Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Νοέμβριος 2011-τ.377                              

Μυτιληναίος - S&B Βιομηχανικά Ορυκτά
Συμφωνία για την απόκτηση της μονάδας βωξίτη


Η «Μυτιληναίος Α.Ε.-Όμιλος Επιχειρήσεων» και η «S&B Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε.» (ή «S&B») ανακοινώνουν την επίτευξη αρχικής συμφωνίας για τη σταδιακή απόκτηση της δραστηριότητας βωξίτη της S&B στην Ελλάδα από την «Αλουμίνιον Α.Ε.», 100% θυγατρική εταιρεία της «Μυτιληναίος Α.Ε.». 
Τα προβλεπόμενα βήματα για την υλοποίηση της συμφωνίας αυτής είναι τα ακόλουθα:


1. Αρχικά εισφέρεται η δραστηριότητα βωξίτη της S&B στην Ελλάδα στην 100% θυγατρική της «Αλουμίνιον Α.Ε.», «Δελφοί Δίστομον» («Δ.Δ.»).
2. Στο νέο σχήμα που θα προκύψει («Νέα Δ.Δ.»), η «Αλουμίνιον Α.Ε.» θα αγοράσει μέρος της συμμετοχής της S&B, ούτως ώστε το ποσοστό της να φτάσει στο 51%, αποκτώντας παράλληλα και τον έλεγχο του νέου σχήματος.
3. Το υπόλοιπο 49% της S&B στη «Νέα Δ.Δ.» θα αγοραστεί σταδιακά και εντός τριάντα μηνών από την «Αλουμίνιον Α.Ε.».


Η οριστικοποίηση των οικονομικών όρων και η υλοποίηση των συμφωνηθέντων θα γίνει μετά το πέρας του Due Diligence, που θα περιλαμβάνει οικονομικό, νομικό, φορολογικό και τεχνικό έλεγχο των συγχωνευομένων μερών.
Νεότερη ανακοίνωση, προς ενημέρωση του επενδυτικού κοινού, θα ακολουθήσει μετά την ολοκλήρωση του due diligence. Αναφερόμενος στην ανωτέρω αρχική συμφωνία, ο Διευθύνων Σύμβουλος της «Μυτιληναίος Α.Ε.», κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος, δήλωσε: «Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για την εταιρεία μας, καθώς μετά από 50 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα, η «Αλουμίνιον», με την ολοκλήρωση των συμφωνηθέντων, θα ελέγχει η ίδια τη βασική της πρώτη ύλη, το βωξίτη, κάτι που δεν είχε καταφέρει έως τώρα. Προσβλέπουμε στην περαιτέρω ανάπτυξη των μεταλλείων και σε αύξηση των εξαγωγών σε συνεργασία με τους εργαζόμενους και τις τοπικές κοινωνίες και πάντα με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος. Η επένδυση σε μεταλλεία είναι μια επένδυση μακροπρόθεσμης απόδοσης. Η «Αλουμίνιον», που είναι σε ελληνική ιδιοκτησία από το 2005, με τη συμφωνία αυτή αποδεικνύει έμπρακτα, για μία ακόμη φορά, την εμπιστοσύνη της στο μέλλον της ελληνικής οικονομίας». Ο Διευθύνων Σύμβουλος της S&B, κ. Κρίτων Αναβλαβής, δήλωσε: «Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε στη δραστηριότητα του βωξίτη τα τελευταία χρόνια, φροντίσαμε, υλοποιώντας σημαντικές επενδύσεις, να αυξήσουμε την παραγωγική ικανότητα και την ετήσια παραγωγή της. Με ορατή πλέον την οικονομική ανάκαμψη της δραστηριότητάς μας στη Φωκίδα, είμαστε σε θέση να αναγγείλουμε την υπογραφή αρχικής συμφωνίας που διασφαλίζει τη μακροχρόνια βιωσιμότητα αυτής. Η δραστηριότητα του βωξίτη, που αντιπροσωπεύει περίπου το 8% των πωλήσεων του ομίλου, εισφέρεται πλέον σε ένα νέο εταιρικό σχήμα, με πλειοψηφική συμμετοχή τού μέχρι τώρα μεγαλύτερου πελάτη της, το οποίο είμαστε πεπεισμένοι πως θα οδηγήσει σε περαιτέρω μακροπρόθεσμη ανάπτυξη του ελληνικού βωξίτη, προς όφελος όλων των εργαζομένων στον κλάδο αυτό, καθώς και της ελληνικής οικονομίας. Η S&B θα συνεχίσει επικεντρωμένη στην παροχή βιομηχανικών λύσεων παγκοσμίως, αξιοποιώντας τις δραστηριότητές της διεθνώς, με στόχο την περαιτέρω βιώσιμη κερδοφόρα ανάπτυξή της».


