Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Απρίλιος 2012-τ.381                              

DHL
ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ β


Η Deutsche Post DHL, ο ειδικός στις εναέριες και δια θαλάσσης μεταφορές εμπορευμάτων και ένας από τους κορυφαίους παρόχους υπηρεσιών εμπορευματικών μεταφορών στην Ευρώπη, αυξάνει τη χρήση του σιδηροδρομικού δικτύου για τη μεταφορά των εμπορευματοκιβωτίων στους σταθμούς φόρτωσης επιλεγμένων ναυτιλιακών εταιρειών. Από τώρα και στο εξής, η DHL θα χρησιμοποιεί το σιδηροδρομικό δίκτυο για ενοποιημένα εμπορευματοκιβώτια που θα πρέπει να μεταφερθούν από τις εγκαταστάσεις μεταφόρτωσης στη Βρέμη στους τερματικούς σταθμούς των διαφόρων ναυτιλιακών εταιρειών στο Αμβούργο και το Μπερμερχάβεν. Μέχρι τώρα τα εμπορευματοκιβώτια μεταφέρονταν οδικά στους διάφορους τερματικούς σταθμούς για θαλάσσιες μεταφορές. Επιλέγοντας να απομακρύνει τα εμπορεύματα από το οδικό δίκτυο, η εταιρεία logistics θα είναι σε θέση να εξοικονομήσει περίπου 365 τόνους εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα ετησίως.  «Χάρη σε σχέδια όπως αυτή η αλλαγή της μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων μεταξύ της Βρέμης, του Μπερμερχάβεν και του Αμβούργου, είμαστε σε θέση να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας GoGreen, εξοικονομώντας με τον τρόπο αυτό έναν τόνο εκπομπών CO2 ημερησίως. Ποσοστό έως και 50 τοις εκατό του περιβαλλοντικού αποτυπώματος ενός προϊόντος παράγεται κατά τη διάρκεια της μεταφοράς. Μαζί με τις ναυτιλιακές εταιρείες, θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε λύσεις φιλικές προς το περιβάλλον για διαδικασίες  logistics στο μέλλον», λέει ο Δρ. Jürgen Klenner, Αντιπρόεδρος, DHL Global Forwarding Γερμανίας, Τμήμα Στρατηγικής & Επιχειρησιακού Προγραμματισμού.
Οι εγκαταστάσεις αναδιανομής εμπορευματοκιβωτίων στη Βρέμη, είναι ένα από τα σημαντικότερα κέντρα μεταφόρτωσης για θαλάσσιες μεταφορές στην Ευρώπη. Είναι η βάση από την οποία περίπου 7.500 εμπορευματοκιβώτια μεταφέρονται στους σταθμούς των διαφόρων ναυτιλιακών εταιρειών κάθε χρόνο. Με τη σιδηροδρομική μεταφορά να αποδεικνύει την αποτελεσματικότητά της, πρώτα από όλα σε δοκιμαστική φάση, από τις αρχές Απριλίου 2011 και στη συνέχεια σε κανονική λειτουργία, η DHL παρέχει τώρα τη λύση και σε άλλες ναυτιλιακές εταιρείες.


COSMOTE
ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΣΤΑ “TECH EXCELLENCE AWARDS”


