Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Ιούνιος 2011-τεύχος 373                              

Χρηματιστήριο Αθηνών
Ξεκίνησαν οι δημοπρασίες δικαιωμάτων εκπομπών ρύπων


Το Χρηματιστήριο Αθηνών σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) ανέλαβε την πρωτογενή δημοπράτηση των αδιάθετων Δικαιωμάτων Εκπομπής εντός της Ευρωπαϊκής Κοινότητας από την αποθήκη νεοεισερχομένων, περιόδου 2008-2012.
Κατά τις δημοπρασίες που θα πραγματοποιηθούν, το Ελληνικό Δημόσιο θα προσφέρει πρωτογενώς το ετήσιο σύνολο, για το έτος 2011, των 10 εκατομμυρίων Δικαιωμάτων Εκπομπής (EUAs).
Η πρώτη δημοπρασία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Ιουνίου, ενώ η αμέσως επόμενη είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη 29 Ιουνίου. Οι τακτικές δημοπρασίες που θα ακολουθήσουν στη συνέχεια και μέχρι το τέλος του 2011 θα πραγματοποιούνται την τελευταία Τετάρτη κάθε μήνα, εκτός των μηνών Αυγούστου και Δεκεμβρίου, ενώ παράλληλα θα υπάρχουν και έκτακτες δημοπρασίες οι οποίες θα ανακοινώνονται εγκαίρως.
Η διεξαγωγή της Δημοπρασίας Δικαιωμάτων Εκπομπής πραγματοποιούνται μέσω του συστήματος συναλλαγών ΟΑΣΗΣ του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
Τα δικαιώματα εκπομπής αερίων, γνωστά διεθνώς ως EUAs (European Union Allowances), αναφέρονται στην μέγιστη ποσότητα αερίων θερμοκηπίου η οποία επιτρέπεται να απελευθερωθεί στην ατμόσφαιρα, κατά τη διάρκεια καθορισμένης περιόδου, από το σύνολο των εργοστασίων του κάθε κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και διανέμονται πρωτογενώς στους ιδιοκτήτες τους μέσω εθνικών σχεδίων ή μέσω των χρηματιστηρίων, ενώ ταυτόχρονα είναι διαθέσιμα προς διαπραγμάτευση και στη δευτερογενή αγορά.
Πιο συγκεκριμένα, ένα δικαίωμα εκπομπής αερίων (EUA) δίνει στον ιδιοκτήτη ενός εργοστασίου που βρίσκεται σε κάποιο κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης το δικαίωμα να εκπέμψει στην ατμόσφαιρα έναν τόνο CO2 ή ισοδύναμου του CO2 κατά τη διάρκεια καθορισμένης περιόδου.
Αυτοί που συμμετέχουν στη Διαπραγμάτευση είναι το ίδιο το ΥΠΕΚΑ ως μοναδικός πωλητής μέσω ενός μέλους διαπραγμάτευσης που έχει ορίσει το ΧΑ και τα μέλη της αγοράς αξιών του ΧΑ (χρηματιστηριακές εταιρείες) για ίδιο λογαριασμό ή για λογαριασμό πελατών τους, ενώ και οι ελληνικές βιομηχανίες θα μπορούν να προχωρήσουν σε αγορές δικαιωμάτων εκπομπής ρύπων και από την ελληνική αγορά.


3ο Ετήσιο Roadshow-Νέα Υόρκη
Ενδιαφέρον από ξένους επενδυτές για τις ελληνικές επιχειρήσεις


