Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Μάιος 2012-τ.382                              

SAXO BANK


ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. Ο ΝΤΕΝΙΣ ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑΣ


Η Saxo Bank, ειδική στις διαδικτυακές συναλλαγές και επενδύσεις, ανακοίνωσε μετά το πέρας της χθεσινής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της, ότι ο Ντένις Μαλαματίνας, αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, αναλαμβάνει καθήκοντα προέδρου, διαδεχόμενος τον Kurt K. Larsen, ο οποίος διατέλεσε πρόεδρος από το 2010.
 Ο Ντένις Μαλαματίνας έγινε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Saxo Bank το 2007. Είναι κάτοχος MBA από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο και στο παρελθόν έχει διατελέσει επικεφαλής σε παγκόσμιο επίπεδο των εταιρειών Smirnoff Vodka, Burger King Corporation και Priceline Europe Ltd. Το 2002, ήταν ένας από τους συνιδρυτές της Marfin Bank, ενώ αργότερα ανέλαβε καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου. Πιο πρόσφατα, το 2007, ήταν ένας από τους συνιδρυτές της MIG (Marfin Investment Group), της οποίας ηγήθηκε έως το 2012.
Ο Kurt K. Larsen, για πολλά χρόνια διευθύνων σύμβουλος του διεθνούς ομίλου μεταφορών DSV και πρόσφατα πρόεδρος του ομίλου, παραμένει μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Saxo Bank και δήλωσε σχετικά:
 «Η Saxo Bank ήδη υλοποιεί τις εύλογες προτάσεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς της Δανίας (FSA) που προβλέπουν αυστηρότερα κριτήρια για τα Διοικητικά Συμβούλια των δανέζικων χρηματοπιστωτικών οργανισμών. Επιθυμώντας λοιπόν να ακολουθήσω το πνεύμα αυτών των προτάσεων, αποφάσισα να αποσυρθώ από τη θέση του προέδρου της Saxo Bank. Η μεγάλη μου δύναμη στην εταιρική διακυβέρνηση ήταν η οργανωτική δομή και οι επιχειρησιακές διαδικασίες σε ευρύτερο επίπεδο και όχι συγκεκριμένες διαδικασίες που να αφορούν στον τραπεζικό κλάδο. Ως εκ τούτου είναι πρέπον να αναλάβει πρόεδρος ο Ντένις Μαλαματίνας, που διαθέτει ευρεία και βαθιά γνώση του χρηματοοικονομικού τομέα. Χαίρομαι που θα παραμείνω στο Διοικητικό Συμβούλιο της Saxo Bank, η οποία αποτελεί μία από τις πλέον καινοτόμες και ενδιαφέρουσες εταιρείες που γνωρίζω».
Ο Asiff S. Hirji, συνέταιρος (Partner) της TPG Capital, θα αναλάβει το ρόλο του αντιπροέδρου. Υπενθυμίζεται ότι η TPG Capital απέκτησε το 30% της Saxo Bank το 2011, ενώ όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, οι ιδρυτές της, Kim Fournais και Lars Seier Christensen, εξακολουθούν να κατέχουν το πλειοψηφικό πακέτο της Saxo Bank με ποσοστό 29,95% ο καθένας.
Η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Saxo Bank διαμορφώνεται ως εξής:
Πρόεδρος, Ντένις Μαλαματίνας, αντιπρόεδρος, Asiff S. Hirji, συνεταίρος της TPG Capital, μέλος, Kurt K. Larsen, πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου της DSV, μέλος, καθηγητής Thomas Plenborg, μέλος, Karl I. Peterson, συνεταίρος της TPG Capital, αναπληρωματικό μέλος, Jacob Polny, διευθυντής TPG Capital.