«Εταιρεία της Χρονιάς» για το 2011 αναδείχτηκε η COSMOTE στο θεσμό των Tech Excellence Awards, στην κατηγορία «Εταιρείες Κινητής Τηλεφωνίας», που διοργανώνουν τα περιοδικά τεχνολογίας PC Magazine και T3.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, «για άλλη μια χρονιά η COSMOTE κέρδισε την εμπιστοσύνη των αναγνωστών. Γεγονός που οφείλεται αναμφίβολα στην άρτια εξυπηρέτηση, την ποιότητα των υπηρεσιών, την καινοτομία αλλά και την εξαιρετική κάλυψη σε πανελλαδικό επίπεδο που παρέχει η εταιρεία».
Ο θεσμός των Tech Excellence Awards διοργανώνεται για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά υπό την αιγίδα του PC Magazine και του T3, των δύο κορυφαίων περιοδικών τεχνολογίας στην Ελλάδα. Οι υποψήφιοι επιλέχτηκαν σε κάθε κατηγορία από τις συντακτικές ομάδες των δύο περιοδικών, ενώ η ανάδειξη των νικητών έγινε μέσω online ψηφοφορίας του κοινού, η οποία διενεργήθηκε από τον Ιανουάριο έως τις αρχές Μαρτίου 2012, στο
www.techawards.gr.FRIESLANDCAMPINA HELLAS
ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ
Η FrieslandCampina Hellas στo πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, συνεχίζει δυναμικά τη συνεργασία της με την οικογένεια των πολυτέκνων για πέμπτη συνεχή χρονιά. Με πίστη και αφοσίωση υποστηρίζει το έργο των θεσμικών φορέων σε όλα τα επίπεδα, αποτελώντας τον επίσημο χορηγό της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδας (ΑΣΠΕ) και της Ένωσης Πολυτέκνων Αθηνών (ΕΠΑ) και για το έτος 2012.
Πιστοί στο ραντεβού τους, η Ένωση Πολυτέκνων Αθηνών (Ε.Π.Α) και η FrieslandCampina Hellas, καλοδέχτηκαν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, τους γονείς και τα παιδιά μέλη της Ένωσης, στην ετήσια τελετή απονομής βραβείων γονέων και παιδιών της Ένωσης Πολυτέκνων Αθηνών – Ε.Π.Α. για το έτος 2012.
Η Ένωση Πολυτέκνων Αθηνών (Ε.Π.Α), βράβευσε 678 πολύτεκνους γονείς και παιδιά που αρίστευσαν στο Γυμνάσιο και Λύκειο, εισήχθησαν και αποφοίτησαν πρώτοι σε / από ΑΕΙ – ΤΕΙ ή έλαβαν μεταπτυχιακό τίτλο και διδακτορικό.
H FrieslandCampina Hellas με γνώμονα την δυνατή σχέση αμοιβαίας εκτίμησης και εμπιστοσύνης με την Ελληνική οικογένεια πραγματοποίησε την απονομή των καθιερωμένων βραβείων «ΝΟΥΝΟΥ», σε 4 τιμώμενα μέλη, συνοδευτικά με χρηματική επιταγή αξίας € 1.000.
Τα βραβεία «ΝΟΥΝΟΥ» αποτελούν πλέον θεσμό που η εταιρία εφαρμόζει από το 2008 στο πλαίσιο της συνεργασίας της με την Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδας (ΑΣΠΕ) και την Ένωση Πολυτέκνων Αθηνών (ΕΠΑ) και απευθύνεται στους δυο πόλους της οικογένειας:
α) τους γονείς που δεν αμελούν να αγωνίζονται και να επενδύουν στη συνεχή κατάκτηση της γνώσης, με βραβευόμενη μια μητέρα 9 παιδιών που αρίστευσε στο λύκειο.
β) τα παιδιά που θέτουν υψηλούς στόχους για μάθηση, βάζοντας τα πρώτα γερά θεμέλια στο κτίσιμο της δικής τους σταδιοδρομίας, με βραβευόμενους 3 αριστούχους στην πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση αντίστοιχα.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ένα γευστικό κέρασμα των προϊόντων ΝΟΥΝΟΥ Gouda, με ζεστά τοστάκια γάλακτος που ετοιμάστηκαν παρουσία όλων των παρευρισκόμενων σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, προσφέροντας λαχταριστή γεύση και ισορροπημένη διατροφή.


