Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Ιούλιος-Αύγουστος 2012-τ.384                              

ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ


ΥΠΟΤΙΜΗΜΕΝΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ BLUE CHIPS


Συγκρατημένοι εμφανίζονται στις εκτιμήσεις τους για το μέλλον της εγχώριας αγοράς οι αναλυτές, επισημαίνοντας ότι το Χρηματιστήριο Αθηνών θα παραμείνει δέσμιο των οικονομικοπολιτικών εξελίξεων στη χώρα.


Μπορεί η συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας και τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής του Ιουνίου να οδήγησαν σε ράλι ανόδου –μάλλον ανακούφισης κατά τους περισσότερους- ωστόσο, ο προβληματισμός ξεκινά τώρα, που η νέα κυβέρνηση καλείται να αντιμετωπίσει τα τεράστια προβλήματα της χώρας. Κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους ο γενικός δείκτης τιμών σημείωσε απώλειες 10,2% καταγράφοντας υψηλό έτους στις 847 μονάδες και χαμηλό στις 471 μονάδες. Πτώση 10,5% σημείωσε ο τραπεζικός δείκτης, ενώ από τις μετοχές του ξεχώρισαν η Alpha Bank και η Eurobank. Αντίθετα, η Λαϊκή Τράπεζα υποχώρησε στο πρώτο εξάμηνο του έτους κατά 71,3% και η Κύπρου κατέγραψε απώλειες 50%.
Η σταδιακή έναρξη της κυβερνητικής περιόδου μετά τις τελευταίες εκλογές αναμένεται να φέρει εκ νέου στο προσκήνιο τα δύο σημαντικά προς επίλυση θέματα της Ελληνικής οικονομίας και της αγοράς μετοχών, το συνεχιζόμενο κύκλο της ύφεσης που καθιστά ανέφικτη την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων  και το ζήτημα της επιπρόσθετης κεφαλαιακής ενίσχυσης των εγχώριων εμπορικών τραπεζών, επισημαίνει μιλώντας στο «ΧΡΗΜΑ» ο κ. Νικόλαος Γεωργιάδης, Υπεύθυνος Τμήματος Ανάλυσης και Αγορών της Valuation & Reasearch Specialists.
Στο δημοσιονομικό μέτωπο παραμένει έντονη η ανησυχία για το ύψος των αποκλίσεων από τους στόχους της δανειακής σύμβασης, ακόμη και υπό τη δύσκολη υπόθεση της χρονικής επιμήκυνσης των στόχων. Οι δε αποκρατικοποιήσεις οι οποίες θα μπορούσαν να “λειτουργήσουν” ως αντίβαρο στην απώλεια δημοσιονομικών εσόδων, δεν διαφαίνεται εφικτό να υλοποιηθούν με ομαλό τρόπο χωρίς περαιτέρω επιπτώσεις στη λειτουργία της οικονομίας. Η αρνητική αυτή προσδοκία προέρχεται από την εμπειρία του πρόσφατου παρελθόντος όπου κανένας αξιοσημείωτος κύκλος αποκρατικοποιήσεων δεν πραγματοποιήθηκε, αλλά και από τις ιδιαίτερα χαμηλές αξίες περιουσιακών στοιχείων που έχουν διαμορφωθεί στην αγορά.
Οι Ελληνικές τράπεζες, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, βρίσκονται σε διαρκή ανάγκη κεφαλαιακής ενίσχυσης εν μέσω των ζημιών που υπέστησαν από τη διακράτηση κρατικών ομολόγων, αλλά και λόγω των συνεχιζόμενων επισφαλειών στα χαρτοφυλάκια δανείων τους.
Όσον αφορά την πορεία της εγχώριας αγοράς το επόμενο διάστημα, ο αναλυτής προβλέπει ότι η  μεταβλητότητα θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα, με το αρνητικό σενάριο των εξελίξεων να θεωρείται αυτή τη χρονική στιγμή ως το πιο πιθανό. Όλοι οι επιχειρηματικοί κλάδοι έχουν πλέον επηρεασθεί έντονα αρνητικά, με αποτέλεσμα να ξεχωρίζουν εταιρίες με αυτόνομη κεφαλαιακή διάρθρωση και εξωστρεφή προσανατολισμό.


