Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Ιούνιος 2012-τ.383                              

 
ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ-ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
«ΒΡΟΧΗ» ΑΚΥΡΩΣΕΩΝ ΣΤΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ-ΕΛΠΙΔΕΣ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ Η ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ


Βαρύ πλήγμα δέχθηκε ο ποιοτικός τουρισμός της χώρας μας από τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο κέντρο της Αθήνας στις αρχές του έτους και συγκεκριμένα το Φεβρουάριο, καθώς είχαν σαν αποτέλεσμα την ακύρωση πολλών και σημαντικότατων συνεδρίων που λάμβαναν χώρα στην ελληνική πρωτεύουσα.Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων, η πτώση του συγκεκριμένου τομέα υπολογίζεται στο 50% το 2012, όταν και το 2011 είχε υποστεί σημαντικότατη μείωση της τάξης του 30%. Αλλά και στην κρουαζιέρα τα μηνύματα δεν είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά, αν και εκεί υπάρχουν κάποιες ελπίδες ανάκαμψης, καθώς όπως φαίνεται η άρση του καμποτάζ από μόνη της δεν είναι αρκετή για την ανάπτυξη του κλάδου με την προστατευτική κρατική πολιτική να εξακολουθεί να αποτελεί το κύριο εμπόδιο.
Στο πλαίσιο του 2ου Posidonia Sea Tourism Forum αναφέρθηκε ότι η Ελλάδα προσελκύει κάθε χρόνο 4,3 εκατομμύρια επιβάτες από δρομολόγια κρουαζιερόπλοιων οι οποίοι  δαπανούν περίπου 430 εκατομμύρια ευρώ κατά τη διαμονή τους σε ελληνικούς προορισμούς.  Από αυτό το ποσό περίπου το 85% ωφελεί άμεσα το λιμάνι του Πειραιά αλλά μετά την άρση του καμποτάζ περίπου 50 ελληνικά λιμάνια θα έχουν τη δυνατότητα να προσελκύσουν κρουαζιερόπλοια και να αυξήσουν σημαντικά την τοπική επιχειρηματικότητα.
Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Κρουαζιέρας, κ. Manfredi Lefebvre D’Ovidio, δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή η Ελλάδα βρίσκεται τρίτη στην κατάταξη πίσω από την Ιταλία και την Ισπανία αντιπροσωπεύοντας το 17% της συνολικής Ευρωπαϊκής αγοράς κρουαζιέρας. Το αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο, η έλλειψη σύγχρονης και λειτουργικής υποδομής, θέματα δρομολογίων, οι υψηλές και αυθαίρετες χρεώσεις και η έλλειψη κοινής πολιτικής  λιμένων για τα κρουαζιερόπλοια είναι τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία της κρουαζιέρας στην Ελλάδα.
Η άρση του καμποτάζ δεν για να ενισχυθεί η ελληνική αγορά κρουαζιέρας, όπως σημείωσε και ο πρόεδρος των μεγαλυτέρων εταιρειών κρουαζιέρας στην Ευρώπη, κ. Neil Palomba. Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Κρουαζιέρας, ανέφερε ότι σήμερα σε πολλά ελληνικά λιμάνια ισχύει ο νόμος του «όποιος προλάβει», και κάτι τέτοιο δεν αρμόζει ούτε προσφέρει μία βιώσιμη λύση για τις εταιρείες της κρουαζιέρας που προγραμματίζουν τα δρομολόγιά τους με ορίζοντα τριετίας. Αυτές οι εταιρείες, πρόσθεσε, απαιτούν ξεκάθαρες κρατήσεις θέσεων για τα πλοία τους ενώ θεωρούν αυτονόητο ότι πρέπει να τηρούνται οι συμβατικές συμφωνίες που υπογράφουν.
Ο ίδιος σημείωσε ότι, η αγορά της ελληνικής κρουαζιέρας υπολογίζεται σήμερα στα 600 εκατ. ευρώ ενώ συνολικά το μέγεθος της ευρωπαϊκής αγοράς κρουαζιέρας υπολογίζεται στα 14 δισ. ευρώ. Η Ελλάδα βρίσκεται στην τρίτη θέση μετά την Ιταλία και την Ισπανία και σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Κρουαζιέρας τόσο η ελληνική όσο και η ευρωπαϊκή κρουαζιέρα θα αντιμετωπίσουν το 2012 μία χρονιά-πρόκληση η οποία θα μπορούσε να απειλήσει σοβαρά τα επιτεύγματα της τελευταίας δεκαετίας λόγω της οικονομικής κρίσης και του ναυαγίου του Costa Concordia.
