Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Δεκέμβριος 2011-τ.378                              

ΑΓΟΡΑ LEASING
«ΠΛΗΡΩΝΕΙ» ΤΗΝ ΥΠΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ


Πάνω από 50% ήταν η πτώση που κατέγραψε ο κλάδος leasing στο πρώτο εξάμηνο του 2011, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2010, επίδοση που καταγράφεται ως η χειρότερη, ιστορικά, του κλάδου.


Κύριος λόγος αυτής της πτώσης, εκτός βέβαια από τη γενικότερη κακή οικονομική κατάσταση, η οποία αναγκάζει τις τράπεζες να μειώνουν τις χορηγήσεις τους, είναι και η συνεχής υποχώρηση της αξίας των ακινήτων τα οποία προσφέρονται ως εγγύηση στο sales and lease back, που πλέον αποτελεί περίπου το 60% της συνολικής αγοράς leasing. Βέβαια και οι ίδιες οι επιχειρήσεις έχουν παγώσει σε μεγάλο βαθμό τα επενδυτικά τους σχέδια, βοηθώντας και αυτές στη συρρίκνωση του κλάδου.
Ειδικότερα, με βάση τα στοιχεία της Ένωσης Εταιρειών Χρηματοδοτικής Μίσθωσης, οι νέες συμβάσεις, που υπογράφτηκαν τους πρώτους έξι μήνες του 2011 από τις εταιρείες leasing, έφτασαν μόλις τα 298,8 εκατ. ευρώ, έναντι 618,1 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2010, καταγράφοντας μια υποχώρηση της τάξης του 51,65%.
Μάλιστα, αν ο ρυθμός αυτός συνεχιστεί, τότε το έτος θα κλείσει με την αξία των νέων συμβολαίων να μη φτάνει καν τα 600 εκατ. ευρώ, δηλαδή στο 20% της αγοράς πριν από μία τετραετία και στο ήμισυ που ήταν στο τέλος του 2010.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ένωσης, το υπολειπόμενο κεφάλαιο των υπογεγραμμένων συμβάσεων διαμορφώθηκε πέρσι στο τέλος του Ιουνίου στα 7,44 δισ. ευρώ, από 8,11 δισ. ευρώ, σημειώνοντας πτώση 8,3%.
Κυρίαρχο ρόλο στον κλάδο εξακολουθούν να παίζουν οι συμβάσεις στον τομέα των ακινήτων (Direct και Sale and Lease Back), κλάδος ο οποίος αναπτυσσόταν με εντονότατους ρυθμούς τα τελευταία χρόνια, αποσπώντας το 55%-60% των συνολικών συμβάσεων και αποτελώντας το μοχλό αύξησης των εργασιών του κλάδου.
Στο εξάμηνο ο κλάδος απέσπασε μερίδιο 52,2%, όταν μάλιστα το 2010 το μερίδιό του ήταν άνω του 60%, γεγονός το οποίο αντικατοπτρίζει και τη μείωση της αξίας των ακινήτων. Οι συμβάσεις στα ακίνητα πάντως αποσπούν και το μεγαλύτερο μερίδιο όσον αφορά στα υπόλοιπα υπογεγραμμένων συμβολαίων που φτάνουν στα 5,52 δισ. ευρώ ή στο 74,2% του συνόλου.
Ακολούθησε ο ευρύτερος κλάδος του εξοπλισμού με συμβάσεις 98,33 εκατ. ευρώ (από 160,86 εκατ. ευρώ πέρσι) και μερίδιο 32,9% και με μερίδιο της τάξης του 15% ο κλάδος των οχημάτων και μόλις 43,3 εκατ. ευρώ αξία συμβάσεων.


