Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Μάρτιος 2011-τεύχος 370                              

Coca-Cola 3E
Υποστηρίζει την πράσινη εκπαίδευση


Συνεπής στη δέσμευσή της για προστασία του περιβάλλοντος, η The Coca-Cola Company, ολοκλήρωσε τη χορηγία του Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης 2010 της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Α. Τρίτσης», στο Ίλιον, μέσω του φιλανθρωπικού ιδρύματός  της (The Coca-Cola Foundation). Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που πραγματοποιήθηκε σε έναν από τους τελευταίους πνεύμονες πρασίνου στην Αττική, συμμετείχαν σχεδόν 5.000 μαθητές από 124 δημόσια και ιδιωτικά σχολεία. Οι μαθητές περιήγηθηκαν σε ειδικά μονοπάτια μέσα στη φύση, ενημερώθηκαν για την μοναδική βιοποικιλότητα του πάρκου και την άγρια ζωή που φιλοξενεί (177 είδη πουλιών) και συμμετείχαν σε εκπαιδευτικές εργασίες που τους βοηθήσαν να κατανοήσουν το ρόλο του καθενός προσωπικά στην προστασία του Πλανήτη μας. Τους μαθητές συμπλήρωσαν και ακόμα 1.000 ενήλικες με ενημερωτικές επισκέψεις που διοργανώθηκαν από άλλους φορείς κατά τη διαρκεια του χρόνου, καθώς  και πάνω από 3.000 μικροί και μεγάλοι που συμμετείχαν σε διάφορες εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του ευρέος κοινού, και εθελοντικές δράσεις για την προστασία της μοναδικής φύσης του Πάρκου.  Όπως δήλωσε  η Νεκταρία Μητράκου, Διευθύντρια Εταιρικής Φήμης και Επικοινωνίας της Coca-Cola,  «Η πρωτοβουλία αυτή, κάνει πράξη τη φιλοσοφία της Coca-Cola, “Live Positively”, δηλαδή τη δέσμευσή μας να κάνουμε τη θετική διαφορά στον τρόπο που εργαζόμαστε και ζούμε, ώστε η βιώσιμη ανάπτυξη να είναι αναπόσπαστο στοιχείο κάθε μας δράσης.» Τα δύο τελευταία χρόνια, τo Σύστημα της Coca-Cola στην Ελλάδα (Coca-Cola Hellas & Coca-Cola Τρία Έψιλον) στηρίζει ευρύτερα το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Α. Τρίτσης» μέσω εκδηλώσεων, κατά τη διάρκεια των οποίων εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους συμβάλλουν στην προστασία του Πάρκου με εθελοντικές δράσεις όπως καθαρισμός, βάψιμο κτιρίων, σκάλισμα και  συντήρηση περιοχών του Πάρκου, με τη σημαντική συνεργασία διαφόρων ΜΚΟ.


