Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Ιούνιος 2011-τεύχος 373                              

της Άντας Σεϊμανίδη


Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΦΙΛΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΠοιες προοπτικές επιτυχίας έχει άραγε στην Ελλάδα, τη χώρα των αγανακτισμένων πολιτών, ένα σχέδιο δράσης για μια «Επιχειρηματικά Φιλική Ελλάδα»;
Η αναφορά μας γίνεται στο υπό επεξεργασία νομοθετικό πλαίσιο γενικών αρχών και κανόνων για τη «φιλική προς τις επιχειρήσεις Ελλάδα», που στοχεύει στην εξουδετέρωση των βασικών προβλημάτων της επιχειρηματικής δραστηριότητας.
Οι δράσεις, που έχουν ως σημείο αναφοράς όλο τον κύκλο ζωής μιας επιχείρησης, από την ίδρυσή της μέχρι και τη λύση της λειτουργίας της, ζητούν στήριξη, διευκόλυνση και απλοποίηση Προς αυτή δε την κατεύθυνση, στοχεύουν τα περίπου εβδομήντα αντικίνητρα στην επιχειρηματικότητα, που επιχειρεί να άρει το σχέδιο δράσης για μια «Επιχειρηματικά Φιλική Ελλάδα».


Για την κατάρτιση της σχετικής λίστας αντικινήτρων επιστρατεύτηκαν 11 συναρμόδια υπουργεία, ακαδημαϊκοί και συλλογικοί φορείς, εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας, των επιμελητηρίων και ασφαλώς των απαραίτητων πλέον «πρώτων εξαδέλφων» μας, εκπροσώπων της τρόικας.
Σύσταση επιχείρησης, εγκατάσταση επιχείρησης, εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα, μεταφορές (εγχώριες - διασυνοριακές), προβλήματα στη λειτουργία των αγορών, συναλλαγές με το δημόσιο - ανάληψη κρατικών προμηθειών, υλοποίηση του ΕΣΠΑ 2007-2013, δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης, λύση - εκκαθάριση επιχείρησης: Πρόκειται για τις επίμαχες δράσεις, που αναζητούν απλοποίηση.
ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ
Από τα 11 συναρμόδια υπουργεία, το καθένα ξεχωριστά έχει δεσμευτεί για την ένταξη των δράσεων αρμοδιότητάς του στο νομοθετικό του έργο. Το συντονισμό της υλοποίησης του σχεδίου έχει αναλάβει το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, υπό την προσωπική εποπτεία του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Σ. Ξυνίδη και το σχέδιο δράσης θα δοθεί στη δημοσιότητα μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα. Κάλλιο αργά, κατά την παροιμία, παρά ποτέ. Η στήλη πάντως ελπίζει, ότι η «φιλική» για  τους επιχειρηματίες Ελλάδα, που θα προκύψει από όλες τις αγωνιώδεις προσπάθειες που προσφάτως καταβάλλονται, θα προλάβει να δημιουργηθεί προτού οι εκπρόσωποι των αγανακτισμένων επιχειρήσεων, που σήμερα πασχίζουν για την επιβίωση, προστεθούν στη σημερινή μάζα των αγανακτισμένων πολιτών και τότε είναι που «θα γίνει της τρελλής»!
Το πραγματικό πάντως «στοίχημα» για τη φιλική προς τον επιχειρηματία Ελλάδα παραμένει η δημιουργία ενός σταθερού ρυθμιστικού και φορολογικού πλαισίου, που θα ενθαρρύνει, μέσα από τα κατάλληλα κίνητρα, τις νέες επενδύσεις, οι οποίες με τη σειρά τους θα «πυροδοτήσουν» την επανεκκίνηση της οικονομίας. «Πετάξτε το φορολογικό σας σύστημα και δημιουργήστε ένα νέο, απλούστερο», τόνισε χαρακτηριστικά ο Steve Forbes, στην ομιλία του στο πλαίσιο του πρόσφατου 1ου Greek Power Summit, επισημαίνοντας την ανάγκη μιας ολοκληρωμένης οικονομικής πολιτικής, «όπου τα μέτρα ανάπτυξης θα παίζουν σημαντικό ρόλο, ώστε η Ελλάδα να καταστεί το Χονγκ Κονγκ ή η Νέα Ζηλανδία των Βαλκανίων». Από το στόμα του... και στης τρόικας το αυτί!


 

  Περιεχόμενα
ΕΝ ΑΡΧΗ
ΟΔΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΓΟΡΑΣ
PHARMA CONFERENCE 2011
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΙΛΙΩΤΗΣ
SPECIFAR: ΕΞΑΓΟΡΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ WATSON PHARMACEUTICALS
ΕΝΕΡΓΕΙΑ: ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΠΗΒΟΛΑ ΠΡΟΤΖΕΚΤ
ΕΛΠΙΔΕΣ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΕ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: ΘΕΤΙΚΑ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΣΤΟ ΠΕΝΤΑΜΗΝΟ
ΕΡΕΥΝΑ ICAP
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ-FIAT
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ WEALTH MANAGEMENT
DEUTSCHE BANK: ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ Η ΕΛΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
FOLLI FOLLIE
ΦΑΚΕΛΟΣ ΣΑΡΑΝΤΗΣ
ΦΑΚΕΛΟΣ ΒΙΟΧΑΛΚΟ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ EUROMONEY
ΣΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΧΑ
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site