Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Ιούνιος 2012-τ.383                              

Ελληνικά Κελλάρια Οίνων
Νέα σειρά κρασιών «Κύκνος»


Η «Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε.» απαντά δυναμικά στην οικονομική κρίση, προσφέροντας τη νέα σειρά κρασιών «Κύκνος», με υψηλή ποιότητα και προσιτή τιμή.
Η σειρά περιλαμβάνει 4 προϊόντα: δύο λευκά κρασιά με την επωνυμία «Λευκός Κύκνος» και δύο ερυθρά, με την επωνυμία «Μαύρος Κύκνος». Τα λευκά κρασιά είναι πρεσβευτές των ποικιλιών μοσχοφίλερο και ροδίτης (πελοποννησιακοί οίνοι με προστατευόμενη γεωγραφική ένδειξη). Τα δύο ερυθρά κρασιά είναι της ποικιλίας αγιωργίτικο (πελοποννησιακός οίνος με προστατευόμενη γεωγραφική ένδειξη) και cabernet (οίνος Στερεάς Ελλάδας με προστατευόμενη γεωγραφική ένδειξη).
Με σύγχρονη ετικέτα - η οποία χρησιμοποιεί την εικόνα του κύκνου - το λανσάρισμα της σειράς ξεκίνησε με τις ποικιλίες μοσχοφίλερο και αγιωργίτικο. Ο «Κύκνος», εικονοποιημένος από κοπτικό και όχι από φωτογραφικό υλικό, πρωταγωνιστεί και συμβολίζεται δυναμικά, στοχεύοντας σε εύκολη αναγνωρισιμότητα.
Προσαρμοσμένη η νέα σειρά στη συγκυρία της χώρας, καλύπτει τις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή για καλό, ποιοτικό κρασί σε πολύ προσιτή τιμή.
Η «Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε.» διαθέτει περισσότερες από 50 ετικέτες και έχει έντονη εξαγωγική δραστηριότητα σε περισσότερες από 30 χώρες.


Carrefour-Μαρινόπουλος
Μοναδικός μέτοχος ο όμιλος εταιρειών Μαρινόπουλου


Οι όμιλοι Carrefour και Μαρινόπουλος συμφώνησαν να αναθέσουν τη διαχείριση της λειτουργίας των σημάτων και την ανάπτυξη των καταστημάτων «Carrefour Μαρινόπουλος» (στην Ελλάδα και την Κύπρο) στον όμιλο Μαρινόπουλου, καθορίζοντας τις προϋποθέσεις έτσι ώστε η εταιρεία να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις προκλήσεις της τρέχουσας οικονομικής συγκυρίας στην Ελλάδα.
Η «Carrefour Μαρινόπουλος» θα καταστεί αποκλειστικός δικαιοδόχος της Carrefour στην Ελλάδα, την Κύπρο, τη Βουλγαρία και την Αλβανία και σε άλλες χώρες των Βαλκανίων.
Στο πλαίσιο αυτής της αναδιοργάνωσης, ο όμιλος εταιρειών Μαρινόπουλου θα καταστεί ο μοναδικός μέτοχος της «Carrefour Μαρινόπουλος». Η εταιρεία θα συνεχίσει να διευθύνεται από τον κ. Jerome Loubère και θα υποστηρίζεται από ένα νέο διοικητικό συμβούλιο.
Επίσης, στο πλαίσιο της οικονομικής αναδιοργάνωσης της εταιρείας και για να αντιμετωπισθούν οι τρέχουσες οικονομικές προκλήσεις στην Ελλάδα, οι μέτοχοι θα προβούν από κοινού σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 348 εκατ. ευρώ.
Ο όμιλος Carrefour επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη που πάντοτε - κατά τη διάρκεια της συνεργασίας τους - είχε στην οικογένεια Μαρινόπουλου, με τη μεταβίβαση της κυριότητας και την ανάθεση της διαχείρισης αυτής της ηγετικής εταιρείας σε μια χώρα με την οποία η οικογένεια Μαρινόπουλου είναι ιδιαίτερα δεμένη και είναι σε θέση, καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο, να διασφαλίσει την καθοδήγηση και την πορεία της σε ένα δύσκολο περιβάλλον.
 Ο κ. Λεωνίδας Μαρινόπουλος, πρόεδρος της Αφοί Μαρινόπουλοι Α.Ε., δήλωσε: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος από αυτήν τη συμφωνία, η οποία παρέχει στην “Carrefour Μαρινόπουλος” τα μέσα και την ευελιξία για να βελτιώσει το μοντέλο ανάπτυξής της και την εξυπηρέτηση των πελατών της, καθώς και να εδραιώσει την ηγετική της θέση στην Ελλάδα. Με τη συμφωνία αυτή, επιβεβαιώνουμε και πάλι την ισχυρή δέσμευσή μας στην ελληνική και κυπριακή αγορά και σε όλους τους εργαζόμενους και τους προμηθευτές μας, που έχουν βοηθήσει την “Carrefour Μαρινόπουλος” να καταλάβει ηγετική θέση στο χώρο της λιανικής στην Ελλάδα».
 Η συμφωνία υπογράφεται σήμερα και θα υλοποιηθεί τις ερχόμενες εβδομάδες, μετά τη λήψη των απαραίτητων εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές ανταγωνισμού.
Για να ολοκληρωθεί η συμφωνία, η οικογένεια Μαρινόπουλου συμβουλεύθηκε τη δικηγορική εταιρεία Weill Gotshal (κ. Claude Serra), την Alpha Bank, το δικηγορικό γραφείο Μ. Π. Μπερνίτσας και την Bucéphale Finance στη Γαλλία.


