Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Μάρτιος 2012-τ.380                              

ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ:


ΧΤΙΖΕΙ ΣΕ ΓΕΡΑ ΘΕΜΕΛΙΑ, ΣΤΟΧΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ


Τη σταθερή πορεία της στην ελληνική αγορά, τη διατήρηση υγιών χρηματοοικονομικών δεικτών, την προσήλωσή της στο μακροπρόθεσμο στρατηγικό σχεδιασμό, καθώς και τη συνεπή και αυξανόμενη στήριξη της ελληνικής οικονομίας επιβεβαίωσε η Αθηναϊκή Ζυθοποιία με τα αποτελέσματα του 2011


Ο διευθύνων σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, κ. Jac van Herpen, παρουσιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας για το 2011, ανέφερε ότι, τη δύσκολη χρονιά που πέρασε, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία κινήθηκε μεν πτωτικά, σε αντιστοιχία όμως με τη συνολική αγορά της μπίρας, επισημαίνοντας ότι η δυνατή οικονομική βάση, ο προσεκτικός μακροπρόθεσμος σχεδιασμός του επενδυτικού της πλάνου και η ενίσχυση των εξαγωγικών δραστηριοτήτων της, οδήγησαν στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των προκλήσεων που έχουν δημιουργηθεί στο δυσμενές οικονομικό περιβάλλον.
Σε ένα δύσκολο οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία διατήρησε υγιείς όλους τους χρηματοοικονομικούς της δείκτες. Οι δείκτες αυτοί, θετικής γενικής ρευστότητας και ισχυρής κεφαλαιακής επάρκειας, αποτελούν τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για την αντιμετώπιση της κρίσης, αλλά και για τη δημιουργία σταθερών μακροπρόθεσμα αξιών για τους μετόχους της, παρά την οικονομική κρίση η οποία επηρεάζει αρνητικά την κατανάλωση και τον τουρισμό, πλήττοντας δριμύτατα το σύνολο των εμπορικών δραστηριοτήτων στην Ελλάδα.
Αναφορικά με τα οικονομικά αποτελέσματα για το 2011, η μείωση της εσωτερικής κατανάλωσης είχε ως αποτέλεσμα την πτώση των πωλήσεων κατά 13%, σε αντιστοιχία με τη συνολική πτώση της αγοράς μπίρας. Οι πωλήσεις της εταιρείας διαμορφώθηκαν σε 389,3 εκατ. ευρώ, έναντι 440,8 εκατ. ευρώ το 2010, τα προ φόρων κέρδη της ανήλθαν στα 61,4 εκατ. ευρώ, έναντι των 77,7 εκατ. του προηγούμενου χρόνου, ενώ τα μετά φόρων κέρδη διαμορφώθηκαν στα 48,6 εκατ. ευρώ από 29,5 εκατ. ευρώ.
Το 2011 η εταιρεία επένδυσε 17,5 εκατ. ευρώ στην τακτική ανανέωση του εξοπλισμού των γραμμών παραγωγής, στα υλικά συσκευασίας, στην ασφάλεια και σε περιβαλλοντικά έργα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 85% των επενδύσεων καλύφθηκε από την ελληνική αγορά, από Έλληνες επενδυτές. Παράλληλα, έδωσε έμφαση στον τομέα των εξαγωγών, ο οποίος αντιστοιχεί στο 9% της παραγωγικής της δραστηριότητας, με αξία πωλήσεων 15 εκατ. ευρώ. Για το 2011, το σύνολο φόρων και τελών ανήλθε στα 190 εκατ. ευρώ, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το σύνολο φόρων, τελών και εισφορών στην πενταετία (2007 – 2011) αντιστοιχεί σε 1 δισ. ευρώ.
Ακόμη, η στρατηγική της εταιρείας επικεντρώθηκε στην περαιτέρω ενδυνάμωση των μαρκών, καθώς και στην ενίσχυση του χαρτοφυλακίου της, λανσάροντας στην ελληνική αγορά τις μπίρες Amstel Premium Pilsener, ΒΙΟΣ 5 και Sol, ενώ ενίσχυσε το εξειδικευμένο πρόγραμμα «Love Beer», στοχεύοντας στην αύξηση της αγοράς μπίρας συνολικά, μέσα από την ανάπτυξη της «κουλτούρας μπίρας» στην Ελλάδα.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, κ. Jac van Herpen, δήλωσε: «Στο πολύ πιεσμένο οικονομικό περιβάλλον, που συνεχώς δημιουργεί νέες προκλήσεις για τους Έλληνες πολίτες, αλλά και για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία αντιμετωπίζει την κρίση με έγκαιρο σχεδιασμό και σταθερές κινήσεις. Με επίκεντρο την επιχειρηματική μας δράση, στόχος μας είναι η συνεχής στήριξη της ελληνικής οικονομίας και η προσφορά στην κοινωνία. Βασιζόμενη πάντα στην έμπρακτη στήριξη των ανθρώπων της, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία έρχεται να επιβεβαιώσει ότι είναι μια εταιρεία που έχει την ευελιξία να προσαρμόζεται, να αναπτύσσεται και να αντιμετωπίζει τις δυσκολίες. Είμαι βέβαιος ότι η συντονισμένη προσπάθεια, ο προσεκτικός σχεδιασμός και η πίστη στο όραμα και τις αξίες που υπηρετούμε στα 47 χρόνια της δραστηριοποίησής μας στην Ελλάδα, θα οδηγήσουν στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της κρίσης και θα συνεχίσουμε να αποτελούμε ένα ξεχωριστό παράδειγμα μιας υγιούς και βιώσιμης εταιρείας».
Επιπλέον, η εταιρεία, για μία ακόμη φορά, επιβεβαίωσε τη δέσμευσή της για τη διατήρηση των 4 παραγωγικών της μονάδων στην Ελλάδα, διασφαλίζοντας τις 1.200 θέσεις εργασίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2011, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία βραβεύτηκε από τους εργαζόμενούς της ως το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στο διαγωνισμό «Best Workplaces».
Τέλος, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία συνεχίζει, για πέμπτη συνεχή χρονιά, τη στήριξη της ελληνικής αγροτικής και τοπικής οικονομίας μέσω του προγράμματος «συμβολαιακής καλλιέργειας κριθαριού», με στόχο να προμηθευτεί το 2012 25.000 τόνους κριθάρι για την παραγωγή της μπίρας Amstel και ΑΛΦΑ, συνεργαζόμενη με περισσότερους από 1.100 Έλληνες αγρότες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το 90% του κόστους λειτουργίας της πάει σε Έλληνες προμηθευτές, αυξάνοντας την εγχώρια προστιθέμενη αξία των δραστηριοτήτων της, ενώ αποτελεί τη μοναδική ζυθοποιία στην Ελλάδα με δύο βυνοποιεία (στη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα), που έχει δηλαδή τη δυνατότητα να μετατρέπει το κριθάρι σε βύνη.
Συνεπής στη δέσμευσή της, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία συνεχίζει σταθερά την υλοποίηση του επενδυτικού της πλάνου, το οποίο για το 2012 προβλέπει επενδύσεις περίπου 25 εκατ. ευρώ.


 

  Περιεχόμενα
ΕΝ ΑΡΧΗ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΠΥΡΟΣ ΔΕΛΕΝΔΑΣ
ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
ΑΓΟΡΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΙΤΑΝ
ΠΕΙΡΑΙΩΣ WEALTH MANAGEMENT
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΠΟΛΥΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ
ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
TA ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΟΙ ΙΑΠΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ EUROMONEY
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site