 


 


TÜV HELLAS


ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ Β’ ΚΥΚΛΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ


Ο Οργανισμός Επιθεώρησης και Πιστοποίησης TÜV HELLAS ανακοινώνει το νέο κύκλο εκπαιδευτικών σεμιναρίων για το β’ τετράμηνο του 2012. Το νέο πρόγραμμα περιλαμβάνει θεματολογίες των κατηγοριών ποιότητας, υγείας και ασφάλειας στην εργασία, ασφάλειας τροφίμων, αγροδιατροφικού τομέα, πληροφορικής και τεχνικών δεξιοτήτων που στοχεύουν στην επιχειρηματική βελτίωση και στην επαγγελματική ανάπτυξη των συμμετεχόντων.
Ο κύκλος σεμιναρίων της TÜV HELLAS εμπλουτίζεται με νέες θεματολογίες που έρχονται να καλύψουν τις σύγχρονες ανάγκες που επιτάσσει το επιχειρηματικό περιβάλλον σχετικά με:


1. Την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων
2. Τις Αρχές Βελτίωσης Λιανικού Εμπορίου, το σύστημα 5s+, τη Λιτή Διαχείριση & Corporate Excellence.
(Τα εν λόγω σεμινάρια απευθύνονται σε στελέχη επιχειρήσεων που επιθυμούν να ενισχύσουν το ανταγωνιστικό τους πλεονέκτημα στην επιχείρηση που απασχολούνται και στην αγορά εργασίας συνολικά).


3. Τις νέες εξελίξεις στα ιατροτεχνολογικά προϊόντα
4. Τις αρχές σχεδιασμού, παραγωγής και ορθής διανομής ιατροτεχνολογικών προϊόντων σύμφωνα με το πρότυπο ISO 13485.
(Η TÜV HELLAS έχει πιστοποιήσει περισσότερες από 200 εταιρείες στον τομέα των ιατροτεχνολογικών προϊόντων, γεγονός που της προσφέρει σφαιρική και άρτια γνώση του αντικειμένου).


5. Τα τρόφιμα
6. Τη διαχείριση αλλεργιογόνων στη βιομηχανία τροφίμων, την επισήμανση τροφίμων & τη διαχείριση κρίσεων στη βιομηχανία τροφίμων.
(Τα σεμινάρια εξασφαλίζουν στους συμμετέχοντες τις απαραίτητες γνώσεις για τα αλλεργιογόνα, την επισήμανση τροφίμων και τη διαχείριση κρίσεων στη βιομηχανία τροφίμων).


7. Τη χημική βιομηχανία
8. Τη νομοθεσία REACH (1907/2006) και CLP (1272/2008)]
(Το σεμινάριο έχει ως σκοπό την ενημέρωση των συμμετεχόντων σχετικά με τις υποχρεώσεις τους όσον αφορά στις ρυθμίσεις για την καταχώριση, την αξιολόγηση και την αδειοδότηση των χημικών ουσιών και των μιγμάτων που κυκλοφορούν στην ευρωπαϊκή αγορά).
9. Τα καλλυντικά
10. Το ISO 22716:2007 καλλυντικά - G.M.P
(Οι συμμετέχοντες ενημερώνονται για το πρότυπο ISO 22716, σύμφωνα με το οποίο καλύπτονται οι απαιτήσεις της ευρωπαϊκής οδηγίας για την παραγωγή και την πώληση καλλυντικών προϊόντων).


11. Την ενέργεια
12. Την αποτελεσματική διαχείριση και την εξοικονόμηση ενέργειας
(Έχοντας επιθεωρήσει και πιστοποιήσει τα μεγαλύτερα φωτοβολταϊκά πάρκα και έργα της Ελλάδας, η TÜV HELLAS διαθέτει την εμπειρία και την τεχνογνωσία για να τις μεταφέρει στους συμμετέχοντες).
 
Η ιδιαίτερη προστιθέμενη αξία των εκπαιδευτικών σεμιναρίων της TÜV HELLAS διασφαλίζεται μέσω της συμμετοχής στελεχών από το ευρύτατο πελατολόγιό της με την ουσιαστική ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας.


METLIFE ALICO Α.Ε.Δ.Α.Κ.