Praktiker Hellas
Νέα προϊόντα private label


Η Praktiker Hellas ενισχύει την παρουσία της στο χώρο των private labels, παρουσιάζοντας τα νέα της χρώματα ιδιωτικής ετικέτας, Budget και Praktiker. Ο συνεχής εμπλουτισμός προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας με νέες κατηγορίες βασίζεται στη φιλοσοφία της εταιρείας για προσφορά ποικιλίας προϊόντων, που καλύπτουν τις καθημερινές ανάγκες και επιθυμίες των καταναλωτών, με τον καλύτερο συνδυασμό ποιότητας και τιμής.
Ειδικότερα, τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας Budget αποτελούν την οικονομική λύση για λειτουργικά προϊόντα, πιστοποιημένα για την ασφάλειά τους και με έλεγχο παραγωγής των προμηθευτών τους. Πρόκειται για προϊόντα καθημερινής χρήσης όπως εργαλεία (χειρός, ηλεκτρικά, κήπου, κ.ά.), απαραίτητα για «do it yourself» εργασίες.
 Η υψηλή ποιότητα και οι ανταγωνιστικές τιμές είναι τα κύρια χαρακτηριστικά των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας Praktiker, καθώς προσφέρουν παρόμοια λειτουργικά χαρακτηριστικά με τα αντίστοιχα των επώνυμων σε εξαιρετικές τιμές. Την ασφάλειά τους διασφαλίζουν οι αυστηροί σχετικοί έλεγχοι, ενώ υπόκεινται κατά κανόνα και σε FFU ελέγχους (Fitness For Use: Φιλικά προς το χρήστη) και φέρουν αντίστοιχη σφραγίδα ποιότητας.
Όλα τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας συνοδεύονται από τις εγγυήσεις τους, η διάρκεια των οποίων ξεκινά από τα 2 έτη και διαφέρει για κάθε προϊόν.
 Αξίζει να σημειωθεί ότι για τη νέα προϊοντική κατηγορία χρωμάτων, η Praktiker συνεργάζεται με τη Vechro, ηγέτιδα εταιρεία, με πάνω από 60 χρόνια στην αγορά οικοδομικών χρωμάτων, πρώτη σε πωλήσεις πιστοποιημένων οικολογικών χρωμάτων στην ελληνική αγορά και τρίτη στην Ευρώπη, το όνομα της οποίας είναι συνώνυμο με το συνδυασμό «κορυφαία ποιότητα – καλύτερο περιβάλλον». Η νέα αυτή συνεργασία επιβεβαιώνει τη στήριξη της Praktiker στους Έλληνες προμηθευτές, ιδιαίτερα υπό την παρούσα οικονομική συγκυρία, και συνάδει με τη στρατηγική της επιλογής κορυφαίων παικτών της αγοράς, προς όφελος του καταναλωτικού κοινού.
 Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας της Praktiker Hellas, μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο
www.praktiker.gr.


McArthurGlen
Γιόρτασε τα πρώτα του γενέθλια


Το εκπτωτικό χωριό McArthurGlen είχε την τιμητική του στις 2 Ιουνίου, καθώς έκλεισε τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του. Το εκπτωτικό χωριό ευχαρίστησε το κοινό για την αγάπη του, χαρίζοντάς του τη δυνατότητα να αποκτήσει επιλεγμένα designerbrands, 12% φθηνότερα. Επίσης, το Σάββατο 2 Ιουνίου, το κέντρο γιόρτασε, μαζί με τον κόσμο, τα πρώτα του γενέθλια σε ένα «all day party», με πολλή μουσική, happenings και εκπλήξεις! Οι ραδιοφωνικοί σταθμοί Sfera 102.2 με την Ελένη Κολοκοτρώνη και Ρυθμός 94.9 με την Καίτη Φαρμάκη, επιμελήθηκαν τη μουσική, μεταδίδοντας live από το κέντρο, ξεσηκώνοντας το κοινό.


