Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Απρίλιος 2012-τ.381                              

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΕΙΣΗΓΜΕΝΩΝ

Απαισιόδοξοι εμφανίζονται οι αναλυτές, επισημαίνοντας ότι το τοπίο δύσκολα θα αλλάξει, καθώς η ελληνική οικονομία παραμένει στην «εντατική» και ο χώρος των επιχειρήσεων θα συνεχίσει να βάλλεται από την ύφεση


Ζημίες που κυμαίνονται στα 7,5 δις. ευρώ εμφάνισαν οι εγχώριες εισηγμένες –πλην των τραπεζών- για τη χρήση 2011, σύμφωνα με τις δημοσιευμένες λογιστικές καταστάσεις. Η εγχώρια ύφεση, η μειωμένη αγοραστική δύναμη και η αύξηση της ανεργίας, το αυξημένο κόστος παραγωγής λόγω της υψηλής τιμής του πετρελαίου, η συρρίκνωση της οικοδομικής δραστηριότητας, το υψηλό κόστος δανεισμού αποτελούν ορισμένους από τους παράγοντες που επηρέασαν τα μεγέθη των εισηγμένων στο τελευταίο κυρίως τρίμηνο του 2011. Μάλιστα, η συνολική εικόνα του ΧΑ αναμένεται να επιδεινωθεί περισσότερο αν προστεθούν στις ζημίες και τα αποτελέσματα των εγχώριων τραπεζών. Απαισιόδοξοι εμφανίζονται οι αναλυτές για την εξέλιξη αυτή, επισημαίνοντας ότι το τοπίο δύσκολα θα αλλάξει, καθώς η ελληνική οικονομία παραμένει στην «εντατική» και ο χώρος των επιχειρήσεων θα συνεχίσει να βάλλεται από την ύφεση. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Beta Securities, οι θετικές εξαιρέσεις στο σύνολο των εισηγμένων εταιριών ήταν περιορισμένες, ενώ μόνο τρεις εταιρίες έσπασαν για πρώτη φορά το φράγμα του 1 δις. ευρώ στις πωλήσεις τους. Ακόμη οι αναλυτές της χρηματιστηριακής επισημαίνουν ότι υπό πίεση βρίσκονται σε μεγάλο βαθμό οι κλάδοι των κατασκευών, του λιανεμπορίου, της υγείας, των εκδόσεων και των μεταφορών, ενώ πληθαίνουν οι υποψήφιες εταιρίες για το άρθρο 99. Όπως είναι φυσικό, οι μέτοχοι επενδυτές εκτός από τις φτωχές αποδόσεις των τιμών χάνουν πλέον και μία ακόμη πηγή σημαντικών εσόδων, τα μερίσματα, καθώς ο αριθμός των εισηγμένων που έχουν τη δυνατότητα να διανείμουν κεφάλαια στους μετόχους τους έχει περιοριστεί σημαντικά.
