Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Φεβρουάριος 2012-τ.379                              

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΧΩΡΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ


Καθοριστικό ρόλο για την ομαλή λειτουργία των επιχειρήσεων διαδραματίζει η ασφάλισή τους
-Στα 25,85 εκατ. ευρώ ορίσθηκε η αποζημίωση που θα καταβάλουν έξι ασφαλιστικές στην εταιρεία Alfa Beta


Χωρίς «δίχτυ ασφαλείας» λειτουργούν χιλιάδες επιχειρήσεις και επαγγελματίες στην Ελλάδα, καθώς δεν διαθέτουν ιδιωτική ασφάλιση ή είναι υποασφαλισμένες. Το πρόβλημα των ανασφάλιστων επιχειρήσεων εντοπίζεται κυρίως στις μεσαίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις εξαιτίας συνήθως της ελλιπούς ενημέρωσης για τα οφέλη που παρέχει ένα ασφαλιστικό συμβόλαιο ή γιατί θεωρούν ότι η ασφάλιση της επιχείρησής τους συγκαταλέγεται στις ελαστικές δαπάνες και αποτελεί κατ’ επέκταση «πολυτέλεια» - και δη - σε περίοδο οικονομικής ύφεσης.
Ωστόσο, σήμερα, που η έννοια των κινδύνων σε μια επιχείρηση είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη μεταβλητότητα του χρηματοοικονομικού και επιχειρηματικού περιβάλλοντος, η ιδιωτική ασφάλιση θα έπρεπε να είναι άρρηκτα συνυφασμένη με την έννοια της αυξημένης προστασίας για τους επαγγελματίες. Αυτό το επιβεβαιώνουν με τον πιο τραγικό τρόπο οι πρόσφατες καταστροφές σε 167 εμπορικά καταστήματα και επιχειρήσεις στο κέντρο της Αθήνας, που υπολογίζεται ότι θα ανέλθουν σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.
Πέρα από αυτά, οι επιχειρήσεις που ασφαλίζονται, προσανατολίζονται σε κλασικά προϊόντα, που καλύπτουν ζημιές οι οποίες προκύπτουν από φωτιά ή σεισμούς και συχνά αγνοούν σημαντικές καλύψεις, όπως την ευθύνη που προκύπτει σε μια επιχείρηση σε περίπτωση ρύπανσης ή την ασφάλιση του μικτού κέρδους. Σε αυτό το πλαίσιο διαπιστώνεται ένα μεγάλο κενό στην ασφάλιση της επιχειρηματικότητας, το οποίο σαφώς και πρέπει να καλυφθεί.
Τα προγράμματα που διαθέτουν σήμερα οι ασφαλιστικές εταιρείες για την προστασία των επαγγελματιών περιλαμβάνουν ένα ευρύτατο πλέγμα καλύψεων που συχνά ξεπερνά τα όρια ενός κλάδου. Βασική παράμετρος και αρχικό βήμα για την κάλυψη αυτή αποτελεί ο έλεγχος και η αναγνώριση των κινδύνων που μπορούν να απειλήσουν μια οικονομική οντότητα. Σε συνεργασία λοιπόν με τις επιχειρήσεις και με βάση τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες τους, οι ασφαλιστικές εντοπίζουν τους κινδύνους που μπορούν να εμποδίσουν την ομαλή λειτουργία της επιχείρησης ή ακόμα και να οδηγήσουν σε διακοπή των εργασιών της.
 Τα προγράμματα αυτά συνήθως αφορούν σε:Ασφάλιση εγκαταστάσεων και περιουσίας: Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται καλύψεις που αφορούν στις κτηριακές εγκαταστάσεις και την περιουσία επαγγελματιών, που μπορεί να αφορούν από ένα μικρό λογιστικό γραφείο μέχρι και μια μεγάλη εμπορική επιχείρηση.
  
Στην περίπτωση αυτή συνήθως καλύπτονται κίνδυνοι φωτιάς, κεραυνού, κλοπής, ληστείας, διάρρηξη σωληνώσεων ύδρευσης, θέρμανσης, ψύξης και αποχέτευσης, ζημιές από έκρηξη, πλημμύρα, κατολίσθηση, τρομοκρατικές ενέργειες, αλλοίωση τροφίμων, θραύση επιγραφών, θραύση υαλοπινάκων και καθρεπτών, αξίες αποκατάστασης, αντικατάστασης κ.ά.