Πάντως η άρση του καμποτάζ έβαλε 50 ελληνικά λιμάνια στο χώρο της κρουαζιέρας, και ήδη τα λιμάνια της Ρόδου και του Ηρακλείου έχουν γίνει νέοι προορισμοί.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις παραγόντων της αγοράς το 2013 και το 2014 περισσότερες ξένες εταιρείες θα προγραμματίσουν τα ταξίδια τους από την Ελλάδα. Από την κρουαζιέρα το λιμάνι του Πειραιά αποκομίζει περί τα 360 εκατ. ευρώ ενώ οι ειδικοί τονίζουν ότι η απελευθέρωση της αγοράς της ελληνικής κρουαζιέρας είναι ένα βήμα αλλά θα πρέπει παράλληλα να δημιουργηθεί ένα φιλικό επενδυτικό περιβάλλον, με περισσότερες θεσμικές αλλαγές και διεύρυνση των αποκρατικοποιήσεων.
Σημαντικές επενδύσεις στην κρουαζιέρα έχουν γίνει και από τον ΟΛΠ. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού κ. Γιώργος Ανωμερίτης ανέφερε ότι ο Πειραιάς έχει εντάξει στο επενδυτικό του πρόγραμμα επενδύσεις 420 εκατ. ευρώ. Παράλληλα το λιμάνι ακολουθεί ανταγωνιστική τιμολογιακή πολιτική και έχει σταθεροποιήσει τις χρεώσεις του έως το 2016. Με αυτή την πολιτική ο Πειραιάς το 2011 αύξησε κατά 35% την κίνησή του από την κρουαζιέρα έναντι 6,25% που ήταν ο μέσος ευρωπαϊκός όρος.
Ο ίδιος τόνισε επίσης ότι η πολιτεία οφείλει να ξεκαθαρίσει άμεσα το νέο θεσμικό πλαίσιο για τα λιμάνια και τη λιμενική πολιτική βάσει του ευρωπαϊκού μοντέλου για τη λιμενική βιομηχανία.ΜΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 9% «ΤΡΕΧΕΙ» Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ 
Σε ποσοστό 9% αυξήθηκαν οι Ευρωπαίοι που έκαναν κρουαζιέρα το 2011 σε σχέση με το 2010, αγγίζοντας τα έξι εκατ. επιβάτες. Η μεγαλύτερη αγορά είναι η βρετανική με 1,7 εκατ. επιβάτες και άνοδο 5%.
Ακολουθεί η αγορά της Γερμανίας με 1,4 εκατ. επιβάτες και αύξηση σε ποσοστό 14% σε σχέση με το 2010, με την Ιταλία στην τρίτη θέση με 900.000 επιβάτες. Στην τέταρτη θέση παραμένει η Ισπανία με 700.000 επιβάτες και στην πέμπτη η Γαλλία με 440.000 και αύξηση κατά 14% περίπου.
Αξιοσημείωτη είναι και η αγορά της Ελβετίας, η οποία αναπτύχθηκε κατά 33% το 2011 συγκριτικά με το 2010.
Σε ό,τι αφορά την προσφορά της βιομηχανίας κρουαζιέρας στις τοπικές κοινωνίες, έχει υπολογιστεί ότι κάθε επιβάτης ξόδεψε περίπου 100 ευρώ κατά την επίσκεψή του σε κάθε λιμάνι και το σύνολο επισκέψεων στα ευρωπαϊκά λιμάνια ετησίως έφτασε τα 25 εκατ. επισκέπτες, αντιπροσωπεύοντας δαπάνες που αγγίζουν τα 2,5 δισ. ευρώ.
