Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Απρίλιος 2011-τεύχος 371                              

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ OLYMPIC AIR-ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΩΝ


 
Τη στρατηγική συνεργασία μεταξύ Olympic Air και Κυπριακών Αερογραμμών παρουσίασαν οι Εκτελεστικοί Πρόεδροι των δύο ομίλων, κ. Γιάννης Καρακαδάς και κ. Γιώργος Μαυρόκωστας


Στόχος της συνεργασίας αυτής είναι η προσφορά ενός ενιαίου πακέτου ποιοτικών υπηρεσιών προς το επιβατικό κοινό και ενός μοναδικού ανταγωνιστικού προϊόντος, που θα εκμεταλλεύεται το δίκτυο και τις υπηρεσίες των δύο πλευρών. Στο πλαίσιο αυτό προβλέπονται πτήσεις κοινού κωδικού σε όλα τα τακτικά δρομολόγια της Olympic Air και των Κυπριακών Αερογραμμών μεταξύ των μεγάλων ελληνικών αεροδρομίων (Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου και Ρόδου) και της Κύπρου. Το κοινό πρόγραμμα πτήσεων που προσφέρουν όλες οι εταιρίες για τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο, αντιπροσωπεύει το 60% του συνόλου των πτήσεων.
Με τη συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών επεκτείνεται η συμφωνία πτήσεων κοινού κωδικού σε 15 προορισμούς εσωτερικού του δικτύου της ΟΑ, με marketing αερομεταφορέα τις Κυπριακές Αερογραμμές (οι πτήσεις εκτελούνται με αεροσκάφη της Olympic Air ενώ οι Κυπριακές Αερογραμμές χρησιμοποιούν τον δικό τους κωδικό). Η συμφωνία αυτή προσφέρει στον Έλληνα και Κύπριο καταναλωτή 364 πτήσεις την εβδομάδα στο εσωτερικό της ελληνικής αγοράς, με ένα σύνολο 38.500 προσφερομένων θέσεων.
Η εφαρμογή συμφωνίας πτήσης κοινού κωδικού στη γραμμή Λάρνακα - Δαμασκός του δικτύου των Κυπριακών Αερογραμμών με marketing αερομεταφορέα την Olympic Air, επιτρέπει την εξυπηρέτηση του ελληνικού κοινού για πτήσεις προς Μέση Ανατολή μέσω Λάρνακας (παράλληλα εξετάζεται η επέκταση της συμφωνίας και για πτήσεις προς και από Βηρυτό).
Επίσης ο σχεδιασμός πτήσεων κοινού κωδικού στα δρομολόγια της Olympic Air προς και από Βαλκάνια (Βουκουρέστι, Σόφια, Τίρανα, Βελιγράδι) με marketing αερομεταφορέα τις Κυπριακές Αερογραμμές, προσφέρει τουλάχιστον μια πτήση ημερησίως προς κάθε έναν από τους βαλκανικούς αυτούς προορισμούς από τη Λάρνακα.
Γενικότερα η συμφωνία μεταξύ των δύο αερομεταφορέων επιτρέπει το σχεδιασμό ενός μοναδικού μοντέλου δικτύου, που θα συνδυάζει τα δρομολόγια και των δύο εταιριών μέσω Αθηνών και Λάρνακας με σκοπό:
Α. Την αύξηση του μεριδίου χωρητικότητας στην γραμμή Αθήνα - Λάρνακα και, συνεπώς, την αύξηση των επιλογών του επιβατικού κοινού. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι οι Κυπριακές Αερογραμμές και η Olympic Air από κοινού προσφέρουν το 63% του συνολικού αριθμού πτήσεων μεταξύ Αθήνας- Λάρνακας.
Β. Τη βελτιστοποίηση της ροής της επιβατικής κίνησης στους κόμβους Αθηνών και Λάρνακας, προσφέροντας χρόνο μετεπιβίβασης 1 ώρας.
Η εφαρμογή του προγράμματος έχει ξεκινήσει από τις 27 Μαρτίου στα δρομολόγια Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα του δικτύου και των δύο εταιριών. Και επίσης στα δρομολόγια των Κυπριακών Αερογραμμών: Λάρνακα - Θεσσαλονίκη - Λάρνακα , Λάρνακα - Ηράκλειο - Λάρνακα, Λάρνακα - Ρόδος - Λάρνακα και Πάφος - Θεσσαλονίκη - Πάφος.