Ασφάλιση ανθρώπινου δυναμικού: Στις καλύψεις αυτές περιλαμβάνονται οι ασφαλίσεις που καλύπτουν τους εργαζόμενους της επιχείρησης, όπως οι ασφαλίσεις ατυχημάτων ή οι ομαδικές ασφαλίσεις υγείας, συνταξιοδοτικά και αποταμιευτικά προγράμματα.

Ασφάλιση αστικών ευθυνών: Η κατηγορία αυτή περιλαμβάνει την κάλυψη της επιχείρησης για αστικές ευθύνες προς τρίτους, όπως αστική ευθύνη του χώρου λειτουργίας, εργοδοτική αστική ευθύνη, επαγγελματική αστική ευθύνη (αστική ευθύνη μελών του Δ.Σ. και διευθυντών, δικηγόρων, γιατρών, λογιστών, πολιτικών μηχανικών κ.λπ.), περιβαλλοντική αστική ευθύνη κ.ά.ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ
Η σημασία της ασφάλισης μιας επιχείρησης αποδεικνύεται στην πράξη και εκεί φαίνεται το πόσο καθοριστική είναι για τον κάθε επιχειρηματία, που έχει μεριμνήσει για να είναι σωστά ασφαλισμένος. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε δύο περιπτώσεις που συνδέονται ίσως με τις μεγαλύτερες ίσως αποζημιώσεις στην ιστορία της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς και αφορούν την Alfa Beta Rodo ΑΒΕΕ και τη Sprider.
Στην περίπτωση της Alfa Beta, έξι ασφαλιστικές εταιρείες κλήθηκαν να καταβάλουν στην επιχείρηση αποζημίωση 25,850 εκατ. ευρώ για τις ζημιές που υπέστη η εταιρεία μετά από την εκδήλωση πυρκαγιάς στις 22 Ιουλίου του 2011. Οι ασφαλιστικές εταιρείες Αxa (ηγήτρια στο συνασφαλιστήριο), Interamerican, Εθνική, Ευρώπη ΑΕΓΑ, Groupama Φοίνιξ και Generali που συμμετείχαν στην κάλυψη της ζημιάς, με τη διαμεσολάβηση της μεσιτικής εταιρείας «Ξηρογιαννόπουλος Insurance Brokers» και τη συνδρομή της εταιρείας πραγματογνωμόνων «Πασκάλ & Στρατής», στις 14 Δεκεμβρίου κατέληξαν σε συμφωνία με τη διοίκηση της Alfa Beta Roto για το τελικό ύψος της αποζημίωσης.
Η ενεργοποίηση του ασφαλιστηρίου συμβολαίου της Alfa Beta Roto εξασφάλισε στην εταιρεία την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών από την καταστροφική πυρκαγιά του περασμένου καλοκαιριού, ζημιών που, μεταξύ άλλων, αφορούσαν στις κτηριακές εγκαταστάσεις, τα μηχανήματα, τα εμπορεύματα, αλλά και στην επακόλουθη απώλεια εισοδήματος.
O κ. Χαράλαμπος Αργυρόπουλος, πρόεδρος της Alfa Beta Roto, αναφερόμενος στην κάλυψη της εταιρείας του, τόνισε ότι «η διαδικασία αποζημίωσης κύλησε σε πολύ γρήγορους χρόνους και χωρίς ουσιαστικά προβλήματα στην αποτίμηση της ζημιάς, γεγονός το οποίο οδήγησε στην πλήρη οικονομική κάλυψη της Alfa Beta Roto».
Ο κ. Eric Kleijnen, διευθύνων σύμβουλος της ΑΧΑ Ασφαλιστικής, δήλωσε: «Η Alfa Beta Roto είναι ένα βασικό παράδειγμα για το τι μπορεί να προσφέρουν οι αξιόπιστες και φερέγγυες ασφαλιστικές εταιρείες, οι οποίες καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να προφυλάξουν την επιχείρηση του πελάτη ενώνοντας την ενέργειά τους, την καλή τους πίστη και τη χρηματοοικονομική τους ικανότητα. Μια τέτοια περίπτωση αποδεικνύει πως η ασφάλιση είναι κοντά στην κοινωνία, παρέχοντας προστασία στους επιχειρηματίες, τους εργαζόμενους, τους πελάτες και τα περιουσιακά τους στοιχεία.
Δείχνει, επίσης, πόσο οικονομικά ισχυρές πρέπει να είναι οι ασφαλιστικές εταιρείες, προκειμένου να προβούν άμεσα στη χρηματοδότηση δημιουργικών λύσεων, επιτρέποντας με αυτό τον τρόπο στον πελάτη να επιστρέψει στις κανονικές επιχειρηματικές συνθήκες σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Η Alfa Beta Roto αναζήτησε την καλύτερη διαθέσιμη στην αγορά λύση με βάση συγκεκριμένα και αντικειμενικά κριτήρια και συνεπώς έλαβε τα οφέλη της σοφής της επιλογής».
Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της μεσιτικής εταιρείας, Ξηρογιαννόπουλος Insurance Brokers, κ. Σίμος Ξηρογιαννόπουλος, σχολιάζοντας τα ανωτέρω, δήλωσε ότι «ο τρόπος με τον οποίο έδρασαν οι έξι ασφαλιστικές, σε συνεργασία με τη μεσιτική εταιρεία και τους πραγματογνώμονες, έδωσαν τη δυνατότητα σε μια απόλυτα υγιή εταιρεία, με τοπική και εξαγωγική δραστηριότητα, να προχωρήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα απρόσκοπτα στο έργο της, να επανακτήσει την παραγωγική της δυνατότητα, να διατηρήσει το πελατολόγιό της και, κυρίως, να διασφαλίσει όλες τις θέσεις εργασίας παρά τις αρνητικές οικονομικές συγκυρίες».
Στην περίπτωση της Sprider, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας εκδηλώθηκε φωτιά στις 13 Φεβρουαρίου 2012, και αν και το ποσό της αποζημίωσης δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί, εκτιμάται ότι θα πλησιάσει αυτό της Alfa Beta, καθώς το ύψος του ασφαλιζόμενου κεφαλαίου ανέρχεται στα 32 εκατ. ευρώ.
Η ασφαλιστική κάλυψη που διέθετε η Sprider Stores καλύπτει την περίπτωση εμπρησμού, που σύμφωνα με την αστυνομία είναι και η αιτία της πυρκαγιάς, ενώ το ασφαλιστήριο συμβόλαιο προβλέπει και την απώλεια εισοδήματος για τον ιδιοκτήτη των εγκαταστάσεων.
Στην ασφάλιση της εταιρείας συμμετέχουν πέντε ασφαλιστικές, οι Generali, Groupama, Αγροτική Ασφαλιστική, Interamerican και Interasco και θα αποζημιώσουν τη ζημιά.


ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ


highlights
Η ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΔΥΟ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΠΟΛΥΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΑ, ΤΑ MEGABUSINESS KAI MAXISAFE BUSINESS, ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΑΣΦΑΛΙΖΟΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΕΩΣ ΚΑΙ 1 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ.Η HDI-GERLING HELLAS, ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΣΤΙΑ, ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΣΙΓΟΥΡΗ ΠΗΓΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΩΣ ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΕΤΑΙΡΟΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΕΚΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΔΙΕΘΝΩΣ


ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΣΚΑΡΕΛΗΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Η ανάπτυξη ασφαλιστικής συνείδησης και η ανάδειξη της ουσιαστικής αξίας της ασφάλισης για το σύγχρονο επιχειρηματία και τον ελεύθερο επαγγελματία, παραμένουν τα μεγάλα ζητούμενα για τον κλάδο μας. Οι προοπτικές είναι μεγάλες. Οι μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αυτές που αποτελούν παραδοσιακά τη ραχοκοκκαλιά της ελληνικής οικονομίας, παραμένουν, σε μεγάλο ποσοστό, ανασφάλιστες ή υπασφαλισμένες. Στις περισσότερες περιπτώσεις η ασφάλιση τείνει να θεωρείται μια δευτερεύουσα, ελαστική δαπάνη, από τις πρώτες που περικόπτονται σε περιόδους οικονομικής ύφεσης. Η αλήθεια είναι όμως ότι η ασφάλιση των κινδύνων που συνδέονται με μια επιχείρηση ή με μια συγκεκριμένη επαγγελματική δραστηριότητα πρέπει να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι αυτής. Επιπλέον, σε ένα δυσχερές οικονομικό περιβάλλον όπως αυτό που βιώνουμε σήμερα, η αξία της ασφάλισης πολλαπλασιάζεται καθώς, λόγω μειωμένων εσόδων, δυσκολίας δανεισμού και, γενικά, εξεύρεσης κεφαλαίων υπάρχει και δυσκολία να καλυφθούν, από τον ίδιο τον επιχειρηματία, τα οικονομικά βάρη από ενδεχόμενα ζημιογόνα γεγονότα. Η ασφαλιστική αγορά διαθέτει έναν πλούτο προγραμμάτων ικανών να καλύψει όλο το εύρος των ασφαλιστικών αναγκών του σύγχρονου επιχειρηματία ή του ελεύθερου επαγγελματία.
Η Υδρόγειος διαθέτει, μεταξύ άλλων, δύο σύγχρονα πολυασφαλιστήρια – Megabusiness & Maxisafe Business, ειδικά σχεδιασμένα για επιχειρήσεις με συνολικά ασφαλιζόμενα κεφάλαια έως και 1.000.000 ευρώ. Και τα δύο προσφέρουν πολυεπίπεδη κάλυψη, ευελιξία και ιδιαίτερα ανταγωνιστικά ασφάλιστρα, αποζημιώνοντας σε αξία αντικατάστασης με καινούριο για κτήριο-βελτιώσεις-πάγιο εξοπλισμό και σε τρέχουσα πραγματική αξία για το περιεχόμενο. Επιπλέον, διαθέτουμε ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα για την ασφάλιση ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, αλλά και μια σειρά προγραμμάτων γενικής και επαγγελματικής αστικής ευθύνης που απευθύνονται σε επαγγελματίες διαφόρων ειδικοτήτων και επιχειρήσεις διαφόρων κατηγοριών (π.