Εθνική Τράπεζα
Μελέτη για τον κατασκευαστικό κλάδο


Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας, στα πλαίσια των περιοδικών εκδόσεων για κλάδους της ελληνικής οικονομίας, συνέταξε μελέτη για τους κατασκευαστικούς ομίλους. Η Διεύθυνση Στρατηγικής και Οικονομικής Ανάλυσης της Τράπεζας, και συγκεκριμένα οι αναλύτριες Φραγκίσκα Βουμβάκη, Μαρία Σάββα και Αθανασία Κουτούζου, εκπόνησαν ανάλυση που εστιάζει (i) στις βραχυπρόθεσμες προκλήσεις για τον κλάδο από τις τρέχουσες συνθήκες δημοσιονομικής λιτότητας αλλά και (ii) τις μεσοπρόθεσμες προκλήσεις μετά τη λήξη των επιχορηγήσεων στην Ελλάδα από την ΕΕ. H έλλειψη υποδομών στην Ελλάδα οδήγησε στην απορρόφηση σημαντικών κονδυλίων από την Ευρώπη, προσδίδοντας έτσι σημαντική ώθηση στον κλάδο κατασκευής υποδομών στη χώρα μας. Τα τελευταία χρόνια, ο κλάδος αυτός αποτέλεσε έναν τομέα με ιδιαίτερη δυναμική, καθώς ο κύκλος εργασιών τριπλασιάστηκε στο διάστημα 2003-2009. Η κατασκευή υποδομών συνεισέφερε το 17% της κατασκευαστικής δραστηριότητας και το 1,5% της συνολικής ελληνικής παραγωγής κατά τη μετα-ολυμπιακή πενταετία 2004-2008 – ποσοστό σημαντικά υψηλότερο σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο (0,8% της παραγωγής κατά την ίδια περίοδο).  Τα τελευταία χρόνια, ο κατασκευαστικός κλάδος στην Ελλάδα χαρακτηρίστηκε από τάσεις μεγέθυνσης των εταιρειών, οι οποίες οργανώθηκαν σε μεγάλους κατασκευαστικούς ομίλους. Η μεγέθυνση αυτή των εταιρειών διενεργήθηκε με δύο τρόπους: (i) με συγχωνεύσεις και εξαγορές μικρότερων κατασκευαστικών εταιρειών και (ii) με επέκταση στο εξωτερικό καθώς και σε άλλες δραστηριότητες. Σημειώνουμε ότι οι εισηγμένοι όμιλοι καλύπτουν σχεδόν τα ¾ της εγχώριας κατασκευής υποδομών.


CommVault
Διάκριση του Simpana 9


Το λογισμικό Simpana 9 της CommVault κέρδισε την 1η θέση στον ετήσιο οδηγό αγοράς της DCIG στην κατηγορία Virtual Server Backup Software.  
Ο ανεξάρτητος κλαδικός οδηγός της DCIG (
http://www.dcig.com/), αναδεικνύει το Simpana 9 της CommVault ως την άριστη επιλογή για την προστασία virtual περιβαλλόντων. Το συγκεκριμένο λογισμικό, έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία στην αξιολόγηση για τη Συνολική Λειτουργικότητα και την Καλύτερη Διαχειριστική Ικανότητα. Σύμφωνα με την έρευνα, το Simpana 9 συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία σε επτά κατηγορίες-κριτήρια: τεχνολογία, διαχείριση, backup, αποκατάσταση, deduplication, μέσα και υποστήριξη. Έτσι, η CommVault προηγήθηκε άλλων καταξιωμένων εταιρειών λογισμικού, όπως οι EMC, Symantec, CA, IBM και Veeam. Για τον ετήσιο οδηγό DCIG 2011 Virtual Server Backup Software Buyer's Guide αξιολογήθηκαν 24 προμηθευτές λογισμικού προστασίας εικονικών εξυπηρετητών. Τα αποτελέσματα βασίστηκαν στις απαντήσεις 130 ερωτήσεων καθώς και στις συνεντεύξεις τελικών χρηστών οι οποίοι αξιολόγησαν τα χαρακτηριστικά των προϊόντων σύμφωνα με τις σημερινές ανάγκες και απαιτήσεις των πελατών. Τα προϊόντα της CommVault προωθούνται και υποστηρίζονται στην Ελληνική αγορά από την General Data Business (GDB) A.E.SMA Hellas
συμμετέχει στην έκθεση Ecotec 2011