Από την πλευρά του ο κ. Νίκος Ακκιζίδης, Γενικός Διευθυντής της AXON Χρηματιστηριακή, εκτιμά ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξει σταδιακή βελτίωση τόσο στο εγχώριο όσο και στο διεθνές οικονομικό περιβάλλον, υπό την προϋπόθεση ότι στην Ελλάδα το πολιτικό περιβάλλον θα παραμένει συνεχώς σταθερό και συνάμα η Ευρώπη θα οδεύει όλο και περισσότερο στην οικονομική και κοινωνική ενοποίηση. Το πρώτο απτό βήμα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης ξεκίνησε στην διάσκεψη κορυφής του περασμένου Ιουνίου, όπου τέθηκαν οι βάσεις για το  σχέδιό των ευρωπαίων, σχετικά με τον συγκεντρωτισμό της τραπεζικής εποπτείας, κίνηση που συνιστά σημαντικό πυλώνα σταθερότητας του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. 
Η απόφαση των ευρωπαίων ηγετών που αφορά στο δικαίωμα των τραπεζών να χρησιμοποιούν κεφάλαια των ταμείων διάσωσης της ευρωζώνης για την ανακεφαλαιοποίηση τους, ο κ. Ακκιζίδης εκτιμά ότι είναι θετική, μόνο όμως εάν αυτή συνοδευτεί με αυστηρά μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής. Σε κάθε άλλη περίπτωση οι αγορές θα ενσωματώσουν την πιθανότητα «κουρέματος» του χρέους προβληματικών χωρών και άρα οι ιδιώτες πιστωτές θα αξιώσουν στο μέλλον ακόμη μεγαλύτερο premium δανεισμού. Αρνητική παράμετρο αποτελεί το γεγονός πως μηχανισμός στήριξης ESM χρηματοδοτεί τις προβληματικές τράπεζες που με την σειρά τους χρηματοδοτούν τα κράτη μέσω αγοράς ομολόγων των χωρών τους. Ερωτηματικό επίσης αποτελεί το κεφάλαιο του ESM, το όποιο σήμερα δεν κρίνεται ικανοποιητικό τόσο σε ότι αφορά το ύψος του όσο σε ότι αφορά και την ποιότητα του, αφού  25% των κεφαλαίων του προέρχεται από προβληματικές χώρες, δεδομένο που περιορίζει σημαντικά τις δυνατότητες του μηχανισμού. 
Το  κόστος δανεισμού της Ιταλίας και της Ισπανίας βραχυπρόθεσμα θα  μειωθεί όμως στην καλύτερη περίπτωση οι χώρες αυτές απλώς αγοράζουν χρόνο που  κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι αρκετός. Ως εκ τούτου θα απαιτηθεί από τους ευρωπαίους ηγέτες, αλλά και από τα κοινωνικά σύνολα όλων των χωρών, να κάνουν πολύ πιο γρήγορα βήματα κατανόησης των ιστορικών προκλήσεων της Ευρώπης, και πολύ πιο αποφασιστικά υλοποίησης, ρεαλιστικών δεσμεύσεων από όλους τους εμπλεκομένους. 
Αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, το στέλεχος της ΑΧΟΝ Χρηματιστηριακή, υποστηρίζει ότι απαιτείται άμεση υλοποίηση όλων των δεσμεύσεων  που αφορούν τις ιδιωτικοποιήσεις, την απαγκίστρωση των ΔΕΚΟ και των οργανισμών από το δημόσιο,  καθώς και την πλήρη αναμόρφωση του φορολογικού ώστε να είναι περισσότερο δίκαιο και φιλικό προς τις νέες επενδύσεις. 
Τα νέα από την σύνοδο κορυφής  καθώς και ο σχηματισμός κυβέρνησης στην χώρα μας δημιούργησαν ευφορία με άμεσο αποτέλεσμα την ανοδική αντίδραση των τιμών στο ελληνικό χρηματιστήριο. Πιθανή θεωρεί ο κ. Ακκιζίδης την κίνηση του Γενικού Δείκτη έως τις 720-750 μονάδες, όριο που εάν διασπασθεί θα  βελτιώσει σημαντικά την μεσοπρόθεσμη εικόνα του ΧΑ.


