Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Σεπτέμβριος 2012-τ.385                              

IST COLLEGE - UNIVERSITY OF HERTFORDSHIRE
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ


«Μια σύγχρονη οικονομία εξαρτάται από δεξιότητες υψηλού επιπέδου και καινοτομία. Μια οικονομία η οποία δεν διακρίνεται για τις υψηλού επιπέδου δεξιότητες του πληθυσμού της και την καινοτόμο κουλτούρα της είναι καταδικασμένη να καταρρεύσει στο διεθνές, άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον του 21ου αιώνα. Πού θα βρουν οι οικονομίες τις δεξιότητες και την καινοτόμο κουλτούρα που απαιτούνται; Μόνο ένα μέρος υπάρχει: η εκπαίδευση και δη, η ανώτατη εκπαίδευση», υπογράμμισε ο καθηγητής Sir Tim Wilson, πρώην πρύτανης του University of Hertfordshire και πρόεδρος του Μικτού Διοικητικού Συμβουλίου του IST College, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε, με εισηγητή τον ίδιο, τη Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου στην οικία του Βρετανού Πρέσβη Dr David Landsman OBE.
Η εκδήλωση, που διοργανώθηκε από το IST College σε συνεργασία με το University of Hertfordshire, είχε θέμα: «Συνεργασία Πανεπιστημίων και Επιχειρήσεων – στην καρδιά μιας σύγχρονης οικονομίας».
Ο Sir Tim Wilson, σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης σε θέματα που αφορούν στο «επιχειρείν» και στην επιχειρηματικότητα στα πανεπιστήμια, παρουσίασε τα κύρια ευρήματα της ανασκόπησής του αναφορικά με τη συνεργασία πανεπιστημίων και επιχειρήσεων, «Business – University Collaboration», ανασκόπηση η οποία του ανατέθηκε από τη βρετανική κυβέρνηση με σκοπό την εισήγηση προτάσεων έτσι ώστε να γίνει η Μ. Βρετανία «η καλύτερη χώρα παγκοσμίως στη συνεργασία πανεπιστημίων και επιχειρήσεων».
Αξίζει να αναφερθεί ότι ήδη πολλές από τις προτάσεις της ανασκόπησης αυτής, έχουν ξεκινήσει να υλοποιούνται.


PUBLIC
ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΑ 20 ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ


Τα καταστήματα Public (www.public.gr) ολοκληρώνουν την πρώτη μεγάλη φάση ανάπτυξής τους και ενισχύουν την παρουσία τους στην περιφέρεια με τη λειτουργία από το Σεπτέμβριο 3 νέων καταστημάτων, στην Καλαμάτα, τη Λάρισα και την Πάτρα! Με το άνοιγμα των νέων αυτών καταστημάτων, τα Public (www.public.gr) συνιστούν πλέον συνολικά 20 φυσικά καταστήματα σε Ελλάδα και Κύπρο και 1 ηλεκτρονικό, προσεγγίζοντας μεγαλύτερο μέρος του καταναλωτικού κοινού και αποκτώντας παρουσία σε ολοένα και περισσότερα δυναμικά σημεία.
Παράλληλα, με το βλέμμα στραμμένο στην αγορά και σε συνέχεια της έναρξης λειτουργίας 11 συνολικά νέων καταστημάτων Public, που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου, η διοίκηση της εταιρείας συνεχίζει τη διερεύνηση για τον εντοπισμό περιοχών που παρουσιάζουν εμπορικό ενδιαφέρον.
Στα 20 καταστήματα Public το καταναλωτικό κοινό θα βρει μια ευρεία γκάμα προϊόντων τεχνολογίας, gaming, βιβλίων, CD, DVD και παιδικών παιχνιδιών, αλλά και την πιο πλούσια ατζέντα εκδηλώσεων. Παράλληλα, η άριστη εξυπηρέτηση από το εξειδικευμένο προσωπικό και η παροχή αποκλειστικών προνομίων δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την κατάταξη των Public ανάμεσα στους πιο δυνατούς προορισμούς σε κάθε πόλη όπου δραστηριοποιούνται.