Coca Cola Hellenic
Στα 302 εκατ. ευρώ τα κέρδη


Στα 302 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα αυγκρίσιμα καθαρά κέρδη εννεαμήνου της Coca Cola Hellenic, έναντι κερδών 419 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περσινής περιόδου. Σε επίπεδο γ’ τριμήνου, τα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη του ομίλου ανήλθαν σε 156 εκατ. ευρώ, έναντι των συγκρίσιμων καθαρών κερδών 217 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, καθοδηγούμενα κυρίως από τα μειωμένα λειτουργικά κέρδη. Ο όγκος πωλήσεων παρέμεινε αμετάβλητος, στα 1,618 δισ. κιβώτια κατά τους πρώτους εννέα μήνες, καθώς η αύξηση κατά 3% στις αναπτυσσόμενες αγορές αντισταθμίστηκε πλήρως από τη μείωση κατά 1% στις ανεπτυγμένες και στις αναδυόμενες αγορές. Η αύξηση των καθαρών εσόδων από πωλήσεις ήταν μεγαλύτερη από αυτήν του όγκου των πωλήσεων (1%), με αύξηση κατά 3% στις αναπτυσσόμενες αγορές και σταθερά έσοδα στις αναδυόμενες και ανεπτυγμένες αγορές. Ειδικότερα, τα καθαρά έσοδα από πωλήσεις ανήλθαν στα 5,326 δισ. ευρώ, από 5,299 δισ. ευρώ το εννεάμηνο του 2010.


Eurobank EFG
Δημιουργεί «διαδικτυακή πύλη» εξαγωγών


Ένας νέος «πλανήτης» εμπορικών συναλλαγών και δικτύωσης των Ελλήνων εξαγωγέων με εταίρους από όλο τον κόσμο γεννιέται μέσω της πρωτοβουλίας για τη δημιουργία της Δικτυακής Πύλης εξαγωγών «TradePlanet» (www.TradePlanet.gr), που αναλαμβάνει η Eurobank EFG, σε συνεργασία με τους τρεις βασικούς εξαγωγικούς φορείς της χώρας ΠΣΕ, ΣΕΒΕ και ΣΕΚ και με την υποστήριξη του ΣΕΒ.
Το «TradePlanet» είναι μια ολοκληρωμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα, ειδικά σχεδιασμένη για την ενίσχυση και την προώθηση του ελληνικού εξαγωγικού εμπορίου. Χάρη στις νέες λειτουργικότητες, την ενοποίηση υπηρεσιών και την έμφαση στη χρηστικότητα, έχει το δυναμικό μιας άμεσης και εμφατικής παρέμβασης για το άνοιγμα νέων αγορών και της ενημέρωσης της διεθνούς επιχειρηματικής κοινότητας για τα ανταγωνιστικά προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρουν ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες σήμερα αναζητούν διόδους πρόσβασης στις παγκόσμιες αγορές. Η βασική καινοτομία του «TradePlanet» σε σχέση με υπάρχοντες δικτυακούς τόπους είναι η λειτουργική ενοποίηση και η χρηστική αναβάθμιση των υπηρεσιών που έχουν ανάγκη οι ελληνικές εξαγωγικές και οι ξένες εισαγωγικές επιχειρήσεις, μέσα από ένα πλήθος ειδικών εργαλείων.


 


 


 


Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο
Νέος Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος


Νέος Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ορίστηκε ο κ. Χάρης Ε. Σιγανός, σε αποχώρηση του κ. Σπυρίδωνα Παντελιά. Ο κ. Σιγανός εντάχθηκε στο δυναμικό της τράπεζας τον Ιανουάριο του 2010, με τη θέση του Γενικού Διευθυντή Επενδυτικής Τραπεζικής και Θυγατρικών. Από τον Ιούνιο του 2011 είναι μέλος του Δ.Σ. της τράπεζας.
 Πριν την ανάληψη των καθηκόντων του στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Asset Management ΑΕΔΑΚ, θυγατρικής της Alpha Bank. Ο κ. Σιγανός είναι μηχανικός με μεταπτυχιακές σπουδές σε θέματα Στρατηγικής (Stanford U.) και Εφαρμοσμένων Οικονομικών (The Wharton School).


