Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Σεπτέμβριος 2012-τ.385                              

77Η ΔΕΘ
Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟΤην 77η ΔΕΘ, το μεγαλύτερο εκθεσιακό γεγονός της χώρας, εγκαινίασε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος επεσήμανε ότι τώρα αρχίζει μια νέα πορεία από τη Θεσσαλονίκη, για να απελευθερωθεί ολόκληρη η Ελλάδα από ό,τι την εμπόδιζε να αναπτυχθεί και να ευημερήσει.Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι όπως η χώρα δοκιμάζεται, έτσι δοκιμάζεται και ο θεσμός της έκθεσης. «Ήδη φέτος η δραστηριότητα της ΔΕΘ εμφανίζει πτώση κατά 40%. Αυτό πρέπει να το δούμε κατάματα. Με τις σωστές, θεσμικές, αλλά καθαρές λύσεις και παρεμβάσεις που πρέπει να δοθούν, ώστε να αντιστρέψουμε αυτή την πτωτική πορεία», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και συνέχισε λέγοντας: «προχωρήσαμε, λοιπόν, σε ένα πρώτο βήμα: Συνενώσαμε τη ΔΕΘ, τη HELEXPO και τον ΟΠΕ. Ακριβώς για να δώσουμε προτεραιότητα στην εξωστρέφεια, ως βασικό χαρακτηριστικό της έκθεσης από δω και στο εξής. Και είμαστε βέβαιοι ότι αυτό θα αποδώσει, χωρίς, βέβαια, να μπλέκεται το δημόσιο λογιστικό με το ιδιωτικό λογιστικό».
Ακόμη ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι δημιουργείται στη Θεσσαλονίκη εθνικός φορέας «εξωστρέφειας», καθώς «το είχαμε υποσχεθεί πέρσι. Και το κάνουμε τώρα. Η εξωστρέφεια είναι πλέον εθνική προτεραιότητα. Και η Θεσσαλονίκη θα είναι το “στρατηγείο” αυτής της εθνικής προσπάθειας».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΕΘ Α.Ε., κ. Θ. Σουμπάσης, προλογίζοντας τον πρωθυπουργό, είπε πως η κρίση δίνει ευκαιρία και στην έκθεση: η θεσμική παρέμβαση, που για χρόνια ήταν αίτημα των διοικήσεων, των εργαζόμενων της, αλλά και των θεσμικών φορέων, προετοιμάζεται.
«Με την ολοκλήρωση της συγχώνευσης ΔΕΘ-HELEXPO, ο εθνικός εκθεσιακός φορέας θα οπλιστεί θεσμικά, θα μπορέσει να ανταποκριθεί στον εθνικό του ρόλο και στην 80χρονη και πλέον ιστορία του. Ταυτόχρονα, θα έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει νέες σύγχρονες εκθεσιακές και συνεδριακές εγκαταστάσεις, που τόσο έχει ανάγκη, προκειμένου να συνεχίσει να υπάρχει και στο μέλλον. Χωροθετημένες και σχεδιασμένες σε ρεαλιστική βάση, με χρηματοδότηση όχι από τον ελλειμματικό κρατικό προϋπολογισμό, αλλά από ιδιωτικά κεφάλαια και άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία διεθνών και υπερεθνικών οργανισμών», επεσήμανε ο ίδιος.
Η τελετή των εγκαινίων της 77ης ΔΕΘ πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Helexpo Corona», ενώ πριν την ομιλία του πρωθυπουργού έλαβε χώρα αγιασμός, χοροστατούντος του Μακαριώτατου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, κ. Άνθιμου.
«Το μεγαλύτερο εκθεσιακό γεγονός στη χώρα με τις περισσότερες συμμετοχές είναι η 77η ΔΕΘ, που πραγματοποιείται από τη HELEXPO στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, από τις 8-16 Σεπτεμβρίου 2012, φιλοδοξώντας να προσελκύσει στις εγκαταστάσεις της και πάλι, όπως στο παρελθόν, επισκέπτες από όλη τη χώρα, αλλά και από την ευρύτερη περιοχή».
Αυτά επεσήμανε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της HELEXPO Α.Ε., κ. Πάρις Μαυρίδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, με αφορμή την 77η ΔΕΘ, η οποία είχε μέγα χορηγό τον ΟΠΑΠ.
Ο κ. Μαυρίδης τόνισε πως η ΔΕΘ, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, τις τελευταίες δεκαετίες δεν ενσωματώνει κανένα κρατικοδίαιτο στοιχείο και κάλεσε τους φορείς της Θεσσαλονίκης να στηρίξουν το θεσμό, ο οποίος διαχρονικά παρουσιάζει αμέριστη προσφορά στη στήριξη της τοπικής οικονομίας.
Μάλιστα ο πρόεδρος της Helexpo σημείωσε πως όταν φορείς της πόλης μιλάνε υποτιμητικά για τη ΔΕΘ του Σεπτεμβρίου, χρειάζεται να αναλογίζονται πως το όλο θέμα είναι ένα νόμισμα με δύο όψεις, καθώς οι θετικές παρενέργειες της έκθεσης στην τουριστική και εμπορική κίνηση στη Θεσσαλονίκη είναι μεγάλες.
Αναφερόμενος στα μεγέθη της φετινής διοργάνωσης, είπε πως αν και οι συμμετοχές είναι λιγότερες σε σχέση με πέρσι, εντούτοις δεν θα προκύψουν ζημιές από την 77η ΔΕΘ, αλλά τα έσοδα θα είναι συρρικνωμένα.


