Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Ιούνιος 2011-τεύχος 373                              

FOLLI FOLLIE


ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ FOSUN

Στρατηγικός επενδυτής στον όμιλο Folli Follie, είναι πλέον ο μεγαλύτερος κινεζικός επενδυτικός όμιλος Fosun, μετά την υπογραφή μνημονίου συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών


Του Γιώργου Καλούμενου


Μνημόνιο συμφωνίας υπέγραψαν ο Όμιλος Folli Follie και ο μεγαλύτερος κινέζικος επενδυτικός όμιλος Fosun Int’l θέτοντας τις βάσεις για την στρατηγική συμμαχία των δύο πλευρών. Από την πλευρά του ελληνικού ομίλου στόχος από την υπογραφή του μνημονίου είναι να ισχυροποιήσει το δίκτυο διανομής του και την εν γένει παρουσία του στην αγορά της Κίνας αλλά και της Ασίας γενικότερα καθώς η δραστηριότητα του ομίλου Fosun εκτείνεται σε πολλούς τομείς όπως είναι τα media, το εμπορικό real estate, το λιανεμπόριο, ο τουρισμός και ο φαρμακευτικός κλάδος. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κινέζικος όμιλος έχει ήδη προχωρήσει σε επενδύσεις ύψους 12 δις ευρώ στο εξωτερικό. 
Βάσει της συμφωνίας η Fosun International, μαζί με τη θυγατρική της, έγιναν μέτοχοι του Ομίλου Folli Follie καθώς απόκτησαν συνολικά το 9,5% του αυξημένου μετοχικού κεφαλαίου του Ομίλου σε συνέχεια της έκδοσης νέων μετοχών μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης. Η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών, καθιστά την Fosun και τη θυγατρική της από κοινού, έναν από τους μεγαλύτερους στρατηγικούς επενδυτές του Ομίλου Folli Follie. Μάλιστα δια στόματος του αντιπροέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου Liang Xinjun, εκφράστηκε η βούληση του για περαιτέρω αύξηση του ποσοστού που κατέχει σήμερα στον όμιλο Folli Follie.  
Ο κύριος Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Folli Follie, δήλωσε σχετικά: «Η Folli Follie, μέλος του Ομίλου Folli Follie, έχει σχέσεις με την Κίνα και παρουσία στην ευρύτερη περιοχή περίπου 10 χρόνια. Σήμερα, η Folli Follie και η Links of London αριθμούν πάνω από 100 καταστήματα στην περιοχή, η οποία εντάσσεται δυναμικά στην στρατηγική για επιχειρηματική ανάπτυξη του Ομίλου Folli Follie. Αναγνωρίζοντας τους ταχύτατους ρυθμούς ανάπτυξης της Κίνας, σε ένα παγκόσμιο οικονομικό σκηνικό που αλλάζει και αναδιαρθρώνεται συνεχώς, ο Όμιλος Folli Follie επενδύει σημαντικά στην εν λόγω χώρα και η συμμαχία μας με τον Όμιλο Fosun έρχεται να υπογραμμίσει και να επισφραγίσει τις άριστες επιχειρηματικές και εμπορικές μας σχέσεις με την Κίνα. Είμαστε αισιόδοξοι ότι αυτή η συμμαχία θα επιφέρει οφέλη και στις δύο πλευρές ισχυροποιώντας την παρουσία της Folli Follie στην Κίνα, αλλά και την παρουσία της Fosun στην Ελλάδα».
Ο κ. Liang Xinjun, Vice Chairman και CEO του Ομίλου Fosun, πρόσθεσε σχετικά: «Η Κίνα εξελίσσεται στην μεγαλύτερη καταναλωτική αγορά του κόσμου. Σε όλους τους τομείς η κατανάλωση αγαθών πολυτελείας κινείται σε ένα εντυπωσιακό ετήσιο ρυθμό αύξησης (CARG) που αγγίζει το 25% τα τελευταία τρία χρόνια, αριθμός πολύ πιο εντυπωσιακός από την ανάπτυξη του ΑΕΠ στην Κίνα. Σύμφωνα με την πρόβλεψη του BCG, η Κίνα θα γίνει η μεγαλύτερη καταναλωτική αγορά, ξεπερνώντας και την Ιαπωνία, μέχρι το 2015. Πιστεύουμε ότι η Folli Follie και η Links of London, ως μάρκες που εκπροσωπούν την προσιτή πολυτέλεια, θα επωφεληθούν σημαντικά από την αυξανόμενη εγχώρια κατανάλωση στην Κίνα. Επιπλέον, ο Όμιλος Folli Follie, θα επωφεληθεί σημαντικά από την αύξηση των Κινέζων τουριστών που θα επιλέξουν την Ελλάδα ως προορισμό διακοπών. Ως υπεύθυνος και ενεργός επενδυτής, η Fosun θα αξιοποιήσει την τεχνογνωσία και τους πόρους της για να συμβάλει στην επέκταση της Folli Follie στην Κίνα. Θα βοηθήσουμε τον Όμιλο Folli Follie να ενδυναμώσει το brand awareness, να ενισχύσει την εικόνα της μάρκας, να επιταχύνει την ανάπτυξη των σημείων πώλησης, να εξερευνήσει πολλαπλά επιχειρησιακά μοντέλα, να επεκταθεί σε νέους επιχειρηματικούς τομείς και να αποκτήσει πρόσβαση σε premium καταναλωτές. Πιστεύουμε ότι η στρατηγική συνεργασία μεταξύ του Ομίλου Folli Follie και της Fosun έχει να επιφέρει αμοιβαία οφέλη και στους δύο Ομίλους».


 

  Περιεχόμενα
ΕΝ ΑΡΧΗ
ΟΔΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΓΟΡΑΣ
PHARMA CONFERENCE 2011
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΙΛΙΩΤΗΣ
SPECIFAR: ΕΞΑΓΟΡΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ WATSON PHARMACEUTICALS
ΕΝΕΡΓΕΙΑ: ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΠΗΒΟΛΑ ΠΡΟΤΖΕΚΤ
ΕΛΠΙΔΕΣ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΕ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: ΘΕΤΙΚΑ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΣΤΟ ΠΕΝΤΑΜΗΝΟ
ΕΡΕΥΝΑ ICAP
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ-FIAT
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ WEALTH MANAGEMENT
DEUTSCHE BANK: ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ Η ΕΛΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
FOLLI FOLLIE
ΦΑΚΕΛΟΣ ΣΑΡΑΝΤΗΣ
ΦΑΚΕΛΟΣ ΒΙΟΧΑΛΚΟ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ EUROMONEY
ΣΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΧΑ
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site