Την άποψη ότι η εγχώρια αγορά αποκτά πλέον ένα περιεχόμενο με τις αποκρατικοποιήσεις που διαφαίνεται ότι θα προωθηθούν άμεσα, εκφράζει στο «ΧΡΗΜΑ» ο κ. Μάνος Χατζηδάκης, Υπεύθυνος Ανάλυσης της Beta Securities. Αυτό θα αποτελέσει το κεντρικό θέμα για το επόμενο διάστημα, κυρίως όσον αφορά τον τρόπο υλοποίηση αλλά και το τίμημα στο οποία θα γίνουν οι πωλήσεις. Το δεύτερο σκέλος που θα απασχολήσει το ΧΑ μεσοπρόθεσμα είναι αυτό των ανακεφαλαιοποιήσεων των εγχώριων τραπεζών, καθώς όπως φαίνεται μέχρι τώρα η αγορά αντιμετωπίζει μάλλον αδιάφορα τα αποτελέσματα των εισηγμένων εταιριών. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος θα βρεθεί και η εξέλιξη των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με την τρόικα μετά το τέλος Ιουλίου.


ΥΠΟΤΙΜΗΜΕΝΑ ΤΑ BLUE CHIPS TOY XA
 
Σχολιάζοντας την πορεία των μετοχών ο κ. Χατζηδάκης υποστηρίζει ότι με εξαίρεση τις τράπεζες, τα περισσότερα blue chips είναι υποτιμημένα στην παρούσα φάση, κάνοντας αναφορά μεταξύ άλλων στους τίτλους των Μέτκα, Jumbo, ΟΠΑΠ, Μότορ Όιλ και γενικότερα σε εξωστρεφείς εταιρίες που αδικούνται λόγω της συμμετοχής τους στην ελληνική αγορά που βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα.
Ωστόσο, ο αναλυτής επισημαίνει ότι χρειάζεται προσοχή στις κινήσεις των επενδυτών, καθώς οι παράγοντες ρευστότητα και ψυχολογία παραμένουν ρευστοί. Ακόμη, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, και η επιστροφή των καταθέσεων στις τράπεζες πραγματοποιείται με αργούς ρυθμούς και δυσκολεύει τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να προχωρήσουν στη χρηματοδότηση των εταιριών.
Στην παρούσα φάση οι τραπεζικοί τίτλοι προσελκύουν κυρίως χαρτοφυλάκια βραχυπρόθεσμου χαρακτήρα, χωρίς μακροπρόθεσμη ορατότητα, ενώ η λειτουργική τους κερδοφορία μάλλον θα είναι αρνητική. Ενδεχομένως, εκτιμά ο κ. Χατζηδάκης, για να τονωθεί το αγοραστικό ενδιαφέρον να πρέπει να ολοκληρωθεί ένα κύκλος συγχωνεύσεων και εξαγορών στον τραπεζικό κλάδο,  που μπορεί να έχει επιχειρηθεί στο παρελθόν αλλά ακόμη δεν έχει υλοποιηθεί μία μεγάλη κίνηση.


