Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Σεπτέμβριος 2011-τ.375                              

ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ


Τη λίστα με τις καλύτερες τράπεζες παγκοσμίως, τόσο σε επίπεδο γενικών εργασιών όσο και κατά δραστηριότητα, κατάρτισε το Euromoney.Από τον Peter Lee


Πρώτη στο γενικό σύνολο κατατάχθηκε η Deutsche Bank και έτσι αναδείχθηκε η καλύτερη τράπεζα παγκοσμίως. Εκτός του ότι πήρε τις περισσότερες ψήφους (4) ως καλύτερη τράπεζα στον κόσμο, είχε και την καλύτερη βαθμολογία συνολικά, καθώς «μάζεψε» 24 προτιμήσεις, εκ των οποίων οι οκτώ ήταν πρωτιές σε επιμέρους κατηγορίες εργασιών, οι 13 ήταν πρωτιές σε διάφορες περιφέρειες του κόσμου και οι επτά αφορούσαν τη βράβευσή της ως καλύτερης τράπεζας σε κάποια χώρα.
Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η HSBC, η οποία είχε τρεις ψήφους ως καλύτερη τράπεζα γενικά, 10 ψήφους ως καλύτερη σε κάποιον επιμέρους τομέα, 8 ψήφους ως καλύτερη σε κάποια περιφέρεια και επτά ως καλύτερη σε συγκεκριμένη χώρα.
Στην τρίτη θέση είναι η Morgan Stanley, στην τέταρτη η Credit Suisse, στην πέμπτη η Goldman Sachs, στην έκτη η Citi, στην έβδομη η Barclays, στην όγδοη η JP Morgan, στην ένατη η Lazard, ενώ την πρώτη δεκάδα «κλείνει» η Itau. Σε ό,τι αφορά τις επιμέρους εργασίες των τραπεζών, η Barclays Capital αναδείχθηκε καλύτερη τράπεζα επενδύσεων παγκοσμίως, η Morgan Stanley καλύτερος οίκος εξαγορών-συγχωνεύσεων και διαχείρισης κεφαλαίων, η Deutsche Bank καλύτερος χρηματοπιστωτικός οίκος, η Credit Suisse καλύτερος οίκος στις υψηλές αποδόσεις και στη διαχείριση περιουσίας, η HSBC καλύτερος οίκος στη διαχείριση ρίσκου και σύμβουλος για θέματα κρατικών χρεών, η Goldman Sachs καλύτερος οίκος επιχειρηματικών αναδιαρθρώσεων, η JP Morgan καλύτερος οίκος διαχείρισης εμπορευμάτων, η Citi καλύτερη στις υπηρεσίες συναλλαγών και αναδυόμενων αγορών, η Northern Trust καλύτερος σύμβουλος επενδύσεων, η Societe Generale καλύτερη στα δομημένα προϊόντα και η Lazard καλύτερη ανεξάρτητη τράπεζα επενδύσεων. Τραπεζίτης της χρονιάς ψηφίστηκε ο Ρομπέρτο Σετούμπαλ της Itau.


ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
DEUTSCHE BANK


Η διοίκηση της Deutsche Bank είναι πολύ περήφανη για το ανακατασκευασμένο αρχηγείο της τράπεζας στη Φραγκφούρτη. Οι δίδυμοι πύργοι της αποτελούν πραγματικό «φάρο» φιλικότητας προς το περιβάλλον. Η αίθουσα του διοικητικού συμβουλίου έχει μια οθόνη πλάσμα τόσο μεγάλη, που θα μπορούσε άνετα να βρίσκεται και σε γήπεδο ποδοσφαίρου. Και ακριβώς πάνω από το λόμπι του κτηρίου υπάρχει ένας ειδικός χώρος όπου όποιος επιθυμεί, μπορεί να μάθει οποιαδήποτε πληροφορία θέλει για την τράπεζα.
Η Deutsche είχε συχνά προβλήματα με το brand της. Για κάποιους είναι υπερβολικά «γερμανικό». Για άλλους, πάλι, δεν είναι αρκετά «γερμανικό». Μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση, πολλοί της άσκησαν κριτική για την εικόνα της, ότι δηλαδή παραείναι βασισμένη στο επενδυτικό της κομμάτι, ένα τμήμα το οποίο αρκετοί θεωρούν ότι είναι πολύ εκτεθειμένο στο ρίσκο, σε βαθμό που θέτεται σε κίνδυνο όλο το γκρουπ.
Εκτός από ένα αρνητικό διάλειμμα το 2008, όταν φυσικά δεν ήταν η μόνη τράπεζα που «υπέφερε», η Deutsche είχε μια αξιοπρόσεκτη πορεία την τελευταία δεκαετία, υπό τις οδηγίες του Γιόζεφ Άκερμαν. Και τώρα η γερμανική τράπεζα εμφάνισε, για άλλη μία φορά, κέρδη τα οποία είναι καλύτερα από τις άμεσα ανταγωνιστικές της τράπεζες.
Αλλά το πιο εντυπωσιακό στοιχείο της Deutsche Bank είναι ότι καταφέρνει να έχει εξαιρετικά αποτελέσματα σχεδόν σε κάθε δραστηριότητά της σε μια εποχή, μάλιστα, όπου συντελούνται μεγάλες αλλαγές.
Σε επίπεδο γκρουπ, η τράπεζα αλλάζει την «ισορροπία» της. Με τις εξαγορές της Postbank και της Sal Oppenheim στη Γερμανία, αλλά και του τμήματος λιανικής τραπεζικής της ABN Amro στην Ολλανδία, οι παραδοσιακές τραπεζικές εργασίες αναμένεται να φτάσουν στο 40% των συνολικών κερδών του γκρουπ μέχρι το 2013.
Ο ίδιος ο Άκερμαν λέει ότι ο μακροπρόθεσμος στόχος είναι οι λιανικές εργασίες να φτάσουν στο 50/50 με το εταιρικό και το επενδυτικό κομμάτι.
Αυτό μπορεί στην πράξη να μην αποδειχτεί και τόσο εύκολο, καθώς παρά τις επιπτώσεις από τις προετοιμασίες για την υιοθέτηση της Βασιλείας ΙΙΙ, οι τραπεζικές εργασίες που αφορούν τις επιχειρήσεις και τις επενδύσεις πάνε πάρα πολύ καλά.
Η λέξη «ανθεκτική», που η Deutsche χρησιμοποιεί για να περιγράψει την επενδυτική της τράπεζα, με δυσκολία αποτυπώνει με δικαιοσύνη τις επιδόσεις της. Κι αυτό γιατί, μόνο το 2010, συνεισέφερε γύρω στα 6 δισ. ευρώ στην προ φόρων κερδοφορία του γκρουπ, μια επίδοση που υπήρξε η δεύτερη καλύτερη στην ιστορία της, ενώ το 2011 πάτησε ακόμη περισσότερο «γκάζι», καθώς στο πρώτο τρίμηνο παρήγαγε τα 2,6 δισ. ευρώ κερδών από τα συνολικά 3,5 δισ. ευρώ του γκρουπ.


 


 

  Περιεχόμενα
ΕΝ ΑΡΧΗ
ΟΔΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΡΣΑΛ
ΚΛΑΔΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΑΓΚΗΣ
ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ALPHA BANK-EUROBANK
76η ΔΕΘ
ΕΝΕΡΓΕΙΑ: ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΤΟΠΙΟ
ΠΕΙΡΑΙΩΣ WEALTH MANAGEMENT
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
ΦΑΚΕΛΟΣ RILKEN
ΜΕΛΕΤΗ MCKINSEY & COMPANY
ΕΡΕΥΝΑ ICAP
ΦΑΚΕΛΟΣ ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
ΦΑΚΕΛΟΣ ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ EUROMONEY
ΣΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΧΑ
ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site