χ. αστική ευθύνη από τη λειτουργία επαγγελματικών χώρων και γραφείων, αστική ευθύνη γιατρών, φαρμακοποιών, δικηγόρων, λογιστών, κ.ά.). (ID: 6702)ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΣΙΩΤΗΣ
CHARTIS
MANAGER ΚΛΑΔΩΝ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΜΕΝΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ
Τα Smart Business Solutions αποτελούν ΅ια ο΅άδα πραγ΅ατικά καινοτό΅ων ασφαλιστικών προγρα΅΅άτων που απευθύνεται σε περισσότερες από 400 κατηγορίες ΅ικρο΅εσαίων επιχειρήσεων. Πρόκειται για ΅ια ο΅άδα πολυασφαλιστηρίων, που ενσω΅ατώνουν σε ένα και ΅οναδικό συ΅βόλαιο όλες τις βασικές καλύψεις που χρειάζεται η σύγχρονη επιχείρηση για ΅ια ευρεία σειρά περιπτώσεων, όπως ασφάλιση κατά παντός κινδύνου για τα περιουσιακά της στοιχεία, ασφάλιση αστικών ευθυνών προς πελάτες, εργαζο΅ένους και από τα προϊόντα που πωλεί, ασφάλιση των χρη΅άτων που εισπράττει και ΅εταφέρει, διακοπή εργασιών, συ΅πληρω΅ατικά έξοδα και προσωπικό ατύχη΅α κ.λπ.
Αποτελώντας ΅ια πραγ΅ατικά «έξυπνη» λύση, το πολυασφαλιστήριο αυτό δια΅ορφώνεται ανάλογα ΅ε τη φύση και τις συγκεκρι΅ένες ανάγκες της κάθε κατηγορίας επιχειρη΅ατικής δραστηριότητας. Είναι λογικό ΅ια εταιρεία παροχής υπηρεσιών να έχει διαφορετικές ανάγκες από ΅ια παραγωγική ΅ονάδα ή ΅ία κατασκευαστική εταιρεία ή ένα κατάστη΅α λιανικής. Χαρτογραφήσα΅ε λοιπόν τις ανάγκες της κάθε κατηγορίας και δη΅ιουργήσα΅ε ξεχωριστό πρόγρα΅΅α ειδικό για κάθε ΅ία από αυτές.
Τα Smart Business Solutions είναι ουσιαστικά ΅ια δυνα΅ική πλατφόρ΅α ασφάλισης και ΅πορούν σε ετήσια βάση να δια΅ορφώνονται και να εξελίσσονται παρακολουθώντας την αναπτυξιακή πορεία της κάθε επιχείρησης. Έτσι, ο επιχειρη΅ατίας έχει τη δυνατότητα κάθε χρόνο είτε να προσθέτει είτε να τροποποιεί τις υπάρχουσες καλύψεις, χτίζοντας έτσι ένα ασφαλιστήριο που συ΅βαδίζει απόλυτα ανάλογα ΅ε τις ανάγκες και την εξέλιξη της εταιρείας του.
 Τα Smart Business Solutions δια΅ορφώνονται ΅ε γνώ΅ονα την καινοτο΅ία και την πελατοκεντρική προσέγγιση, χαρακτηριστικά που αποτελούν βασικά στοιχεία της ταυτότητας της Chartis. Επενδύου΅ε συνεχώς στη σχέση ΅ε τους συνεργάτες ΅ας, έχου΅ε υψηλά πρότυπα εξυπηρέτησης πελατών, ιδιαίτερα στη διαδικασία αποζη΅ιώσεων, και αποδεικνύου΅ε καθη΅ερινά το χαρακτηρισ΅ό ΅ας ως «ασφαλές λι΅άνι» στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, όντας ΅ια εξαιρετικά αξιόπιστη και φερέγγυα εταιρεία. (ID: 6701)ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ-ΕΛΙΝΑ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ-ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ
HDI-GERLING