ΑΝΟΔΙΚΟ ΤΟ LEASING ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ


Σύμφωνα με τα στοιχεία της ομοσπονδίας εταιρειών leasing και των εταιρειών μακροχρόνιας μίσθωσης αυτοκινήτων Leaseurope για την ευρωπαϊκή αγορά leasing, στο δεύτερο τρίμηνο του 2011, σε αντίθεση με την Ελλάδα, η αγορά εμφάνισε άνοδο 7,4% όσον αφορά στις νέες εργασίες, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 20,67 δισ. ευρώ, ενώ και κατά το πρώτο τρίμηνο είχε επίσης κινηθεί ανοδικά (+13,5%) με νέες εργασίες 17,99 δισ. ευρώ. Τα υπόλοιπα όλων των εταιρειών leasing στο τέλος του Ιουνίου ήταν 227,55 δισ. ευρώ.
Αν και στα στοιχεία που ανακοίνωσε η ένωση δεν αναφέρονται τα μερίδια των εταιρειών του κλάδου, υπενθυμίζεται ότι με βάση τις εργασίες για το 2010 η Eurobank Leasing κατέχει την πρώτη θέση και μαζί με τις Κύπρου, Alpha και Πειραιώς αποσπούν το 66%. Όσον αφορά στο υπολειπόμενο κεφάλαιο, οι ίδιες εταιρείες κατέχουν το 63% περίπου του συνόλου των υπολειπόμενων συμβολαίων.


ΠΤΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ 2010 Η ΑΓΟΡΑ


Μεγάλη υποχώρηση κατέγραψε και το 2010 ο ρυθμός ανάπτυξης στην αγορά leasing, καθώς η αξία των νέων συμβάσεων έπεσε κατά 42%. Την πτώση των νέων εργασιών ακολούθησε και ο συνολικός τζίρος του κλάδου, στον οποίο συμπεριλαμβάνεται η αξία των νέων και των παλαιότερων συμβάσεων (υπολοίπων), που διαμορφώθηκε στα 8,1 εκατ. ευρώ, έναντι 8,4 δισ. ευρώ το 2009.
Η εξέλιξη αυτή οδήγησε τη συνολική αξία των νέων συμβάσεων σε επίπεδα χαμηλότερα του 2000, όταν ακόμη δεν είχε επιτραπεί η χρηματοδότηση ακινήτων με leasing, ρύθμιση που βοήθησε τα μέγιστα την αγορά.
Παρά την κάμψη της ζήτησης στα ακίνητα, αλλά και το δραστικό περιορισμό των εγκρίσεων, οι συμβάσεις για ακίνητα διατήρησαν την υπεροχή τους, καθώς η αξία τους διαμορφώθηκε σε 742 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί στο 62,4% της συνολικής αξίας των νέων συμβάσεων που πραγματοποιήθηκαν πέρσι. Ο τομέας των μηχανημάτων βρέθηκε στη δεύτερη θέση, με τις συμβάσεις αυτής της κατηγορίας να ανέρχονται στα 185 εκατ. ευρώ, δηλαδή στο 15,5% επί του συνολικού τζίρου της αγοράς. Ακολουθούν τα επαγγελματικά οχήματα, τομέας για τον οποίο ζητήθηκε από τις εταιρείες leasing να χρηματοδοτήσουν επενδύσεις 86 εκατ. ευρώ, (δηλαδή 7,2%), ενώ για τα επιβατικά αυτοκίνητα το ποσό αυτό διαμορφώθηκε στα 50,8 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 4,3%. Οι χρηματοδοτήσεις για αγορά εξοπλισμού γραφείου διαμορφώθηκαν στα 50 εκατ. ευρώ και αφορούσαν μόλις το 4,3% των νέων συμβάσεων που πραγματοποιήθηκαν πέρσι.ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΑ ΠΑΓΙΑ