Ξεκίνησε στις,2 Ιουνίου, το 3ο ετήσιο Roadshow ελληνικών επιχειρήσεων, που οργανώνει το Χρηματιστήριο Αθηνών στη Νέα Υόρκη,  στις εγκαταστάσεις του Thomson Reuters
Σκοπός του roadshow είναι να φέρει τις εισηγμένες εταιρείες πιο κοντά στους διαχειριστές κεφαλαίων του εξωτερικού, δίνοντας στις διοικήσεις τους την ευκαιρία να παρουσιάσουν τη στρατηγική τους και τα επενδυτικά τους σχέδια, απευθείας, σε ένα μεγάλο αριθμό ξένων επενδυτών.
Κατά τη διάρκεια του διημέρου, πραγματοποιήθηκαν περίπου 300 συναντήσεις μεταξύ των 85 fund managers και των 15 εισηγμένων εταιριών, που συμμετέχουν στο Roadshow σε επίπεδο Διευθύνοντος Συμβούλου ή/και Δ/ντη Οικονομικής Διαχείρισης. Οι εισηγμένες εταιρίες που συμμετείχαν στο συνέδριο ήταν οι: Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, EFG Eurobank, Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς, Τράπεζα Κύπρου, Marfin Popular Bank, Coca Cola,Ο.Π.Α.Π., ΕΧΑΕ, Follie Follie,
Ελληνικά Πετρέλαια, Ελλάκτωρ, Μότορ Οιλ, Μυτιληναίος, Ιντραλότ  
Για πρώτη φορά το roadshow της Νέας Υόρκης πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Thomson Reuters κάτι που επιτρέπει και τη συμμετοχή περισσότερων χορηγών.  Οι χορηγοί για το φετινό συνέδριο ήταν οι Auerbach Grayson, Cheuvreux, Citi, Credit Suisse, Euroxx Securities, Investment Bank of Greece. Χορηγός επικοινωνίας ήταν η Capital Link και χορηγός φιλοξενίας για το συνέδριο, η Thomson Reuters.  Ο Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ελληνικά Χρηματιστήρια, δήλωσε με ευκαιρία το 3o Ετήσιο Roadshow ελληνικών επιχειρήσεων: «Στόχος της προσπάθειας που κάνουμε με τη διοργάνωση του 3ου Ετήσιου Roadshow είναι να ενισχύσουμε την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων και της αγοράς μας η οποία έχει ιδιαίτερη σημασία στη δύσκολη αυτή συγκυρία για την ελληνική οικονομία. Καθώς μεγάλο μέρος της επενδυτικής κοινότητας βρίσκεται στη Νέα Υόρκη είναι σημαντικό οι fund managers που έχουν εδώ την έδρα τους, να έχουν μια άμεση επαφή με τις ελληνικές εισηγμένες επιχειρήσεις αλλά και την ευκαιρία να συζητήσουν με τους εκπροσώπους των διοικήσεων των εταιριών. Είμαστε ικανοποιημένοι από το ενδιαφέρον με το οποίο η διεθνής επενδυτική κοινότητα εκφράζεται σχετικά με τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην ελληνική αγορά».


Coca-Cola Τρία Έψιλον
Νέος Γενικός Διευθυντής


Η Coca-Cola Τρία Έψιλον Ελλάδος ανακοινώνει ότι ο κ. Zoran Bogdanovic αναλαμβάνει από την 1η Ιουλίου 2011 καθήκοντα Γενικού Διευθυντή Ελλάδος. Ο κ. Bogdanovic αντικαθιστά τον κ. Δημήτρη Βιδάκη, που αποφάσισε να αποχωρήσει μετά από 5 χρόνια επιτυχημένης πορείας στην εταιρεία.
Ο κ. Bogdanovic, στα 14 χρόνια που εργάζεται για τον όμιλο της Coca-Cola Hellenic, έχει να επιδείξει σημαντική θητεία σε υψηλόβαθμες διοικητικές θέσεις. Το 2004 ανέλαβε τη θέση του Γενικού Διευθυντή της Coca-Cola Τρία Έψιλον Κροατίας από όπου σημείωσε σημαντικές επιτυχίες.
Το 2008 τοποθετήθηκε στη θέση του Γενικού Διευθυντή της                                       Coca-Cola Τρία Έψιλον Ελβετίας. H εμπειρία του και η βαθιά γνώση της αγοράς έφεραν πολύ σημαντικά αποτελέσματα και συνέβαλλαν ιδιαίτερα στην ανάπτυξη του οργανισμού. Υπό την ηγεσία του, η  Ελβετία σημείωσε τη μεγαλύτερη αύξηση όγκου μεταξύ των ανεπτυγμένων αγορών του ομίλου, τη μεγαλύτερη λειτουργική κερδοφορία ανά κιβώτιο στον Όμιλο και βελτίωσε τα μερίδια αγοράς της σε όλες τις κατηγορίες προϊόντων. Ο κ. Bogdanovic, που είναι κάτοχος πτυχίου Οικονομικών από το Πανεπιστήμιο του Ζάγκρεμπ, αντικαθιστά τον κ. Δημήτρη Βιδάκη, με σημαντική θητεία στη Coca-Cola Τρία Έψιλον Ελλάδος.
Ο κ. Βιδάκης επέδειξε σημαντικά αποτελέσματα κατά τη διάρκεια της 5ετούς θητείας του στην Coca-Cola Τρία Έψιλον επιτυγχάνοντας αύξηση και διατήρηση των μεριδίων αγοράς της εταιρείας σε όλες τις σημαντικές προϊοντικές κατηγορίες παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον στο οποίο κλήθηκε να ανταποκριθεί. Στις σημαντικές επιχειρηματικές πρωτοβουλίες που ανέλαβε στη διάρκεια της θητείας του στην Coca-Cola Τρία Έψιλον Ελλάδος συμπεριλαμβάνεται επίσης η επιτυχής ενεργοποίηση  του προγράμματος SAP. Παράλληλα, οδήγησε την Coca-Cola Τρία Έψιλον Ελλάδος να καταλάβει το 2009 την υψηλότερη θέση ανάμεσα σε όλες τις εταιρείες του Ομίλου σε ό,τι αφορά τη συνολική επιχειρηματική απόδοση. Το 2010 η Coca-Cola Τρία Έψιλον βραβεύτηκε ως «Preferred Supplier Food & Drink».
Υπό την καθοδήγηση του κ. Βιδάκη, αναπτύχθηκε σημαντικά ο τομέας της Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας στην εταιρεία, οδηγώντας την                     Coca-Cola Τρία Έψιλον Ελλάδος σε υψηλές διακρίσεις, όπως η ‘Χρυσή’ διάκριση, για δύο συνεχόμενες χρονιές, στον Εθνικό Δείκτη Κοινωνικής Ευθύνης (CR Index). Η ανθρωποκεντρική πολιτική που εφάρμοσε στο εσωτερικό της εταιρείας οδήγησε στη βράβευση της εταιρείας ως η εταιρεία με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον το 2009 και το 2010. 