H SMA Hellas ΑΕ,  ανακοινώνει τη συμμετοχή της στην 4η διεθνή έκθεση «Ecotec – Τεχνολογίες Περιβάλλοντος & Φωτοβολταϊκά Συστήματα», που θα πραγματοποιηθεί στις 7-10 Απριλίου 2011, στο Expo Athens, στην Ανθούσα Αττικής. Στο περίπτερο της SMA Hellas (περίπτερο Ε1, Αίθουσα 3) θα βρείτε ολοκληρωμένες λύσεις φωτοβολταϊκών μετατροπέων για κάθε ισχύ φωτοβολταϊκού συστήματος, για διασυνδεδεμένα και αυτόνομα συστήματα, ανεξάρτητα από τον τύπο των φωτοβολταϊκών πλαισίων. Θα μάθετε περισσότερα για τις αναβαθμισμένες υπηρεσίες εκπαίδευσης SMA Solar Academy και τις ολοκληρωμένες υπηρεσίες SMA Service που συνοδεύουν την ευρεία γκάμα των προϊόντων SMA. Επιπλέον, στην έκθεση θα παρουσιαστούν τα πλέον καινοτόμα προϊόντα της SMA που διασφαλίζουν τη μέγιστη απόδοση φωτοβολταϊκών συστημάτων και την περαιτέρω μείωση της ειδικής τιμής ισχύος. Στην περίπτωση των μεγάλων φωτοβολταϊκών πάρκων ξεχωρίζει ο κεντρικός μετατροπέας Sunny Central 800CP που με βαθμό απόδοσης 98,7% και συμπαγές, πλήρως προστατευμένο από καιρικά φαινόμενα περίβλημα, προσφέρει περισσότερη ισχύ σε σύγκριση με άλλες συσκευές της αγοράς. Για τις οικιακές και μεσαίας κλίμακας εμπορικές εγκαταστάσεις ξεχωρίζει ο τριφασικός μετατροπέας Sunny Tripower ο οποίος διατίθεται στις κατηγορίες ισχύος 8,10, 12, 15 και 17 kW. Πέρα από τον υψηλό βαθμό απόδοσης του 98,1%, προσφέρει επιπρόσθετα καινοτόμα τεχνικά χαρακτηριστικά, τα οποία καθιστούν το μετατροπέα ακόμη πιο φιλικό προς το χρήστη ενώ παράλληλα μειώνουν το κόστος του συστήματος. Στα συστήματα τηλεμετρίας η νέα γενιά Sunny WebBox με τεχνολογία Bluetooth εξασφαλίζει ακόμα πιο ευέλικτη, ασφαλή και εύκολη επιτήρηση φωτοβολταϊκών συστημάτων.
Στο πλαίσιο της έκθεσης,  θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε την παρουσίαση:   «Ηλιακές στέγες: Ολοκληρωμένες λύσεις φωτοβολταϊκών μετατροπέων της SMA» , που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Απριλίου 2011, στις 17:30 και το Σάββατο 9 Απριλίου 2011 στις 17:00, στη συνεδριακή αίθουσα Β. 


Sony
Λάνσαρε το νέο VAIO της σειράς S


Οι δυνατότητες, το design και η ευκολία στη μεταφορά συνδυάζονται στο VAIO® S Series, το νέο λεπτό notebook από τη Sony, διάστασης 13.3” (33,7 εκ.).
Το λεπτό, ελαφρύ VAIO της σειράς S διαθέτει μια νέα, απόλυτα επίπεδη («full flat») σχεδίαση από μαγνήσιο με μεγάλη επιφάνεια επαφής από αλουμίνιο, για αντοχή, μικρότερο βάρος, χρηστικότητα και καλύτερη εμφάνιση. Διαθέτει επίσης έναν έξυπνα κρυμμένο μηχανισμό άρθρωσης, ο οποίος δεν αποσπά το βλέμμα σας από την οθόνη. Το πάχος του notebook είναι λιγότερο από 24 χιλιοστά, ενώ το βάρος των περίπου 1,75 κιλών δεν θα σας δυσκολέψει καθόλου στις μετακινήσεις σας.
Το νέο VAIO της σειράς S παρουσιάζει ένα νέο, έξυπνο concept διαχείρισης μπαταρίας, το οποίο θα σας επιτρέψει να δουλεύετε μέρα-νύχτα χωρίς διακοπή. Η εσωτερική μπαταρία λιθίου –πολυμερούς παρέχει ενέργεια για λειτουργία μέχρι και 7 ωρών (σε λειτουργία Stamina). Συνδυάζεται με μια δεύτερη, λεπτή μπαταρία λιθίου – πολυμερούς (προαιρετική), την οποία μπορείτε να φορτίζετε ανεξάρτητα από το PC και να την τοποθετείτε χωρίς να αφαιρείτε την εσωτερική μπαταρία. Η δεύτερη μπαταρία προσαρμόζεται χωρίς να χρειαστεί να απενεργοποιήσετε το PC, αυξάνοντας τη διάρκεια μπαταρίας μέχρι και στις 14 ώρες, αν βρίσκεστε μακριά από πηγή ηλεκτρικού ρεύματος. Το σύστημα Dynamic Hybrid Graphic χρησιμοποιεί χωρίς πρόβλημα, είτε την ενσωματωμένη στη μητρική πλακέτα μονάδα επεξεργασίας γραφικών (GPU), είτε την υψηλής απόδοσης κάρτα γραφικών AMD Radeon™ HD 6000 Series (με 512 MB), ανάλογα με την εργασία που εκτελείται. Ανεξάρτητα από το αν απολαμβάνετε HD βίντεο, το οποίο απαιτεί μεγάλη επεξεργαστική ισχύ, ή απλά κρατάτε σημειώσεις, το δικό σας Vaio S πάντοτε θα κρατά την ιδανική ισορροπία ανάμεσα στην απόδοση και τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.