 


ΛΕΙΠΕΙ Η ΛΑΜΨΗ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ


Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΕΘ Α.Ε., κ Θεόδωρος Σουμπάσης, απηύθυνε έκκληση στους συνδικαλιστικούς φορείς να δείξουν αυτοσυγκράτηση και να αφήσουν την έκθεση έξω από τις διαμαρτυρίες τους, δεδομένου του ότι δεν θα υπάρχει κυβερνητικό επιτελείο για να εισακουστούν.
«Η ΔΕΘ, παρόλο που δεν έχει την ίδια λάμψη με το παρελθόν, αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός για την πόλη και δεν πρέπει να διαταραχθεί. Η πόλη περιμένει αυτή τη δύσκολη στιγμή έσοδα και κίνηση από τη ΔΕΘ και αυτό είναι κάτι που δεν μπορούμε να της το στερήσουμε», τόνισε ο ίδιος.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ Α.Ε., κ. Τ. Τζήκας, που υπογράμμισε πως η Θεσσαλονίκη και οι πολίτες της απαιτείται να επιστρέψουν και πάλι στη ΔΕΘ του Σεπτεμβρίου, όπως τη γνώρισαν εδώ και δεκαετίες, ως ένα μείζον πολυγεγονός, με σημαντικό αντίκτυπο για την πολιτικοοικονομική πορεία της χώρας.
Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Τζήκας επανέλαβε την πρόταση των διοικήσεων της ΔΕΘ και της HELEXPO να διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη, ενδεχομένως την ίδια περίοδο με την έκθεση του Σεπτεμβρίου, ένα βαρυσήμαντο συνέδριο με την παρουσία της πολιτικής και οικονομικής ηγεσίας της χώρας, όπου θα καταγράφονται οι εξελίξεις και οι προοπτικές του τόπου.


ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ


Επίκεντρο της φετινής ΔΕΘ, την οποία διοργάνωσε η HELEXPO, ήταν τα θεματικά αφιερώματα ENERGYLAND και DOMISIS, τα οποία συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον πολλών επιχειρήσεων που δήλωσαν συμμετοχή.
Οι εκθέτες στα συγκεκριμένα αφιερώματα ξεπέρασαν τους 120 με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον πλούτο των εκθεμάτων, των λύσεων και των προϊόντων που παρουσίασαν, τα οποία εκτός από τη θέρμανση-ψύξη, αφορούσαν στις εναλλακτικές-ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (φωτοβολταϊκά κ.ά.), γεωθερμία, pellet, ξύλο, φυσικό αέριο, κουφώματα-δομικά υλικά, οικολογική δόμηση, βιοκλιματικό σχεδιασμό κτηρίων, θερμομόνωση κ.τ.λ.
Τα αφιερώματα ENERGYLAND-DOMISIS τέλεσαν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ενώ χορηγός είναι η εταιρεία 3Ds Energy.
Μέγας χορηγός της 77ης ΔΕΘ ήταν ο ΟΠΑΠ και επίσημος αερομεταφορέας της έκθεσης η Olympic Air.


