Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Ιούνιος 2011-τεύχος 373                              

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ-BNP PARIBAS


ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ WEALTH MANAGEMENT ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ


Την προσφορά προϊόντων και υπηρεσιών wealth management υψηλού επιπέδου, εφάμιλλων των αντίστοιχων ευρωπαϊκών, έχει στόχο η συνεργασία της Τράπεζας Πειραιώς με τη BNP Paribas


ΧΡΗΜΑ_H Tράπεζα Πειραιώς και η BNP Paribas Wealth Management τον Ιούλιο του 2009 προχώρησαν στη σύναψη στρατηγικής συμφωνίας στον τομέα της παροχής υπηρεσιών wealth management. Πώς χαρακτηρίζετε την κοινή σας πορεία από τότε μέχρι και σήμερα; Υπήρξαν προβλήματα προσαρμογής λόγω της διαφορετικής κουλτούρας των στελεχών των δύο τραπεζών και, αν ναι, ποια ήταν αυτά και πώς ξεπεράστηκαν;


PIRAEUS WEALTH MANAGEMENT_Όταν ανακοινώθηκε η συμφωνία μεταξύ της Τράπεζας Πειραιώς και της BNP Paribas Wealth Management, είναι γεγονός ότι θεωρήθηκε ως ένα εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα, λόγω της διαφορετικής κουλτούρας των δύο τραπεζών. Παρόλα αυτά, η αποδοχή και από τις δύο πλευρές ενός κοινού στόχου, η σημαντική προσπάθεια και η μεγάλη υπομονή που επέδειξαν όλοι οι συντελεστές της συγχώνευσης μάς οδήγησαν στην επιτυχία.
Καταλυτικός παράγοντας για την επιτυχημένη υλοποίηση της συγχώνευσης και την έναρξη λειτουργίας της νέας εταιρείας το Μάρτιο του 2010, εν μέσω μιας εξαιρετικά δυσμενούς συγκυρίας, ήταν η ποιότητα και η επαγγελματική εμπειρία των στελεχών της, τα οποία προέρχονται κυρίως από τις δύο τράπεζες. Με αυτές τις αξίες και με την κατάλληλη προετοιμασία πριν από τη συγχώνευση, καταφέραμε να δημιουργήσουμε μια συμπαγή ομάδα, που υιοθέτησε γρήγορα την κοινή στρατηγική, ξεπέρασε τα προβλήματα των πρώτων εβδομάδων και εργάζεται με όραμα, δίνοντάς μας ένα μεγάλο πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού.


Χ_Ποια είναι η συμμετοχή της κάθε τράπεζας στην κοινοπραξία;


P.W.M_Οι δύο τράπεζες συμμετέχουν ενεργά στο στρατηγικό σχεδιασμό, τη διοίκηση, την παρακολούθηση της λειτουργίας της εταιρείας, τον έλεγχο της ποιότητας εξυπηρέτησης και φυσικά την πορεία των αποτελεσμάτων. Η εταιρεία διοικείται από δύο Διευθύνοντες Συμβούλους και συγκεκριμένα τον κ. Jean Louis Tourne, προερχόμενο από την BNP Paribas Wealth Management και τον κ. Γιώργο Καναγκίνη, προερχόμενο από την Τράπεζα Πειραιώς.


Χ_Ποια είναι τα πλεονεκτήματα που προκύπτουν από τη συνεργασία των δύο τραπεζών στον τομέα του wealth management; Ποιος είναι ο συνδυασμός εξειδίκευσης και τεχνογνωσίας που δημιουργεί η κοινοπραξία και ποια τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που συνεισφέρει η κάθε τράπεζα στη διαδικασία δημιουργίας των προσφερόμενων προϊόντων;


Τ.Π._Τον Απρίλιο που μας πέρασε, η Πειραιώς Wealth Management έκλεισε ένα χρόνο λειτουργίας. Η νέα εταιρεία-κοινοπραξία της Τράπεζας Πειραιώς με την BNP Paribas Wealth Management προσφέρει στους πελάτες της ένα μοναδικό συνδυασμό διεθνούς τεχνογνωσίας μέσω της BNP Paribas - τη μεγαλύτερη τράπεζα στην Ευρωζώνη, με έναν από τους υψηλότερους δείκτες φερεγγυότητας παγκοσμίως - και εξειδίκευσης στην Ελλάδα, με αμεσότητα και άριστη εξυπηρέτηση του πελάτη μέσω της Τράπεζας Πειραιώς.


