Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Ιούλιος-Αύγουστος 2011-τ. 374                              

Αθηναική:
Επενδύει εντός, αλλά «στοχεύει» εκτός


Του Γιώργου Καλούμενου


Την υλοποίηση του επενδυτικού της προγράμματος θα συνεχίσει και φέτος ακόιμα πιο δυναμικά η Αθηναϊκή Ζυθοποιία παρά την κρίση. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον οικονομικό διευθυντή της εταιρείας Ν. Ζέρβα οι επενδύσεις που θα υλοποιηθούν φέτος θα ανέλθουν στο ποσό των 25 εκατ. ευρώ δηλαδή θα είναι κατά 20% αυξημένες σε σχέση με το 2010 που έφτασαν τα 20 εκατ. ευρώ. Τόσο πέρυσι όσο και φέτος οι επενδύσεις αφορούν σε ανανέωση της γραμμής παραγωγής, στη βελτίωση των υλικών συσκευασίας, σε περιβαλλοντικά έργα αλλά και σε λανσαρίσματα νέων προϊόντων. Ο κ. Ζέρβας τόνισε ότι το 2010 ήταν μία κερδοφόρα χρονιά για την εταιρεία παρά το γεγονός ότι οι πωλήσεις υποχώρησαν κατά 1,7% και τα κέρδη πρό φόρων κατά 23% στα 78,7 εκατ. ευρώ. Οι πωλήσεις σε όγκο μειώθηκαν κατά 8%, αλλά παρ’ όλα αυτά οι τιμές παρέμειναν σταθερές, δηλαδή η εταιρεία απορρόφησε τόσο τις σημαντικές αυξήσεις στις πρώτες ύλες (νερό, μεταφορές ενέργεια, κριθάρι, συσκευασία), αλλά και τις αλυσιδωτές αυξήσεις στον ειδικό φόρο κατανάλωσης ο οποίος σχεδόν διπλασιάστηκε. «Το 31% της τιμής της Amstel αυτή τη στιγμή αφορά στο φόρο» τονίζει ο κ. Ζέρβας.
Στρατηγικός στόχος της εταιρίας σύμφωνα με τη διοίκηση της είναι η περαιτέρω αύξηση των πωλήσεων στο εξωτερικό οι οποίες αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο 8% του τζίρου της. «Δεδομένου ότι η εγχώρια αγορά αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε φάση συρρίκνωσης, η εξωστρέφεια θα μας απασχολεί όλο και περισσότερο το επόμενο διάστημα» αναφέρει ο εμπορικός διευθυντής της εταιρείας Αλ. Δανιηλίδης. Σύμφωνα με τον ίδιο η πτώση αυτή τη στιγμή στην ελληνική «ζεστή» αγορά φτάνει σε διψήφια ποσοστά και το ίδιο ισχύει για την «κρύα» για την οποία όμως δεν υπάρχουν  ασφαλείς μετρήσεις. Για το λόγο αυτό η Αθηναϊκή Ζυθοποιία εξάγει 17 προϊόντα της σε 30 χώρες σε όλες τις ηπείρους. Οι πιο πρόσφατες αγορές που εντάχθηκαν στο εξαγωγικό «χαρτοφυλάκιο» της εταιρείας είναι το Ισραήλ, η Βουλγαρία και η Αλγερία, ενώ σε ότι αφορά τα προϊόντα το τελευταίο «λανσάρισμα» ήταν η μπύρα με 0% αλκοόλ της οποίας κύριος στόχος είναι η διείσδυση στις αγορές των αραβικών χωρών. Πολύ καλή είναι μέχρι τώρα και η πορεία των εγχώριων λανσαρισμάτων, όπως της μπύρας ΒΙΟΣ 5, που παράγεται από πέντε διαφορετικά δημητριακά, της Amstel Premium Pils και της εισαγόμενης Sol. Επίσης στην εγχώρια αγορά η εταιρεία επενδύει στο πρόγραμμα extra cold, δηλαδή σε ψυγεία πράσινης τεχνολογίας τα οποία διατηρούν τη μπύρα ιδιαίτερα παγωμένη, κάτι που σύμφωνα με έρευνες είναι πολύ σημαντικό για τους Έλληνες καταναλωτές.     
Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία συνεχίζει την προσπάθεια στήριξης των 1200 περίπου εργαζομένων της, καθώς δεν προχωρεί σε απολύσεις και περικοπές,  ενώ όπως τόνισε ο  Μ. Μαυρικάκης Διευθυντής Επικοινωνίας και Εταιρικών Σχέσεων της Αθηναϊκής
Ζυθοποιίας από τη λειτουργία της εταιρείας ωφελούνται άμεσα και έμμεσα συνολικά 50.000 εργαζόμενοι.   


 

  Περιεχόμενα
ΕΝ ΑΡΧΗ
ΟΔΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΕΝΕΡΓΕΙΑ: ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
ΑΝΘΡΑΚΙΚΑ ΟΥΔΕΤΕΡΟ ΤΟ ENERGY MONEY CONFERENCE 2011
MSD-ΒΙΑΝΕΞ: ΝΕΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΦΑΙΔΡΟΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ-ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ
ΕΡΕΥΝΑ EUROBANK: ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ Η ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΣΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
ΠΕΙΡΑΙΩΣ WEALTH MANAGEMENT
ΕΡΕΥΝΑ ICAP
ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ
ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ
PUBLIC
ΦΑΚΕΛΟΣ ΚΑΝΑΚΗΣ
ΦΑΚΕΛΟΣ ΒΑΡΑΓΚΗΣ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ EUROMONEY
ΣΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ ΤΟΥ Χ.Α.
ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site