ΟΠΕ
Συμμετείχε σε δύο διεθνείς εκθέσεις


Ο Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου συμμετείχε σε 2 διεθνείς εκθέσεις των κλάδων αγροτεχνικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού σε σημαντικές αγορές- στόχους για τις ελληνικές επιχειρήσεις και τα ελληνικά προϊόντα. Συγκεκριμένα, διοργάνωσε τη συμμετοχή δυναμικών ελληνικών επιχειρήσεων στην 79η Διεθνή Γεωργική Έκθεση του Novi Sad, που πραγματοποιήθηκε από τις 12 έως τις 18 Μαΐου του 2012. Πρόκειται για τη σημαντικότερη γεωργική έκθεση της ευρύτερης περιοχής των δυτικών Βαλκανίων, η οποία προσελκύει το ενδιαφέρον ενός εξαιρετικά μεγάλου αριθμού εκθετών και επισκεπτών. Στην εθνική αποστολή συμμετείχαν 7 ελληνικές εταιρείες – φυτωρίων, αγροτικών μηχανημάτων, ζωοτροφών, ψεκαστικών συστημάτων – οι εκπρόσωποι των οποίων διαπίστωσαν για άλλη μια φορά τις θετικές προοπτικές και δυνατότητες των ελληνικών γεωργικών προϊόντων στη σερβική αγορά. Τα προϊόντα των Ελλήνων εκθετών προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των Σέρβων αγοραστών, ενώ εκτίμησαν ότι υπάρχουν πιθανότητες ενεργού δραστηριοποίησής τους στη σερβική αγορά, σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε, επίσης, η παρουσία 5 ελληνικών εταιρειών – επίπλου, εξοπλισμού μαζικής εστίασης, υψηλής τεχνολογίας για την ξενοδοχειακή φιλοξενία, κ.ά. - στη Διεθνή Έκθεση Ξενοδοχειακού Εξοπλισμού «Hotel Show», που πραγματοποιήθηκε από τις 15 έως τις 17 Μαΐου 2012 στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. H εν λόγω έκθεση θεωρείται η μεγαλύτερη στη Μ. Ανατολή για προϊόντα, υπηρεσίες και τεχνολογία γύρω από τη βιομηχανία φιλοξενίας και αναγνωρίζεται ως η σημαντικότερη διοργάνωση στις χώρες του Αραβικού Κόλπου από τους επαγγελματίες του χώρου του ξενοδοχειακού εξοπλισμού. Η επισκεψιμότητα του ελληνικού περιπτέρου, το οποίο κάλυψε 136 τ.μ., ήταν πολύ ικανοποιητική και ιδιαίτερα στοχευμένη, καθώς πραγματοποιήθηκε μεγάλος αριθμός εμπορικών επαφών από δυνητικούς πελάτες από όλο τον Αραβικό κόσμο. Οι Έλληνες εκθέτες δήλωσαν πολύ ικανοποιημένοι από την εκθεσιακή τους παρουσία και εξέφρασαν την επιθυμία και την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν και στην επόμενη έκθεση, υπό τη διοργάνωση του ΟΠΕ.


FrieslandCampina Hellas
Ηγέτης στο κίτρινο τυρί με το Milner


Η ελληνική αγορά τυριού είναι η σημαντικότερη κατηγορία των γαλακτοκομικών προϊόντων, με συμμετοχή άνω του 50% σε αξία. H Ελλάδα έχει τη μεγαλύτερη κατά κεφαλήν κατανάλωση τυριού στην Ευρώπη, με 27 κιλά μέσο όρο. Τα κίτρινα τυριά αποτελούν το 53% σε αξία της συνολικής αγοράς του τυριού στα καταστήματα τροφίμων. Μέσα στην αγορά του κίτρινου τυριού, η FrieslandCampina Hellas είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης, κατέχοντας μερίδιο σε όγκο 16,1% και μερίδιο σε αξία 15,4%, με την παρουσία 3 κύριων μαρκών: Milner, Nουνού και Fina. Το Milner κατέχει την ηγετική θέση τόσο στη συνολική αγορά του κίτρινου τυριού όσο και στην κατηγορία των κίτρινων τυριών με χαμηλά λιπαρά, με μερίδιο σε όγκο 5,7% και 34,6% αντίστοιχα και με μερίδιο σε αξία 5,8% και 31,9% αντίστοιχα.


 


 

  Περιεχόμενα
ΕΝ ΑΡΧΗ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ
ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ-ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Ν. ΜΑΘΙΟΣ
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
ΜΕ ΘΕΤΙΚΟ ΠΡΟΣΗΜΟ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ ΖΩΗΣ
ΑΓΟΡΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΟ Ε.Σ.Υ.
BEST OF BELRON 2012
ΦΑΚΕΛΟΣ ΝΗΡΕΑΣ
ΦΑΚΕΛΟΣ ΙΑΣΩ
ΦΑΚΕΛΟΣ ΟΛΠ
ΦΑΚΕΛΟΣ ΒΙΟΧΑΛΚΟ
ΣΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΧΑ
ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site