Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Ιούνιος 2011-τεύχος 373                              

ΟΙ «ΧΡΥΣΕΣ» ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΤΟΥ Χ.Α. ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝΤης Λίλιαν Μαργαρίτη
 
Πλήθος εκθέσεων εγχώριων και ξένων αναλυτών έχουν δημοσιοποιηθεί το τελευταίο διάστημα με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου 2011 των εισηγμένων εταιριών.
Διεθνείς οίκοι αξιολόγησης και ελληνικές χρηματιστηριακές διατυπώνουν τις νέες εκτιμήσεις τους για τις τιμές στόχους κυρίως των εταιριών υψηλής κεφαλαιοποίησης αλλά και της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, ενώ για τις περισσότερες από αυτές χαμηλώνουν τον πήχη των προσδοκιών όσον αφορά τη δίκαιη τιμή των μετοχών τους. Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι τιμές των μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών έχουν δεχθεί έντονες πιέσεις υποχωρώντας σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα από τις αρχές του έτους, ακόμη και οι χαμηλότεροι στόχοι που θέτουν οι αναλυτές βρίσκονται για τις περισσότερες από αυτές υψηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα. 
                               
ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΣΤΟΧΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Σε σημαντικές περικοπές στις τιμές στόχους των τραπεζικών τίτλων έχουν προχωρήσει κυρίως οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης, με πιο πρόσφατες αυτές της Deutsche Bank, η οποία σε έκθεση της ανακοίνωσε την υποβάθμιση των τιμών των ελληνικών τραπεζών. Αναλυτικά, στα 3,7 από 4,5 ευρώ περικόπτεται η τιμή-στόχος για τη μετοχή της Alpha Bank, ενώ στo 1,1 ευρώ από 1,3 ευρώ προηγουμένως τίθεται η νέα τιμή-στόχος για την Πειραιώς. Για την Κύπρου, η νέα τιμή-στόχος είναι στα 2,8 ευρώ από 3,3 ευρώ. Η τιμή για τη Eurobank διαμορφώνεται στα 4,1 ευρώ, ενώ για την Εθνική ισχύει απαγόρευση αξιολόγησης από την Deutsche Bank λόγω συνεργασίας.
Σε ανάλογη κίνηση έχει προχωρήσει και η UBS, μειώνοντας την δίκαιη τιμή για την Αγροτική στα 0,25 ευρώ από 0,5 ευρώ, της Alpha Bank στα 4,5 ευρώ από 6,2 ευρώ, της Eurobank στα 3,8 ευρώ από 5,7 ευρώ, της Μarfin Bank σε 0,8 ευρώ από 1,3 ευρώ, της Εθνικής στα 6,2 ευρώ από 8,8 ευρώ και της Πειραιώς στο 0,8 ευρώ από 1,6 ευρώ. Επίσης, δίνει συστάσεις "sell" για την Αγροτική και την Πειραιώς, "neutral" για τη Eurobank και την Μarfin Bank και "buy" για την Εθνική και την Alpha Bank.
Διαφορετικές είναι οι εκτιμήσεις εγχώριων αναλυτών, με την Proton Bank να μειώνει την τιμή στόχο για την Εθνική στα 9 ευρώ από 9,60 ευρώ πριν, διατηρώντας τη σύσταση "outperform". Νέα, χαμηλότερη τιμή-στόχο για τη μετοχή της Alpha Bank, στα 4,2 ευρώ από 5,4 ευρώ δίνει η Eurobank Equities σε έκθεσή της όπου διατηρεί σύσταση "hold" και επισημαίνει ότι τα μεγέθη πρώτου τριμήνου της τράπεζας ήταν υψηλότερα των προβλέψεων. Στα 4,2 από 5,2 ευρώ πριν, μειώνει την τιμή-στόχο της Εurobank η Εθνική Sec., διατηρώντας σύσταση "neutral", ενώ στα 4,30 ευρώ από 4,90 ευρώ μειώνει την τιμή-στόχο της ίδιας μετοχής η Proton Bank, με σύσταση "neutral".
Στα 0,7 ευρώ ανά μετοχή από τα 1,34 ευρώ προηγουμένως, μείωσε την τιμή-στόχο για την Τράπεζα Πειραιώς η Credit Suisse, διατηρώντας τη σύσταση "underperform". Σε μείωση της τιμής-στόχου για την ίδια μετοχή στα 1,20 ευρώ από 1,65 ευρώ ανά μετοχή προηγουμένως, προχώρησε η Eurobank Sec, διατηρώντας αμετάβλητη τη σύσταση "hold", ενώ η Euroxx συρρίκνωσε την τιμή στόχο στα 1,1 ευρώ από 1,6 ευρώ πριν, με σύσταση "equalweight".
Ικανοποιητικά χαρακτήρισε τα αποτελέσματα α' τριμήνου του Ταχ. Ταμιευτηρίου η Εθνική Sec. και διατήρησε την τιμή-στόχο της μετοχής στα 3,3 ευρώ και την σύσταση σε "neutral". Ανάλογες ήταν και οι εκτιμήσεις της Eurobank Equities για τα αποτελέσματα της τράπεζας, με αποτέλεσμα να διατηρήσει την τιμή-στόχο στα 3,10 ευρώ και την σύσταση σε "hold". Από την πλευρά της  η Marfin Analysis, προχώρησε σε μείωση της τιμή-στόχου για τη μετοχή του Τα. Ταμιευτηρίου στα 3,7 ευρώ από 4,2 ευρώ προηγουμένως, διατηρώντας, ωστόσο, τη σύσταση “hold”. Σύμφωνα με τους αναλυτές της χρηματιστηριακή παρά τα ανθεκτικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου 2011 που εμφάνισε η τράπεζα, υπάρχουν αβεβαιότητες που υπαγορεύουν τη σύσταση για διακράτηση.
Σε μείωση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Αγροτικής Τράπεζας στα 1,30 ευρώ από 1,40 ευρώ προηγουμένως, προχώρησε η Euroxx Sec με έκθεσή της, διατηρώντας τη σύσταση “equalweight”. Θετικό θεωρούν οι αναλυτές το  συνεχιζόμενο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της τράπεζας, καθώς ενισχύει την λειτουργική αποδοτικότητα και την κερδοφορία της μεσοπρόθεσμα. Επιπλέον, η αύξηση κεφαλαίου θα ενισχύσει σημαντικά την κεφαλαιακή θέση της Αγροτικής Τράπεζας.


ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ
Στα 11,20 από 12,10 ευρώ μείωσε την τιμή-στόχο για τη μετοχή της ΔΕΗ η Marfin Analysis. Παράλληλα, μείωσε τις εκτιμήσεις της για τα EBITDA του 2011 κατά 15% και για τα κέρδη ανά μετοχή κατά 44%, λόγω της αύξησης του ενεργειακού κόστους και των προβλέψεων. Σε μείωση της τιμής στόχου για τον τίτλο της ΔΕΗ, στα 14,5 ευρώ από 17,3 ευρώ προχώρησε και η Εθνική Securities, διατηρώντας, ωστόσο, τη σύσταση “outperform”. Η Proton Bank αναθεώρησε προς τα κάτω κατά 1,7% τις προβλέψεις της για τα έσοδα της ΔΕΗ το 2011, εκτιμώντας παράλληλα ότι θα σημειώνει περαιτέρω απώλειες στο μερίδιο αγοράς που κατέχει. Έτσι, μείωσε την τιμή στόχο για τη μετοχή της επιχείρησης στα 11 ευρώ από 11,80 ευρώ που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση της, διατηρώντας τη σύσταση “neutral”.
Αντίθετα, σε σημαντική αύξηση της τιμής στόχου για τη μετοχή του ΟΠΑΠ στα 17,5 από τα 12,4 ευρώ προχώρησε η Credit Suisse, αναβαθμίζοντας παράλληλα και τη σύσταση σε outperform από neutral. Επίσης, η UBS ξεκίνησε την κάλυψη της μετοχή του Οργανισμού δίνοντας τιμή-στόχο τα 15,10 ευρώ και σύσταση "buy". Από την πλευρά της η Euroxx Securities μείωσε ελαφρώς την τιμή στόχο για τον ΟΠΑΠ στα 17 από τα 17,5 ευρώ και διατήρησε την σύσταση overweight.
Νέα, χαμηλότερη τιμή-στόχο για τη μετοχή του ΟΤΕ, στα 8,7 από 9 ευρώ, διατύπωσε η Εθνική Χρηματιστηριακή, διατηρώντας ωστόσο τη σύσταση "outperform". Σε έκθεση της η UBS αναφέρει ότι η μετοχή εμφανίζει ελκυστικό λόγο EV/EBITDA και διατηρεί τη σύσταση buy, αφήνοντας αμετάβλητη και τη τιμή στόχο στα 9 ευρώ.
 
ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΟΥ FTSE 20
Στα 4,80 από 5,30 ευρώ μειώνει την τιμή-στόχο της μετοχής της Ελλάκτωρ η Marfin Analysis, διατηρώντας την σύσταση σε "buy". Η χρηματιστηριακή χαρακτηρίζει αδύναμα τα αποτελέσματα α’ τριμήνου της  εισηγμένης, κυρίως λόγω των σημαντικών απωλειών στον τομέα των κατασκευών.
Ισχυρά χαρακτήρισε τα αποτελέσματα α' τριμήνου της Βιοχάλκο η Εθνική Sec, διατηρώντας για τη μετοχή της εταιρίας σύσταση "outperform".  Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, τα μεγέθη της Βιοχάλκο ήταν υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών, λόγω της αύξησης των πωλήσεων στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη και την επέκταση της σε νέες αγορές, την στροφή σε προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας και τις προσπάθειες για μείωση του κόστους.
Στα 20,5 ευρώ από 22 προηγουμένως, μείωσε την τιμή στόχο της Coca Cola η Εurobank EFG Equities, στα 21,5 ευρώ από 22,8 ευρώ προηγουμένως, μείωσε τη δίκαιη τιμή της μετοχή η Proton Bank, ενώ η Merrill Lynch διατήρησε την τιμή στόχο στα 21 ευρώ και τη σύσταση σε "neutral". Σε μείωση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Coca Cola, στα 21 από 23 ευρώ προχώρησε και η UBS. Τέλος, η Deutsche Bank διατήρησε αμετάβλητη την τιμή-στόχο των 24 ευρώ ανά μετοχή.
Στα 6,70 από 7 ευρώ μείωσε την τιμή-στόχο της μετοχής της Jumbo η Proton Bank, διατηρώντας σύσταση "neutral".
Ισχυρά χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου που ανακοίνωσε o όμιλος Mυτιληναίου η Euroxx Securities, και διατηρεί για τη μετοχή της εισηγμένης σύσταση "overweight". Η Eurobank Sec. διατήρησε σύσταση "buy" και μείωσε την τιμή-στόχο στα 6,8 από 7 ευρώ.
Η Merit διατηρεί τη σύσταση "hold" για την Τιτάν με μείωση όμως της τιμής στόχου στα 18,80 ευρώ από 19,20 ευρώ. Οι αναλυτές της χρηματιστηριακή επισημαίνουν ότι η μικρή αναθεώρηση της τιμής στόχου έγινε όχι τόσο λόγω των κατώτερων του αναμενομένου αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου που οφείλονται εν μέρει και στις συναλλαγματικές ισοτιμίες, όσο σε μια ακόμα πτωτική αναθεώρηση των εκτιμήσεων τους για τα μεγέθη του ομίλου στην Ελλάδα, οπού η ζήτηση τσιμέντου υπέστη καθίζηση μέσα στο διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου 2011.
Σε αύξηση της τιμής-στόχου για τα Ελληνικά Πετρέλαια στα 7,70 ευρώ από τα 7,10 ευρώ προηγουμένως, προχώρησε η Euroxx Sec, διατηρώντας αμετάβλητη τη σύσταση "equalweight". Για τη Μότορ Όιλ, η Proton Bank αύξησε την τιμή στόχο στα 11,8 ευρώ από 11,3 ευρώ, ενώ η Goldman Sachs διατηρεί την τιμή στόχο στα 11,3 ευρώ με σύσταση "buy".
Οι μετοχές του FTSE Mid Cap
Στα 3 ευρώ από 3,50 ευρώ μείωσε την τιμή-στόχο για τη μετοχής της ΓΕΚ Τέρνα η Marfin Analysis, υποβαθμίζοντας παράλληλα την σύσταση της σε "hold" από "accumulate". Σύμφωνα με τους αναλυτές της Marfin, η απουσία νέων έργων, η στασιμότητα στους διαγωνισμούς για την κατασκευή οδικών δικτύων, η μείωση των περιθωρίων κέρδους αλλά και το υψηλό επιβαρύνουν τον όμιλο. Αν, όπως επισημαίνουν, δεν αλλάξουν τα δεδομένα, δύσκολα θα αντιδράσει η μετοχή.
Σε μείωση της τιμής-στόχου για την ΓΕΚ Τέρνα, στα 3,5 ευρώ από 5,5 ευρώ προηγουμένως και για την Τέρνα Ενεργειακή στα 4,5 ευρώ   από 4,8 ευρώ προηγουμένως, προχώρησε με έκθεσή της η Εθνική Securities, διατηρώντας και για τις δυο μετοχές αμετάβλητη τη σύσταση “outperform”. Παράλληλα, η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι η αποτιμήσεις τους είναι ελκυστικές, ενώ επισημαίνει ότι ο κλάδος της ενέργειας επιταχύνει του ρυθμούς ανάπτυξης του.
Από την πλευρά της η Deutsche Bank προχώρησε σε σημαντική συρρίκνωση της τιμής στόχους για τη ΓΕΚ Τέρνα στα 3,20 ευρώ από 7,80 ευρώ προηγουμένως, ενώ ταυτόχρονα υποβάθμισε και τη σύσταση της σε "hold" από "buy". Σύμφωνα με το διεθνή οίκο αξιολόγησης, ο τομέας των κατασκευών και του real estate παρουσιάζει δυσκολίες. Από την άλλη πλευρά, δείχνει προτίμηση στον χώρο της ενέργειας, με έμφαση στον κλάδο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, μέσω της Τέρνα Ενεργειακής.
Η ΕθνικήSecurities σε έκθεσή της διατηρεί σύσταση "outperform" και τιμή-στόχο στα 4 ευρώ για τη μετοχή της Σιδενόρ. Παράλληλα, σημειώνει ότι οι τιμές των μετάλλων αναμένεται να διαμορφωθούν σε ευνοϊκότερα επίπεδα για το 2011.
 Υψηλότερα από τα αναμενόμενα χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα α’ τριμήνου 2011 που ανακοίνωσε η Frigoglass η Εθνική Securities, σε έκθεση της και διατηρεί σύσταση “outperform” και τιμή-στόχο 12,5 ευρ για τη μετοχή της. Σύμφωνα με τους αναλυτές της Εθνικής τα ισχυρά αποτελέσματα της εισηγμένης οφείλονται στην συνεχιζόμενη ανάκαμψη των πωλήσεων ψυγείων στη Δυτική Ευρώπη, την ισχυρή ανάπτυξη στην Ανατολική Ευρώπη και την θετική πορεία του τομέα της υαλουργίας στην Αφρική. Η Eθνική Securities διατηρεί την σύσταση της μετοχής σε “outperform” λαμβάνοντας υπόψη τις προβλέψεις για ισχυρή ανάπτυξη στο 2011, την ικανότητα της εταιρείας να διατηρεί υψηλά περιθώρια κέρδους και την επέκταση του τομέα της υαλουργίας.
Στη μείωση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Fourlis στα 6,80 ευρώ από 7 ευρώ προχώρησε η Proton Bank, διατηρώντας τη σύσταση σε “neutral”. Οι αναλυτές της Proton Bank εκτιμούν ότι τα αποτελέσματα της εισηγμένης ήταν αδύναμα και μειώνουν τις προβλέψεις τους για τα EBITDA και τα καθαρά κέρδη του 2011 κατά 7,9% και 17,7% αντίστοιχα λόγω του ΙΚΕΑ. Από την πλευρά της η Εθνική Securities διατηρεί την τιμή στόχο για τον τίτλο της Fourlis στα 6,86 ευρώ με σύσταση “neutral”.
 
