Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Νοέμβριος 2005                               Τεύχος 315

Χρηματιστήριο – Νομίσματα


Τεχνική ανάλυση DAX
Η τεχνική εικόνα του δείκτη DAX είναι μια από τις πιο αισιόδοξες μεταξύ των διεθνών κεφαλαιαγορών και παρουσιάζει μια θεαματική «σύμπτωση» μεταξύ βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων ενδείξεων. Πιο αναλυτικά οι βραχυπρόθεσμοι τεχνικοί δείκτες τάσης και μεταβλητότητας διαγράφουν ξεκάθαρα αγοραστικά σήματα και ενισχύουν το σενάριο επιμήκυνσης της ανοδικής τάσης της αγοράς. Το momentum είναι ιδιαίτερα θετικό. Οι μεσοπρόθεσμοι αντίστοιχοι δείκτες είναι απόλυτα συγχρονισμένοι προς τη θετική κατεύθυνση, με εξίσου ισχυρά και αξιόπιστα αγοραστικά σήματα. Εν τέλει, η συνολική παρουσία του DAX φανερώνει μια διάχυτη αισιοδοξία σε όλα τα επίπεδα και μια προσπάθεια για διάσπαση των φετινών υψηλών, των 5.138 μονάδων και κλιμακωτή κατάκτηση υψηλότερων επιπέδων προς τα τέλη του έτους. Το μέγεθος της ανόδου φυσικά δεν μπορεί να εκτιμηθεί, αλλά οι πιθανότητες «γέρνουν» υπέρ της συνέχισης της θετικής τάσης της γερμανικής αγοράς.


Τεχνική ανάλυση S&P 500
Αντίστοιχα αισιόδοξη είναι και η τεχνική προοπτική του βασικού αμερικανικού δείκτη S&P500, αν και απέχει περισσότερο από τα φετινά υψηλά του, σε σύγκριση με τον DAX. Οι εβδομαδιαίες λωρίδες μεταβλητότητας του S&P500 έχουν για πρώτη φορά εδώ και αρκετό καιρό αποκτήσει μια νέα θετική κλίση και προδιαγράφουν την εντατικοποίηση του υπό εξέλιξη αγοραστικού κύματος τιμών. Σε αυτό το ενδεχόμενο συντείνουν και οι αντίστοιχοι τεχνικοί δείκτες τάσης αλλά και οι ενδείξεις κυκλικού momentum που επιτρέπουν την αναρρίχηση σε υψηλότερα επίπεδα κατά τις επόμενες εβδομάδες. Το φετινό υψηλό των 1.243 μονάδων αποτελεί την πιο σοβαρή πρόκληση για την αγορά και ήδη υπάρχουν αρκετά τεχνικά σημεία που δείχνουν ότι θα ακολουθήσει ανοδική του διάσπαση. Η ευρύτερη πορεία της αγοράς για το διάστημα που απομένει μέχρι την πρωτοχρονιά δείχνει ότι πιθανότατα δεν θα είναι αρνητική.


Ευρώ/δολάριο
Στην αγορά συναλλάγματος συντελούνται σημαντικές εξελίξεις και αρκετά νευρικές τάσεις. Η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου διασπά διαδοχικά χαμηλότερα επίπεδα, φθάνοντας κάτω από τα $1,17 ανά ευρώ. Οι βραχυπρόθεσμες και μεσοπρόθεσμες ενδείξεις της συνηγορούν υπέρ της συνέχισης και επιμήκυνσης της καθοδικής τάσης του ευρώ, ενώ ιδιαίτερα αυξημένη δείχνει η μεταβλητότητα με ροπή να ακολουθήσει ακόμα και κάποιου είδους sell off. Το γενικότερο κλίμα παραμένει ιδιαίτερα αρνητικό για το ευρώ και το πιθανότερο τεχνικό σενάριο για το επόμενο χρονικό διάστημα είναι η διατήρηση της πορείας διολίσθησης με άγνωστο στόχο. Όλες οι σημαντικές στηρίξεις έχουν καταργηθεί και ξεπεραστεί με ευκολία και επομένως κάθε προσπάθεια ακριβούς εκτίμησης ενός στόχου της καθοδικής τάσης είναι απαγορευτικά επισφαλής. Η καλύτερη επιλογή είναι να αφήσουμε την ίδια την αγορά συναλλάγματος να μας δείξει πόσο «βαθιά» θα είναι η πτώση.

  Περιεχόμενα
Editorial: Η Διεθνής Αγορά, η ουσία και το περιτύλιγμα...
Επενδύσεις: ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ: Αισιοδοξία made in USA
Επενδύσεις: Εδόθη νέα «ψήφος» εμπιστοσύνης!
Επενδύσεις: Χρηματιστήριο – Νομίσματα
Αφιέρωμα: ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ: Υψηλές επενδύσεις και είσοδος νέων «παικτών»
Αφιέρωμα: 6η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΑΘΗΝΩΝ
Εμπορεύματα: Ανασκόπηση για τον Οκτώβριο 2005
¶ρθρο: O Jack Welch για πρώτη φορά στην Ελλάδα
¶ρθρο: Η αγορά του χρυσού
¶ρθρο: Κυπριακό: Οι παγίδες μιας νέας πρωτοβουλίας
¶ρθρο: Τράπεζα Κύπρου: Ανοδικά αποτελέσματα στο σωστό timing
¶ρθρο: Αποτίμηση αξίας στελεχών- Oφέλη από την ασφάλισή τους
Θέματα: Επιχειρηματικά Βραβεία - Γεώργιος Ουζούνης

 Όροι και προϋποθέσεις του site