Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Απρίλιος 2011-τεύχος 371                              

ΧA-SODALI
ΝΕΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΣ ΕΙΣΗΓΜΕΝΕΣ


Την παροχή μιας νέας κατηγορίας υπηρεσιών προς τις εισηγμένες εταιρίες εγκαινιάζει το Χρηματιστήριο Αθηνών σε συνεργασία με τη Sodali


Το Χρηματιστήριο Αθηνών και η Sodali, ανακοίνωσαν την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών προς όλες τις εισηγμένες εταιρείες με αφορμή τη νέα Ευρωπαϊκή Οδηγία που αφορά στα δικαιώματα των μετόχων και τις διαδικασίες των Γενικών Συνελεύσεων. Οι νέες υπηρεσίες έχουν σκοπό να επιτρέψουν σε κάθε εισηγμένη εταιρία, αφενός να αποκτήσει μία σε βάθος κατανόηση της φύσης των μετόχων της, του τρόπου με τον οποίο αυτοί αποφασίζουν και των δεδομένων που σταθμίζουν, προκειμένου να υποστηρίξουν τα θέματα που τίθενται στην ατζέντα των Γενικών Συνελεύσεων και αφετέρου να ευθυγραμμίσει τις προσδοκίες των μετόχων με τις αποφάσεις και τις στρατηγικές της διοίκησης της, αλλά και να αξιολογήσει το μοντέλο εταιρικής διακυβέρνησης που ακολουθεί.
Οι νέες υπηρεσίες θα προσαρμόζονται στις ειδικές απαιτήσεις κάθε εταιρίας για να την υποστηρίξουν, κυρίως κατά την προετοιμασία των Γενικών Συνελεύσεων αλλά και σημαντικών εταιρικών γεγονότων συνδυάζοντας έτσι τα πλεονεκτήματα που προσφέρει το Χρηματιστήριο Αθηνών και τη διεθνή εμπειρία της Sodali.
Ο κύριος Σωκράτης Λαζαρίδης, Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΧΑΕ δήλωσε με αφορμή τη νέα αυτή συνεργασία: «Το Χρηματιστήριο Αθηνών με τη συνεργασία αυτή, κάνει ένα ακόμη βήμα προς την ενίσχυση της αξιοπιστίας και της διαφάνειας της Ελληνικής αγοράς και εμπλουτίζει τις παρεχόμενες υπηρεσίες του προς τις εκδότριες εταιρείες, ώστε αυτές να μπορέσουν να εφαρμόσουν με ταχύτητα και ευκολία τις νέες δυνατότητες που τους παρέχονται από το θεσμικό πλαίσιο και τις διαμορφούμενες βέλτιστες πρακτικές σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο. Πιστεύω ότι οι καινούργιες αυτές υπηρεσίες θα διευκολύνουν τις εισηγμένες εταιρίες να επιτύχουν μακροπρόθεσμα σημαντικούς στόχους, όπως η προσέλκυση διεθνών κεφαλαίων, η βελτίωση του διαλόγου με τους μετόχους τους και μέσω αυτής η μέγιστη δυνατή υποστήριξη στη λήψη των στρατηγικών αποφάσεων».
Ο Πρόεδρος της Sodali κ. John Wilcox δήλωσε, με αφορμή τη συνεργασία με το Χρηματιστήριο Αθηνών: «Είμαστε πολύ περήφανοι που ενώνουμε τις δυνάμεις μας με το Χρηματιστήριο Αθηνών προκειμένου να προσφέρουμε στις Ελληνικές εταιρίες μια καινούργια γκάμα υπηρεσιών που θα προωθήσουν την ορθή εταιρική διακυβέρνηση και τη δίκαιη μεταχείριση των μετόχων. Η εμπειρία, μας έχει αποδείξει ότι η ισχυρή εταιρική κουλτούρα και ο αποτελεσματικός διάλογος με τους μετόχους παρέχει αυξημένη στήριξη των στρατηγικών αποφάσεων και επιπλέον προσελκύει μακροπρόθεσμα διεθνείς επενδυτές. Ελπίζουμε ότι η εξέλιξη των πρακτικών στην ελληνική αγορά θα ενθαρρύνει τις εταιρίες όχι μόνο να ενεργήσουν πέρα από τα νομικά και κανονιστικά τους καθήκοντα αλλά και να αναπτύξουν την επικοινωνία τους με την τοπική και την παγκόσμια επενδυτική κοινότητα. Και είμαστε στην ευχάριστη θέση να υποστηρίξουμε οποιονδήποτε Έλληνα εκδότη στην προσπάθειά του αυτή».


ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ SODALI
Η Sodali είναι συμβουλευτική εταιρεία, που παρέχει συμβουλές, συναλλακτικές υπηρεσίες και τεχνογνωσία εταιρικής διακυβέρνησης σε -εισηγμένες και μη- εταιρείες στην Ευρώπη, τη Λατινική Αμερική, την Ασία και τις αναπτυσσόμενες αγορές. Η Sodali διατηρεί γραφεία και εκπροσώπους στα κυριότερα οικονομικά κέντρα του κόσμου. Οι υπηρεσίες που παρέχει η Sodali περιλαμβάνουν: προετοιμασία και οργάνωση γενικών συνελεύσεων, επικοινωνία με μετόχους και ομολογιούχους, εξαγορές και συγχωνεύσεις, συμβουλευτικές υπηρεσίες εταιρικής διακυβέρνησης, αξιολόγηση διοικητικών συμβουλίων, εκπαίδευσης και έρευνας σε στρατηγικά θέματα. Η αποστολή της εταιρείας είναι να βοηθάει εταιρείες στο να προβλέπουν, να κατανοούν και να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τις προσδοκίες των μετόχων της, των ξένων θεσμικών επενδυτών και των διεθνών κεφαλαιαγορών.


  

  Περιεχόμενα
ΕΝ ΑΡΧΗ
ΟΔΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗ
ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ
ΧA-SODALI: ΝΕΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΣ ΕΙΣΗΓΜΕΝΕΣ
ΑΓΟΡΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
«ΕΞΑΓΩΓΕΣ: ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ»
ICAP: «ΦΡΕΝΑΡΕΙ» ΤΟ... ΓΡΗΓΟΡΟ ΦΑΓΗΤΟ
ΟΜΙΛΟΣ PRINTEC
ΟΜΙΛIΑ ΓΕΩΡΓIΟΥ Α. ΠΡΟΒOΠΟΥΛΟΥ
ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ OLYMPIC AIR-ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΩΝ
ΑΓΟΡΑ Α.Ε.Ε.Α.Π.
ΦΑΚΕΛΟΣ LAMDA DEVELOPMENT
ΦΑΚΕΛΟΣ FG EUROPE
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ EUROMONEY
ΣΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΧΑ
ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site