Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Ιούλιος-Αύγουστος 2012-τ.384                              

Saxo Bank


Η εικόνα του β’ εξαμήνου του 2012 για τις ελληνικές μετοχές


Αν κοιτάξουμε την απόδοση του Χ.Α. τα τελευταία τρία χρόνια, είναι εμφανές ότι οι ελληνικές μετοχές πέρασαν έντονες στιγμές. Οι τράπεζες κατέρρευσαν, υπάρχει ύφεση και οι επενδυτές ανησυχούν για τις κρατικοποιήσεις και για το ποιο νόμισμα θα ισχύει όταν θελήσουν να αποσύρουν τα χρήματά τους.
 Οι επενδυτές παρακολουθούν το Χ.Α. να βρίσκεται στις 30 μονάδες όσο ο δείκτης Stoxx600 βρίσκεται στο επίπεδο των 125 μονάδων για μια περίοδο που δεν ξεπερνά τα τρία έτη, γεγονός ενδεικτικό για τις απώλειες που έχουν υπάρξει και που καθιστά σκεπτικούς τους επενδυτές σχετικά με την πιθανότητα επανεπένδυσης στον ελληνικό δείκτη. Όμως ακριβώς τη στιγμή που η ψυχολογία της αγοράς ή των επενδυτών είναι στον πάτο, είναι η καλύτερη στιγμή για να αντιδράσετε εσείς. Όταν οι επενδυτές τρέχουν να φύγουν από την μπροστινή πόρτα, εσείς πρέπει να μπείτε από την πίσω πόρτα.
Κοιτάξτε γύρω σας, σκεφτείτε, αξιολογήστε και αποφασίστε. Ίσως χάσετε το 100% των χρημάτων σας, όμως μπορεί να πάρετε πίσω 2, 3, 5 ή ακόμα και 10 φορές τα χρήματά σας και αν τα πράγματα έχουν έτσι, ίσως να θελήσετε να επενδύσετε. Αρκεί να γνωρίζετε την πραγματική κατάσταση.
Ίσως είναι καιρός να εξετάσουμε την Ελλάδα ακόμα μία φορά. Γενικά όμως θα πρέπει να υπάρξουν εξελίξεις πριν η κατάσταση γίνει πραγματικά ενδιαφέρουσα.
Η κυβέρνηση πρέπει να παράγει αποτελέσματα και ένα από τα πιο σημαντικά είναι να βρει έναν συμβιβασμό με την Τρόικα. Δεύτερον, ο κυβερνητικός συνασπισμός πρέπει να προχωρήσει σαν να μην υπάρχει επιστροφή, γιατί δεν υπάρχει. Αυτό το γεγονός λογικά θα πρέπει να ωθήσει κάποιες ελληνικές μετοχές να αποδώσουν. Ωστόσο, για να είναι η κατάσταση πλήρως ασφαλής, πρέπει να βελτιωθεί η κατάσταση στην Ισπανία. Υπάρχουν σαφώς κίνδυνοι σε αυτού του τύπου τις επενδύσεις, όμως οι αποδόσεις από την άλλη πλευρά θα μπορούσαν να είναι εντυπωσιακές. Ο κάθε επενδυτής όμως θα πρέπει να αποφασίσει μόνος του.


Eurobank EFG Factors


Έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο το 2011


Σε ένα εξαιρετικά δυσμενές περιβάλλον και παρά τις αντίξοες συνθήκες, η Eurobank EFG Factors πέτυχε το 2011 θετικά αποτελέσματα και αύξηση του μεριδίου της, συνεχίζοντας την ανοδική της πορεία σε όλα τα μεγέθη.
Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών έφτασε τα 4,7 δισ. (συμπεριλαμβανομένων 350 εκατ. ευρώ του υποκαταστήματος της Βουλγαρίας), σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 8,7% έναντι του προηγούμενου έτους, με μερίδιο αγοράς 29,6% για την ελληνική αγορά. Η εταιρεία διατηρεί την ηγετική της θέση σε όλα τα μεγέθη, όπως τον κύκλο εργασιών, την προ φόρων κερδοφορία, που ξεπέρασε τα 22 εκατ. ευρώ και το υπόλοιπο απαιτήσεων κατά πελατών (710 εκατ. ευρώ).
Ιδιαίτερη σημασία έχει η σημαντική αύξηση κατά 27% που σημείωσαν οι εργασίες της εταιρείας στο εξαγωγικό factoring. H Eurobank EFG Factors διατηρεί μερίδιο αγοράς στο εξαγωγικό factoring της τάξης του 28,8%, ενώ αντίστοιχα για το εισαγωγικό factoring το μερίδιό της ανέρχεται σε 61,5% (Ελληνική Ένωση Factoring, 2011), επιβεβαιώνοντας τη διαχρονικά πρώτη θέση και στον τομέα του διεθνούς factoring.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Όμιλος Eurobank EFG προσφέρει λύσεις factoring στη Βουλγαρία, κατέχοντας πλέον ηγετική θέση στην τοπική αγορά, ενώ δραστηριοποιείται επίσης σε Ρουμανία, Τουρκία και πιλοτικά στη Σερβία, σε συνεργασία με τις κατά τόπους θυγατρικές τράπεζες του ομίλου και τις εξειδικευμένες μονάδες εξυπηρέτησης επιχειρήσεων.Τιτάν