Alpha Trust-Ανδρομέδα
Αποτελέσματα εννεαμήνου του 2011


Η Alpha Trust-Ανδρομέδα Α.Ε.Ε.Χ. δημοσίευσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το εννεάμηνο του 2011, με βάση τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς. Στο πλαίσιο των δυσχερών συνθηκών που επικρατούν στις αγορές και στη χώρα μας, κυρίως λόγω των έντονων δημοσιονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, τα αποτελέσματα της εταιρείας συνέχισαν και κατά το τρίτο τρίμηνο να κινούνται αρνητικά.
Κατά το εννεάμηνο της τρέχουσας χρήσης, η εταιρεία σημείωσε ζημιές, μετά από φόρους, ύψους -11,821 εκατ. ευρώ (στο εξάμηνο ήταν -3,649 εκατ. ευρώ) έναντι ζημιών, μετά από φόρους, ύψους -4,400 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2010.
Τα ακαθάριστα έσοδα της εταιρείας ανήλθαν συνολικά σε -10,307 εκατ. ευρώ περίπου και προέρχονται από ζημιές από αγοραπωλησίες χρεωγράφων, ποσού -10,992 εκατ. ευρώ και κέρδη από προσόδους χαρτοφυλακίου, ποσού 0,685 εκατ. ευρώ περίπου.
Οι αποδόσεις των εταιρειών του κλάδου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών, κυμάνθηκαν από 0,67% έως -32,26% και ήταν σημαντικά καλύτερες από το Γενικό Δείκτη του Χ.Α., ο οποίος, την ίδια περίοδο, υποχώρησε κατά -43,53%. Η εσωτερική αξία της μετοχής της εταιρείας, στο τέλος του εννεαμήνου, ανήλθε σε 1,21 ευρώ και η χρηματιστηριακή τιμή της σε 0,89 ευρώ, διαπραγματευόταν δηλαδή σε discount -26,45%.ΕΧΑΕ
Κέρδη 21,8 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο


Τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη της ΕΧΑΕ, μετά από φόρους, το εννεάμηνο του 2011 ανήλθαν σε 21,8 εκατ. ευρώ, έναντι 22,2 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα, ελαφρά μειωμένα κατά 1,5%, παρά τη σημαντική πτώση της συναλλακτικής δραστηριότητας σε σχέση με το εννεάμηνο του 2010. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του ομίλου μειώθηκε κατά 25% και διαμορφώθηκε σε 35,0 εκατ. ευρώ, έναντι 46,6 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2010. Η πτώση οφείλεται, από τη μία, στη μείωση της συναλλακτικής δραστηριότητας στην αγορά αξιών και στην πτώση της μέσης κεφαλαιοποίησης των εισηγμένων εταιρειών και, από την άλλη, στις μειώσεις που συντελέστηκαν κατά το β’ εξάμηνο του 2010 στις χρεώσεις, στη διαπραγμάτευση και στις μετασυναλλακτικές υπηρεσίες, τόσο στις μετοχές όσο και στα παράγωγα, στο πλαίσιο της τιμολογιακής πολιτικής του ομίλου. Η μέση ημερήσια αξία συναλλαγών το εννεάμηνο του 2011 ανήλθε στα 96 εκατ. ευρώ, μειωμένη κατά 37% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο (153 εκατ. ευρώ), ενώ η κεφαλαιοποίηση της αγοράς στο τέλος της περιόδου (30/9) ανήλθε σε 31,3 δισ. ευρώ, έναντι 57,9 δισ. ευρώ πέρσι, μειωμένη κατά 46%. Ο μέσος ημερήσιος όγκος συναλλαγών παρουσίασε μικρή μείωση κατά 3% στο εννεάμηνο του 2011, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα (33,5 έναντι 34,6 εκατ. μετοχών). Στην αγορά παραγώγων, ο μέσος ημερήσιος όγκος συναλλαγών παρουσίασε αύξηση κατά 10% στο εννεάμηνο (49,9 έναντι 45,4 χιλ. συμβολαίων πέρσι).


 


 

  Περιεχόμενα
ΕΝ ΑΡΧΗ
ΟΔΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Κ. ΠΑΠΑΔΗΜΟ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΑΓΟΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ STEFANO SALVINI
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ MARCUS KRALL
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΑΓΟΡΑ GAMING
BANKING MONEY CONFERENCE 2011
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ASSET & WEALTH MANAGEMENT
ΠΕΙΡΑΙΩΣ WEALTH MANAGEMENT
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΑΓΟΡΑ FACTORING
ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ "ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΧΡΗΜΑ"
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ EUROMONEY
ΣΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ ΤΟΥ Χ.Α.
ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site