Σταδιακά και μέχρι τις 18 Απριλίου, το πρόγραμμα θα έχει επεκταθεί στα δρομολόγια της Olympic Air και των Κυπριακών Αερογραμμών, στο δρομολόγιο Ηράκλειο - Ρόδος - Ηράκλειο, σε όλα τα δρομολόγια εσωτερικού της Olympic Air, όπως και στα δρομολόγια από (και προς) Αθήνα για Βελιγράδι, Σόφια, Βουκουρέστι, Τίρανα.ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΒΑΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟ
Υπάρχουν και πρόσθετα οφέλη για το επιβατικό κοινό, τα οποία προκύπτουν από τη συγκεκριμένη συνεργασία. Ένα από αυτά είναι η σύνδεση προγραμμάτων πιστότητας πελατών των δύο εταιριών (TRAVELAIR & SUNMILES), από τον Ιούνιο του 2011. Στο πλαίσιο αυτό θα προσφέρεται η δυνατότητα στους ταξιδιώτες να κερδίζουν μίλια, ταξιδεύοντας με την αεροπορική εταιρία της επιλογής τους (είτε Olympic Air ή Κυπριακές Αερογραμμές) και να εξαργυρώνουν για δωρεάν εισιτήρια στο δίκτυο των δύο εταιριών.ΕΠΙΓΕΙΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
Σύμφωνα με τους εκτελεστικούς προέδρους των δύο εταιρειών, θα υπάρξει διαχείριση και αξιοποίηση των υπηρεσιών επίγειας εξυπηρέτησης που προσφέρουν οι δύο πλευρές στα Κυπριακά και Ελληνικά Αεροδρόμια, ώστε να υπάρξουν συνέργιες όπου είναι δυνατόν.
Επίσης, θα γίνει προσπάθεια απλοποίησης των διαδικασιών εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού (στα αεροδρόμια Ελλάδας και Κύπρου), με σκοπό την ενδυνάμωση των παρεχόμενων ποιοτικών υπηρεσιών προς τους πελάτες.
Μεταξύ άλλων θα διερευνηθεί η δυνατότητα παροχής υπηρεσιών στους τομείς συντήρησης αεροσκαφών και εκπαίδευσης πληρωμάτων μεταξύ των δύο ομίλων.ΕΙΔΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ:
Η στρατηγικής σημασίας συνεργασία της Olympic Air και των Κυπριακών Αερογραμμών αποτελεί την αφετηρία μιας σειράς συμφωνιών που θα επεξεργαστούν οι δύο πλευρές με στόχο:
 Την ορθολογική εκμετάλλευση συχνών πτήσεων και εμπορικά σημαντικών ωραρίων, μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των 505.000 επιβατών, που εμπιστεύθηκαν το 2010 τις δύο εταιρίες (μερίδιο αγοράς 62%)
 Την κάλυψη με απευθείας πτήσεις (εποχικές ή και σε ετήσια βάση) σημείων μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας και την αύξηση των προσφερομένων εναλλακτικών δρομολογίων μέσω Αθηνών στο εσωτερικό δίκτυο της Olympic Air. Την καλοκαιρινή περίοδο, οι Κυπριακές Αερογραμμές θα εκμεταλλεύονται ημερησίως πάνω από 52 πτήσεις εσωτερικού της Olympic Air, προς όφελος του κυπριακού ταξιδιωτικού κοινού
 Να δοθεί έμφαση στην αγορά της Βορείου Ελλάδος όπου οι Κυπριακές Αερογραμμές και η Olympic Air καλύπτουν με 28 εβδομαδιαίες πτήσεις την Θεσσαλονίκη με την Λάρνακα, προσφέροντας το 56% των διαθέσιμων θέσεων στη γραμμή. Παράλληλα, η επαναφορά των 56 εβδομαδιαίων απευθείας συχνοτήτων της Olympic Air από Θεσσαλονίκη προς Μυτιλήνη, Ρόδο, Ηράκλειο και Χανιά ενισχύει τη δυναμική της συγκεκριμένης συνεργασίας