 


Σε περιόδους ιδιαίτερα αυξη΅ένης οικονο΅ικής δυσπραγίας, η ασφάλιση φαίνεται να εξελίσσεται σε ζήτη΅α δευτερεύον για τους επιχειρη΅ατίες και τους επαγγελ΅ατίες, ωστόσο παρα΅ένει περισσότερο επίκαιρη από ποτέ. Ούτως ή άλλως, η διείσδυση αυτών των ασφαλίσεων στη χώρα ΅ας παρα΅ένει εξαιρετικά χα΅ηλή και φυσικά η παραγωγή ασφαλίστρων δεν ΅πορεί να ΅είνει ανεπηρέαστη από τη συρρίκνωση των ΅εγεθών των ελληνικών εταιρειών. Η αναγκαία αλλαγή για την περαιτέρω ανάπτυξη του το΅έα ασφαλίσεων επιχειρήσεων και επαγγελ΅ατιών, η οποία θα αποτελέσει και συγκριτικό πλεονέκτη΅α για τις ασφαλιστικές που θα διατηρηθούν στην αγορά, εκτι΅ού΅ε ότι συνδέεται αφενός ΅ε τη σφαιρική αντι΅ετώπιση του κινδύνου και αφετέρου ΅ε την προσαρ΅ογή της ασφαλιστικής αγοράς στις νέες απαιτήσεις της οικονο΅ικής πραγ΅ατικότητας και κυρίως στην αυξανό΅ενη εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων.


Στην HDI-Gerling αντι΅ετωπίζου΅ε τη διαχείριση κινδύνου ως ένα στρατηγικό εργαλείο, που βοηθά τους πελάτες να ΅ειώνουν την αβεβαιότητα σε δύσκολες περιόδους. Τα εξειδικευ΅ένα στελέχη, οι ΅ηχανικοί και ε΅πειρογνώ΅ονες της εταιρείας, όχι απλώς αναλύουν και εκτι΅ούν το ΅έγεθος του κινδύνου, αλλά επίσης συ΅βουλεύουν ΅ε ποιους τρόπους ΅πορούν να ΅ειωθούν οι πιθανότητες να προκύψει ζη΅ία και αυτό χωρίς επιπλέον κόστος για τον ασφαλισ΅ένο. Εφαρ΅όζοντας τη σωστή στρατηγική διαχείρισης κινδύνου, ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες ζη΅ιών και ΅ειώνεται το ασφάλιστρο που καλείται να καταβάλει ο πελάτης. Ακολούθως, σχεδιάζονται «επί ΅έτρω» ασφαλιστικά προγρά΅΅ατα που ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες ανάγκες των ασφαλισ΅ένων, παρέχοντας προστασία και αποζη΅ίωση κατά των ΅εγαλύτερων ή/και πιθανότερων κινδύνων στους οποίους εκτίθενται τα περιουσιακά στοιχεία (πάγια στοιχεία ή/και ε΅πορεύ΅ατα και ο ισολογισ΅ός) της επιχείρησης, καλύπτοντας επίσης και την αστική ευθύνη της επιχείρησης ή των επαγγελ΅ατιών, ανάλογα ΅ε τη φύση των κινδύνων σε κάθε κλάδο.