20 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ Α/Κ


Η MetLife Alico Α.Ε.Δ.Α.Κ. συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια επιτυχημένης πορείας από την ίδρυσή της το 1992. Σήμερα η εταιρεία διαχειρίζεται 19 αμοιβαία κεφάλαια, μεταξύ των οποίων δύο της Citibank International και ένα της χρηματιστηριακής εταιρείας BETA. Παρέχει επίσης, κατά κύριο λόγο, τα επενδυτικά σχήματα για τις τοποθετήσεις των unit-linked προϊόντων της MetLife Alico στην Ελλάδα και την Κύπρο.
Το 2011 ανάμεσα σε 22 εταιρείες αμοιβαίων κεφαλαίων, η MetLife Alico Α.Ε.Δ.Α.Κ. κατέλαβε την 6η θέση, εδραιώνοντας παράλληλα την 1η θέση από άποψη ενεργητικού, μεταξύ των εταιρειών που δεν έχουν άμεση σχέση με τραπεζικό όμιλο.
Από το 2008 έως σήμερα, η εταιρεία κατάφερε να αυξήσει το μερίδιο αγοράς της από 1,9% στο 4,1%, βασιζόμενη στον απόλυτο συνδυασμό της γκάμας των προϊόντων της και της ποιότητας πωλήσεων του δικτύου της.
Η MetLife Alico Α.Ε.Δ.Α.Κ. συνεχίζει τη δυναμική παρουσία της στην ελληνική αγορά, προσβλέποντας συνεχώς σε νέες συνεργασίες ακόμα και σε αυτές τις δύσκολες εποχές.
Η εταιρεία ευχαριστεί θερμά τους 9.000 πελάτες που συνεχίζουν να την επιλέγουν και να την εμπιστεύονται για τη διαχείριση των επενδύσεών τους.


DEUTSCHE POST DHL


ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΣΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ


Η Deutsche Post DHL, ο ηγετικός όμιλος στις ταχυδρομικές υπηρεσίες και τα logistics σε παγκόσμιο επίπεδο, συνέχισε τις υψηλές επιδόσεις του περασμένου έτους και κατά το πρώτο τρίμηνο του 2012, παραμένοντας στην επιτυχημένη αναπτυξιακή του πορεία. Ο κύκλος εργασιών του ομίλου αυξήθηκε κατά 4,3 τοις εκατό σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του περασμένου έτους, αγγίζοντας τα 13,4 δισ. ευρώ. Οι επιχειρησιακές μονάδες της DHL έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη θετική αυτή εξέλιξη, καθώς συνεχίζουν να επωφελούνται από την εξαιρετική θέση τους στις ραγδαία αναπτυσσόμενες περιοχές διεθνώς, ιδιαίτερα στην Ασία.
Χάρη στην περαιτέρω αύξηση της κερδοφορίας σε όλες τις επιχειρηματικές μονάδες, τα λειτουργικά αποτελέσματα του ομίλου ξεπέρασαν το μέσο όρο στο πρώτο τρίμηνο: το EBIT αυξήθηκε κατά 9,9 τοις εκατό σε 691 εκατ. ευρώ. Την ίδια περίοδο τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη της εταιρείας αυξήθηκαν σε 533 εκατ. ευρώ.
«Με δεδομένα τα σχετικά χαμηλά επίπεδα του παγκόσμιου οικονομικού περιβάλλοντος, το επιτυχές ξεκίνημά μας για το έτος είναι σαφής απόδειξη ότι συνεχίζουμε να αναπτυσσόμαστε», δήλωσε ο Frank Appel, διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Post DHL. «Η βελτίωση της αποδοτικότητας που έχουμε επιτύχει τα τελευταία χρόνια και η απαράμιλλη θέση μας στις αναπτυσσόμενες αγορές σε παγκόσμιο επίπεδο μάς έχουν προετοιμάσει κατάλληλα, ώστε να συνεχίζουμε την κερδοφόρο αναπτυξιακή πορεία μας. Επενδύοντας στη βάση αυτή, θα συνεχίσουμε συστηματικά την εφαρμογή του Strategy 2015, προκειμένου να αξιοποιήσουμε το πλήρες δυναμικό του Ομίλου».