Επίσης το 99% των κρουαζιερόπλοιων κατασκευάζονται σε ευρωπαϊκά ναυπηγεία, τα οποία με τη σειρά τους προμηθεύονται το 99% των εξαρτημάτων και του εξοπλισμού τους από Ευρωπαίους προμηθευτές. Παρόλο που αναμένεται μια σχετική μείωση των παραγγελιών τα επόμενα χρόνια, η βιομηχανία κρουαζιέρας παραμένει σημαντικός παράγοντας για τη διατήρηση της θέσης της ευρωπαϊκής ναυπηγικής. Σε ό,τι αφορά τη ναυπηγική βιομηχανία στις κατασκευές κρουαζιερόπλοιων, τη μερίδα του λέοντος έχει η Ιταλία.
Από τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν στο πρόσφατο ετήσιο συνέδριο Cruise Shipping Miami, διαπιστώθηκε ότι τα έξι εκατ. περίπου Ευρωπαίοι επιβάτες που έκαναν κρουαζιέρα το 2011, είναι σχεδόν διπλάσιοι σε σχέση με το 2002. Εξίσου ενδεικτικό της δυναμικής που έχει αναπτύξει η Ευρώπη στην κρουαζιέρα είναι ότι το 2011 περίπου 5,7 εκατ. επιβάτες επιβιβάστηκαν σε κρουαζιέρα και αναχώρησαν από ευρωπαϊκά λιμάνια.
Η βιομηχανία κρουαζιέρας έχει δημιουργήσει πάνω από 300.000 θέσεις εργασίας στην Ευρώπη, με 55.000 εργαζομένους να απασχολούνται απευθείας από τις εταιρείες κρουαζιέρας. Σε σχέση μάλιστα με το 2005, παρατηρείται μια αύξηση της απασχόλησης κατά 55%.LOUIS CRUISES
ΤΟ LOUIS OLYMPIA ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΙΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ ΑΠΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
To νέο κρουαζιερόπλοιο της Louis Cruises, το Olympia, ξεκίνησε τα προγράμματα κρουαζιέρας με αφετηρία (home porting) το λιμάνι του Πειραιά.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο γενικός γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής του Υπουργείου Ανάπτυξης Θάνος Πάλλης και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός του ΟΛΠ Γιώργος Ανωμερίτης.
Σύμφωνα με στελέχη της Louis, η εταιρεία προωθεί το τελευταίο διάστημα κάποια προγράμματα, προκειμένου η κρουαζιέρα, που ως προϊόν είναι πιο φτηνό από άλλες μορφές τουρισμού, να γίνει πιο γνωστή στους Ελληνες, καθώς οι περισσότεροι δεν τη γνωρίζουν και δεν την έχουν αγαπήσει.
Οι τιμές της Louis για μια κρουαζιέρα ξεκινούν από 185 ευρώ το άτομο, για πλήρη διατροφή, δωρεάν προγράμματα ψυχαγωγίας μέσα στο πλοίο, ενώ τα παιδιά έως 16 ετών, εφόσον μένουν στην καμπίνα των γονιών, ταξιδεύουν δωρεάν και επιβαρύνονται μόνο με τα λιμενικά τέλη.
Η Louis plc, αποτελεί μια από τις Ευρωπαϊκές Εταιρείες που δραστηριοποιούνται τόσο στον Τομέα του Θαλάσσιου Τουρισμού – Κρουαζιέρες – μέσω της Louis Cruises Ltd (11 κρουαζιερόπλοια) όσο και στον Τομέα των Ξενοδοχείων , μέσω της Θυγατρικής Louis Hotels Public Company Ltd (19 Ξενοδοχεία). Μετά την ολοκλήρωση της πώλησης του 57% του μετοχικού κεφαλαίου της Κυπριακής Δημόσιας Εταιρείας Τουριστικής Αναπτύξεως Λτδ ο ΄Ομιλος συνεχίζει να κατέχει ποσοστό 20% των μετοχών της ιδιοκτήτριας εταιρείας του ξενοδοχείου Hilton Cyprus.
Στον τομέα των κρουαζιέρων, που αποτελεί σήμερα παγκοσμίως την πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη τουριστική δραστηριότητα, η Εταιρεία ελέγχει πέραν του 60% των κρουαζιέρων που διενεργούνται από την Κύπρο ενώ παράλληλα προσφέρει κρουαζιέρες από τα λιμάνια του Πειραιά, της Γένοβας και της Μασσαλίας. Πρέπει, όμως, να σημειωθεί ότι η Louis plc δεν περιορίζει τις δραστηριότητές της μόνο στη λεκάνη της Μεσογείου, αλλά τις έχει επεκτείνει και αλλού μέσω της ναύλωσης κρουαζιεροπλοίων σε μεγάλους Τουριστικούς Πράκτορες της Ευρώπης.