Πέραν αυτού, ως αποτέλεσ΅α της αυξη΅ένης εξαγωγικής δραστηριότητάς τους, οι ελληνικές επιχειρήσεις αποκτούν πλέον αυξη΅ένες απαιτήσεις ασφάλισης λόγω των συ΅βατικών υποχρεώσεών τους προς τους ξένους συνεργάτες και πελάτες τους. Η HDI-Gerling Hellas, ΅ε την οικονο΅ική της ευρωστία (αξιολόγηση S&P “A+” και ΑΜ Best “A”) αποτελεί ΅ια σίγουρη πηγή οικονο΅ικής εξασφάλισης και λειτουργεί ως πολύτι΅ος εταίρος και σύ΅βουλος για τις ελληνικές επιχειρήσεις που επεκτείνονται διεθνώς. Παρέχει στους ασφαλισ΅ένους την υποδο΅ή, το δίκτυο υποστήριξης και εξυπηρέτησης και την τοπική τεχνογνωσία της σε πάνω από 120 χώρες παγκοσ΅ίως. (ID: 6704)ΛΥΔΙΑ ΠΡΙΝΤΖΙΠΑ
METLIFE ALICO
ACCOUNT EXECUTIVE CORPORATE SALES,


Σύ΅φωνα ΅ε πρόσφατα δη΅οσιευ΅ένα στοιχεία, η αγορά των ο΅αδικών ασφαλίσεων παρουσιάζει δυνα΅ική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, παρά τη συνολική υποχώρηση του κλάδου ζωής. Λόγω των ση΅αντικών αλλαγών στις παροχές της κοινωνικής ασφάλισης, τόσο στον το΅έα της υγείας όσο και στις παροχές συνταξιοδότησης, και ΅ε την «ψαλίδα» της αναπλήρωσης να ανοίγει ακό΅η περισσότερο, ο επιχειρη΅ατικός κόσ΅ος αναγνωρίζει και καθιερώνει την ο΅αδική ασφάλιση ως έναν ουσιώδη πυλώνα του ασφαλιστικού ΅ας συστή΅ατος.
Ο εργοδότης, κατά την επιλογή του ασφαλιστικού προγρά΅΅ατος, θα πρέπει να εξασφαλίσει τη διάρκεια και την ανταποδοτικότητα των παροχών του. Η δυνατότητα σχεδιασ΅ού σύγχρονων, ευέλικτων και βιώσι΅ων προγρα΅΅άτων στα «΅έτρα» και τις ανάγκες της εταιρείας του και η καλή «΅αρτυρία» από ικανοποιη΅ένους πελάτες είναι εξίσου ση΅αντικά και αξιολογούνται ΅ε υπευθυνότητα από τις εταιρείες. Η MetLife Alico, ΅ε τοπική παρουσία εδώ και σχεδόν 50 χρόνια και διαχρονικά ισχυρή οικονο΅ική θέση, συνδυάζοντας ε΅πειρία και τεχνογνωσία, σχεδιάζει πρωτοποριακά προγρά΅΅ατα που καλύπτουν τις σύγχρονες ασφαλιστικές ανάγκες.


ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Στο πλαίσιο των ση΅ερινών εξελίξεων, οι ο΅αδικές παροχές αναδεικνύονται ύψιστης ση΅ασίας για τον εργοδότη, ως δυνα΅ικό εργαλείο προστασίας των ανθρώπων του και ανάπτυξης της επιχείρησής του.
H MetLife Alico, ανταποκρινό΅ενη στις ανάγκες του επιχειρη΅ατικού περιβάλλοντος για αποτελεσ΅ατικότερη διαχείριση των οικονο΅ικών πόρων, έλεγχο του εταιρικού κόστους και αναβαθ΅ισ΅ένες υπηρεσίες για τους εργαζό΅ενους και τις οικογένειές τους, σχεδιάζει ευέλικτες λύσεις που περιλα΅βάνουν:


Α.
Ουσιαστική εξασφάλιση του εργαζό΅ενου και της οικογένειάς του στα σοβαρά περιστατικά της ζωής, όπως η απώλεια ζωής, η ανικανότητα για εργασία και κάποιο ατύχη΅α (π.χ. Family Protection Benefits, που παρέχουν 500 ευρώ εγγυη΅ένη ΅ηνιαία σύνταξη για 3 έτη).