Πώληση μειοψηφικού ποσοστού θυγατρικής στα Δ. Βαλκάνια


Η Α.Ε. Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ ανακοινώνει την πραγματοποίηση επένδυσης της International Finance Corporation (IFC) ποσού 50 εκατ. ευρώ στις θυγατρικές εταιρείες του Τιτάνα στην Π.Γ.Δ.M., τη Σερβία και το Κόσοβο. Με την ολοκλήρωση της σχετικής συναλλαγής, η ΙFC απέκτησε, μέσω της συμμετοχής της στη θυγατρική του ομίλου TITAN Cement Cyprus Limited, μειοψηφικό ποσοστό της τάξεως του 11,5% των δραστηριοτήτων του Τιτάνα στις ανωτέρω χώρες.
Η συνεργασία με ένα θεσμικό εταίρο όπως η IFC στην περιοχή διευρύνεται πλέον πέραν της Αλβανίας και αναμένεται ότι θα προσθέσει σημαντική αξία στις επενδύσεις του Τιτάνα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Ο όμιλος ΤΙΤΑΝ είναι ένας ανεξάρτητος παραγωγός τσιμέντου και άλλων δομικών υλικών, με 110 χρόνια βιομηχανικής εμπειρίας. Έχοντας την έδρα του στην Ελλάδα, διαθέτει εργοστάσια παραγωγής τσιμέντου σε άλλες 9 χώρες και είναι οργανωμένος σε τέσσερις γεωγραφικούς τομείς: Ελλάδα και Δυτική Ευρώπη, Η.Π.Α., Νοτιοανατολική Ευρώπη και Ανατολική Μεσόγειο. Καθ’ όλη την διάρκεια της ιστορίας του, ο όμιλος ΤΙΤΑΝ επεδίωξε να συνδυάσει τη λειτουργική αρτιότητα με το σεβασμό στον άνθρωπο, την κοινωνία και το περιβάλλον.
Το 2011 πούλησε 15,3 εκατ. τόνους τσιμέντου και υλικών με παρεμφερείς ιδιότητες, 3,7 εκατ. μ³ ετοίμου σκυροδέματος, 10,9 εκατ. τόνους αδρανών υλικών και διάφορα ακόμη οικοδομικά υλικά όπως τσιμεντόλιθους, έτοιμα κονιάματα κ.λπ.
Λεπτομερή οικονομικά και άλλα στοιχεία παρέχονται στην ιστοσελίδα του Ομίλου ΤΙΤΑΝ με διεύθυνση: www.titan-cement.com.
Η ανωτέρω ανακοίνωση κοινοποιήθηκε στο Χ.Α. και στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Χ.Α.


 


 Vidavo


Συμμετέχει στην Kerverus


Νέα επενδυτική κίνηση της Vidavo A.E. αποτελεί η απόφασή της να συμμετάσχει στο μετοχικό κεφάλαιο της Kerverus Holding IT PLC, η οποία ξεκινώντας τη δραστηριότητά της από την Αγγλί,α έχει αναπτύξει και διαθέτει δωρεάν ένα εξελιγμένο πρόγραμμα γονικής εποπτείας, ξεπερνώντας τους 1.500 χρήστες από 93 χώρες, ήδη από την έναρξη λειτουργίας του site διάθεσης του λογισμικού αυτού.
Στο προϊοντικό χαρτοφυλάκιο της Kerverus Holding IT PLC συμπεριλαμβάνεται επίσης εξειδικευμένο λογισμικό εποπτείας λειτουργίας των υπολογιστών σε επίπεδο επιχείρησης ή μεγάλου οργανισμού, λογισμικό εποπτείας χρήσης κινητού τηλεφώνου, λογισμικό διαχείρισης εκπτωτικών κουπονιών κ.τ.λ.
Η Παρασκευή 29 Ιουνίου του 2012 ήταν η πρώτη μέρα διαπραγμάτευσης της μετοχής της Kerverus Holding IT PLC, με κωδικό μετοχής ΚΕΡΒ/ KERV, στη Νεοαναπτυσσόμενων Εταιρειών Αγορά (Ν.Ε.Α.) του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (Χ.Α.Κ.). Η συνολική κεφαλαιοποίηση της εταιρείας ανέρχεται σε 1.810.000 ευρώ και η συμμετοχή της Vidavo A.E. ανέρχεται στο 5,52%.
Η επιχειρηματική δραστηριότητα της Kerverus Holding IT PLC μέσω ενός δικτύου συνεργαζόμενων εταιρειών σε Ινδία, Αγγλία και λοιπές χώρες του εξωτερικού, ολοκληρώνει και ενισχύει στην υλοποίησή του το πλάνο εξωστρέφειας της Vidavo A.E.