Ι.Χ. και υγραεριοκίνηση


Κομβικό ρόλο, προσφέροντας πρακτικές και χειροπιαστές λύσεις σε όσους επιζητούν να μειώσουν το κόστος λειτουργίας του Ι.Χ. τους, είναι το αφιέρωμα AUTOLAND, που περιλαμβάνει το Ειδικό Σαλόνι, «CAR & GAS», όπου οι επισκέπτες μπορούν να γνωρίσουν όλες τις διαθέσιμες δυνατότητες σχετικά με τη χρήση του υγραερίου και των αέριων καυσίμων στα αυτοκίνητα.
Στο αφιέρωμα, «AUTOLAND» περιλαμβάνεται και το Σαλόνι Μεταχειρισμένων Αυτοκινήτων, όπου εκτίθενται προς πώληση από σχετικές εταιρείες αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες, επαγγελματικά οχήματα, αυτοκινούμενα τροχόσπιτα και σκάφη. Χορηγός του αφιερώματος «AUTOLAND» ήταν η εταιρεία Coral Gas, ενώ συνεργάτης της HELEXPO στο συγκεκριμένο αφιέρωμα ήταν η εταιερία «Καρανάσιος, Βαρσάμη & Συνεργάτες, Σύμβουλοι Μηχανικοί Ειδικών Τεχνικών Έργων».


Τα προϊόντα της γης


Σε άμεση συνάρτηση με την ανάγκη για ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής είναι το θεματικό αφιέρωμα FARMA FAIR, στο οποίο παρουσιάστηκαν όλες οι σύγχρονες αντιλήψεις και πρακτικές για τη γεωργία και την κτηνοτροφία, καθώς και οι νέες τεχνολογίες στη διαδικασία παραγωγής αγροτοδιατροφικών προϊόντων. Παράλληλα, οι μικροί φίλοι της ΔΕΘ συμμετείχαν σε δημιουργικά εργαστήρια με περιεχόμενο εμπνευσμένο από τις γεωργικές και τις κτηνοτροφικές δραστηριότητες.
Αναλυτικά, στο αφιέρωμα FARMA FAIR πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις προϊόντων και εξοπλισμών για την κτηνοτροφία, τη φυτική καλλιέργεια, τη μελισσοκομία, τη γαλακτοκομία, την ελαιοκομία, την καλλιέργεια σαλιγκαριών και άλλων σύγχρονων καλλιεργειών και μεθόδων. Ακόμη, εκτίθενται αντιπροσωπευτικά ζώα σε φυσικό περιβάλλον από την ελληνική κτηνοτροφία, ενώ παρούσες είναι και εταιρείες με προϊόντα και υπηρεσίες για τη σύγχρονη φάρμα.


Τα video games


Στην 77η ΔΕΘ διοργανώθηκε φέτος, για δεύτερη συνεχή χρονιά, και το E-Gaming, το μεγαλύτερο αφιέρωμα για τα ηλεκτρονικά παιχνίδια στην ελληνική αγορά με χορηγό τη WIND.
Το E-Gaming είναι το μεγαλύτερο αφιέρωμα για το ελληνικό κοινό όσον αφορά τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και διοργανώθηκε φέτος για δεύτερη συνεχή χρονιά, εδραιώνοντας το gaming μέσα από τη μεγαλύτερη έκθεση της Ελλάδος.
Στον χώρο του E-Gaming θα παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά παιχνίδια που θα κυκλοφορήσουν την περίοδο 2012/2013, στο ελληνικό κοινό. Οι παρουσιάσεις είναι ένα μέρος του αφιερώματος, το μεγαλύτερο κομμάτι αφορά στη δυνατότητα να συμμετάσχει το κοινό σε τουρνουά, τα οποία θα διοργανωθούν καθόλη τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
 To E-Gaming θα φιλοξένησε κορυφαία τουρνουά εγχώρια και διεθνή.
Το πανελλήνιο πρωτάθλημα του Pro Evolution Soccer ξεκίνησε και πάλι από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και για πρώτη φορά στην ιστορία του gaming θα διεξήχθη το Βαλκανικό Πρωτάθλημα στο League of Legends. Παράλληλα θα διαγωνίστηκαν και οι fans του racing στο Red Bull X1 Challenge.
Το gaming κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει κορυφαίους κυβερνοαθλητές να αγωνίζονται για έπαθλα και για τη δόξα.