Σχολιάζοντας του λόγους για τους οποίους οι εγχώριες εισηγμένες βρέθηκαν στη δυσχερή αυτή θέση, οι αναλυτές της Beta Securities υποστηρίζουν ότι το λάθος τους είναι ότι δεν προέβλεψαν έγκαιρα ή δεν έκαναν τους κατάλληλους χειρισμούς ώστε να αντιμετωπίσουν τις δυσμενείς επιχειρηματικές συνθήκες οι οποίες πολλαπλασιάζονται από το 2008 και μετά στην εγχώρια οικονομία, ενώ είχαν όλες τις βασικές ενδείξεις διαθέσιμες. Οι ελληνικές εισηγμένες μετά την εισροή από ένα πακτωλό χρημάτων από τις αυξήσεις κεφαλαίου την περίοδο του 1998 – 2001 και την σχετικά εύκολη πρόσβαση σε φθηνό χρήμα για όσο διάστημα η χώρα δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα εξωτερικού δανεισμού, φάνηκαν στην μεγάλη τους πλειονότητα ανεπαρκείς να αντιμετωπίσουν πραγματικά δύσκολες καταστάσεις. Όταν η κρίση απέκτησε οριζόντια και κάθετα συστημικά χαρακτηριστικά ήταν πλέον αργά και δεν υπήρξε κλάδος της οικονομίας που να μην δέχθηκε περισσότερο ή λιγότερο τις επιπτώσεις αυτής της αρνητικής επίδρασης.
Βεβαίως δικαιολογίες και πραγματικά προβλήματα υπάρχουν αλλά από την στιγμή που υπήρξαν εταιρίες που άντεξαν, το άλλοθι των «δυσμενών συνθηκών» ακυρώνεται, ειδικά σε όσους κλάδους υπήρξε θετική διαφοροποίηση έστω και μίας περίπτωσης. Το πάρτι των εύκολων κερδών και της εύκολης χρηματοδότησης τελείωσε και η λυπητερή, η οποία δεν ξεκίνησε να πληρώνεται τώρα, οδηγεί
προοδευτικά ολοένα και μεγαλύτερο αριθμό εταιριών προς την έξοδο. Όχι της χρηματιστηριακής αγοράς αλλά της οικονομίας.
Η  ύφεση στην ελληνική οικονομία που επηρέασε όλους τους κυκλικούς κλάδους και ειδικότερα τον κατασκευαστικό, την κλωστοϋφαντουργία, το λιανικό εμπόριο, τους εκδοτικούς οίκους ήταν η κύρια αιτία για την απογοητευτική εικόνα στις περισσότερες εισηγμένες στο ΧΑ εταιρίες, αναφέρουν οι αναλυτές της AXON Xρηματιστηριακής. Σημαντικές ζημίες εμφάνισαν οι εταιρίες.   Μεγάλο ζημιογόνο αποτελέσματα παρατηρούμε στις εταιρίες Alapis, Forthnet και MIG λόγω μεγάλων διαγραφών από υπεραξίες (goodwill) που είχαν γίνει στο παρελθόν, διότι τότε οι συνθήκες στην  αγορά ήταν εντελώς διαφορετικές από την σημερινές. Η αύξηση της τιμής του πετρελαίου επηρέασε αρνητικά κυρίως τις ακτοπλοϊκές και αεροπορικές  εταιρίες (ΑΝΕΚ, Μινωϊκές, Αεροπορία Αιγαίου κ.α.). Επίσης, η συρρίκνωση της  οικοδομικής δραστηριότητας στην Ελλάδα επηρέασε τις εταιρίες που σχετίζονται με τα οικοδομικά υλικά (Τιτάν, Σιδενόρ).