Μεγάλες ευκαιρίες και εκπτώσεις που φτάνουν μέχρι και το 70% προκύπτουν από τα κατασχεμένα πάγια που οι εταιρείες διατηρούν, είτε σε ιδιόκτητες ή μισθωμένες αποθήκες, αν πρόκειται για βιομηχανικό και ιατρικό εξοπλισμό ή είδη μικρότερου όγκου, όπως εξοπλισμός γραφείου, είτε σε μάντρες, αν είναι επαγγελματικά οχήματα ή μηχανήματα έργου. Οι μάντρες και οι αποθήκες δεν περιορίζονται στο λεκανοπέδιο, αλλά βρίσκονται σε όλη την Ελλάδα.
Άμεση πώληση απαιτούν τα πάγια που διακρίνονται από γρήγορη απαξίωση, όπως συστήματα μηχανογράφησης, έπιπλα, οχήματα και ορισμένες κατηγορίες μηχανολογικού εξοπλισμού. Αυτό οδηγεί τις εταιρείες leasing σε «ξεπούλημα», δημιουργώντας ελκυστικές ευκαιρίες για επιχειρηματίες ή ακόμη και καταναλωτές που ενδιαφέρονται για εξοπλισμό από «δεύτερο χέρι».
Έτσι, όποιος επιθυμεί μπορεί να αποκτήσει ηλεκτρονικούς υπολογιστές, laptops, φωτοτυπικά μηχανήματα, έπιπλα γραφείου και άλλα σχετικά είδη σε τιμές έως και 70% χαμηλότερες από την αρχική.
Για παράδειγμα, αν ένας καταναλωτής θέλει ένα laptop παλαιότερης τεχνολογίας, μπορεί να το αποκτήσει καταβάλλοντας μόλις το 30% της αρχικής του αξίας.
Από την άλλη πλευρά, ένα επαγγελματικό όχημα τετραετίας μπορεί να πουληθεί στο 50% ή ακόμη και στο 45% της αξίας που είχε όταν ήταν καινούργιο.
Αν ο ενδιαφερόμενος αναζητεί επαγγελματικό όχημα, π. χ. φορτηγό, μπορεί να το εξετάσει από κοντά στη μάντρα όπου φυλάσσεται. Η μάντρα προσφέρει δωρεάν το χώρο στην εταιρεία leasing και μπορεί να δώσει όλες τις λεπτομέρειες για το όχημα το οποίο βέβαια ανήκει στην εταιρεία leasing. Σε ό,τι αφορά τα εκτυπωτικά μηχανήματα, των οποίων οι τιμές διαμορφώνονται κατά περίπτωση, υπάρχουν ορισμένα εξειδικευμένα sites τα οποία μπορεί ο ενδιαφερόμενος να μάθει από τις εταιρείες leasing, ενώ υπάρχει και ηλεκτρονικό κατάστημα όπου γίνονται δημοπρασίες εκτυπωτικών μηχανημάτων. Τέλος, ο Τύπος είναι ο βασικός χώρος προβολής των κατασχεμένων ακινήτων και συχνά δημοσιεύονται σχετικές αγγελίες από τις εταιρείες leasing.
Η Ένωση Εταιρειών Leasing, προκειμένου να εξυπηρετήσει τόσο τις εταιρείες χρηματοδοτικής μίσθωσης να προβάλουν ευκολότερα τα πάγια που πωλούν όσο και τους ιδιώτες και επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να κάνουν έξυπνες αγορές εν μέσω κρίσης, δημιουργεί αυτήν την περίοδο μια ηλεκτρονική σελίδα στην οποία θα συγκεντρώνονται όλα τα κινητά και ακίνητα πάγια - με σχετικές φωτογραφίες και λεπτομέρειες - που πωλούνται από τις εταιρείες χρηματοδοτικής μίσθωσης. Το site θα είναι έτοιμο σε ένα περίπου μήνα.
Μέχρι τότε, ο ενδιαφερόμενος πρέπει να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τις εταιρείες προκειμένου να βρει το πάγιο που τον ενδιαφέρει, στη χαμηλότερη τιμή. Πρέπει να δηλώσει στον υπάλληλο το πάγιο που ψάχνει και να ρωτήσει αν η εταιρεία διαθέτει κάτι σχετικό, ποια είναι τα χαρακτηριστικά και η τιμή του, αλλά και πού φυλάσσεται προκειμένου να το δει από κοντά.
Σημειώνεται ότι κάποιες εταιρείες leasing, αλλά όχι όλες, έχουν αναρτήσει στις ηλεκτρονικές τους σελίδες τα πωλούμενα πάγια με φωτογραφίες και λεπτομέρειες.


ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ SALE AND LEASE BACK


H πώληση και επαναμίσθωση - Sale & Lease Back - είναι μια μορφή χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing) που αφορά στην πώληση ακινήτου από επιχείρηση σε εταιρεία χρηματοδοτικής μισθώσεως και στη συνέχεια τη μίσθωση του ακινήτου στην ίδια επιχείρηση (μισθωτής).
Το Sale & Lease Back αποτελεί μια εξειδικευμένη σύμβαση, σύμφωνα με την οποία η εταιρεία leasing αγοράζει το πάγιο από τον πελάτη και τον εκμισθώνει πάλι σ’ αυτόν (ταύτιση πωλητή - πελάτη), σύμφωνα με τους όρους που έχουν συμφωνηθεί (διάρκεια, μίσθωμα, πρόγραμμα αποπληρωμής κ.ά.).
Μετά το πέρας – εξόφληση της σύμβασης, το ακίνητο περιέρχεται ξανά στην κυριότητα της επιχείρησης που το πούλησε.
Το Sale & Lease Back απευθύνεται σε οποιοδήποτε νομικό πρόσωπο και μπορεί να εφαρμοστεί σε ακίνητα για όλες τις επιχειρήσεις εκτός από τους ελεύθερους επαγγελματίες (φυσικά πρόσωπα). Η σύμβαση Sale & Lease Back εξυπηρετεί καλύτερα εταιρείες με υψηλό δείκτη παγιοποίησης, υψηλά κέρδη και ανάγκη αναδιάρθρωσης του ισολογισμού τους.
Μπορεί ο ενδιαφερόμενος να κάνει leasing παγίων της ιδιοκτησίας του, το οποίο καλύπτει είτε την αναπόσβεστη αξία τους είτε την αξία που προκύπτει από σχετική εκτίμηση μηχανικού για την τρέχουσα εμπορική αξία τους.
Εξαιρούνται οι ελεύθεροι επαγγελματίες για ακίνητα ιδιοκτησίας τους.
Ακίνητα που μπορούν να γίνουν leasing είναι γραφεία μεμονωμένα ή συγκροτήματα γραφείων, καταστήματα, πολυκαταστήματα, σουπερμάρκετ, αποθήκες, βιομηχανοστάσια, σταθμοί αυτοκινήτων, ξενοδοχεία, πρατήρια βενζίνης, κέντρα διασκέδασης, κινηματογράφοι, θέατρα, εκπαιδευτήρια, ιατρεία, φαρμακεία, και γενικά κάθε χώρος που εξυπηρετεί επαγγελματικές ανάγκες του μισθωτή.
Δεν γίνονται συμβάσεις leasing σε μεμονωμένα οικόπεδα, παρά μόνο στο μέρος του οικοπέδου που, με βάση το συντελεστή δόμησης, αντιστοιχεί στο κτήριο έτσι ώστε κτήριο και οικόπεδο να συναποτελούν το αντικείμενο του leasing.
Η ελάχιστη αξία για σύναψη συμβάσεως χρηματοδοτικής μισθώσεως ακινήτου διαμορφώνεται περίπου στα 75.000 ευρώ.
Υπάρχει δυνατότητα χρηματοδότησης του 100% της αξίας του ακινήτου και των εξόδων μεταβίβασης, ενώ στα δάνεια, κατά κανόνα, το ποσοστό χρηματοδότησης περιορίζεται περίπου στο 70%. H διάρκεια αποπληρωμής ξεκινά από 10 έτη και φτάνει μέχρι τα 15. Το ποσοστό των μισθωμάτων που αναλογεί στο κτήριο εκπίπτει από τα φορολογητέα κέρδη, με συνέπεια να μειώνεται η φορολογική επιβάρυνση.
Υπάρχει απαλλαγή από το φόρο μεταβίβασης σε περίπτωση που η σύμβαση εξελιχθεί ομαλά. Σε αντίθεση με το leasing κινητών, όπου το μίσθωμα υπάγεται σε Φ.Π.Α., στο leasing αστικών ακινήτων (χώροι και κτήρια γραφείων, καταστήματα, τουριστικές μονάδες) τα μισθώματα δεν υπάγονται σε Φ.Π.Α. ούτε και σε χαρτόσημο. Εξαίρεση, αποτελούν τα βιομηχανοστάσια (βιομηχανικά και βιοτεχνικά κτήρια) που υπάγονται σε Φ.Π.Α. (18%), ο οποίος και συμψηφίζεται μόνο κατά την αναλογία του κτηρίου.


ΕΤΑΙΡΙΕΣ LEASING - ΘΥΓΑΤΡΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ


ALPHA LEASING


Εταιρεία του Ομίλου Alpha Bank, η Alpha Leasing προσφέρει υπηρεσίες χρηματοδοτικής μίσθωσης σε όλη την Ελλάδα μέσω των υποκαταστημάτων της στη Θεσσαλονίκη και στο Ηράκλειο, του γραφείου της στη Λάρισα και του δικτύου των καταστημάτων της Alpha Bank. Τα 370 καταστήματα της Alpha Bank, με το εξειδικευμένο προσωπικό τους, αποτελούν τα σημεία πώλησης των προϊόντων της Alpha Leasing, όπως είναι μια απλή χρηματοδοτική μίσθωση (Direct Leasing), η πώληση και επαναμίσθωση πάγιων στοιχείων (Sale & Lease Βack) και η συνεργασία της εταιρείας leasing με τον προμηθευτή και τον μισθωτή (Vendor Leasing).