SAP HELLAS
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ


Εργαζόμενοι της SAP Hellas μαζί με τα παιδιά τους ένωσαν τις δυνάμεις τους με το Σύνδεσμο Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού και το Πυροσβεστικό Σώμα, προκειμένου να βοηθήσουν στη δενδροφύτευση της περιοχής του Υμηττού. Η ομάδα της SAP Hellas, που αποτελείτο από 22 άτομα συνολικά, κατόρθωσε να φυτεύσει πάνω από 300 δένδρα, ενώ με την πολύτιμη βοήθεια εθελοντών και δημοτικών σχολείων της Αττικής, φυτεύτηκαν συνολικά πάνω από 5.000 δέντρα στην περιοχή του Υμηττού. 
Σε συνέχεια του βραβείου που κέρδισε για τις περιβαλλοντικές της δραστηριότητες, η SAP Hellas μαζί με τις υπόλοιπες εμπλεκόμενες ομάδες παρότρυνε τον εθελοντισμό ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες, καθώς έμπρακτα τα παιδιά των εργαζομένων έλαβαν μέρος σε αυτή τη δραστηριότητα. Στόχος της SAP Hellas είναι η προώθηση του σεβασμού και της προστασίας του περιβάλλοντος, καθώς και της αρχής του εθελοντισμού και της συμμετοχής σε δραστηριότητες υπέρ της κοινωνίας ιδιαίτερα σε μικρές ηλικίες. Η δράση αυτή συμπεριλαμβάνεται στο πλαίσιο της του ευρύτερου προγράμματος Ενεργειών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρίας.CARREFOUR
ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS
Ο Όμιλος Carrefour Μαρινόπουλος, κρατώντας ζωντανή τη φλόγα μιας προσπάθειας, που ξεκίνησε με πολλή στοργή πριν από 17 χρόνια, γιορτάζει και αυτό το Πάσχα μαζί με τα Παιδικά Χωριά SOS.
Στο πλαίσιο της δέσμευσης του Ομίλου Carrefour Μαρινόπουλος, κάθε υπερμάρκετ Carrefour έχει «υιοθετήσει» από μια οικογένεια των Παιδικών Χωριών SOS παρέχοντας αμέριστη υποστήριξη και φροντίδα.
Πιστεύοντας ακράδαντα ότι η πραγματική αγάπη, που είναι και το βαθύτερο νόημα της γιορτής του Πάσχα, εκφράζεται με παιδικά χαμόγελα, ο Όμιλος Carrefour Μαρινόπουλος βρίσκεται κοντά στα παιδιά των Παιδικών Χωριών SOS τόσο σε επίπεδο επικοινωνίας και φυσικής παρουσίας όσο και σε επίπεδο δωρεάς τροφίμων, σχολικών ειδών και παιχνιδιών.
Έτσι, οι ξεχωριστές αυτές οικογένειες έχουν αποκτήσει πολλούς αφοσιωμένους φίλους, τους εργαζόμενους των καταστημάτων Carrefour, οι οποίοι τους επισκέπτονται συχνά, επικοινωνούν μαζί τους και συμβάλλουν στις μικρές, καθημερινές χαρές των παιδιών.
Η ελπίδα στην πιο αγνή της μορφή αντανακλάται σε ένα παιδικό βλέμμα, που ονειρεύεται ένα καλύτερο αύριο. Στον Όμιλο Carrefour Μαρινόπουλος μοιραζόμαστε αυτό το όραμα, κρατώντας χρόνια τώρα σφιχτά το χέρι των Παιδικών Χωριών SOS σαν μια δεύτερη οικογένεια των οικογενειών μας.ΕΑΒ
30% ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΝΕΡΟΥ ΤΟ 2011


