Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Οκτώβριος 2012-τ.386                              

ΦΑΓΕ
Greece Race for the Cure 2012


Τις 13.000 έφθασαν φέτος οι συμμετοχές στον, καθιερωμένο πια, συμβολικό αγώνα δρόμου «Greece Race for the Cure» που γίνεται στην Ελλάδα για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά.  Η επιτυχημένη διοργάνωση, την οποία εξ αρχής αγκάλιασε η ΦΑΓΕ, αλλά και ο κόσμος, πραγματοποιείται στην Ελλάδα από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ», σε συνεργασία με τη διεθνή οργάνωση Susan G. Komen for the Cure. Λαμβάνει χώρα, εδώ και 29 χρόνια, σε 152 πόλεις σε όλο τον κόσμο και έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για τον καρκίνο του μαστού και τις μεθόδους πρόληψης-έγκαιρης διάγνωσης.
Ενισχύοντας την υποστήριξη της διοργάνωσης, φέτος η ΦΑΓΕ δημιούργησε και τη δική της πολυπληθή ομάδα, μία από τις μεγαλύτερες εταιρικές ομάδες. Έτσι, συνάδελφοι και φίλοι, συμμετείχαν στον αγώνα δρόμου, στηρίζοντας έμπρακτα την πρωτοβουλία αυτή και υπογραμμίζοντας το θετικό αγωνιστικό πνεύμα για τη ζωή.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τη νέα γεύση Total 2% μήλο – κανέλα - σταφίδες της δημοφιλούς γκάμας Total 2%, με φρούτα της ΦΑΓΕ!


ΣELLAS CLINICALS
Επένδυση 15 εκατ. ευρώ στη βιοτεχνολογία


Η Σellas Clinicals, πολυεθνική εταιρεία με έδρα στη Ζυρίχη και κέντρο δραστηριοτήτων της στην Ελλάδα, ανακοίνωσε την υλοποίηση επενδυτικού προγράμματος ύψους 15 εκατ. ευρώ για τα επόμενα δύο χρόνια, στον τομέα της βιοτεχνολογίας.
Ο Δρ Άγγελος Στεργίου, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, σημείωσε: «Προχωράμε με γρήγορα, αλλά και σταθερά, βήματα στην υλοποίηση του επιχειρηματικού μας σχεδίου, έχοντας υπερκεράσει τους αρχικούς μας στόχους. Η τεχνογνωσία μας, η ύπαρξη ενός άρτια καταρτισμένου επιστημονικού δυναμικού στη χώρα, καθώς και οι διεθνείς μας συνεργασίες, αποτελούν το “όχημα” για την επιτυχία των στόχων μας, με όραμα τη δημιουργία ενός πρότυπου βιοτεχνολογικού πάρκου στην Ελλάδα (Βiotechnology Park). Ο τομέας της βιοτεχνολογίας είναι ραγδαία αναπτυσσόμενος παγκοσμίως. Πρόκειται για μια αγορά δισεκατομμυρίων ευρώ και είναι σημαντικό για την ανάπτυξη της χώρας να έχει ενεργό παρουσία σε αυτή».
Η εταιρεία έχει ήδη προχωρήσει, σε πρώτη φάση, σε επένδυση συνολικού ύψους 1,5 εκατ. ευρώ στον τομέα της ανάπτυξης κλινικών μελετών στη χώρα μας, με ελπιδοφόρα αποτελέσματα, ανεβάζοντας έτσι το συνολικό ύψος της επένδυσης στα 16,5 εκατ. ευρώ από το πρώτο τρίμηνο του 2012.
Το επενδυτικό πλάνο που ανακοινώθηκε, προβλέπει σε πρώτο επίπεδο τη συμμετοχή στην έρευνα και ανάπτυξη καινοτόμων, μη επεμβατικών, ιατρικών συσκευών (medical devices), οι οποίες αφορούν παθήσεις του νευρικού συστήματος και ειδικότερα, την επιληψία, την κατάθλιψη, την ημικρανία και τον χρόνιο πόνο. Το δεύτερο επίπεδο προβλέπει την ανάπτυξη 3 μορίων, τα οποία έχει επιλέξει η Συμβουλευτική Επιτροπή Kλινικών Θεμάτων της Σellas (clinical advisory board) σε φάση Ι και ΙΙ, και στη συνέχεια την πώλησή τους (out- license) σε μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες. Τα μόρια αυτά αφορούν νευρολογικές και ογκολογικές παθήσεις.
Η Σellas Clinicals έχει ήδη ξεκινήσει τη φάση ανάπτυξης της δικής της καινοτόμου ιατρικής συσκευής (neuromodulation device) και η εταιρεία ευελπιστεί, με το πέρας επιτυχημένων κλινικών μελετών, στην πώληση του προϊόντος έως το 2014-2015. Τα αναμενόμενα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων, με βάση τις προβλεπόμενες πωλήσεις μεταξύ 2015-2017, υπολογίζονται στα 250 εκατ. ευρώ.