Ο Όμιλος “Louis” ιδρύθηκε το 1935 από τον αείμνηστο Λούη Λοϊζου, ο οποίος θεωρείται ως «ο πατέρας του Κυπριακού τουρισμού» . Κατά τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του οι δραστηριότητες του Ομίλου περιορίζονταν στην παροχή υπηρεσιών οδικών μεταφορών και σύντομα μετά υπηρεσία ταξιδιωτικών Γραφείων με την ονομασία «Τουριστικά Γραφεία ΛΟΥΗΣ». Σταδιακά, όμως, επεκτάθηκαν και σε άλλους τομείς , ώστε και σήμερα να καλύπτουν ολόκληρο το φάσμα υπηρεσιών για τον εισερχόμενο και εξερχόμενο τουρισμό, την ιδιοκτησία και διαχείριση ξενοδοχειακών και επισιτιστικών μονάδων, το θαλάσσιο τουρισμό, καταστήματα αδασμολογήτων ειδών και δώρων, την ανάπτυξη γης καθώς επίσης και παροχή υπηρεσιών πληροφορικής.COSTA NAVARINO
 NAVARINO GOLF ACADEMY


Ολοκληρώθηκαν οι δοκιμαστικές διαδικασίες για τις υποτροφίες που προσφέρει η Navarino Golf Academy σε παιδιά 8-15 ετών. Η δημιουργία μίας νέας γενιάς παικτών και μελλοντικών πρωταθλητών του γκολφ από τη Μεσσηνία αποτελεί τον πρωταρχικό στόχο της Navarino Golf Academy που λειτουργεί στην Costa Navarino. Αυτή η νέα γενιά από τη Μεσσηνία, θα συμβάλλει, παράλληλα με τις ήδη διεθνώς αναγνωρισμένες υποδομές της Costa Navarino, στην καθιέρωση της περιοχής ως έναν από τους καλύτερους διεθνείς προορισμούς γκολφ.
Στο πλαίσιο αυτό, η Navarino Golf Academy συνεχίζει να προσφέρει για δεύτερη συνεχή χρονιά 10 υποτροφίες για γκολφ σε παιδιά 8-15 ετών που ζουν στην περιοχή. Μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, τα παιδιά μαθαίνουν τις τεχνικές του γκολφ, τους κανονισμούς του παιχνιδιού αλλά και για το πώς διεξάγονται τα τουρνουά. Τα μαθήματα διεξάγονται στα γήπεδα γκολφ The Dunes Course και The Bay Course, τα οποία έχουν ήδη συγκεντρώσει το ενδιαφέρον παικτών και φίλων του αθλήματος από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και το ενδιαφέρον ΜΜΕ από όλο τον κόσμο.
Το πρόγραμμα υποτροφιών της Navarino Golf Academy πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2011 με μεγάλη επιτυχία. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, τα παιδιά γνώρισαν και αγάπησαν το γκολφ, δείχνοντας απαράμιλλο ζήλο και ενθουσιασμό. Η προσπάθεια ολοκληρώθηκε με ένα τουρνουά, αναδεικνύοντας παίκτες με πολύ καλές επιδόσεις, ενώ όσα παιδιά συμμετείχαν θα προχωρήσουν στα επόμενα βήματα που θα τους αναδείξουν σε ικανούς παίκτες. Άμεσος στόχος θα είναι η συμμετοχή σε εθνικές διοργανώσεις καθώς και στο παγκόσμιο τουρνουά 2013 Faldo Series, που διεξάγεται για νεαρούς παίκτες του γκολφ.