 


Εξωστρέφεια και επιχειρηματικότητα


Στην 77η ΔΕΘ χτύπησε και ο «παλμός» της ανάπτυξης στην περιφέρεια, αλλά και της προσπάθειας των επιχειρήσεων να ξεπεράσουν την κρίση με την καινοτομία και την υλοποίηση δράσεων εξωστρέφειας.
Το αφιέρωμα «Eλλάδα & Επιχειρηματικότητα», στο οποίο «πρωταγωνιστικό» ρόλο διαδραμάτισαν οι περιφέρειες της χώρας και τα επιμελητήρια, δόθηκε έμφαση στους ακόλουθους άξονες: α) Επιχειρηματικότητα – Τεχνολογία – Καινοτομία και άλλα στοιχεία που δημιουργούν την «Ταυτότητα» κάθε περιοχής, β) Πολιτισμός – Λαϊκές Γιορτές – Παράδοση και γ) Τουρισμός (Υπαίθρου – Θαλάσσιος & Χειμερινός).
Στην 77η ΔΕΘ βρέθηκε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, αλλά και η Περιφερειακή Ενότητα των Σερρών, η οποία ήρθε στη ΔΕΘ για 2η συνεχή φορά, με τουλάχιστον 50 τοπικές επιχειρήσεις της.
Το αφιέρωμα επιχείρησε να καταδείξει την καινοτομία και την ανάδειξη της εφευρετικότητας και του πάθους που διακρίνει επιχειρήσεις, ερευνητικά κέντρα, εργαστήρια εφαρμογών, αλλά και μεμονωμένα άτομα.


INNOVATION & INVENTIONS


Το αφιέρωμα αυτό απευθύνεται σε ευρεσιτέχνες ή δημιουργούς ρομποτικών κατασκευών από όλη την Ελλάδα και πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας.
Εκτός από τα παραπάνω θεματικά αφιερώματα, στο πλαίσιο της 77ης ΔΕΘ υλοποιήθηκαν και τα αφιερώματα:


MODA CASA


Έπιπλα, προτάσεις διακόσμησης και έξυπνες λύσεις για το σπίτι και το γραφείο. Για χώρους με άνεση, λειτουργικότητα και ιδιαίτερη «προσωπικότητα».


GLOBAL EXCHANGE


Tο αφιέρωμα που συγκεντρώνει όλες τις οργανωμένες, κρατικές ή μη, συμμετοχές από το εξωτερικό και συμβάλλει στις διεθνείς συνεργασίες.


STATELAND


Kρατικοί Oργανισμοί και φορείς ενημερώνουν για τις νέες υπηρεσίες, που μειώνουν τη γραφειοκρατία και αυξάνουν την ποιότητα της εξυπηρέτησης. Με διαδραστικό χαρακτήρα επιδιώκεται η ενεργή συμμετοχή των επισκεπτών με στόχο την ανάδειξη του έργου, που διευκολύνει την καθημερινότητα του πολίτη.


