Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Οκτώβριος 2011-τ.376                              

ΤΙΜΕΣ ΜΕΤΟΧΩΝ Χ.Α.


ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ  ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ... ΥΠΟΤΙΜΗΜΕΝΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ


Ρεπορτάζ Λίλιαν Μαργαρίτη


Τα σενάρια για το ύψος του haircut και τις επιπτώσεις που θα έχει στις τράπεζες αλλά και η αναμονή της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων του ελέγχου που διενεργεί η BlackRock στα δανειακά χαρτοφυλάκια τους, κάνει τους επενδυτές να αποχωρούν μαζικά από τους εν λόγω τίτλους, οδηγώντας τις αποτιμήσεις τους σε ολοένα και χαμηλότερα επίπεδα.Στην περικοπή των τιμών στόχων για τις περισσότερες μετοχές του FTSE 20 αλλά και του FTSE Mid Cap προχώρησαν εγχώριοι και ξένοι αναλυτές μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων πρώτου εξαμήνου των εισηγμένων εταιριών και τις δυσμενείς προβλέψεις για την επίπτωση της οικονομικής κρίσης στα συνολικά αποτελέσματα των εισηγμένων για το 2011. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω των συνεχιζόμενων πιέσεων που δέχεται το ΧΑ, οι τιμές των μετοχών έχουν υποχωρήσει σε επίπεδα αρκετά χαμηλότερα από αυτά που προβλέπουν οι νέες μειωμένες τιμές στόχοι των αναλυτών.


ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
Πτώση δίχως όρια σημειώνουν οι τραπεζικοί τίτλοι το τελευταίο διάστημα και αποτελούν πλέον τον αδύναμο κρίκο του Χρηματιστηρίου Αθηνών, συμπαρασύροντας σε πτωτική τροχιά σχεδόν όλο το ταμπλό. Τα σενάρια για το ύψος του haircut και τις επιπτώσεις που θα έχει στις τράπεζες αλλά και η αναμονή της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων του ελέγχου που διενεργεί η BlackRock στα δανειακά χαρτοφυλάκια τους, κάνει τους επενδυτές να αποχωρούν μαζικά από τους εν λόγω τίτλους, οδηγώντας τις αποτιμήσεις τους σε ολοένα και χαμηλότερα επίπεδα.