INTERLEI
ΕΠΕΛΕΞΕ ΤΗ VERITY COMMUNICATIONS ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ


H Verity Communications, η ανεξάρτητη και εξειδικευμένη εταιρεία δημοσίων σχέσεων, ανακοινώνει σήμερα την έναρξη συνεργασίας με την Interlei, το σύγχρονο εκπαιδευτικό οργανισμό που υλοποιεί ακαδημαϊκά προγράμματα Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επιχειρηματικότητας.
Στο πλαίσιο της συνεργασίας, η Verity θα διαχειρίζεται τις δημόσιες σχέσεις της Interlei, με δημιουργία Γραφείου Τύπου, πρόγραμμα Executive Communication και Social Media. Επίσης, θα σχεδιάζει και θα διαχειρίζεται ενέργειες δημιουργίας ευκαιριών πωλήσεων (lead generation)της Interlei.DELOITTE ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ


Η Deloitte δημοσιεύει την αναφορά με τίτλο «Στοιχεία για την επιτυχία: Επαναπροσδιορίζοντας την επιτυχία για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σε έναν μεταμορφωμένο κλάδο», η οποία συντάχθηκε από τις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες της Deloitte μεταξύ 120 οικονομικών στελεχών από όλο τον κόσμο.
Σύμφωνα με την αναφορά, το 46% των στελεχών των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών που ρωτήθηκαν, θεωρούν ότι το ρυθμιστικό περιβάλλον παραμένει το κορυφαίο ζήτημα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, ιδιαίτερα στην Ευρώπη και μεταξύ των τραπεζών. Επιπλέον, τα περισσότερα στελέχη – το 37% - που απάντησαν στην έρευνα, δήλωσαν ότι η ρυθμιστική αλλαγή έχει επηρεάσει αρνητικά τους θεσμούς, ενώ μόνο το 1/4 των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι η αλλαγή αυτή είχε θετικό αντίκτυπο.
«Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά την παγκόσμια αναταραχή της χρηματοπιστωτικής κρίσης, οι εταιρείες παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών αγωνίζονται για την επιτυχία σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο κλάδο», δήλωσε ο Chris Harvey, Global Leader, Global Financial Services Industry της DTTL. «Για να ευδοκιμήσουν σε αυτό το περιβάλλον, οι εταιρείες πρέπει να επιτύχουν σε πολλαπλά μέτωπα. Η έρευνά μας αποκαλύπτει πέντε βασικά στοιχεία τα οποία οι εταιρείες παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών θα πρέπει να αντιμετωπίσουν, προκειμένου να δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη».
Σύμφωνα με την έρευνα της Deloitte, η αναδιάρθρωση, οι αποδόσεις των επενδύσεων, οι σχέσεις με εποπτικές και ρυθμιστικές αρχές, οι χρηματοοικονομικές αναφορές και η διαχείριση κινδύνου είναι τα πέντε στοιχεία που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην προώθηση των εταιρειών, προκειμένου να λάβουν ηγετικές θέσεις στην αγορά.ALLIOTT GROUP
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ


Η Βραζιλία αποτελεί μία από τις ραγδαία αναπτυσσόμενες οικονομίες, ενώ οι προοπτικές της θεωρούνται ευοίωνες, παρά τις ζοφερές οικονομικές συνθήκες παγκοσμίως. Είναι όμως και μια χώρα που χαρακτηρίζεται από μεγάλες οικονομικές ανισότητες και φτώχια σε μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού. Βρίσκεται επίσης σε μια πολύπαθη περιοχή, όπου άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής, όπως η Αργεντινή και το Μεξικό, βρέθηκαν στο κέντρο μιας μεγάλης οικονομικής κρίσης στα τέλη του εικοστού αιώνα και τελικά υπέκυψαν στις πιέσεις των αγορών.
To Alliott Group ανακοινώνει τη μελέτη αναφορικά με την αναδυόμενη οικονομία της Βραζιλίας για το πρώτο εξάμηνο του 2012, που είναι η μεγαλύτερη εθνική οικονομία της Λατινικής Αμερικής και η έκτη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως, σύμφωνα με πηγές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Οι προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης της οικονομίας είναι ενθαρρυντικές, παρόλο που χαρακτηρίζεται από μεγάλη οικονομική ανισότητα στο κοινωνικό και οικονομικό της ιστό, γεγονός που μεταφράζεται σε μεγάλο ποσοστό φτώχιας στον πληθυσμό της.
Η οικονομία της Βραζιλίας κατάφερε να ξεπεράσει την οικονομική κρίση που χαρακτήρισε τις μεγαλύτερες οικονομίες της Λατινικής Αμερικής στα τέλη του εικοστού αιώνα, οι οποίες υπέκυψαν τότε στην πίεση των αγορών.
Η Βραζιλία κατάφερε να ξεπεράσει τα εικοσαετή προβλήματα, που ήταν κυρίως πληθωριστικά, για να έρθει στη συνέχεια η ανάπτυξη, ενώ σήμερα αποτελεί ένα από τα οικονομικά παραδείγματα εξόδου από την κρίση.NOKIA
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗ HARMAN


Η Nokia και η Harman, ηγέτιδα στην αγορά ποιοτικών συστημάτων ήχου, ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους για την ανάπτυξη καινοτόμων ασύρματων τεχνολογιών ήχου, αποκλειστικά για τη σειρά Lumia.
Η Nokia και το εμπορικό σήμα JBL της Harman θα αναπτύξουν από κοινού την αποκλειστική σειρά προϊόντων, η οποία θα περιλαμβάνει μια σειρά ηχείων με ακουστική που γεμίζει το χώρο και δυναμικό σχεδιασμό. Η ασύρματη σύνδεση από το τηλέφωνο στο ηχείο θα πραγματοποιείται μέσω της τεχνολογίας Bluetooth, η οποία μπορεί να συνδέσει οποιαδήποτε υπάρχουσα συσκευή Lumia ή μέσω της τεχνολογίας NFC για τη νέα γενιά Lumia με Windows Phone 8.
«Καθώς η Harman επιθυμεί να συνεργαστεί περαιτέρω με τους ηγέτες της κινητής τηλεφωνίας για να φέρει την επόμενη γενιά τεχνολογιών συνδεσιμότητας στο σπίτι και στο αυτοκίνητο, η συνεργασία με την πρωτοπόρο στον κλάδο Nokia, δίνει μια σημαντική ευκαιρία να επεκτείνουμε τη συνολική μας αξία και να φέρουμε στην αγορά μοναδικά προϊόντα ήχου, που ικανοποιούν τη ζήτηση τού σήμερα για απρόσκοπτη συνδεσιμότητα των καταναλωτών», δήλωσε ο Sachin Lawande, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Harman και συμπρόεδρος της Harman Lifestyle and Infotainment. «Η τεχνολογία ήχου αποτελεί έναν τομέα που συνεχώς εξελίσσεται, με στόχο να είναι διαθέσιμη στους καταναλωτές όπου και αν βρίσκονται. Η ολοένα αυξανόμενη ζήτηση για άμεση και εύκολη πρόσβαση στη μουσική ικανοποιείται μέσα από την ανάπτυξη ασύρματων φορητών συσκευών ήχου».


NEON ENERGY ΕΛΛΑΔΑΣ
ΑΥΞΗΣΗ ΤΖΙΡΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΩΝ ΚΕΡΔΩΝ ΣΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ


Στο α’ εξάμηνο του 2012, η Neon Energy Ελλάδας - όπως και ο όμιλος Neon Energy - κατέγραψε ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα, με αύξηση της τάξεως 400% από την περσινή περίοδο αντίστοιχα. Το τελευταίο έτος έχουν εγκατασταθεί συνολικά 48,5 MWp φωτοβολταϊκών έργων.
Με κύκλο εργασιών (καθαρές πωλήσεις) 44.500.000 ευρώ και κέρδη προ φόρων 5.500.000 ευρώ, η Neon Energy Ελλάδας έκλεισε το α’ εξάμηνο του 2012 και αντίστοιχα ο όμιλος καταγράφει κύκλο εργασιών (καθαρές πωλήσεις) 85.000.000 ευρώ και κέρδη προ φόρων 9.500.000 ευρώ.
Η Neon Energy διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά μιας υγιούς και δυνατής εταιρείας με ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης, καθώς οι δανειακές υποχρεώσεις της είναι μηδενικές και οι πάσης φύσεως λειτουργικές και επενδυτικές δαπάνες σχεδιάζονται και στηρίζονται στα υψηλά αποθεματικά κεφάλαιά της.
Η αποτελεσματικότητα της εταιρείας, και κατ’ επέκταση τα κέρδη της, αποδεικνύουν ότι, παρά τη γενικότερη αρνητική οικονομική συγκυρία, έχει διατηρήσει την ηγετική της θέση στον κλάδο των ΑΠΕ και συνεχίζει να παίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη της «πράσινης» ενέργειας στην Ελλάδα, αλλά και παγκοσμίως, με τη δραστηριοποίησή της στη Γερμανία, την Ιταλία, τη Βουλγαρία και την Κύπρο.
Η εταιρεία αναπτύσσεται με ραγδαίους ρυθμούς και μέσα στο επόμενο εξάμηνο προβλέπεται η επέκτασή της στη Ρουμανία.


 

  Περιεχόμενα
ΕΝ ΑΡΧΗ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΡΟΦΙΜΑ-ΠΟΤΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ 77Η ΔΕΘ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΔΟΝΤΑΣ
PHARMA & HEALTH CONFERENCE 2012
ΚΛΑΔΟΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ
ΣΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΧΑ
ΝΕΑ ΑΓΟΡΑΣ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site