 


 ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ


o Την Κυριακή 9/9/12 η εταιρεία 3DS Energy πραγματοποίησε ημερίδα από τις 15:00-17:00 στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Γερμανός» (Αίθουσα Β), με θέμα «Φωτοβολταϊκά. Νέες εξελίξεις».
o Την Τρίτη 11/9/12 στις 19:30 έλαβε χώρα ημερίδα για την οδική ασφάλεια, την οποία διοργάνωσε το περιοδικό «Auto Τρίτη», σε συνεργασία με τη Helexpo. Η ημερίδα πλαισιώθηκε από εκδηλώσεις για την οδική ασφάλεια, επιδείξεις παροχής πρώτων βοηθειών κ.ά.
o Το Σάββατο 15/9/12 η εταιρεία 3DS Energy πραγματοποίησε ημερίδα από τις 15:00-17:00 στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Γερμανός» (Αίθουσα Β) με θέμα «Θέρμανση και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Απαλλαγείτε από το Πετρέλαιο».
o Την Κυριακή 16/9/12 η εταιρεία 3DS Energy πραγματοποίησε ημερίδα από τις 15:00-17:00 στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Γερμανός» (Αίθουσα Β), με θέμα «Ενεργειακά Αυτόνομου Σπιτιού».


Καθόλη τη διάρκεια της 77ης ΔΕΘ, σε υπαίθριο χώρο των εκθεσιακών εγκαταστάσεων λειτούργησε το «Ζαχαρωτό Χωριό», με πολλές εκπλήξεις.


ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΜΕ ΧΟΡΗΓΟ ΤΗ «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ»


o Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012 - Φίλιππος Πλιάτσικας και Ελεωνόρα Ζουγανέλη


Ο Φίλιππος Πλιάτσικας και η Ελεωνόρα Ζουγανέλη ένωσαν τις δυνάμεις τους. Ο Φίλιππος Πλιάτσικας είναι ένας καλλιτέχνης που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Έχει συνεργαστεί με ιδιαίτερα σημαντικούς καλλιτέχνες, εντός και εκτός συνόρων. Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη αποτελεί ένα από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα της ελληνικής δισκογραφίας. Θεωρείται η σημαντικότερη τραγουδίστρια της νέας ελληνικής μουσικής σκηνής.


o Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012 - Professional Sinnerz – Enola Str8 – My Excuse


Οι Professional Sinnerz αποτελούνται από δύο μέλη, τον Αδάμαντα (Mc) ή αλλιώς Γιάννη Στεργίου, και τον Σάββα Κουτσίδη (παραγωγός, Dj) γνωστό και ως Tyler. Ένωσαν τις δυνάμεις τους το 2002 και μετά από μερικά κομμάτια που ετοίμασαν αποφάσισαν να ονομαστούν «Professional Sinnerz», εμπνευσμένοι από ένα στίχο του Εverlast από το κομμάτι «Rhyme in da Chamber», όπου μας διηγείται ότι είναι «Professional Sinner since birth», κάτι με το οποίο μπορεί το group να ταυτιστεί απόλυτα.


Oι ENOLA STR8 δημιουργήθηκαν στις αρχές του 2003. Η ιδέα του ονόματος προέρχεται από το γνωστό αεροπλάνο «Enola gay», το οποίο έριξε την πρώτη ατομική βόμβα στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι. Για μερικά χρόνια και μέχρι τα μέσα του 2007 το συγκρότημα έζησε πολλές ανατρεπτικές και δύσκολες καταστάσεις με αποχωρήσεις και αλλαγές στα μέλη του συγκροτήματος. Στα τέλη του 2007, πλέον οι Enola Str8 απαρτίζονται από 7 αναντικατάστατα μέλη: Αντρέας Βόλταρης (φωνή), Mc Ratton (rap), Dea (μπάσο), Ian (κιθάρες), Κωνσταντίνος (κιθάρες), Νίκωνας (τύμπανα), Τeo (πλήκτρα).
Οι My Excuse είναι μια εναλλακτική, μοντέρνα ροκ μπάντα. Δημιουργήθηκε το 2002 και το 2003 κυκλοφόρησε το 1ο της Άλμπουμ με τη Universal Records. Το άλμπουμ έκανε ρεκόρ πωλήσεων στην Ελλάδα στα αγγλόφωνα συγκροτήματα. Έχουν καθιερωθεί σαν ένα από τα δημοφιλέστερα αγγλόφωνα γκρουπ στην Ελλάδα.


o Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012 - Νατάσσα Μποφίλιου


«Έρχονται οι Μέρες του Φωτός» τραγούδησε φέτος η Νατάσσα Μποφίλιου, δημιουργώντας ένα νέο σύνθημα για το τέλος μιας εποχής και την αρχή μιας καινούργιας. Η ξεχωριστή ερμηνεύτρια, με τα νέα, ήδη αγαπημένα τραγούδια των Γεράσιμου Ευαγγελάτου και Θέμη Καραμουρατίδη στις αποσκευές της, έκλεψε ακόμα μια φορά τις εντυπώσεις, συγκεντρώνοντας τις καλύτερες κριτικές για την ποιότητα και την ένταση της ομότιτλης παράστασής της, μίας από τις πιο επιτυχημένες της φετινής χρονιάς.


o Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012 - Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Δημήτρης Σταρόβας, Σάκης Μπουλάς και Tonino Carotone


Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ένας από τους σημαντικότερους δημιουργούς του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού, ο Σάκης Μπουλάς, μια εκλεκτή προσωπικότητα στο χώρο της μουσικής και του θεάματος, ο Μίλτος Πασχαλίδης, ένας εξαιρετικός τραγουδοποιός της νεότερης γενιάς και ο Δημήτρης Σταρόβας, ένας ξεχωριστός πολυδιάστατος καλλιτέχνης που γνωρίσαμε από τους «Άγαμους Θύτες». Μια δυνατή συνεργασία καταξιωμένων Ελλήνων καλλιτεχνών, που προσφέρει αγαπημένες μελωδίες, και αμίμητα αστεία σε μια παράσταση που τα έχει όλα!


o Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012 – Άλκηστις Πρωτοψάλτη και Ευανθία Ρεμπούτσικα


Η μουσική συνάντηση επί σκηνής της Άλκηστης Πρωτοψάλτη και της Ευανθίας Ρεμπούτσικα με την παράσταση «Μπαχάρι, κανέλα και γιορτή», που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια του χειμώνα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, πραγματικά μάγεψε και κυριολεκτικά ξεσήκωσε το κοινό! Η συνάντησή τους στο στούντιο ήταν φυσικό επακόλουθο… Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, με τον πιο συγκινητικό και διεισδυτικό τρόπο, μετέφερε την ψυχή της σε 12 τραγούδια, μέσα από τις μελωδίες της Ευανθίας Ρεμπούτσικα και τα λόγια των σπουδαίων στιχουργών Μιχάλη Γκανά, Άρη Δαβαράκη, Ελένης Ζιώγα, Ρεβέκκας Ρούσση, Παναγιώτη Καλαντζόπουλου.


o Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012 - Ελευθερία Αρβανιτάκη και Μπάμπης Στόκας


Μια ενδιαφέρουσα συνάντηση της κορυφαίας Ελληνίδας ερμηνεύτριας με τον εξαιρετικό και ιδιαίτερα δημοφιλή Μπάμπη Στόκα. Μια κοινή περιοδεία, μια συνάντηση επί σκηνής των δυο τους γι’ αυτό το καλοκαίρι, με «χίλιες δυο εικόνες στο μυαλό». Φαινομενικά η συνεργασία τους ενώνει κόσμους διαφορετικούς, αλλά επί της ουσίας τα κοινά σημεία είναι πολλά όταν η γέφυρα που τους ενώνει είναι αυτή της μουσικής.
Η Ελευθερία Αρβανιτάκη, με τη ζηλευτή, πολύχρονη καριέρα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και με ένα προσωπικό ρεπερτόριο που συνδυάζει παράδοση και νεωτερισμό, σίγουρα έχει κάτι ενδιαφέρον να μοιραστεί επί σκηνής με τον ανέκαθεν «ηλεκτρικό» Μπάμπη Στόκα των ροκ αναζητήσεων, αλλά και των βαθιά λαϊκών καταβολών.


  

  Περιεχόμενα
ΕΝ ΑΡΧΗ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΡΟΦΙΜΑ-ΠΟΤΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ 77Η ΔΕΘ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΔΟΝΤΑΣ
PHARMA & HEALTH CONFERENCE 2012
ΚΛΑΔΟΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ
ΣΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΧΑ
ΝΕΑ ΑΓΟΡΑΣ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site