Η Deutsche Bank σε πρόσφατη ανάλυση της μείωσε την τιμή της Alpha Bank στα 2,1 ευρώ από 2,4 ευρώ, της Eurobank επίσης στα 2,1 ευρώ από 2,4 ευρώ, ενώ για την Πειραιώς κατέβασε τον πήχη σε 0,6 ευρώ από 0,7 ευρώ. Ωστόσο, για τις δύο κυπριακές τράπεζες διατηρεί τις τιμές-στόχους. Ειδικότερα, για τη Marfin Popular Bank διατηρεί τη δίκαιη τιμή στα 0,3 ευρώ και για την Τράπεζα Κύπρου στα 1,4 ευρώ. Επίσης για όλες τις παραπάνω μετοχές διατηρεί τη σύσταση neutral.
Στα 2,90 ευρώ από 3,50 ευρώ πριν, μείωσε την τιμή-στόχο της μετοχής της Alpha Bank η Euroxx Sec διατηρώντας τη σύσταση "equalweight".
Για την Εθνική, η Eurobank Equities μείωσε την τιμή στόχο στα 4,10 ευρώ από 6,30 ευρώ πριν, υποβαθμίζοντας τη σύσταση σε hold. Από την πλευρά της η Naxitis μείωσε την τιμή στόχο για το συγκεκριμένο τίτλο στα 3,8 ευρώ από 5,1 ευρώ, διατηρώντας σύσταση ουδέτερη. Η UBS θεωρεί πλέον δίκαιη τιμή υποβάθμισε τη σύσταση της για την Εθνική σε neutral από buy και μείωσε την τιμή στόχο στα 4 ευρώ από 6,2 ευρώ.
Επίσης, η UBS προχώρησε σε μείωση της τιμής-στόχου για την Eurobank στα 2,5 ευρώ από 3,8 ευρώ προηγουμένως, την Αlpha Bank στα 3,20 ευρώ από 4,50 ευρώ, την Marfin στα 0,30 ευρώ από 0,80 ευρώ και την Πειραιώς στα 0,50 ευρώ από 0,80 ευρώ.
Η Citigroup σε έκθεση της μείωσε την τιμή στόχο για τη Marfin Popular στα 0,3 ευρώ από 0,86 ευρώ πριν και για τη μετοχή της Κύπρου στα 3,25 ευρώ.
Η Goldman Sachs, από την πλευρά, εξέφρασε πρόσφατα την ανησυχία της για το μέλλον του ευρωπαϊκού τραπεζικού κλάδου, προχωρώντας σε μείωση των τιμών στόχων 20 ευρωπαϊκών τραπεζών, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και οι ελληνικές.  Ειδικότερα, οι αναλυτές του ξένου οίκου περιέκοψαν την τιμή στόχο για την Αγροτική Τράπεζα στα 0,16 ευρώ από 0,30 ευρώ, για το Ταχ. Ταμιευτήριο σε 0,35 ευρώ από 0,75 ευρώ, για την Εθνική στα 1,80 ευρώ από 3,50 ευρώ και για την Πειραιώς σε 0,30 ευρώ από 0,55 ευρώ. Επίσης, για τη Marfin Popular Bank έδωσε νέα τιμή στόχο στα 0,30 ευρώ από 0,40 ευρώ προηγουμένως και για την Τράπεζα Κύπρου στα 1,25 ευρώ από 1,45 ευρώ.
Η Credit Suisse υποβάθμισε τη σύσταση της για τη μετοχή της Eurobank σε "underperform" από "neutral", διατήρησε τη σύσταση “neutral” για την Εθνική με τιμή στόχο στα 2,8 ευρώ και τη σύσταση “underperform” για την Alpha Bank με τιμή στόχο τα 1,25 ευρώ.


ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ
Στην υποβάθμιση της σύστασης της για τη μετοχή της ΔΕΗ σε πώληση από ουδέτερη προχώρησε η UBS, ενώ μείωσε σημαντικά και την τιμή στόχο για τον τίτλο στα 5,50 ευρώ από 8 ευρώ προηγουμένως. Στα 8,8 ευρώ από 11 προηγουμένως, μείωσε την τιμή στόχο της μετοχής της ΔΕΗ, η Proton Bank διατηρώντας τη σύσταση neutral. Αρκετά υψηλότερα θεωρεί τη δίκαιη τιμή για τη μετοχή η Alpha Finance, παρά το γεγονός ότι μείωσε την πρόβλεψη της σε 13,6 ευρώ από 21,7 ευρώ πριν, με σύσταση outperform.
Για τη μετοχή του ΟΤΕ η Citi μείωσε την τιμή στόχο στα 3,04 ευρώ ανά μετοχή από τα 3,80 ευρώ προηγουμένως, διατηρώντας αμετάβλητη τη σύσταση hold, επισημαίνοντας ότι προχώρησε στην κίνηση αυτή λαμβάνοντας υπόψη ότι το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεων και των κερδών του Οργανισμού προέρχονται από την Ελλάδα.
Στα 10 ευρώ, από 13,5 ευρώ πριν μείωσε την τιμή-στόχο για τη μετοχή του ΟΠΑΠ η Morgan Stanley σε έκθεση της, διατηρώντας τη σύσταση underweight. Παράλληλα οι αναλυτές του ξένου οίκου υποστηρίζουν ότι η μετοχή διαπραγματεύεται σε ελκυστικά επίπεδα.
Εταιρίες Διύλισης
Καλύτερες είναι οι εκτιμήσεις για τον κλάδο διύλισης. Η Deutsche Bank διατηρεί τη σύσταση hold για τα Ελληνικά Πετρέλαια και την τιμή στόχο στα 7,25 ευρώ. Αμετάβλητη την τιμή στόχο για τη μετοχή στα 7 ευρώ άφησε και η Marfin Bank με σύσταση hold.
Σε μικρή μείωση της τιμής στόχου για τη Μότορ όιλ στα 11 ευρώ από 12,5 ευρώ πριν προχώρησε η Cheuvreux, ενώ η Εθνική Χρηματιστηριακή διατηρεί για τον τίτλο τη δίκαιη τιμή στα 12 ευρώ με σύσταση outperform.
Οι υπόλοιπες μετοχές του FTSE 20
H Εuroxx Sec. μείωσε τη τιμή στόχο για την Coca Cola στα 17 ευρώ από 20 ευρώ πριν, διατηρώντας τη σύσταση equalweight. Στα 13 ευρώ από 19 ευρώ περιέκοψε την τιμή-στόχο για τον τίτλο η JP Morgan, υποβαθμίζοντας παράλληλα τη σύσταση σε underweight από neutral. Η UBS σε πρόσφατη έκθεση της διατηρεί τη σύσταση neutral για τον τίτλο της Coca Cola, μειώνοντας, ωστόσο, την τιμή στόχο στα 16 ευρώ από 19 ευρώ προηγουμένως. Στα 13 από 14,5 ευρώ μείωσε η Merrill Lynch την τιμή στόχο για τη μετοχή της Coca Cola, διατηρώντας τη σύσταση underperform.
Στα 5,5 ευρώ από 6,8 ευρώ μείωσε την τιμή στόχο για την Ελλάκτωρ η Proton Bank διατηρώντας τη σύσταση outperform. Στα 3 από 3,30 ευρώ μειώνει την τιμή-στόχο της τιμής της Eλλάκτωρ η Marfin Analysis, σε έκθεση, διατηρώντας σύσταση "buy".
Για την Jumbo, η Deutsche Bank θέτει τιμή στόχο τα 7,23 ευρώ με σύσταση buy. Στα 5,30 από 5,80 ευρώ περιέκοψε την τιμή-στόχο της μετοχής ηEurobankEquities διατηρώντας τη σύσταση "hold", ενώ η Marfin Analysis διατηρεί τη σύσταση “buy” μειώνοντας την τιμή στόχο στα 5,9 ευρώ από 6,6 ευρώ προηγουμένως. 
Η Εθνική Χρηματιστηριακή περιλαμβάνει στις κορυφαίες επιλογές της την Μυτιληναίος θέτοντας τιμή στόχο στα 6,2 ευρώ.
Νέα, χαμηλότερη τιμή-στόχο για τη μετοχή της Τιτάν στα 13,8 ευρώ από 17,8 ευρώ, έδωσε η HSBC διατηρώντας τη σύσταση neutral. Επίσης, η Εuroxx μείωσε την τιμή στόχο για τη μετοχή στα 14,6 ευρώ από 16 ευρώ, με σύσταση equalweight. Η Marfin Analysis περιέκοψε την τιμή στόχο για τον τίτλο στα 16,10 ευρώ από 16,90 ευρώ. Η Citi επίσης μείωσε τη δίκαιη τιμή για τη μετοχή του Τιτάνα στα 12,30 ευρώ από 14,50 ευρώ προηγουμένως, περιλαμβάνοντας στη νέα τιμή το γεγονός ότι ποσοστό 20%-25% των κερδών και των πωλήσεων της εταιρίας προέρχονται από την Ελλάδα, όπου υπάρχουν στην παρούσα φάση σημαντικά μακροοικονομικά ρίσκα.