S&B Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε.
Ετήσια  Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων 2011


«Κατά τη διάρκεια του 2010 οι επιδόσεις του Ομίλου μας παρουσίασαν ανάκαμψη και διατήρησαν τη θετική τάση που είχε καταγραφεί προς στα τέλη του 2009. Στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, από όπου και προέρχεται το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων μας, η βιομηχανική παραγωγή ανέκαμψε σημαντικά, ενισχύοντας αντίστοιχα την ζήτηση για τα προϊόντα μας».  Αυτά υπογράμμισε ο κ. Οδυσσέας Π. Κυριακόπουλος, Πρόεδρος του Δ.Σ. της S&B Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε., στην Ετήσια  Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων, που πραγματοποιήθηκε στα  γραφεία της S&B στην Κηφισιά, την 1η Ιουνίου 2011.
Ο κ. Κυριακόπουλος αναφέρθηκε στην Ελλάδα, σχολιάζοντας, «η οικονομία παρουσίασε σημαντική επιδείνωση το 2010, ως συνέπεια της κρίσης χρέους της χώρας και της επιβολής ενός προγράμματος που αποβλέπει στη δραστική μείωση των υπέρογκων δημοσιονομικών ελλειμμάτων. Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι τόσο η γεωγραφική μας διαφοροποίηση όσο και η διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου των προϊόντων μας, μάς προστάτεψαν από αυτές τις εξελίξεις».
Επίσης, αναφέρθηκε στην επιλογή του νέου Διευθύνοντος Συμβούλου, Κρίτωνα Αναβλαβή, επιλογή που «αποδεικνύει πως η εταιρεία είναι σε θέση να εξελίξει τα στελέχη της και να αναδείξει αξιοκρατικά τους ηγέτες της». Παράλληλα, ευχαρίστησε τον απελθόντα Διευθύνοντα Σύμβουλο, Ευθύμιο Βιδάλη, για την πολύ σημαντική συνεισφορά του στην ηγεσία της S&B τα τελευταία δέκα χρόνια και τα πολύ καλά αποτελέσματα του 2010.
Για την επιστροφή κεφαλαίου, ο κ. Κυριακόπουλος ανέφερε «Αντανακλώντας την αισιοδοξία μας για τη χρονιά που διανύουμε και για το μέλλον, το Δ.Σ. προτείνει αντί για μέρισμα, διανομή 0,25 ευρώ ανά μετοχή υπό τη μορφή επιστροφής κεφαλαίου. Η διανομή αυτή αποτελεί τη συνέχεια μιας ομαλής εξέλιξης, που είχε χαράξει η εταιρεία μας μέχρι το 2008, και που διεκόπη απότομα λόγω της κρίσης. Η διανομή αυτή αντιστοιχεί περίπου στο ένα τρίτο της αύξησης κεφαλαίου, που πραγματοποιήσαμε τον Σεπτέμβριο του 2009», ανέφερε χαρακτηριστικά.


 

  Περιεχόμενα
ΕΝ ΑΡΧΗ
ΟΔΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΓΟΡΑΣ
PHARMA CONFERENCE 2011
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΙΛΙΩΤΗΣ
SPECIFAR: ΕΞΑΓΟΡΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ WATSON PHARMACEUTICALS
ΕΝΕΡΓΕΙΑ: ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΠΗΒΟΛΑ ΠΡΟΤΖΕΚΤ
ΕΛΠΙΔΕΣ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΕ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: ΘΕΤΙΚΑ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΣΤΟ ΠΕΝΤΑΜΗΝΟ
ΕΡΕΥΝΑ ICAP
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ-FIAT
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ WEALTH MANAGEMENT
DEUTSCHE BANK: ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ Η ΕΛΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
FOLLI FOLLIE
ΦΑΚΕΛΟΣ ΣΑΡΑΝΤΗΣ
ΦΑΚΕΛΟΣ ΒΙΟΧΑΛΚΟ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ EUROMONEY
ΣΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΧΑ
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site