 


Intel
2η γενιά επεξεργαστών Intel® Core™
 
Η Intel Corporation αποκαλύπτει τη νέα της οικογένεια business processors, φέρνοντας στο χώρο των εταιρικών υπολογιστικών συστημάτων κορυφαία χαρακτηριστικά ασφαλείας και διαχειρισιμότητας, σε συνδυασμό με καλύτερες και πιο ευέλικτες επιδόσεις. Η νέα οικογένεια επεξεργαστών Intel® Core™ vPro™ 2ης γενιάς διαθέτει τις επιδόσεις και τις δυνατότητες που εξασφαλίζουν η νέα μικροαρχιτεκτονική της Intel, η αναβαθμισμένη τεχνολογία Intel® vPro™, και οι νέες λειτουργίες ασφαλείας, στις οποίες περιλαμβάνεται και η δυνατότητα αποστολής "poison pill" μέσω δικτύων 3G για την καλύτερη προστασία των δεδομένων ενός εταιρικού PC.  Σε ολόκληρο τον κόσμο κατασκευαστές υπολογιστών όπως η Dell, η Fujitsu, η HP και η Lenovo, παρουσιάζουν καινούριους φορητούς, επιτραπέζιους, convertible-tablet και all-in-one υπολογιστές για εταιρική χρήση, οι οποίοι βασίζονται στους νέους επεξεργαστές Intel Core vPro.


 

  Περιεχόμενα
ΕΝ ΑΡΧΗ
ΟΔΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ: ΠΕΡΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΑΓΟΡΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΡΣΕΝΟΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
ΑΓΟΡΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ-ΙΝΤΕΡΝΕΤ
CYTA: «ΠΑΤΑΕΙ» ΓΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
ΑΡΘΡΟ Ι. ΛΑΖΑΡΙΔΗ
ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ: ΕΝΘΑΡΡΥΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΕΠΕΝΔΥΤΗ...
ΛΙΑΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ: Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΖΙΡΟΥ ΤΟ 2010
ΕΞΑΓΩΓΕΣ: ΑΥΞΗΣΗ ΣΕ ΟΓΚΟ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
MEDIA STROM: «ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΤΑΧΥΤΗΤΑ» ΜΕ ΝΕΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
BLACKROCK: ΣΤΑ 2 ΤΡΙΣ. ΤΑ ETF ΕΩΣ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 2012
SAXO BANK: ΕΤΟΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΤΟ 2011
ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ ΚΕΦΑΛΑΙΑΚΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ
ΜΥΘΟΣ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ: ΑΥΞΑΝΕΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ, ΜΕΡΙΔΙΑ ΚΑΙ BRANDS
ΠΛΑΙΣΙΟ: ΠΕΡΑΣΕ ΤΟ «ΓΕΡΟ» ΚΡΑΣ-ΤΕΣΤ ΤΟΥ 2010
FOURLIS: ΝΕΟ CONCEPT, ΕΝΟΨΕΙ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ EUROMONEY: ΕΙΝΑΙ ΤΟ EFSF Η ΦΘΗΝΟΤΕΡΗ ΛΥΣΗ
ΣΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΧΑ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site