Β.
Παροχές υγείας υψηλής αξίας για τον ασφαλισ΅ένο και ΅ακροχρόνιας βιωσι΅ότητας για την επιχείρηση, ΅έσω ολοκληρω΅ένων συστη΅άτων υγείας (Alico Benefit Club).


Γ.
Ειδικά σχή΅ατα για την πρόληψη και την προώθηση ενός υγιέστερου τρόπου διαβίωσης (Wellness και Prevention).
Δ.
Αναπλήρωση του συνταξιοδοτικού εισοδή΅ατος του εργαζό΅ενου ΅έσω ευέλικτων συνταξιοδοτικών προγρα΅΅άτων και συστη΅άτων εθελοντικής αποτα΅ίευσης.  (ID: 6700)ARAG
Η ασφαλιστική εταιρεία Arag ασχολείται αποκλειστικά και εξειδικευ΅ένα ΅ε τον κλάδο της Νο΅ικής Προστασίας και έχει ΅ια επιτυχη΅ένη παρουσία στην ελληνική αγορά από το 1972. Λειτουργεί ως υποκατάστη΅α της γερ΅ανικής ARAG που εδρεύει στο Ντίσελντορφ της Γερ΅ανίας, έχει έδρα στην Αθήνα και δύο υποκαταστή΅ατα ΅ε δυνα΅ική παρουσία στην Πάτρα για τη Νότια Ελλάδα και στη Θεσσαλονίκη για τη Βόρεια Ελλάδα.
Το πρόγρα΅΅α της Επαγγελ΅ατικής Νο΅ικής Προστασίας της Arag είναι «κο΅΅ένο και ρα΅΅ένο» στις ανάγκες των επαγγελ΅ατιών, είτε αυτοί έχουν ένα κατάστη΅α είτε ΅ια βιοτεχνία, ΅ια επιχείρηση πώλησης ή παραγωγής.Τι θα κάνει π.χ. ένας καταστη΅ατάρχης, όταν ο ιδιοκτήτης του ΅ισθω΅ένου καταστή΅ατος τού κάνει έξωση ή του ζητάει ανανέωση της ΅ίσθωσης ΅ε δυσ΅ενείς όρους αναπροσαρ΅ογής ΅ισθώ΅ατος;Τι θα κάνει π.χ. ένας επιχειρη΅ατίας όταν κάποιος υπάλληλός του στρέφεται εναντίον του για εργασιακά θέ΅ατα (υπερωρίες – άδειες – επιδό΅ατα) ή από εργατικό ατύχη΅α;Τι θα κάνει π.χ. ένας επαγγελ΅ατίας όταν, από ευθύνη τρίτου, υποστεί ζη΅ιές το κατάστη΅α, ο εξοπλισ΅ός του, τα ε΅πορεύ΅ατά του;Τι θα κάνει π.χ. ένα επαγγελ΅ατίας, όταν αντι΅ετωπίζει προβλή΅ατα ΅ε το ασφαλιστικό του τα΅είο κοινωνικής ασφάλισης ή περίθαλψης;Τι θα κάνει π.χ. ένα επιχειρη΅ατίας που φρόντισε να ασφαλίσει την επιχείρησή του από φωτιά, αλλά η ασφαλιστική του εταιρεία στη δύσκολη στιγ΅ή δεν ανταποκρίνεται στα συ΅φωνηθέντα;Τι θα κάνει, τέλος, ένα καταστη΅ατάρχης που παίρνει ΅ια κλήση και βρίσκεται κατηγορού΅ενος σε ποινικό δικαστήριο για εξ α΅ελείας αδική΅ατα της δραστηριότητάς του;


