Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Ιούλιος-Αύγουστος 2011-τ. 374                              

ΒΑΡΑΓΚΗΣ
ΑΝΟΙΓΕΤΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΓΙΩΤτου Γιώργου Καλούμενου


Άνοιγμα στις αγορές του Αμπού Ντάμπι και του Ομάν, πραγματοποιεί η εταιρεία «Βαράγκης» στον τομέα του εξοπλισμού ξενοδοχείων και κρατικών κτιρίων, ενώ ήδη έχει μπει και στην ιδιαίτερα «κλειστή» αγορά εσωτερικής διαμόρφωσης πολυτελών σκαφών.


Η εταιρεία έχει ήδη ολοκληρώσει ένα έργο αξίας 4 εκατ. ευρώ στο Αμπού Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, το οποίο αφορούσε στην εσωτερική διαμόρφωση και τον εξοπλισμό κρατικού κτιρίου. «Το έργο αυτό ήταν από τους κύριους λόγους που η εταιρεία διατήρησε τον τζίρο της του 2010 στα επίπεδα του 2009», αναφέρει ο Δ. Βαράγκης. Αυτή τη στιγμή, υπάρχει Έλληνας υπάλληλος της εταιρείας εγκατεστημένος μόνιμα στο Αμπού Ντάμπι, με στόχο να κάνει επαφές, και υπάρχει αισιοδοξία ότι σύντομα θα υπάρξει και δεύτερο ανάλογο έργο στο οποίο θα συμμετέχει ή θα αναλάβει εξολοκλήρου ο Βαράγκης.
Στο Ομάν έχει συναφθεί συμφωνία αποκλειστικής αντοπροσώπευσης με τοπική εταιρεία για τον εξοπλισμό τουριστικών καταλυμάτων. Ήδη η εταιρεία «Βαράγκης» ανέλαβε τον εξοπλισμό μπουτίκ ξενοδοχείου στο Ομάν, ένα έργο αξίας 1,6 εκατ. ευρώ, το οποίο θα έχει ολοκληρωθεί και παραδοθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Η δραστηριότητα της «Βαράγκης» αυτή τη στιγμή στο Ομάν είναι να φτιάχνει δείγματα δωματίων για ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, για τα οποία η εταιρεία αποζημιώνεται, αν τελικά δεν κλείσει η δουλειά, ενώ αν υπάρξει συμφωνία, το κόστος των δειγμάτων ενσωματώνεται στο συνολικό προϋπολογισμό του έργου. Σύμφωνα με τον κ. Βαράγκη, τα έργα στο Ομάν τιμολογούνται απευθείας από την ελληνική εταιρεία στον πελάτη και όχι μέσω του εκεί αντιπροσώπου, ώστε να υπάρχει πλήρης έλεγχος των διαπραγματεύσεων.
Σε ό,τι αφορά την εσωτερική διαμόρφωση και τον εξοπλισμό mega yaghts, η εταιρεία ήδη ολοκλήρωσε το 2010 δύο έργα σε ναυπηγείο έξω από το Αμβούργο. Μάλιστα το ένα από τα δύο ψηφίστηκε, σε ειδική ψηφοφορία, ως το καλύτερο mega yaght.
Τα συγκεκριμένα έργα ολοκληρώθηκαν σε τέσσερα χρόνια, αντί για δύο, με αποτέλεσμα η εταιρεία να μην αποκομίσει κέρδη από αυτά, όμως αποτελεί κέρδος το γεγονός ότι η εταιρεία «Βαράγκης» εισήλθε σε μία κλειστή αγορά, στην οποία δραστηριοποιούνται μόνο δέκα εταιρείες. Για την ολοκλήρωση των συγκεκριμένων έργων, αγόρασε ειδικό τεχνολογικό εξοπλισμό και προσέλαβε εξειδικευμένο προσωπικό, τόσο από τη Γερμανία όσο και από την Ελλάδα.
Μάλιστα, ένας πελάτης που είδε τα yaght σε ένα ναυτικό show στο Μονακό ανέθεσε προ λίγων εβδομάδων τη μεταποίηση ενός νέου Mega Yaght στην εταιρεία «Βαράγκης», το οποίο έχει προϋπολογισμό 2,385 εκατ. ευρώ και θα ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2012. Η μεταποίηση του καραβιού θα γίνει στην Ελλάδα και βρίσκεται ήδη στη χώρα μας, καθώς μεταφέρθηκε από την Ολλανδία όπου βρισκόταν. Το έργο θα υλοποιηθεί από την κοινοπραξία του Βαράγκη με τη γερμανική MVS, στην οποία κοινοπραξία η ελληνική εταιρεία συμμετέχει με 70%. Είναι χαρακτηριστικό, σύμφωνα με τον κ. Βαράγκη, το ότι το εργοστάσιο της εταιρείας θα απασχοληθεί με αυτό το έργο μέχρι το Μάρτιο του 2012.
Πάντως, σύμφωνα με τον κ. Βαράγκη, η εγχώρια αγορά, ειδικά του ποιοτικού επίπλου, έχει καταστραφεί από το 2010, ενώ φέτος την ίδια αρνητική πορεία ακολουθεί και η αγορά του επαγγελματικού επίπλου. Η εταιρεία συμμετέχει και σε ευρωπαϊκούς διαγωνισμούς για τον εξοπλισμό κτιρίων. «Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να είμαστε και λίγο τυχεροί, να μας ανατεθούν κάποια έργα ώστε να βελτιώσουμε την εικόνα μας. Δεν καταθέτουμε τα όπλα. Βλέπουμε τα πράγματα στο εξωτερικό και εκεί «πολεμάμε». Η εταιρεία πιστεύει στους συνεργάτες της και στο μέλλον της», καταλήγει ο κ. Βαράγκης. 


 

  Περιεχόμενα
ΕΝ ΑΡΧΗ
ΟΔΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΕΝΕΡΓΕΙΑ: ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
ΑΝΘΡΑΚΙΚΑ ΟΥΔΕΤΕΡΟ ΤΟ ENERGY MONEY CONFERENCE 2011
MSD-ΒΙΑΝΕΞ: ΝΕΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΦΑΙΔΡΟΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ-ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ
ΕΡΕΥΝΑ EUROBANK: ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ Η ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΣΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
ΠΕΙΡΑΙΩΣ WEALTH MANAGEMENT
ΕΡΕΥΝΑ ICAP
ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ
ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ
PUBLIC
ΦΑΚΕΛΟΣ ΚΑΝΑΚΗΣ
ΦΑΚΕΛΟΣ ΒΑΡΑΓΚΗΣ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ EUROMONEY
ΣΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ ΤΟΥ Χ.Α.
ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site