Μέσα στον Ιούλιο το ενδιαφέρον θα εστιαστεί στην έκθεση που θα συντάξει η τρόικα για την ελληνική οικονομία και στις πρώτες κινήσεις της νέας κυβέρνησης, αναφέρει σε σχόλιο του ο κ. Νίκος Χριστοδούλου, αναλυτής της Merit Χρηματιστηριακή. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις, τα πράγματα δείχνουν δυσοίωνα για την ελληνική οικονομία, που χρειάζεται μια επανεκκίνηση και ίσως να διασφαλίσει περισσότερο χρόνο για τις μεταρρυθμίσεις, κάτι που θα ζητήσει άμεσα η ελληνική κυβέρνηση. Αυτά που θα ήθελε η ελληνική αγορά από την κυβέρνηση για να αντιδράσει ανάλογα είναι μεταξύ άλλων η πληρωμή υποχρεώσεων στον ιδιωτικό τομέα, μια δυο αξιόλογες αποκρατικοποιήσεις μέσα στο καλοκαίρι, κλείσιμο δημόσιων οργανισμών που επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό και η μείωση του ΦΠΑ, ειδικά στην εστίαση, όσο κρατάει ακόμα η τουριστική περίοδος.


 Σε έκθεση του για τη Saxo Bank, ο αναλυτής κ. Peter Bo Kiaer, τονίζει ότι μπορεί ο σχηματισμός κυβέρνηση με πλειοψηφία που υπερβαίνει κατά πολύ το 50% να προσέφερε ανακούφιση στο άμεσο μέλλον και ελπίδα ότι το σχήμα θα μπορέσει ουσιαστικά να λειτουργήσει, ωστόσο πρέπει να εξεταστούν μία σειρά θεμάτων που εκκρεμούν. Αρχικά, επίκειται η διαπραγμάτευση της νέας κυβέρνησης με την τρόικα που δεν αναμένεται εύκολη. Επίσης, αυτό που θα πρέπει να προσέξουν οι επενδυτές είναι η αξιωματική αντιπολίτευση. Το έργο της νέας κυβέρνησης δεν είναι προσφιλές και συνεπώς εάν οι δημοσκοπήσεις δείξουν μια περαιτέρω μεταβολή στη δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ και χρησιμοποιηθεί αυτό για να ασκηθούν πιέσεις, δύο πράγματα μπορεί να συμβούν: Είτε ο κυβερνητικός συνασπισμός θα αναγκαστεί να το αντιμετωπίσει, είτε θα έχουμε μία σύντομη παραίτηση των τριών κομμάτων, στην περίπτωση που δεν θελήσουν να αναλάβουν το πολιτικό κόστος και να ρισκάρουν τον αφανισμό τους μακροπρόθεσμα από το πολιτικό τοπίο.


ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ
 
Η Ελλάδα αποτελεί τμήμα της Ευρώπης. Ωστόσο από τις εκλογές και έπειτα οι Ευρωπαίοι ηγέτες εστιάζουν στην Ισπανία και τις πιθανώς καταστροφικές συνέπειες της κατάστασης εκεί. Όσο δεν δίνεται δραστική λύση για τα συνολικά προβλήματα στην Ευρώπη, τόσο περισσότεροι επενδυτές θα αναζητούν να αποδεσμεύσουν στοιχεία ενεργητικού από την Ισπανία και την Ιταλία. Δεδομένης αυτής της εν εξελίξει διαδικασίας θα ήταν δύσκολο σύμφωνα με τον αναλυτή της Saxo Bank, να υπάρξει αύξηση του ενδιαφέροντος από αυτούς τους επενδυτές για την ελληνική αγορά, να εισέλθουν δηλαδή σε μια διαδικασία ”πώλησης κινδύνου” σε μια περιοχή, για την ”αγορά παρόμοιου κινδύνου” σε μια άλλη.