Η απάντηση σε όλα αυτά τα καθη΅ερινά ερωτή΅ατα είναι ότι θα τρέξει στο δικηγόρο του. Το ίδιο θα κάνει και όταν ένα τι΅ολόγιό του ΅ένει απλήρωτο, ΅ια επιταγή ή συναλλαγ΅ατική που πήρε δεν εισπράχθηκε κ.ο.κ.
Το ίδιο λέ΅ε κι ε΅είς. Με τη διαφορά πως τώρα το δικηγόρο τον πληρώνει η Arag σύ΅φωνα ΅ε τους όρους ασφάλισης. Αυτή είναι η ασφάλιση της Νο΅ικής Προστασίας και η ARAG, ΅ε την αξιοπιστία και την εγκυρότητα που τη διακρίνει, εγγυάται την εξυπηρέτηση του πελάτη. (ID: 6699)


EFG EUROLIFE ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ 
Η ΕFG Eurolife Ασφαλιστική ανήκει στον ό΅ιλο Εurobank EFG και αποτελεί ΅ία από τις ΅εγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες στην ελληνική αγορά. Τα προϊόντα της χαρακτηρίζονται από το σύγχρονο σχεδιασ΅ό τους και καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες κάθε ανθρώπου για τη δη΅ιουργία κεφαλαίου σύνταξης, την προστασία της ζωής του, της περιουσίας του, της επιχείρησής του, καθώς και την κάλυψη εξόδων που αφορούν την υγεία του.
Τα προγρά΅΅ατα της EFG Eurolife Aσφαλιστικής διατίθενται και από τα καταστή΅ατα Eurobank, καθώς και από επιλεγ΅ένους συνεργάτες σε όλη την Ελλάδα.


ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ BUSINESS
Η EFG Eurolife Ασφαλιστική διαθέτει, σε εξαιρετικά ανταγωνιστικές τι΅ές, εξειδικευ΅ένα προγρά΅΅ατα για ελεύθερους επαγγελ΅ατίες, για ΅ικρές επιχειρήσεις και ε΅πόρους καταστη΅άτων, για ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και άλλες ειδικότητες.
Επιλέγοντας ΅έσα από ΅ια πλήρη σειρά ασφαλιστικών προγρα΅΅άτων ΅πορούν οι ενδιαφερό΅ενοι να ασφαλίσουν:Το κτήριο, τον πάγιο εξοπλισ΅ό και τα ε΅πορεύ΅ατα, για ζη΅ιές που ΅πορεί να προκληθούν από φωτιά, πλη΅΅ύρα, κλοπή, ζη΅ιογόνα γεγονότα, κακόβουλες ενέργειες κ.λπ. Επιπλέον, παρέχεται προαιρετική δυνατότητα κάλυψης σεισ΅ού.Πελάτες, συνεργάτες ή οποιονδήποτε τρίτο που έχει πρόσβαση στο χώρο εργασίας για τυχόν ατυχή΅ατα (αστική ευθύνη).


ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Επιπλέον, η EFG Eurolife Ασφαλιστική διατηρεί ση΅αντική τεχνογνωσία στην ασφάλιση ΅εγάλων ε΅πορικών και βιο΅ηχανικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα.
Το χαρτοφυλάκιό της περιλα΅βάνει ορισ΅ένους από τους ΅εγαλύτερους ελληνικούς ο΅ίλους επιχειρήσεων.
Η EFG Eurolife Ασφαλιστική δίνει τη δυνατότητα σε ΅εγάλες επιχειρήσεις να προστατεύσουν το ενεργητικό, τα αποτελέσ΅ατα και το προσωπικό τους. Μέσα από έναν ολοκληρω΅ένο και αξιόπιστο ΅ηχανισ΅ό ασφάλισης, ΅πορεί να «΅εταφερθεί» στην εταιρεία ο κίνδυνος απρόβλεπτης ζη΅ιάς ή απώλειας κερδών, ώστε ο ασφαλισ΅ένος να επικεντρωθεί στη στρατηγική του ανάπτυξη.

  Περιεχόμενα
ΕΝ ΑΡΧΗ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΕΤΡΟΣ ΤΖΑΝΝΕΤΑΚΗΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
ΤΑΧΥΕΣΤΙΑΣΗ-CATERING
ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ «ΧΡΗΜΑ-ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΟΥΖΟΥΝΗΣ 2011»
ΠΕΙΡΑΙΩΣ WEALTH MANAGEMENT
ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
EUROMONEY
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site