 


ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΚΑΔΑΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ OLYMPIC AIR
Ο κ. Καρακαδάς ανέφερε σχετικά με τη νέα συνεργασία:
 «Η συμφωνία με τις Κυπριακές Αερογραμμές, είναι η πρώτη κίνηση του νέου στρατηγικού σχεδιασμού της Olympic Air. Ενός πλάνου που σχεδιάστηκε για να δώσει τα χαρακτηριστικά και την εμβέλεια που αρμόζουν στην αγαπημένη αεροπορική εταιρία όλων των Ελλήνων. Στόχος μας είναι να καταστήσουμε την εταιρία ηγέτη της ευρύτερης περιφέρειας, δεν σημαίνει συρρίκνωση, όπως κάποιοι βιάστηκαν να σχολιάσουν. Αντίθετα, ο σχεδιασμός μας έχει πολλά βήματα, που θα ξεδιπλωθούν το επόμενο διάστημα και θα διαφοροποιήσουν την Olympic Air απέναντι στον ανταγωνισμό, προσφέροντας έξυπνες λύσεις και δυναμικές επιλογές στο επιβατικό κοινό. Η Ολυμπιακή βαδίζει με σίγουρα βήματα στη διαμόρφωση του προφίλ του περιφερειακού ηγέτη. Ενισχύει το δίκτυό της, στο εσωτερικό, τα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή και εστιάζει στην παροχή ολοκληρωμένων πακέτων υπηρεσιών στους επιβάτες. Και βέβαια ετοιμάζει τα επόμενα βήματά της, τα οποία θα πρέπει να αναμένετε με ενδιαφέρον».ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΟΚΩΣΤΑΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΩΝ
 «Η συμφωνία που έχουμε συνυπογράψει ανοίγει ένα νέο ορίζοντα που προσφέρει πεδίο συνεργασίας με υποσχόμενο μέλλον και για τις δύο εταιρίες. Θέτει η πράξη αυτή τις βάσεις για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των δυνατοτήτων ανάπτυξης του δικτύου μας, στο ζωτικό χώρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Πάνω απ΄ όλα, όμως, προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα και μεγαλώνει τη γκάμα επιλογών για τον ίδιο τον επιβάτη, είτε χρησιμοποιεί το δίκτυο πτήσεων των Κυπριακών Αερογραμμών, είτε της Olympic Air. Είμαστε βέβαιοι ότι η συνεργασία μας είναι αμοιβαία επωφελής, εξυπηρετεί αμφίδρομα το επιβατικό κοινό των δύο εταιριών, γι’ αυτό και είμαι πεπεισμένος ότι θα δημιουργήσει θετικές προϋποθέσεις και πολύ καλές προοπτικές και για άλλες στρατηγικές κινήσεις στο σύντομο μέλλον».


 


OLYMPIC AIR: ΣΤΟΛΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
H Olympic Air, διαθέτει έναν από τους νεότερους στόλους στην Ευρώπη. Αποτελείται από 8 Airbus (5 A320 και 3 A319), 10 Bombardier Q 400, 5 Bombardier Dash 100 και 1 ATR-42. Επιχειρεί σε 40 προορισμούς (8 εξωτερικού και 32 εσωτερικού), συμπεριλαμβανομένων των άγονων γραμμών. Αναλυτικότερα, καλύπτει με καθημερινά δρομολόγια: Άμστερνταμ, Βουκουρέστι, Λάρνακα, Σόφια, Κωνσταντινούπολη, Βελιγράδι, Κάιρο και Τίρανα. Επίσης, από και προς Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη, Λήμνο, Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο, Κω, Σύρο, Ρόδο, Μύκονο, Σαντορίνη, Ηράκλειο, Χανιά, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Ιωάννινα και Κέρκυρα. Ακόμη, εξυπηρετεί και τις άγονες γραμμές προς Αστυπάλαια, Λέρο, Μήλο, Κάρπαθο, Κάσο, Σητεία, Κύθηρα, Νάξο, Πάρο, Κάλυμνο, Σκιάθο, Ικαρία και Καστελόριζο.
Από τις 27 Μαρτίου εκτελούνται και τα νέα δρομολόγια της Olympic, με κέντρο το Αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης. Ειδικότερα: Θεσσαλονίκη-Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη-Χανιά, Θεσσαλονίκη-Μυτιλήνη και Θεσσαλονίκη-Ρόδος.CYPRUS AIRWAYS: ΣΤΟΛΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
Η Cyprus Airways διαθέτει 3 Airbus A319, 7 Airbus A320, και 2 Airbus A330. Πραγματοποιεί πτήσεις από και προς Λάρνακα, Σόφια, Βηρυτό, Δαμασκό, Φρανκφούρτη, Λονδίνο (Heathrow), Άμστερνταμ, Μόναχο, Μάντσεστερ, Μιλάνο, Μόσχα, Αγία Πετρούπολη, Παρίσι, Ρώμη, Τελ Αβίβ, Βιέννη, Ζυρίχη, Αθήνα, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Ρόδο και Πάφο.


 

  Περιεχόμενα
ΕΝ ΑΡΧΗ
ΟΔΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗ
ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ
ΧA-SODALI: ΝΕΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΣ ΕΙΣΗΓΜΕΝΕΣ
ΑΓΟΡΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
«ΕΞΑΓΩΓΕΣ: ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ»
ICAP: «ΦΡΕΝΑΡΕΙ» ΤΟ... ΓΡΗΓΟΡΟ ΦΑΓΗΤΟ
ΟΜΙΛΟΣ PRINTEC
ΟΜΙΛIΑ ΓΕΩΡΓIΟΥ Α. ΠΡΟΒOΠΟΥΛΟΥ
ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ OLYMPIC AIR-ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΩΝ
ΑΓΟΡΑ Α.Ε.Ε.Α.Π.
ΦΑΚΕΛΟΣ LAMDA DEVELOPMENT
ΦΑΚΕΛΟΣ FG EUROPE
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ EUROMONEY
ΣΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΧΑ
ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site