Πρώτη μας προτεραιότητα, ως εταιρεία, είναι να κατανοήσουμε τις ανάγκες του πελάτη, ώστε να τον κατευθύνουμε με τον καλύτερο τρόπο στο πώς να διαχειριστεί καλύτερα την περιουσία του, έτσι ώστε αφενός να προστατεύσει το κεφάλαιό του και αφετέρου να έχει μια ικανοποιητική απόδοση, με αυτήν τη σειρά προτεραιότητας.


Χ_Ποιοι είναι οι στόχοι σας, βραχυπρόθεσμοι και μακροπρόθεσμοι; Ποιες είναι οι προοπτικές στο συγκεκριμένο τομέα εργασιών, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, και σε ποιο βαθμό η ελληνική κρίση επηρεάζει τη στρατηγική σας σε ό,τι αφορά την προσέλκυση πελατών και την ανάπτυξη προϊόντων;


P.W.M _Σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας, πρωταρχικός μας στόχος είναι, με σοβαρά και εμπεριστατωμένα επιχειρήματα, να κάνουμε τους πελάτες μας να αισθανθούν ασφαλείς για τις καταθέσεις και τις επενδύσεις τους στην τράπεζα.


Απευθυνόμαστε στους ιδιαίτερα εύπορους πελάτες της τράπεζας και τους παρέχουμε επενδυτικά προϊόντα και υπηρεσίες εφάμιλλα με τις καλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες στο χώρο του wealth management: πρόσβαση σε καταθετικά και επενδυτικά προϊόντα, όπως μετοχές, ομόλογα, αμοιβαία κεφάλαια, συνάλλαγμα και «έξυπνα» προϊόντα στις διεθνείς αγορές, καθώς και συμβουλευτικές υπηρεσίες για επενδύσεις, φορολογικά θέματα και εξειδικευμένους τομείς, όπως ακίνητα σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις μέσω της BNP Paribas. Η Πειραιώς Wealth Management, ανεξαρτήτως χρονικού ορίζοντα, έχει και θα έχει ως βασικό στόχο να προσφέρει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στον τομέα της διαχείρισης περιουσίας.


Χ_Πιστεύετε ότι η συνεργασία των δύο τραπεζών μπορεί να επεκταθεί και σε άλλους, συγγενείς με το wealth management, τομείς, όπως για παράδειγμα το asset management;


P.W.M._Έχει ήδη ξεκινήσει μια συνεργασία των δύο τραπεζών στον τομέα του asset management για τη διανομή αμοιβαίων κεφαλαίων Parvest στην Ελλάδα, καθώς και ο σχεδιασμός ενός νέου αμοιβαίου κεφαλαίου σε συνεργασία με την BNP Paribas.


 

  Περιεχόμενα
ΕΝ ΑΡΧΗ
ΟΔΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΓΟΡΑΣ
PHARMA CONFERENCE 2011
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΙΛΙΩΤΗΣ
SPECIFAR: ΕΞΑΓΟΡΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ WATSON PHARMACEUTICALS
ΕΝΕΡΓΕΙΑ: ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΠΗΒΟΛΑ ΠΡΟΤΖΕΚΤ
ΕΛΠΙΔΕΣ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΕ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: ΘΕΤΙΚΑ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΣΤΟ ΠΕΝΤΑΜΗΝΟ
ΕΡΕΥΝΑ ICAP
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ-FIAT
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ WEALTH MANAGEMENT
DEUTSCHE BANK: ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ Η ΕΛΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
FOLLI FOLLIE
ΦΑΚΕΛΟΣ ΣΑΡΑΝΤΗΣ
ΦΑΚΕΛΟΣ ΒΙΟΧΑΛΚΟ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ EUROMONEY
ΣΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΧΑ
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site