ΑΤΕ LEASING


Θυγατρική εταιρεία της ATEBank, η ΑΤΕ Leasing απευθύνεται σε κάθε νομικής μορφής επιχείρηση και ελεύθερο επαγγελματία που θέλουν να εκσυγχρονίσουν ή να αναπτύξουν το παραγωγικό τους δυναμικό χωρίς να δεσμεύουν τα δικά τους κεφάλαια. Η ATE Leasing παρέχει τις κάτωθι μορφές leasing: χρηματοδοτικής μίσθωσης (Financial Leasing), πώλησης και επαναμίσθωσης (Sale & Lease Back), χρηματοδοτικής μίσθωσης με συνεργασία προμηθευτών (Vendor Leasing), διασυνοριακής χρηματοδοτικής μίσθωσης (Crossborder Leasing), κοινοπρακτικής μίσθωσης (Syndicated Leasing), leasing ακινήτων, επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών που ασκούν εμπορική δραστηριότητα.


GENIKI LEASING


Θυγατρική της Γενικής Τράπεζας της Ελλάδας Α.Ε., ιδρύθηκε το 1987 από τη Citibank N.A. με την επωνυμία Citileasing και με αποκλειστικό σκοπό τη χρηματοδοτική μίσθωση κινητών πραγμάτων. Εξαγοράστηκε από τη Γενική Τράπεζα τον Αύγουστο του 2001, με σκοπό την επέκταση των εργασιών του Ομίλου της Γενικής Τράπεζας και στις χρηματοδοτικές μισθώσεις. Η εταιρεία σήμερα δραστηριοποιείται στη χρηματοδοτική μίσθωση κινητών, καθώς και ακινήτων, κλάδος στον οποίο έχει εισέλθει δυναμικά. Σημεία εξυπηρέτησης των πελατών είναι όλα τα υποκαταστήματα της Γενικής Τράπεζας, καθώς και τα γραφεία της εταιρείας.


ΕΘΝΙΚΗ LEASING


Η Εθνική Leasing είναι η εταιρεία χρηματοδοτικής μίσθωσης του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας, με πολυετή δραστηριότητα και δυναμική παρουσία στο γοργά αναπτυσσόμενο χώρο της χρηματοδοτικής μίσθωσης. Ως θυγατρική του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας αντλεί από αυτόν όλα τα πλεονεκτήματα της πρώτης δύναμης στην τραπεζική αγορά, εξασφαλίζοντας παράλληλα μεγάλη ευελιξία στην εξυπηρέτηση των πελατών της. Η Εθνική Leasing απευθύνεται σε πελάτες ενεργούς σε κάθε τομέα της οικονομικής δραστηριότητας, με έμφαση στις υπηρεσίες, στη βιομηχανία, στη βιοτεχνία, στο εμπόριο, στις κατασκευές και στους ελεύθερους επαγγελματίες. Στις δυνατότητες της Εθνικής Leasing περιλαμβάνεται κάθε είδους σύμβαση χρηματοδοτικής μίσθωσης (Leasing) σε ακίνητα και κινητά, καθώς και συμβάσεις χρηματοδοτικής μίσθωσης για εξοπλισμό επενδύσεων που εντάσσονται στους αναπτυξιακούς νόμους.


EFG EUROBANK ERGASIAS LEASING


Δύο εταιρείες χρηματοδοτικής μίσθωσης διαθέτει ο Όμιλος EFG Eurobank. Η EFG Eurobank Ergasias Χρηματοδοτικές Μισθώσεις Α.Ε. (Leasing) είναι 100% θυγατρική εταιρεία της τράπεζας EFG Eurobank Ergasias. Δραστηριοποιείται στις χρηματοδοτικές μισθώσεις (Leasing) παντός είδους κινητού εξοπλισμού και ακινήτων για επαγγελματική χρήση, με ηγετική θέση στην ελληνική αγορά του leasing. H ΕFG Eurobank Fin & Rent ΑΕΤΕ, εταιρεία του ομίλου της τράπεζας EFG Eurobank Ergasias, έχει δεσπόζουσα θέση στον τομέα των λειτουργικών μισθώσεων αυτοκινήτων.