MLS ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ
Είσοδος στην αγορά της Σαουδικής Αραβίας


Η MLS ανακοινώνει την είσοδό της στην αγορά της Σαουδικής Αραβίας με το σύστημα πλοήγησης με αναγνώριση φωνής MLS Talk & Drive. Στο πλαίσιο του επιχειρηματικού πλάνου της εταιρείας, όπου επιλέγονται χώρες με προοπτικές υψηλών ρυθμών ανάπτυξης στην πλοήγηση, η Σαουδική Αραβία αποτελεί το επόμενο διεθνές της εγχείρημα μετά την Τουρκία, τη Χιλή και το Μαρόκο.
Για την είσοδό της στην αγορά της Σαουδικής Αραβίας, η MLS συνεργάστηκε με τον εγχώριο όμιλο επιχειρήσεων Zaki Farsi Group, επιτυγχάνοντας μια αμοιβαία, αποκλειστική συνεργασία.
Η Farsi GeoTech, εταιρεία του ομίλου Zaki Farsi Group, χαρακτηρίζεται για την ακρίβεια και την αξιοπιστία των χαρτών της. Για την ανάπτυξη του MLS Talk&Drive στα αραβικά, διέθεσε για πρώτη φορά τους χάρτες της στην MLS. Παράλληλα ανέλαβε, κατ’ αποκλειστικότητα, την αντιπροσώπευση και τη διανομή των πλοηγών MLS Talk&Drive, οι οποίοι θα φέρουν την εμπορική επωνυμία FarsiNav Talk & Drive. Η πρώτη παραγγελία είναι 200.000 δολ. και η Farsi GeoTech έχει ήδη καταβάλει προκαταβολή 60.000 δολ. Η έναρξη διάθεσης των προϊόντων της MLS στο καταναλωτικό κοινό της Σαουδικής Αραβίας αναμένεται το 2012.
Η Σαουδική Αραβία, με πληθυσμό 29 εκατ. κατοίκους και 9 εκατ. αυτοκίνητα, αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο απαιτητική αγορά της Μέσης Ανατολής. Οι νέοι, υψηλής αισθητικής, ultra slim πλοηγοί MLS Talk&Drive με το περιβάλλον λειτουργίας τους ανεπτυγμένο στην αραβική γλώσσα και με αναγνώριση φωνής στα αραβικά, έρχονται να καλύψουν ένα σημαντικό κενό σε μια αγορά όπου το ποσοστό διείσδυσης της πλοήγησης είναι κάτω από 5%.PLAY
Κατέκτησε πρωτιά στην Πολωνία


Πολύ θετικά εξελίσσεται η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας PLAY, που δραστηριοποιείται στην πολωνική αγορά μόλις από το 2007, αποδεικνύοντας ότι η ελληνική τεχνογνωσία και η επιχειρηματικότητα μπορεί να ξεχωρίσει διεθνώς. Η εταιρεία PLAY, μέλος του ομίλου εταιρειών του Π. Γερμανού, Olympia Development, αναδείχθηκε πρώτη στις υπηρεσίες που προσφέρει στους συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας στην Πολωνία, με βάση έρευνα αξιολόγησης που διεξήγαγε μία από τις κυριότερες οικονομικές εφημερίδες της χώρας, η «Gazeta Finansowa».
Πρόκειται για την πρώτη έρευνα αξιολόγησης των τοπικών παρόχων στην αγορά της Πολωνίας, η οποία αξιολόγησε, μέσω και των συνδρομητών, τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι εταιρείες, τόσο προς ιδιώτες όσο και προς επιχειρήσεις, σε τομείς όπως τα πακέτα καρτοκινητής και συμβολαίου, οι τιμές mobile internet, η διαφάνεια και η εξυπηρέτηση.
Συνολικά, η PLAY, ο νεαρότερος παίκτης της τοπικής αγοράς, κατέκτησε την πρώτη θέση, ξεπερνώντας κολοσσούς της αγοράς κινητής τηλεφωνίας, όπως η Orange και η T-Mobile στη μεγαλύτερη οικονομία της ανατολικής Ευρώπης.
Η PLAY, με «όπλα» της τη συνολική αξία προς το πελάτη, τη διαφάνεια των προσφορών, και την τεχνολογική υπεροχή, μέσω και της συνεργασίας της με την εταιρεία HUAWEI, έχει αναπτύξει το πιο σύγχρονο ιδιόκτητο δίκτυο κινητής στη χώρα. H εταιρεία διαθέτει πάνω από 1.000 καταστήματα και, μέσα σε 6 χρόνια, έχει κατακτήσει επάξια το 15% της αγοράς, ξεπερνώντας τους 8 εκατ. συνδρομητές, ενώ προβλέπει έσοδα πάνω από 840 εκατ. ευρώ το 2012.
Σχετικά με το αποτέλεσμα της έρευνας και την πορεία της εταιρείας, ο κ. Βασίλης Μπίλλης, Chief Commercial Officer του Ομίλου Olympia Development, σχολίασε σχετικά: «Το αποτέλεσμα της έρευνας για εμάς έρχεται να επιβεβαιώσει την καθημερινή μας προσπάθεια και δέσμευση στην PLAY, αλλά και την υψηλή τεχνογνωσία που έχουμε στο να δημιουργούμε υπεραξίες στις εταιρείες μας σε Ελλάδα και εξωτερικό. Οι προοπτικές και οι εκτιμήσεις μας τόσο για το σύνολο του 2012 όσο και για το μέλλον της PLAY ήταν, είναι και θα είναι παραπάνω από θετικές».


