of Treasury & Global Markets, HSBC Ελλάδος, μίλησε για τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες των αγορών το 2011. Στη συνέχεια, η κ. Farah Bouzida, Fund Manager - Risk Managed Solutions & Structured Products, HSBC Global Asset Management μίλησε για τα οφέλη που οι επενδυτές μπορούν να αποκομίσουν από την αγορά της Ευρωζώνης, ενώ ο κ. Απόστολος Παπαναγιώτου, Senior Manager Customer Propositions, HSBC Ελλάδος αναφέρθηκε στη δυναμική της Ευρώπης μέσα από το πρίσμα ενός παγκόσμιου Ομίλου.  Ο κ. Richard Groves, ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και ανανέωσε το ραντεβού, ως την επόμενη εκδήλωση ανάλογου ενδιαφέροντος.


KPMG
ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΑ ΑΝΕΡΓΑ ΣΤΕΛΕΧΗ
Με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων λειτουργίας της στην Ελλάδα, η KPMG ανακοινώνει μία σημαντική πρωτοβουλία εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, που αποσκοπεί να υποστηρίξει τα άνεργα στελέχη να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας Η KPMG Ελλάδος στο πλαίσιο των 40 χρόνων επιτυχημένης λειτουργίας της, επιθυμεί να υποστηρίξει έμπρακτα την κοινότητα των στελεχών, στην παρούσα οικονομική συγκυρία, παρέχοντάς τους το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα ενίσχυσης δεξιοτήτων στην αναζήτηση εργασίας «Εκτός εργασίας; Eντός ευκαιρίας».  Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε στελέχη της ελληνικής αγοράς τα οποία βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας και αναζητούν την επόμενη επαγγελματική τους κίνηση.
Με τη συμμετοχή τους σε αυτό, τα εν λόγω στελέχη θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν πρακτική καθοδήγηση από καταξιωμένους συμβούλους της KPMG αναφορικά με:
• χρήσιμες πρακτικές στην αναζήτηση της κατάλληλης θέσης εργασίας, στην αποτελεσματική διαχείριση συνεντεύξεων, στην ενίσχυση των ικανοτήτων δικτύωσής τους στην αγορά,
• τις τάσεις που επικρατούν στην ελληνική αγορά εργασίας αλλά και σε αγορές του εξωτερικού,
•  θέματα καριέρας, στο ιδιαίτερα ανταγωνιστικό πλαίσιο της υφιστάμενης αγοράς. Η επίσημη παρουσίαση του Προγράμματος έλαβε χώρα την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011 κατά τη διάρκεια επίσημης συνέντευξης Τύπου. 
Από την πλευρά του, ο κ. Μάριος T. Κυριάκου Πρόεδρος της KPMG Ελλάδος, φανερά συγκινημένος, αναφέρθηκε στη μακρά κοινή του πορεία με την KPMG και τις επιτυχίες της, την αυξημένη ευαισθησία διοίκησης και εργαζομένων στα κοινά και επεσήμανε την ηθική δέσμευση που αισθάνεται να υποστηρίξει εργαζόμενους που έχουν υπάρξει συνάδελφοι, πελάτες, και ανταγωνιστές, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις όποιες αντιξοότητες της καριέρας τους: «Στην KPMG πιστεύουμε ότι η κρίση μπορεί να κρύβει ευκαιρίες για τα στελέχη εκείνα που θα αξιοποιήσουν το διάστημα που είναι εκτός εργασίας για να αναπτύξουν περαιτέρω τις γνώσεις και ικανότητές τους. Συμπληρώνοντας 40 χρόνια στην ελληνική αγορά επιθυμούμε να πούμε το δικό μας «Ευχαριστώ» σε όλους, προσφέροντας την ευκαιρία για μια νέα αρχή σε αυτούς που μας έφεραν στην κορυφή: τα στελέχη.  Είμαστε βέβαιοι ότι με τις κατάλληλες διαρθρωτικές ενέργειες από την πολιτεία αλλά και την επιχειρηματική κοινότητα η αγορά θα βρει και πάλι το ρυθμό της». 

  Περιεχόμενα
ΕΝ ΑΡΧΗ
ΟΔΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ: ΠΕΡΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΑΓΟΡΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΡΣΕΝΟΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
ΑΓΟΡΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ-ΙΝΤΕΡΝΕΤ
CYTA: «ΠΑΤΑΕΙ» ΓΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
ΑΡΘΡΟ Ι. ΛΑΖΑΡΙΔΗ
ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ: ΕΝΘΑΡΡΥΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΕΠΕΝΔΥΤΗ...
ΛΙΑΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ: Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΖΙΡΟΥ ΤΟ 2010
ΕΞΑΓΩΓΕΣ: ΑΥΞΗΣΗ ΣΕ ΟΓΚΟ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
MEDIA STROM: «ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΤΑΧΥΤΗΤΑ» ΜΕ ΝΕΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
BLACKROCK: ΣΤΑ 2 ΤΡΙΣ. ΤΑ ETF ΕΩΣ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 2012
SAXO BANK: ΕΤΟΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΤΟ 2011
ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ ΚΕΦΑΛΑΙΑΚΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ
ΜΥΘΟΣ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ: ΑΥΞΑΝΕΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ, ΜΕΡΙΔΙΑ ΚΑΙ BRANDS
ΠΛΑΙΣΙΟ: ΠΕΡΑΣΕ ΤΟ «ΓΕΡΟ» ΚΡΑΣ-ΤΕΣΤ ΤΟΥ 2010
FOURLIS: ΝΕΟ CONCEPT, ΕΝΟΨΕΙ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ EUROMONEY: ΕΙΝΑΙ ΤΟ EFSF Η ΦΘΗΝΟΤΕΡΗ ΛΥΣΗ
ΣΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΧΑ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site