Coca-Cola Τρία Έψιλον


Σημαντική αναβάθμιση του εργοστασίου στο Σχηματάρι


Συνέχιση στη στήριξη της ελληνικής οικονομίας, στην οποία έχει συνεισφέρει συνολικές επενδύσεις 160 εκατ. ευρώ τα τελευταία δύο χρόνια, φιλοδοξεί να προσφέρει η Coca-Cola Τρία Έψιλον, παρά τις δυσκολίες που καταγράφονται στην εγχώρια αγορά. Η εταιρεία, που είναι η μεγαλύτερη στον τομέα της παραγωγής και εμπορίας μη αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα με επιτυχή δραστηριοποίηση εδώ και 43 χρόνια, εξετάζει νέες επενδύσεις, με άξονα την καινοτομία και στόχο να συνεχίσει να αποτελεί σημαντικό πελάτη για πάνω από 4.500 προμηθευτές και σημαντικό προμηθευτή για 130.000 καταστήματα.
Σήμερα, η Coca-Cola Τρία Έψιλον προσφέρει 250 διαφορετικά προϊόντα σε 11 εκατ. καταναλωτές, το 98% των οποίων προέρχεται από τις 5 μονάδες παραγωγής της στην Ελλάδα και προμηθεύεται συστηματικά το μεγαλύτερο ποσοστό των πρώτων υλών της από Έλληνες παραγωγούς.
Η εταιρεία απασχολεί περίπου 2.000 εργαζομένους και με τη λειτουργία της υποστηρίζει και χρηματοδοτεί περίπου 43.000 θέσεις εργασίας, δίνοντας πνοή στην ελληνική αγορά, καθώς η Ελλάδα είναι ο τόπος όπου γεννήθηκε και επιθυμεί να συνεχίσει να δραστηριοποιείται και να αναπτύσσεται εδώ.
Μία από τις 5 μονάδες παραγωγής είναι η πλήρως αυτοματοποιημένη μονάδα στο Σχηματάρι Βοιωτίας, η οποία αποτελεί μία από τις πιο σύγχρονες μονάδες παραγωγής αναψυκτικών και μη αλκοολούχων ποτών στην Ευρώπη. Η μονάδα λειτουργεί από το 1989, έχει έκταση 120 τετραγωνικά στρέμματα, διαθέτει 10 γραμμές παραγωγής αναψυκτικού και χυμού και διανέμει όλη την ποικιλία των προϊόντων της Coca-Cola Τρία Έψιλον.
Πρόσφατα το εργοστάσιο της Coca-Cola Τρία Έψιλον στο Σχηματάρι αναβαθμίστηκε πλήρως, με την προσθήκη μίας επιπλέον γραμμής παραγωγής αναψυκτικού, αυξάνοντας σημαντικά την παραγωγική δυναμική του, ενώ παράλληλα υλοποιήθηκαν και εργασίες δημιουργικής ανανέωσης των χώρων του εργοστασίου. Η τοποθέτηση μηνυμάτων και πληροφοριών που αφορούν την εταιρεία καθιστούν το εργοστάσιο ένα σύγχρονο κέντρο εκπαίδευσης, όπου οι επισκέπτες του μπορούν να λαμβάνουν μια ολοκληρωμένη εικόνα της δραστηριότητας της Coca-Cola Τρία Έψιλον στην Ελλάδα.


 

  Περιεχόμενα
ΕΝ ΑΡΧΗ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ
ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ
EXPORTS MONEY CONFERENCE 2012
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ VIVARTIA
ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΣΠΑ-ΥΓΕΙΑ
ΕΡΕΥΝΑ ΥΓΕΙΑΣ-DEUTSCHE BANK
ΔΑΝΕΙΑΚΑ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΑ
ΣΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ ΤΟΥ Χ.Α.
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site