Παράλληλα, υπάρχει ο κίνδυνος να υποβαθμίσει η MSCI την Ελλάδα σε Αναδυόμενη Αγορά από Αναπτυγμένη Αγορά. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να μειωθεί το χρήμα από τους διαχειριστές ενεργητικού στο μέλλον. Αν και δεν είναι ακόμα οριστικό, είναι καλό να το έχουν υπόψη τους οι επενδυτές. Μπορεί ο δρόμος να έχει λακκούβες, ωστόσο, κοιτάζοντας το δεύτερο εξάμηνο του έτους μπορεί κάποιος να εξετάσει την πιθανότητα να επενδύσει στην Ελλάδα εάν βρεθούν οι ευκαιρίες. Βέβαια, για να γίνει η κατάσταση ενδιαφέρουσα θα πρέπει να υπάρξουν εξελίξεις.  Η κυβέρνηση πρέπει να φέρει αποτελέσματα και ένα από τα πιο σημαντικά είναι να βρει έναν συμβιβασμό με την τρόικα. Δεύτερον, ο κυβερνητικός συνασπισμός πρέπει να προχωρήσει σαν να μην υπάρχει επιστροφή, γιατί δεν υπάρχει. Ωστόσο, για να είναι η κατάσταση ασφαλής πρέπει να βελτιωθεί η εικόνα και στην Ισπανία. Υπάρχουν σαφώς κίνδυνοι σε αυτού του τύπου τις επενδύσεις, όμως οι αποδόσεις από την άλλη μεριά θα μπορούσαν να είναι εντυπωσιακές.  
ΟΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΟΙΚΩΝ
Σχολιάζοντας τις πρόσφατες εξελίξεις στην ευρωζώνη και τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του Ιουνίου, η JP Morgan αναφέρει σε έκθεση της ότι το καλύτερο που μπορούν να περιμένουν και να ελπίζουν οι επενδυτές είναι μια «εκ νέου συγκράτηση» της κρίσης χρέους και η αφαίρεση, προς το παρόν, την ταμπέλας του «πιθανού συστημικού κινδύνου». Ομως, τα προβλήματα επιμένουν και παραμένουν άλυτα. Η Ισπανία έχει δηλώσει ότι δεν θα πιάσει τους δημοσιονομικούς στόχους του 2012. Η ανάπτυξη σε παγκόσμιο επίπεδο επιβραδύνεται. Τα ευρωπαϊκά οικονομικά στοιχεία είναι φτωχά εδώ και καιρό αλλά και οι αναδυόμενες αγορές και οι ΗΠΑ έχουν δημοσιεύσει στοιχεία για την ανάπτυξη πολύ κάτω από τις προσδοκίες της αγοράς .
 
Σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν μία σειρά από λόγους για τους οποίους οι επενδυτές δεν θα πρέπει να εμπιστευτούν το ράλι που πυροδότησε η Σύνοδος του Ιουνίου.
Η ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΡΕΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ 
Ενώ οι κινήσεις για την ανακεφαλαιοποίηση των ευρωπαϊκών τραπεζών και για την αγορά κρατικών ομολόγων της ζώνης του ευρώ για να μεωθεί το κόστος δανεισμού, είναι μια σημαντική βοήθεια, οι συνθήκες των αποφάσεων αυτών είναι τόσο ασαφής ώστε να αφήνει πολλούς να αναρωτιούνται αν υπάρχει κάτι που πραγματικά έχει προχωρήσει από τις προηγούμενες προσπάθειες διάσωσης του ευρώ. Ο μακροχρόνιος αντίκτυπος των μέτρων και των αποφάσεων που ελήφθησαν στη Σύνοδο, θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από αν οι αγορές πιστέψουν ότι κάτι έχει αλλάξει σημαντικά. Σύμφωνα με τους αναλυτές δύσκολα θα υπάρξει φως στην άκρη του τούνελ στο επόμενο διάστημα, αφού τα μέτρα θέλουν πάρα πολύ χρόνο για να εφαρμοστούν και να αποδόσουν.


Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΕΤΑΙ
Η υποτονική αύξηση του 1,9% του ΑΕΠ στο πρώτο τρίμηνο του έτους είναι μόνο ένα από τα πολλά προβλήματα. Εάν προσθέσουμε και τη μείωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης, την επιβράδυνση της ανάπτυξης των θέσεων εργασίας και των δαπανών, είναι σαφές ότι ακόμη και αν η Ευρώπη σταθεροποιηθεί υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Μπορεί στην παρούσα φάση, σύμφωνα με τους αναλυτές της JP Morgan,  η Ευρώπη να φοβίζει, αλλά και η Αμερική έχει τα δικά της άλυτα προβλήματα. Η πορεία των τιμών των μετοχών και της αγοράς σπιτιών, από το 2010, δείχνει ότι τα πράγματα στις ΗΠΑ δεν έχουν βελτιωθεί ιδιαίτερα.
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΔΥΟΜΕΝΕΣ ΑΓΟΡΕΣ
Κίνα, Ινδία, Ρωσία – το γκρουπ εκείνων των αναπτυσσόμενων χωρών που κάποτε αναμενόταν ότι θα ωθήσει την παγκόσμια ζήτηση – ξεθωριάζουν και εξανεμίζονται τις ελπίδες ότι τα προβλήματα σε Ευρώπη και ΗΠΑ μπορούν να ξεπεραστούν.
Στελέχη της Citigroup εκτιμούν ότι οι προοπτικές της παγκόσμιας ανάπτυξης επιδεινώνονται, αντανακλώντας την Ευρωπαϊκή κρίση και την επιβράδυνση στις αναδυόμενες αγορές. Η παγκόσμια ανάπτυξη αναμένεται να επιβραδυνθεί στο 2,6% φέτος και το 2,7% το 2013, ενώ σημαντικη επιβράδυνση θα σημειωθεί επίσης στην Κίνα, την Ινδία, την Ινδονησία, την Κορέα, την Ουγγαρία, τη Νότια Αφρική και τη Βραζιλία.
Η οικονομική επιβράδυνση στις αναδυόμενες αγορές είναι ευρεία λόγω ενός μίγματος στοιχείων, όπως η νομισματική σύσφιξη του παρελθόντος, τα πιο αδύναμα οικονομικά στοιχεία, οι δυσμενείς δευτερογενείς επιδράσεις από την κρίση της ευρωζώνης, και ο αργός ρυθμός των πολιτικών μέτρων τόνωσης.
ΧΡΕΟΣ: Η «ΚΑΡΔΙΑ» ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ
Στον πυρήνα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης ήταν και είναι το χρέος, το οποίο αποτελεί πρόβλημα, όχι μόνο των χωρών της ευρωζώνης αλλά παγκοσμίως, μέχρι τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία. Οι ισολογισμοί των κρατών διεθνώς, οι οποίοι βαραίνουν την ανάπτυξη όλο και περισσότερο, εξαλείφουν και τις προσπάθειες των κεντρικών τραπεζιτών να αναζωογονήσουν την οικονομία, τονώνοντας τις χρηματιστηριακές αγορές και το τραπεζικό σύστημα. Αλλά με τον παγκόσμιο πλούτο, τα εισοδήματα και τα έσοδα να συρρικνώνονται την στιγμή που το δημόσιο χρέος αυξάνεται, οι προσπάθειες των κυβερνήσεων και των αξιωματούχων που χαράσσουν πολιτική δυσκολεύουν συνεχώς, όλο και περισσότερο.


 
 

  Περιεχόμενα
ΕΝ ΑΡΧΗ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ
ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ
EXPORTS MONEY CONFERENCE 2012
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ VIVARTIA
ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΣΠΑ-ΥΓΕΙΑ
ΕΡΕΥΝΑ ΥΓΕΙΑΣ-DEUTSCHE BANK
ΔΑΝΕΙΑΚΑ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΑ
ΣΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ ΤΟΥ Χ.Α.
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site