ΕΜΠΟΡΙΚΗ LEASING


Τα προϊόντα χρηματοδοτικής μίσθωσης της Εμπορικής Leasing είναι σχεδιασμένα να ανταποκρίνονται στις ανάγκες του ελεύθερου επαγγελματία και της επιχείρησης για την απόκτηση κινητού ή ακίνητου εξοπλισμού. Στην Εμπορική Leasing μπορεί κανείς να χρηματοδοτήσει έως και το 100% της αξίας της επένδυσής του, χωρίς να απαιτείται κατά κανόνα ίδια συμμετοχή ή περαιτέρω εξασφάλιση. Σημεία εξυπηρέτησης των πελατών είναι ένα από τα 371 καταστήματά της.


MARFIN LEASING


Η εταιρεία Marfin Leasing είναι θυγατρική εταιρεία χρηματοδοτικών μισθώσεων (Leasing) της Marfin Egnatia Bank, η οποία προσφέρει στην επιχείρησή σας τα εξής προϊόντα χρηματοδοτικής μίσθωσης: Κάθε είδους εξοπλισμό, μηχανήματα ή ακίνητα που χρησιμοποιούνται για βιομηχανικό, βιοτεχνικό ή επαγγελματικό σκοπό, όπως διάφορος μηχανολογικός εξοπλισμός, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, εξοπλισμός γραφείων και καταστημάτων, έπιπλα κ.λπ., μέσα μεταφοράς (λεωφορεία, φορτηγά, θάλαμοι, βυτία, επιβατηγά αυτοκίνητα κ.λπ.), που χρησιμοποιούνται από εταιρείες ή επαγγελματίες, μηχανήματα τεχνικών έργων (εκσκαφείς, γερανοί, φορτωτές, χωματουργικά κ.λπ.), ιατρικά μηχανήματα και τεχνολογικός εξοπλισμός.


 


ΚΥΠΡΟΥ LEASING


Έχοντας ιδρυθεί το 1997, η Κύπρου Leasing, μέλος του συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου, αποτελεί ηγετική μορφή στην αγορά του leasing. Στηριζόμενη στην εξειδίκευση των στελεχών της και επενδύοντας στη συνεχή βελτίωσή τους, η Κύπρου Leasing συνεργάζεται ευρέως με οίκους προμηθευτών (Vendor Leasing) και προχωράει δυναμικά στη μίσθωση πάγιου εξοπλισμού και ακινήτων. Η εταιρεία έχει πετύχει σταθερή παρουσία σε ηγετική θέση της αγοράς.


PROTON BANK LEASING


Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, η ProtonBank εξελίχθηκε σε έναν ολοκληρωμένο χρηματοπιστωτικό όμιλο που, εκτός από επενδυτικές υπηρεσίες, προσφέρει τραπεζικές εργασίες, χρηματιστηριακές και ασφαλιστικές υπηρεσίες, καθώς και υπηρεσίες leasing. Η ProtonBank απευθύνεται σε ιδιώτες πελάτες, εταιρείες, θεσμικούς και ιδιώτες επενδυτές που έχουν την ανάγκη εξειδικευμένων επενδυτικών υπηρεσιών, σύγχρονων επενδυτικών εργαλείων και πρακτικών. Συγκεκριμένα, παρέχει προϊόντα leasing: Leasing Οχημάτων & Εξοπλισμού, Direct Leasing Ακινήτων και Leaseback Ακινήτων.


 

  Περιεχόμενα
ΕΝ ΑΡΧΗ
ΟΔΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ 2012
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ «ΧΡΗΜΑ - ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΟΥΖΟΥΝΗΣ»
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ JURGEN CREUTZMANN
GAMING MONEY CONFERENCE 2011
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ MALCOLM BRUCE
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΑΓΚΑΚΗΣ
ΕΣΠΑ: ΧΛΩΜΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ, ΣΕ ΕΝΑ ΤΟΠΙΟ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ
ΑΡΘΡΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ WEALTH MANAGEMENT
COMMERCE MONEY CONFERENCE 2011
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΑΓΟΡΑ LEASING
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ EUROMONEY
ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site