Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Οκτώβριος 2011-τ.376                              

Πλάνο επιβίωσης για την επιχειρηματική ΕλλάδαΑπό την Άντα Σεϊμανίδη


Τη στιγμή που η Ευρώπη αποφασίζει για το ύψος του «κουρέματος» του ελληνικού χρέους, η Ελλάδα ετοιμάζει ένα business plan για την έξοδο της ελληνικής επιχειρηματικότητας από την κρίση, με την ενεργό συνδρομή των ικανότερων Ελλήνων της μεσαίας τάξης. Μπροστά στον κίνδυνο της οριστικής απώλειας της επιχείρησης, της περιουσίας, της επαγγελματικής τους υπόστασης και αξιοπρέπειας, οι άνθρωποι του ιδιωτικού τομέα που αποτελούν αυτή τη στιγμή τη μοναδική ελπίδα ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, αναλαμβάνουν σήμερα πρωτοβουλία. Έμποροι, βιοτέχνες, ελεύθεροι επαγγελματίες, εξαγωγείς, υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, άνθρωποι του τουρισμού, κατασκευαστές, βιομήχανοι, επιστήμονες και τραπεζίτες συμφωνούν σε μια κοινή διαπίστωση: Πίσω από το «βουνό» του χρέους, ο μαχόμενος και καθόλου «τεμπέλης», όπως έχει αποκαλεστεί, Έλληνας της μεσαίας τάξης, πρέπει να διαγνώσει τη μελλοντική του προοπτική και να κάνει ενέργειες για να τη διασφαλίσει. Με αυτόν τον τρόπο θα συνδράμει αποτελεσματικά και στην επίλυση των προβλημάτων του κράτους του.


Έχουμε σχέδιο…


Την ύπαρξη σημαντικών προτάσεων, από πλευράς μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, επιβεβαιώνει ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Βασίλης Κορκίδης, ως εκπρόσωπος ενός κλάδου που με περίπου 700 χιλ. εργαζόμενους αποτελεί ακόμα το μεγαλύτερο εργοδότη της ελληνικής οικονομίας. Από τη δική του πλευρά, ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος, πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών, που εκπροσωπεί τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της χώρας, προχωρεί ολοταχώς στην υλοποίηση της προσπάθειας προσέλκυσης γερμανικών επενδύσεων στην Ελλάδα σε στενή συνεργασία με το γερμανικό ομόλογό του, τον ΒDI. Σε σημαντικές εξάλλου τομές προχωρεί και ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, ο πρόεδρος του οποίου, κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, επισημαίνει ότι όταν ο Ελληνας αισθάνεται καλά μέσα στη χώρα του, το ίδιο θα νιώσει και ο τουρίστας.
Η μεγάλη όμως αγωνία της ελληνικής επιχειρηματικότητας, την οποία συμμερίζονται όλοι, ανεξαιρέτως, οι εκπρόσωποι του ιδιωτικού τομέα της  οικονομίας, εντοπίζεται σήμερα: πρώτον, στο να πιστέψει ο λαός που σήμερα υφίσταται τις θυσίες ότι υπάρχει μια καθαρή γραμμή για το πού θα πάει η χώρα και ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας, ειδικά οι Γερμανοί, υποστηρίζουν την προσπάθειά της. Δεύτερον, στη συνέχιση της στήριξης της αγοράς και των επιχειρήσεων από τις ελληνικές τράπεζες, μετά το «κούρεμα». Μια πιθανή παρατεταμένη περίοδος διακοπής δανειοδότησης των εταιρειών, λόγω των επιπτώσεων του «κουρέματος» στις τράπεζες, θα οδηγήσει και τις εναπομείνασες, μέχρι σήμερα, υγιείς επιχειρήσεις σε περιπέτειες. Όπως μάλιστα εκτιμάται, το ραντεβού με την πτώχευση πολλών επιχειρήσεων δεν θα αργήσει να έρθει, αφού οι τραπεζικές εγγυήσεις που ζητούν οι οίκοι του εξωτερικού, είτε για εισαγωγές είτε για εξαγωγές είτε για άλλες ανάγκες δεν θα γίνονται αποδεκτές όταν προέρχονται από ελληνικές τράπεζες.
Τη δική της ύστατη μάχη επιβίωσης, η ελληνική μεσαία τάξη την ετοιμάζει όχι βέβαια από τα πεζοδρόμια, αλλά από τα αρμόδια γραφεία των Βρυξελλών και της τρόικας, καλώντας με συγκεκριμένες προτάσεις σε άμεση αξιολόγηση της δυναμικής της ελληνικής επιχειρηματικότητας, αλλά και των απαραίτητων μέσων για την αξιοποίησή της. Θα βρει άραγε «ευήκοα ώτα»;


 

  Περιεχόμενα
ΕΝ ΑΡΧΗ
ΟΔΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΕΣΛΕΡ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΚΛΑΔΟΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΑΜΒΡΙΛΗΣ
INSURANCE MONEY CONFERENCE 2011
Ο "ΚΩΔΙΚΑΣ SODALI" ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ
ΠΕΙΡΑΙΩΣ WEALTH MANAGEMENT
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΕΜΠΟΡΙΟ
ΦΑΚΕΛΟΣ JUMBO
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ EUROMONEY
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΡΚΙΔΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site