Οι δοκιμαστικές διαδικασίες ολοκληρώθηκαν με την τελική επιλογή που έγινε στις 19-20 Μαΐου. Μέσα από αυτήν την αρχική εκπαίδευση, ξεχώρισαν τα 10 παιδιά με τη μεγαλύτερη κλίση στο άθλημα, στα οποία δίνεται πλήρης υποτροφία (μαθήματα και εξοπλισμός) για ένα χρόνο με ετήσια ανανέωση, εφόσον μετά από σχετική αξιολόγηση οι επιδόσεις τους παραμένουν σε υψηλό επίπεδο. Τα μαθήματα θα παραδίδονται Σαββατοκύριακα κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους και πιο εντατικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.SYROS INN
Η μαγεία της φιλοξενίας σ’ ένα κυκλαδίτικο ξενοδοχείο, με υψηλή αισθητική


Ένα πανέμορφο στολίδι στην αρχοντική Σύρο και συγκεκριμένα, στο μαγευτικό Γαλησσά, το SYROS INN είναι ένα συγκρότημα 17 ενοικιαζομένων δωματίων με τιμές καταλύματος και παροχές… ξενοδοχείου υψηλού επιπέδου. Μόλις 7.5 χιλιόμετρα από την Ερμούπολη και το λιμάνι της Σύρου και 3 λεπτά με τα πόδια από την περίφημη παραλία του Γαλησσά, το ανακαινισμένο SYROS INN, κτισμένο με σεβασμό στην κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, λειτουργεί όλο το χρόνο για καλοκαιρινές διακοπές ή ανοιξιάτικες, φθινοπωρινές και χειμερινές αποδράσεις.
Στο SYROS INN θα βρείτε δωμάτια δίκλινα, τρίκλινα, αλλά και δίχωρα apartments ή studios για 4-5 άτομα, με εξοπλισμένη κουζίνα και σκεύη. Όλα τα δωμάτια διαθέτουν κλιματισμό, ψυγείο, τηλεόραση, τηλέφωνο, δικό τους λουτρό με στεγνωτήρα μαλλιών και μπαλκόνι με σαλονάκι.
Η φιλοξενία θεωρείται ένα από τα προτερήματα των Ελλήνων, αλλά στο SYROS INN πραγματικά θα νιώσετε «σαν στο σπίτι σας». Σας καλωσορίζουμε με ένα μπουκάλι εξαιρετικό ελληνικό κρασί και σας προσφέρουμε πλούσιο πρωινό την ώρα που εσείς επιλέγετε με σπιτικά προϊόντα και γεύσεις –και σε room service. Στην προστατευμένη βεράντα μας, εκτός από το πρωινό, μπορείτε ν’ απολαύσετε καφέ με συριανό λουκουμάκι, χυμούς, αναψυκτικά, γιαούρτι με μέλι ή ποτό, κρασί, ούζο και επτά είδη μπύρας με τη συνοδεία σνακ, κλαμπ σάντουιτς, ποικιλίες τυριών και ντόπιων αλλαντικών. Το  bar μας λειτουργεί από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ.
Κοντά μας, θα βρείτε το ιδανικό περιβάλλον για ξεκούραση και θα γευτείτε  πατροπαράδοτη φιλοξενία, ζεστασιά και άψογη εξυπηρέτηση, αλλά και όλες τις απαραίτητες ανέσεις για μια υπέροχη διαμονή: Από άνετο parking μέχρι Wi-Fi δωρεάν σε ολόκληρο το ξενοδοχείο. Σας περιμένουμε, λοιπόν, στο SYROS INN, με πολλές πολλές εκπλήξεις, για να σας μείνουν αυτές οι διακοπές… πραγματικά αξέχαστες!  Ρωτήστε μας για τις εποχιακές προσφορές μας και τα ειδικά «πακέτα» για μεγάλες παρέες ή group σε όλη τη διάρκεια του χρόνου.
Τηλ.: 22810 45065 κιν. 6944 289834
www.syrosinn.gr


 

  Περιεχόμενα
ΕΝ ΑΡΧΗ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ
ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ-ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Ν. ΜΑΘΙΟΣ
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
ΜΕ ΘΕΤΙΚΟ ΠΡΟΣΗΜΟ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ ΖΩΗΣ
ΑΓΟΡΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΟ Ε.Σ.Υ.
BEST OF BELRON 2012
ΦΑΚΕΛΟΣ ΝΗΡΕΑΣ
ΦΑΚΕΛΟΣ ΙΑΣΩ
ΦΑΚΕΛΟΣ ΟΛΠ
ΦΑΚΕΛΟΣ ΒΙΟΧΑΛΚΟ
ΣΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΧΑ
ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site