PRINTEC


ΛΥΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΟΛΟΥ ΣΤΗΝ CORAL


Η Printec ανακοινώνει ότι η Coral A.E., δικαιούχος των σημάτων Shell στην Ελλάδα, επέλεξε τη λύση Διαχείρισης Στόλου Watch4 FMS (Fleet Management System) της Printec, προκειμένου να επιτύχει τη βέλτιστη διαχείριση του στόλου των οχημάτων των πελατών της, βελτιώνοντας παράλληλα την αποδοτικότητά του, και παρέχοντας άμεσα τη σχετική ενημέρωση.
Συγκεκριμένα, η Printec A.E. ανέλαβε να υλοποιήσει μια ολοκληρωμένη λύση διαχείρισης στόλου, η οποία περιλαμβάνει προσωποποιημένες Chip κάρτες οχημάτων, τερματικά καρτών για πρατήρια καυσίμων, σύστημα διασύνδεσης με το κεντρικό ERP της εταιρείας, καθώς και σύστημα δημιουργίας αναφορών σύμφωνα με τις ανάγκες του πελάτη (web site). Η ολοκληρωμένη λύση αποτελείται από best-of-breed solutions προμηθευτών, όπως για παράδειγμα τα τερματικά VX510 Verifone, τα οποία συνδέονται μέσω του Watch4 FMS της Printec.
Η λύση Watch4FMS είναι αποτέλεσμα της πολύχρονης εμπειρίας της Printec στις τεχνολογίες καρτών, καθώς και στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων για χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς. Η εφαρμογή αυτή παρέχει μεγαλύτερη δια-λειτουργικότητα, ανεξαρτησία από πλατφόρμες και πρωτόκολλα επικοινωνίας, προσφέροντας τη δυνατότητα υποστήριξης διεθνών προγραμμάτων διαχείρισης στόλου.
«Η Coral, μέσω του συστήματος της Printec, παρέχει ένα μοναδικό και ευέλικτο εργαλείο διαχείρισης καυσίμων με νέα, εύχρηστα εργαλεία και υπηρεσίες που καλύπτουν τις ανάγκες του σύγχρονου επαγγελματία», δήλωσε η Ζωή Αργύρη, προϊσταμένη πωλήσεων κάρτας καυσίμων της Coral Α.Ε.
«Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι που και η Coral, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στο χώρο των πετρελαιοειδών, εμπιστεύθηκε την Printec για τη λύση Διαχείρισης Στόλου», δήλωσε ο Γιώργος Κυριακόπουλος, γενικός διευθυντής Ελλάδας και Κύπρου της Printec. «Με την επιτυχή υλοποίηση της λύσης αυτής προστίθεται ακόμη μία εταιρεία στο ευρύ πελατολόγιο της Printec, γεγονός που πιστοποιεί την κυρίαρχη θέση της εταιρείας μας στον τομέα της παροχής ολοκληρωμένων λύσεων πληροφορικής».


 

  Περιεχόμενα
ΕΝ ΑΡΧΗ
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ FACTORING
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΩΣΤΑ ΜΠΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ-LOGISTICS
ΑΓΟΡΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ-ΙΝΤΕΡΝΕΤ
ΑΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ
DELOITTE RESEARCH
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ
ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ Ζ. ΚΑΛΑΪΤΖΑΚΗ
ΦΑΚΕΛΟΣ F.G. EUROPE
ΦΑΚΕΛΟΣ ΣΙΔΕΝΟΡ
ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΛΒΑΛ
ΦΑΚΕΛΟΣ ΧΑΛΚΟΡ
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ
ΣΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ ΤΟΥ Χ.Α.
ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site