ΕΛΛΕΙΨΗ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ


Τα σημαντικά προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν αρκετές εισηγμένες αυξάνουν τον αριθμό των «υποψηφίων» προς υπαγωγή στο άρθρο 99 εταιριών, ενώ μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του 2011, αρκετές εταιρίες τέθηκαν από τις χρηματιστηριακές αρχές είτε σε επιτήρηση είτε και σε αναστολή διαπραγμάτευσης.
Οι αναλυτές της Merit Χρηματιστηριακής αναφέρουν ότι ο δανεισμός στο σύνολο των εισηγμένων εμφανίζεται αυξημένος ελαφρώς, καθώς πολλές εταιρείες έχουν ακόμα πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό λόγω μεγέθους, ενώ η πλειοψηφία των εταιρειών προβαίνει σε αναδιάρθρωση δανεισμού αφού δεν είναι δυνατόν να αποπληρώσει τα βραχυπρόθεσμα δάνεια λόγω ταμειακών δυσχερειών. Τα ταμειακά διαθέσιμα εμφανίζονται αρκετά μειωμένα σε πολλές περιπτώσεις αν και όχι τόσο στο σύνολο, δημιουργώντας σημαντικές ανησυχίες.


ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ


Τα θετικά μηνύματα ήρθαν κατά κύριο λόγο από τις εταιρίες με εξαγωγικό προσανατολισμό, ενώ 10 εισηγμένες κατόρθωσαν να επιστρέψουν σε κέρδη από τις ζημίες που εμφάνισαν το 2010.
Στις πρώτες θέσεις της κερδοφορίας βρέθηκαν ο ΟΠΑΠ και η Coca Cola. Αξιόλογη αύξηση κερδών σημείωσαν ο ΟΤΕ, η Μέτκα, η ΕΥΔΑΠ, η ΕΥΑΘ, η Κυριακίδης, τα Πλαστικά Θράκης, ο ΟΛΘ, η Τέρνα Ενεργειακή, η Ελβάλ, η S&B. Επίσης, αύξηση σημείωσαν τα αποτελέσματα της Ελλάκτωρ που ενισχύθηκαν από λογιστικά κέρδη.
Δυνατή χρονιά χαρακτηρίζει η Beta Securities το 2011 για τις εταιρίες Μέτκα, Frigoglass, S&B, Motor Oil Jumbo, Καρέλιας κ.α., οι οποίες έχουν πλέον προβάδισμα σε μια πιθανή σταθεροποίηση της κατάστασης της εγχώριας οικονομίας. Επίσης, από τη μεγάλη κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζει τις Folli Follie, ΟΤΕ, Autohellas και Νηρεύς. Μάλιστα, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι τρεις εισηγμένες ξεπέρασαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους το φράγμα του ενός δις. ευρώ. Πρόκειται για τις Μέτκα, Ελβάλ και Folli Follie, ενώ τα Ελληνικά Πετρέλαια έφτασαν κοντά στο επόμενο σημείο αναφοράς στον κύκλο εργασιών που είναι τα 10 δις. ευρώ καθιστώντας τον όμιλο ως την μεγαλύτερη εταιρία στην Ελλάδα από πλευράς τζίρου.
Από τις εταιρίες μικρότερου μεγέθους ξεχώρισαν πέρυσι οι Πλαίσιο, Σωληνουργεία Κορίνθου, Καραμολέγκος, Elton, Ικτίνος, Μevaco, Κυριακίδης, Λούλης, Info Quest, Πλαστικά Κρήτης, Πλαστικά Θράκης και AS Company.
Παρά την αρνητική εικόνα των εισηγμένων στο ΧΑ εταιριών, ξεχώρισαν αυτές που έχουν εξαγωγική παρουσία, γεωγραφική διασπορά των πωλήσεων, μειωμένες τραπεζικές υποχρεώσεις  και άρα μικρότερα χρηματοοικονομικά έξοδα, ισχυρές ταμειακές ροές καθώς και εταιρίες που προχώρησαν σε αποτελεσματική μείωση του κόστους, επισημαίνουν οι αναλυτές της ΑΧΟΝ Χρηματιστηριακής.
Επίσης, αποδίδουν την αύξηση του κύκλου εργασιών κυρίως στην αύξηση των εξαγωγών, στην αύξηση του τζίρου των πετρελαϊκών εταιριών καθώς και στις κινήσεις που έκαναν οι εισηγμένες προκειμένου να αυξήσουν τα μερίδια αγοράς με πολιτικές  μείωσης του λειτουργικού περιθωρίου κέρδους, ή ειδικές τιμολογιακές πολιτικές καθώς και τέτοιου είδους στρατηγικές κινήσεις που αύξησαν τον τζίρο και συμπίεσαν την κερδοφορία τους. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, η εφαρμογή του ενιαίου μισθολόγιου μείωσε το μισθολογικό κόστος των εισηγμένων ΔΕΚΟ και βοήθησε τα καθαρά τους κέρδη. ( π.χ. ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ, ΟΛΘ).


ΜΙΚΤΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΤΖΙΡΟΥ


Οριακή αύξηση εμφάνισε ο τζίρος των εισηγμένων εταιριών που έχουν δημοσιεύσει λογιστικές καταστάσεις για το 2011 σε σχέση με το 2010 και ανήλθε περίπου στα 76,8 δις. ευρώ. Ωστόσο, σύμφωνα με τους αναλυτές η εικόνα αυτά θα ήταν διαφορετική αν αφαιρέσουμε τα αποτελέσματα των εταιριών του κλάδου καυσίμων, που ενίσχυσαν σημαντικά το σύνολο. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Merit Χρηματιστηριακή, ο κύκλος εργασιών που εμφάνισαν τα Ελληνικά Πετρέλαια και η Μότορ Όιλ ευνοήθηκε σε μεγάλο βαθμό από την άνοδο των διεθνών τιμών του πετρελαίου και από την ενσωμάτωση νέων δραστηριοτήτων. Έτσι, χωρίς τις δύο αυτές εταιρίες ο συνολικός τζίρος των εισηγμένων σημειώνει μικρή μείωση κατά 2,7%. 
Η πτώση αυτή δεν είναι δραματική καθώς μετριάζεται από τις εξαγωγικές εταιρείες, ενώ οφείλεται εν πολλοίς και στην αυξημένη φορολογία στην Ελλάδα. Σε ορισμένους εξαγωγικούς κλάδους οι τζίροι επωφελήθηκαν από τη διεθνή άνοδο των τιμών των προϊόντων όπως σε αυτόν του αλουμινίου (Μυτιληναίος, Ελβάλ). Πολλές επιχειρήσεις επιπλέον μείωσαν πολύ τις τιμές για να διατηρήσουν τις πωλήσεις τους σε σταθερά επίπεδα, κάτι που επηρέασε πολύ τα περιθώρια κέρδους τους.  Μόνο το 39% των εταιρειών αύξησε τους τζίρους τους και αυτό συνέβη κυρίως στους κλάδους των μετάλλων-ορυκτών,  των ιχθυοκαλλιεργειών, του πετρελαίου αλλά και σε εταιρείες που προσέθεσαν νέες δραστηριότητες μέσα στο 2011 (Γεκ Τέρνα, Μυτιληναίος).
Αντίθετα, τη σημαντικότερη πτώση τζίρου παρατηρούμε στον κλάδο των κατασκευών αλλά και των εκδόσεων. Η μεγάλη μείωση τζίρου σε ορισμένες περιπτώσεις οφείλεται και σε διακοπτόμενες δραστηριότητες, όπως συνέβη στην περίπτωση της MIG.
Από την πλευρά τους οι αναλυτές της Beta Securities, τονίζουν ότι στο τέταρτο τρίμηνο του 2011, ο τζίρος επηρεάστηκε αρνητικά καθώς η χριστουγεννιάτικη ζήτηση δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Οι κυριότερες μειώσεις στην δραστηριότητα παρατηρούνται στις μεταφορές, στις εκδόσεις και στις κατασκευές. 
Ειδικότερα, η συρρίκνωση της εγχώριας κατασκευαστικής δραστηριότητας έχει επιφέρει ανάλογες μειώσεις σε τζίρο και κέρδη σε κοντινούς κλάδους (μεταλλουργία, τσιμέντα, ξυλεία) γεγονός το οποίο αποτυπώνεται πολύ έντονα στα εταιρικά μεγέθη τα οποία αφορούν τις μητρικές εταιρίες.
Το λειτουργικό αποτέλεσμα των εμποροβιομηχανικών εταιριών συρρικνώθηκε σε πρωτοφανή επίπεδα (7,33%) αφού στο δ’ τρίμηνο καταγράφηκε η χαμηλότερη τριμηνιαία επίδοση όλων των εποχών με 0,98%. Ένας άλλος λόγος για τον οποίο παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση του λειτουργικού κόστους αφορά την αύξηση της
τιμής των πρώτων υλών και ειδικότερα του ενεργειακού κόστους το οποίο «ακύρωσε» τις όποιες προσπάθειες μείωσης των διοικητικών εξόδων ή των αναδιαρθρώσεων που προηγήθηκαν στα προηγούμενα τρίμηνα. Την μεγαλύτερη επίπτωση στην μείωση της λειτουργικής κερδοφορίας έχουν υποστεί οι μικρές εταιρίες με απώλειες που προσεγγίζουν το 60%.


ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ: ΕΙΔΟΣ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ


Ολοένα και συρρικνώνεται η λίστα με τις εταιρίες που έχουν πλέον τη δυνατότητα να διανείμουν μέρισμα στους μετόχους τους, ενώ το 2011 σύμφωνα με τους αναλυτές θα αποτελέσει χρονιά αρνητικού ρεκόρ με τα διανεμόμενα κέρδη να διαμορφώνοντα μέχρι στιγμής μόλις στα 627 εκατ. ευρώ. Σχεδόν 40 είναι οι εισηγμένες που θα δώσουν μέρισμα φέτος, ενώ αρκετές από αυτές θα επιλέξουν την επιστροφή μετρητών, προκειμένου να αποφύγουν την υψηλή φορολόγηση που επιβαρύνει πλέον τα μερίσματα.
Έτσι, μεταξύ άλλων τους μετόχους τους θα «ενισχύσουν» οι κερδοφόρες εταιρίες του Δημοσίου, όπως ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ, ΟΛΘ, οι εταιρίες επενδύσεων ακινήτων, Eurobank Properties, Trastor, MIG Real Estate), οι εταιρίες καυσίμων, αλλά και αρκετές μικρότερες εταιρίες όπως Ευρωπαϊκή Πίστη, Γενική Εμπορίου, ΓΕΚΕ, Autohellas, Ικτίνος, Πλαίσιο κ.α.
Για μία ακόμη χρονιά ξεχωρίζει η εταιρία Καρέλιας, καθώς η διοίκηση της θα προτείνει στην τακτική γενική συνέλευση των μετόχων τη διανομή μερίσματος συνολικού ποσού 20.976 ευρώ, δηλαδή 7,60 ευρώ ανά μετοχή. Σημειώνεται μάλιστα ότι το προτεινόμενο μέρισμα είναι αυξημένο κατά 20% σε σχέση με αυτό του 2010.
Επίσης, η Τράπεζα Ελλάδος προσανατολίζεται στη διανομή μερίσματος ύψους 0,67 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση του 2012.
Η Μότορ Όιλ θα προτείνει τη διανομή μερίσματος 0,40 ευρώ από 0,50 ευρώ το 2010, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να προχωρήσει και σε επιστροφή κεφαλαίου. Σταθερή στη μερισματική της πολιτική είναι η Ελληνικά Πετρέλαια με το μέρισμα της να παραμένει στα 0,45 ευρώ ανά μετοχή. 
Ο ΟΠΑΠ θα προτείνει τη διανομή μερίσματος 0,72 ευρώ ανά μετοχή προ παρακράτησης φόρου από 1,54 ευρώ το 2010, ενώ ο ΟΤΕ και η ΔΕΗ δεν θα διανείμουν μέρισμα φέτος. 
Όσον αγορά τις εταιρίες επενδύσεων ακινήτων, η Trastor θα διανείμει μέρισμα 0,10 ευρώ, ίδιο με το περυσινό, η MIG Real Estate θα δώσει 0,25 ευρώ από 0,15 ευρώ το 2010 και η Eurobank Properties θα διανείμει 0,40 ευρώ ανά μετοχή από 0,53 ευρώ πέρυσι.
Από τις εταιρίες του δημοσίου ξεχωρίζουν η ΕΥΑΘ με μέρισμα 0,188 ευρώ από 0,114 ευρώ την προηγούμενη χρήση, η ΕΥΔΑΠ με 0,17 ευρώ από 0,04 ευρώ πέρυσι και ο ΟΛΘ που θα διανείμει μέρισμα 0,40 ευρώ έναντι 0κ,21 ευρώ το 2010.
Από τους υπόλοιπους κλάδους αξίζει να αναφερθούν η Autohellas που θα διανείμει και πάλι φέτος μέρισμα 0,15 ευρώ ανά μετοχή, η Ευρωπαϊκή Πίστη που θα προτείνει μέρισμα 0,05 ευρώ από 0,04 ευρώ το 2010, η Ικτίνος Μάρμαρα με αυξημένο μέρισμα 0,08 ευρώ ανά μετοχή έναντι 0,05 ευρώ πέρυσι.
Σημαντικά αυξημένο μέρισμα θα διανείμει και η Μέτκα, στα 0,75 ευρώ ανά μετοχή έναντι 0,48 ευρώ πέρυσι, ενώ το Πλαίσιο θα δώσει στους μετόχους του μέρισμα 0,08 ευρώ έναντι 0,05 ευρώ το 2010.
Μέρισμα 0,0611 ευρώ θα διανείμει για το 2011 η Τέρνα Ενεργειακή από 0,0403 πέρυσι, ενώ στη διανομή μερίσματος θα προχωρήσει και πάλι φέτος η ΓΕΚΕ μετά το «διάλλειμμα» του 2010, δίνοντας 0,40 ευρώ ανά μετοχή.
Η Ελληνικά Χρηματιστήρια θα ακολουθήσει και φέτος τη διανομή μερίσματος και την επιστροφή κεφαλαίου συνολικού ύψους 0,19 ευρώ ανά μετοχή έναντι 0,25 ευρώ πέρυσι. 


ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ 2012
 
Προβληματισμένοι και συγκρατημένοι στις εκτιμήσεις τους για το νέο έτος εμφανίζονται παράγοντες της εγχώριας αγοράς. Το σκηνικό της ελληνικής οικονομίας παραμένει θολό, ενώ στο επίκεντρο βρίσκεται αυτή την περίοδο ο τραπεζικός κλάδος, η «ναυαρχίδα» του ελληνικού χρηματιστηρίου, με αρκετές από τις εταιρίες του να αντιμετωπίζουν πλέον σημαντικά προβλήματα επιβίωσης. Οι ισολογισμοί των τραπεζών μετά το PSI, η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των ελέγχων της Blackrock αλλά και οι όροι ανακεφαλαιοποίησης των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων αναμένεται να ξεκαθαρίσουν το τοπίο. 
Οι αναλυτές της Beta Securities αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι το ξεκίνημα της φετινής χρονιάς κάθε άλλο παρά ευοίωνο θα μπορούσε να θεωρηθεί αφού η αδύναμη ζήτηση και τα προβλήματα ρευστότητας παραμένουν στο επιχειρηματικό προσκήνιο. Οι εισηγμένες εταιρίες έχουν να αντιμετωπίσουν το υψηλό κόστος χρηματοδότησης, την δυσκολία επέκτασης στο εξωτερικό αλλά και
την διατήρηση των αδύναμων συνθηκών ζήτησης του εσωτερικού περιβάλλοντος.
Κάθε συζήτηση για αλλαγή κλίματος δεν έχει αυτή την στιγμή δυνατά θετικά ερείσματα από το εσωτερικό αφού η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών φαίνεται ότι προηγείται κάθε άλλης εσωτερικής επιχειρηματικής εξέλιξης. Σε αυτό τον ασταθή
χάρτη όπου οι προβλέψεις των οικονομικών οργανισμών εκτιμούν την ύφεση σε επίπεδα κοντά στο 4,5% το 2012 η «κάθαρση» για πολλούς κλάδους δεν έχει τελειώσει.
Ήδη δύο τραπεζικοί όμιλοι βρίσκονται σε ειδικό καθεστώς λειτουργίας, ο κλάδος των κατασκευών και της πληροφορικής (εισηγμένες και μη) ακολουθεί μια επιταχυνόμενη πορεία αριθμητικής και λειτουργικής συρρίκνωσης, το λιανικό εμπόριο
βρίσκεται σε αναζήτηση νέων ισορροπιών όπως και ο χώρος των Μέσων ενημέρωσης.
Ωστόσο, η Beta Securities παραμένει θετική για μία σειρά εταιριών που ξεχώρισαν το 2011, ενώ στις κυριότερες επιλογές της περιλαμβάνονται οι Μέτκα, Μυτιληναίος, Folli – Follie Group, Jumbo,
Motor Οil και δευτερευόντως τα κρατικά stories του ΟΠΑΠ, του ΟΤΕ, της ΕΥΔΑΠ και του ΟΛΘ.  
 
 


 

  Περιεχόμενα
ΕΝ ΑΡΧΗ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΧΑΙΡΑΣ
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΚΥΠΡΟΥ
ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΙΣΗΓΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΧΑ
SAXO BANK
ΕΡΕΥΝΑ ERNST & YOUNG
ΠΕΙΡΑΙΩΣ WEALTH MANAGEMENT
ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΑ-ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
ΒΥΘΙΖΕΤΑΙ Η ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΣΚΑΦΩΝ
ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΟΓΙΑΤΖΗ
ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΣΤΑ ΧΡΕΗ Ο ΕΟΠΥΥ
ΕΡΕΥΝΑ COLLIERS
ΦΑΚΕΛΟΣ MEDITERRA
ΦΑΚΕΛΟΣ ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ
ΦΑΚΕΛΟΣ PROFILE
ΦΑΚΕΛΟΣ S&B
ΦΑΚΕΛΟΣ ΣΑΡΑΝΤΗΣ
ΦΑΚΕΛΟΣ ΚΑΡΑΤΖΗ
ΦΑΚΕΛΟΣ KLEEMANN
ΣΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ ΤΟΥ Χ.Α.
ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site