ΕΧΑΕ
Στα 5,60 από 6 ευρώ πριν, μείωσε την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Ελληνικά Χρηματιστήρια η Μarfin Analysis, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της εταιρείας, ενώ διατηρεί σύσταση σε “accumulate”. Σύμφωνα με τους αναλυτές της χρηματιστηριακής, οι επενδυτές που δραστηριοποιούνται στο ελληνικό χρηματιστήριο θα τηρήσουν στάση αναμονής μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με την πορεία του προγράμματος διάσωσης και την βοήθεια από την Ε.Ε. Έτσι, λόγω της έλλειψης αγοραστικού ενδιαφέροντος, η μέση αξία των συναλλαγών στο ΧΑ εκτιμά η Marfin ότι θα κυμανθεί στα 110 εκατ. ευρώ το 2011 και στα 140 εκατ. ευρώ το 2012. Από τη στιγμή λοιπόν που τα έσοδα από συναλλαγές αντιπροσωπεύουν περίπου το 40% των συνολικών εσόδων της ΕΧΑΕ, οι εκτιμήσεις των αναλυτών για τον κύκλο εργασιών του 2011 μειώνονται κατά 4%.
 Από την πλευρά της η Alpha Finance, χαρακτήρισε αναμενόμενα τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου της ΕΧΑΕ και διατήρησε για τη μετοχή της τη σύσταση "neutral", μέχρι να υπάρξει πιο ξεκάθαρη εικόνα στο θέμα της διευθέτησης του ελληνικού χρέους.