Για τη Folli Follie η Eurobank Equities μείωσε στην τιμή στόχο στα 11 ευρώ από 15 ευρώ προηγουμένως. Από την πλευρά της και η Citi μείωσε την τιμή στόχο για τη συγκεκριμένη μετοχή στα 9,30 ευρώ από 10,20 ευρώ προηγουμένως, ωστόσο, αναβάθμισε τη σύσταση της σε buy από hold, καθώς εκτιμά ότι η τρέχουσα αποτίμηση του τίτλου είναι άκρως ελκυστική.ΜΕΤΟΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ FTSE MID CAP
Επιλεκτικές είναι οι επιλογές εγχώριων και ξένων επενδυτών από μετοχές που περιλαμβάνονται στο δείκτη FTSE Mid Cap, ενώ και σε αυτή την κατηγορία σπεύδουν να αναθεωρήσουν προς τα κάτω τις εκτιμήσεις τους για τις τιμές στόχους.
Για παράδειγμα, η Proton Bank σε έκθεση της προχώρησε στη μείωση της τιμής στόχου της τη μετοχή της J&P Aβαξ στα 2,6 ευρώ από 3,9 ευρώ προηγουμένως, διατηρώντας τη σύσταση outperform. Παράλληλα η χρηματιστηριακή μείωσε τις προβλέψεις της για την καθαρή κερδοφορία της εταιρίας το 2011 στα 3,8 εκατ. ευρώ.
 Στα 4,6 ευρώ από 6,4 ευρώ προηγουμένως μείωσε την τιμή στόχο για τη μετοχή της Ελληνικά Χρηματιστήρια η AlphaFinance, διατηρώντας τη σύσταση neutral. Επίσης, οι αναλυτές της χρηματιστηριακής περιέκοψαν σημαντικά τις εκτιμήσεις τους για τα κέρδη ανά μετοχή της εταιρίας, λόγω της σημαντικής μείωσης του μέσου ημερήσιου τζίρου στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
 Στα 1,50 από 3,10 ευρώ πριν, μείωσε την τιμή-στόχο της μετοχής της Ιντραλότ η  Εuroxx Sec, διατηρώντας τη σύσταση "overweight".
Ελκυστική επιλογή αποτελεί για τους αναλυτές η μετοχή της Μέτκα. H Merit με πρόσφατη έκθεση της συνεχίζει την κάλυψη της εταιρείας Mέκτα, διατηρώντας μάλιστα τη σύσταση buy, ενώ μείωσε την τιμή στόχο στα 12 ευρώ. Παράλληλα, στην έκθεση αναφέρεται ότι η εταιρία έχει κατορθώσει τα τελευταία χρόνια να διαφοροποιήσει γεωγραφικά τις δραστηριότητες της με αποτέλεσμα να μην εξαρτάται μόνο από τη ΔΕΗ, όπως συνέβαινε παλαιότερα. Στα 12 ευρώ από 15,10 ευρώ πριν, μείωσε την τιμή στόχο για τη Μέτκα και η Marfin Analysis, διατηρώντας τη σύσταση buy. Την ίδια σύσταση διατηρεί και η Euroxx Securities, αναπροσαρμόζοντας τη δίκαιη τιμή στα 11 ευρώ. Από την πλευρά της Eurobank Equities μείωσε την τιμή στόχο για τον τίτλο στα 9 ευρώ από 10,50 ευρώ πριν, διατηρώντας τη σύσταση hold.
Στα 9,30 από 14 ευρώμειώνει την τιμή-στόχο της μετοχής της Frigoglass η Eurobank Equities, διατηρώντας τη σύσταση "buy". Στα3,90 από 5,20 ευρώπριν, μειώνει την τιμή-στόχο της μετοχής της Φουρλής η Marfin Analysis, διατηρώντας τη σύσταση"hold".


 
 
  
 
 


 

  Περιεχόμενα
ΕΝ ΑΡΧΗ
ΟΔΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΕΣΛΕΡ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΚΛΑΔΟΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΑΜΒΡΙΛΗΣ
INSURANCE MONEY CONFERENCE 2011
Ο "ΚΩΔΙΚΑΣ SODALI" ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ
ΠΕΙΡΑΙΩΣ WEALTH MANAGEMENT
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΕΜΠΟΡΙΟ
ΦΑΚΕΛΟΣ JUMBO
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ EUROMONEY
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΡΚΙΔΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site