NUTRIART A.Β.Ε.E.
Νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος


Η Nutriart ανακοίνωσε ότι ο κ. Αλέξανδρος Γεωργίτσης αναλαμβάνει καθήκοντα προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας από τις 10 Οκτωβρίου του 2012, στη θέση του κ. Κωνσταντίνου Πετρόπουλου και του κ. Λεονάρδου Παπαγιαννούλη, αντίστοιχα, που αποχωρούν για προσωπικούς λόγους. Ο κ. Παπαγιαννούλης παραμένει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας.
Ο κ. Γεωργίτσης σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Βηρυτού στο Λίβανο και έχει πολυετή θητεία σε δίκτυα πολυεθνικών εταιρειών (Ελληνική Εταιρεία Εμφιάλωσης, PepsiCo, Αθηναϊκή Χαρτοποιία, Misko/Barilla, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος). Επίσης, έχει διατελέσει διευθύνων σύμβουλος στην ΕΚΟ Α.Β.Ε.Ε. Μιλάει αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά και αραβικά. Ο απερχόμενος πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, κ. Κωνσταντίνος Πετρόπουλος, δήλωσε:
«Μετά από 20 χρόνια, ως πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αλλατίνη Α.Ε., και κατόπιν της Nutriart Α.Β.Ε.Ε., αποχωρώ από τη θέση αυτή, τώρα που έχει δρομολογηθεί η διαδικασία ολοκλήρωσης της χρηματοοικονομικής αναδιάρθρωσης της εταιρείας και υπάρχει μια ξεκάθαρη στρατηγική για το μέλλον.
Ευχαριστώ τους μετόχους και ιδιαίτερα όλο το προσωπικό της εταιρείας για την εμπιστοσύνη που τόσο γενναιόδωρα μου έδειξαν όλα αυτά τα χρόνια.
Είμαι αισιόδοξος ότι η πετυχημένη πορεία, η εμπειρία και οι ηγετικές ικανότητες του κ. Γεωργίτση θα οδηγήσουν τη Nutriart A.Β.Ε.E. στο επόμενο στάδιο ανάπτυξής της».
Με την περάτωση του νέου κύκλου διαπραγματεύσεων με τις τράπεζες, η οποία αναμένεται στο άμεσο μέλλον, θα καταστεί δυνατό να ολοκληρωθεί η επικείμενη κεφαλαιακή αναδιάρθρωση της Nutriart μέχρι το τέλος της τρέχουσας χρήσης, η οποία θα συμβάλει στην ενίσχυση της εταιρείας.


 

  Περιεχόμενα
ΕΝ ΑΡΧΗ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
CEO & CSR MONEY CONFERENCE 2012
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΚΛΑΔΟΣ
ΚΛΑΔΟΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ-ΙΝΤΕΡΝΕΤ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΩΜΑΣ ΤΖΙΚΑΣ
ΟΟΣΑ: ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΤΟ R & D
ΑΓΟΡΑ ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ ΚΑΙ CASH & CARRY
ΣΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΧΑ
ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site