ΜΕΤΚΑ
Την τιμή στόχο για τη μετοχή της Μέτκα στα 14 ευρώ και τη σύσταση “buy” διατηρεί η Merit Χρηματιστηριακή. Όπως επισημαίνει σε έκθεση της, ο όμιλος έχει επιτύχει την πλήρη γεωγραφική διαφοροποίηση των δραστηριοτήτων τους με αποτέλεσμα να μην εξαρτάται πλήρως από τις δραστηριότητες της στην εγχώρια αγορά.  Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο της εταιρείας έχει φτάσει σε ιστορικά υψηλά επίπεδα ενώ για το 2011 οι αναλυτές της Merit εκτιμούν ότι οι πωλήσεις και τα επαναλαμβανόμενα καθαρά κέρδη θα σημειώσουν καινούριο ρεκόρ καθώς τέσσερα έργα ολοκληρώνονται μέσα στο έτος και τρία ακόμη συνεχίζονται. Η μετοχή της Μέτκα διαπραγματεύεται σε τιμές που συνιστούν έναν από τους χαμηλότερους δείκτες P/E της αγοράς με βάση τα εκτιμώμενα κέρδη του 2011.
Από την πλευρά της η Eurobank Equities διατηρεί για τον τίτλο της Μέτκα την τιμή-στόχο στα 11 ευρώ και την σύσταση σε "hold". Η Εθνική Securities, επισημαίνει ότι στα τρέχοντα επίπεδα η μετοχή της Μέτκα είναι ελκυστική για αγορά, και διατηρεί την τιμή στόχο στα 14,7 ευρώ με σύσταση “outperform”.
 


 

  Περιεχόμενα
ΕΝ ΑΡΧΗ
ΟΔΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΓΟΡΑΣ
PHARMA CONFERENCE 2011
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΙΛΙΩΤΗΣ
SPECIFAR: ΕΞΑΓΟΡΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ WATSON PHARMACEUTICALS
ΕΝΕΡΓΕΙΑ: ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΠΗΒΟΛΑ ΠΡΟΤΖΕΚΤ
ΕΛΠΙΔΕΣ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΕ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: ΘΕΤΙΚΑ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΣΤΟ ΠΕΝΤΑΜΗΝΟ
ΕΡΕΥΝΑ ICAP
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ-FIAT
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ WEALTH MANAGEMENT
DEUTSCHE BANK: ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ Η ΕΛΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
FOLLI FOLLIE
ΦΑΚΕΛΟΣ ΣΑΡΑΝΤΗΣ
ΦΑΚΕΛΟΣ ΒΙΟΧΑΛΚΟ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ EUROMONEY
ΣΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΧΑ
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site