Μείωση 30% περίπου στην κατανάλωση πόσιμου νερού πέτυχε η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) ως αποτέλεσμα της εφαρμογής ενός εκτεταμένου Προγράμματος εξοικονόμησης νερού. Συγκεκριμένα, η κατανάλωση της εταιρείας το 2011 μειώθηκε σε 230.000 m3 από 330.000 m3 τα έτη 2009 & 2010.
Η εταιρεία, αναγνωρίζοντας τη σημασία της έλλογης χρήσης του πιο πολύτιμου αγαθού και αντιλαμβανόμενη το πρόβλημα της επάρκειας νερού στην περιοχή της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας, έχει αναλάβει σειρά πρωτοβουλιών με στόχο τη δραστική μείωση κατανάλωσης νερού στις εγκαταστάσεις της. Οι πρωτοβουλίες αυτές αφορούν, ανάμεσα σε άλλα, σε: α) εκτεταμένες παρεμβάσεις στα δίκτυα παροχής πόσιμου νερού και νερού πυρόσβεσης και β) πρόγραμμα εσωτερικής ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των εργαζομένων σχετικά με τη σωστή διαχείριση των υδάτινων πόρων.
«Τα αποτελέσματα εφαρμογής του Προγράμματος είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά και δικαιώνουν την προσπάθειά μας. Η υπεύθυνη στάση των εργαζομένων ήταν βεβαίως καταλυτική σε αυτό το επίτευγμα. Αρκεί να αναφέρουμε ότι η ποσότητα των 100.000 m3 νερού που εξοικονομήθηκε είναι ικανή για να τροφοδοτήσει, για παράδειγμα, κάποιο μικρό χωριό της Βοιωτίας που ενδεχομένως δεν έχει πρόσβαση σε καθαρό νερό» σημείωσε ο Διευθυντής Διεύθυνσης Συντήρησης Εγκαταστάσεων & Διεύθυνσης Περιβάλλοντος  της ΕΑΒ κ. Ιωάννης Καρκαντζός.


Η ΕΑΒ έχει ενημερώσει την ΕΥΔΑΠ για τα αποτελέσματα της προσπάθειάς της και έχει δεχτεί τα συγχαρητήρια του Οργανισμού για τη σημαντική εξοικονόμηση νερού.
Παράλληλα με το Πρόγραμμα εξοικονόμησης νερού, η ΕΑΒ το τελευταίο διάστημα έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση και στην εξοικονόμηση ενέργειας μέσα από σειρά πρωτοβουλιών όπως:
- εγκατάσταση φωτοσωλήνων σε βιομηχανικούς χώρους όπου χρειάζεται ενισχυμένος φωτισμός
- αντικατάσταση παλαιών λαμπτήρων ατμού-υδραργύρου με νέους λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας κ.λπ.
Οι παρεμβάσεις αυτές επιτρέπουν την εξοικονόμηση ενέργειας σε ποσοστό που, σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, αγγίζει το 70%.


 


  

  Περιεχόμενα
ΕΝ ΑΡΧΗ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΧΑΙΡΑΣ
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΚΥΠΡΟΥ
ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΙΣΗΓΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΧΑ
SAXO BANK
ΕΡΕΥΝΑ ERNST & YOUNG
ΠΕΙΡΑΙΩΣ WEALTH MANAGEMENT
ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΑ-ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
ΒΥΘΙΖΕΤΑΙ Η ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΣΚΑΦΩΝ
ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΟΓΙΑΤΖΗ
ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΣΤΑ ΧΡΕΗ Ο ΕΟΠΥΥ
ΕΡΕΥΝΑ COLLIERS
ΦΑΚΕΛΟΣ MEDITERRA
ΦΑΚΕΛΟΣ ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ
ΦΑΚΕΛΟΣ PROFILE
ΦΑΚΕΛΟΣ S&B
ΦΑΚΕΛΟΣ ΣΑΡΑΝΤΗΣ
ΦΑΚΕΛΟΣ ΚΑΡΑΤΖΗ
ΦΑΚΕΛΟΣ KLEEMANN
ΣΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ ΤΟΥ Χ.Α.
ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site