Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Οκτώβριος 2012-τ.386                              

ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ
ΕΠΕΝΔΥΣΗ 3 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΣΕ ΓΡΑΜΜΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ 


Η εταιρεία Παπαστράτος ανακοινώνει την επένδυση ύψους 3 εκατ. ευρώ για την εγκατάσταση νέας γραμμής παραγωγής λεπτοκομμένου καπνού για «στριφτά» τσιγάρα, στις εγκαταστάσεις της στον Ασπρόπυργο.
Η νέα γραμμή παραγωγής θα είναι μία από τις πλέον προηγμένες τεχνολογικά σε όλη την Ευρώπη και θα εξυπηρετεί, κατά κύριο λόγο, τις ανάγκες της εταιρείας στην ελληνική αγορά για το λεπτοκομμένο καπνό Marlboro και πιθανόν σε μελλοντικό χρόνο τις εξαγωγικές δραστηριότητές της.
Με αφορμή την εγκατάσταση της νέας γραμμής, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «Παπαστράτος», κ. Νικήτας Θεοφιλόπουλος, δήλωσε ότι «η νέα γραμμή παραγωγής έρχεται να προστεθεί σε επενδύσεις ύψους πέραν των 600 εκατ. ευρώ της εταιρείας μας από το 2003 μέχρι σήμερα, με κορυφαία την κατασκευή του νέου εργοστασίου της εταιρείας στον Ασπρόπυργο το 2009. Παρά την άνευ προηγουμένου οικονομική κρίση, συνεχίζουμε με συνέπεια το πολυετές επενδυτικό πρόγραμμά μας, με στόχο την περαιτέρω ενδυνάμωση της παρουσίας μας στην ελληνική αγορά, συμπεριλαμβανομένης της αναπτυσσόμενης κατηγορίας του λεπτοκομμένου καπνού για στριφτά τσιγάρα». Η ολοκλήρωση αυτού του επενδυτικού έργου αναμένεται μέχρι το τέλος της χρονιάς.


ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ «ΣΤΕΛΙΟΣ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ»
ΕΝΑ ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΣΕ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ


Κύπριοι επιχειρηματίες, Έλληνες και Τουρκοκύπριοι, συναντήθηκαν για την εκπλήρωση μιας υπόσχεσης: την απονομή ενός εκατ. ευρώ σε επιλεγμένες συνεργασίες από τις δύο επιχειρηματικές κοινότητες της Κύπρου. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, απονεμήθηκαν 50.000 ευρώ σε μετρητά, σε είκοσι συνεταιρισμούς που δημιουργήθηκαν από τη σύμπραξη τουλάχιστον ενός Ελληνοκύπριου και ενός Τουρκοκύπριου επιχειρηματία. Το συνολικό ποσό του ενός εκατ. ευρώ είναι αφιερωμένο στη διατήρηση της ειρήνης στη Μεγαλόνησο.
Σε μια πολυπληθή τελετή απονομής βραβείων, που έλαβε χώρα στις 15 Οκτωβρίου 2012, στο διατηρητέο νεοκλασικό κτήριο της οικογένειας Χατζηιωάννου στη Λεμεσό, οι συμμετέχοντες επιχειρηματίες και οι λοιποί εξέχοντες προσκεκλημένοι παρακολούθησαν την απονομή χρηματικών επάθλων συνολικής αξίας 250.000 ευρώ στους νικητές της φετινής χρονιάς. Τα συγκεκριμένα βραβεία, που διοργανώνονται και χρηματοδοτούνται από το φιλανθρωπικό ίδρυμα «Stelios Philanthropic Foundation», του οποίου ηγείται ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου, ιδρυτής της easyJet και του ομίλου easyGroup, αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της κυπριακής επιχειρηματικής κοινότητας από το 2009 και μετά.
Ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είμαι πολύ περήφανος για τους φετινούς συμμετέχοντες. Η δραστηριότητά τους αποδεικνύει ότι το πνεύμα της επιχειρηματικότητας υπερπηδά το αίσθημα του διαχωρισμού και την έλλειψη εμπιστοσύνης που φόβιζε το νησί μας από το 1974. Πιστεύω ότι αυτό είναι ένα μικρό, αλλά σημαντικό βήμα προς τη συνεχιζόμενη προσπάθεια για την άρση των εμποδίων μεταξύ των δύο κοινοτήτων και για τη διατήρηση της ειρήνης. Αυτό που απέτυχαν να καταφέρουν οι πολιτικοί τα τελευταία 38 χρόνια, το καταφέρνουν οι επιχειρηματίες μόνοι τους. Για πρώτη φορά, από τότε που ξεκίνησε ο θεσμός των βραβείων “Στέλιος Χατζηιωάννου, Επιχειρηματική Συνεργασία στην Κύπρο”, λάβαμε φέτος τόσο πολλές αιτήσεις από νεοσύστατους συνεταιρισμούς. Από τις περίπου 30 αιτήσεις, πολλές ήταν εταιρείες που δημιουργήθηκαν σε λιγότερο από ένα χρόνο. Σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης αυτό αποτελεί χειροπιαστή απόδειξη του ότι στο νησί πνέει αέρας ειρήνης και ότι το επιχειρηματικό πνεύμα υπάρχει και ανθεί στην Κύπρο».GOODY’S
ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ


Η Goody’s, η μεγαλύτερη αλυσίδα σύγχρονων εστιατορίων στην Ελλάδα, ανακοινώνει τη λειτουργία του εστιατορίου Goody’s στην Κηφισιά, σε νέα διεύθυνση. Τo νέο εστιατόριο-πρότυπο της αλυσίδας Goody’s, στην οδό Λεβίδου 1, ήδη υποδέχεται τους φανατικούς της γεύσης, συνδυάζοντας την απόλαυση Goody’s με ένα υψηλής αισθητικής, μοντέρνο και φιλόξενο περιβάλλον.
Τα νέα Extreme Burgers, σε λαχταριστούς συνδυασμούς, αλλά και τα Classic Burgers και οι αγαπημένες προτάσεις, όπως η Πίτα της Goody’s, το Goody’s Club, τα Chicky’s και οι φρέσκιες σαλάτες, συνθέτουν μια ακαταμάχητη εμπειρία απόλαυσης, σε μια μοναδική ατμόσφαιρα.
Το νέο Goody’s επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις και για τους λάτρεις της τεχνολογίας! Οι πελάτες του εστιατορίου μπορούν να «διαβάζουν» το menu σε iPad, να ανακαλύπτουν στη μεγάλη multi touch οθόνη τελευταίας τεχνολογίας δεκάδες διαδραστικά παιχνίδια και να σερφάρουν στο internet μέσω iPad, ενώ απολαμβάνουν τις αγαπημένες τους γεύσεις από το πλούσιο menu της Goody’s.


PUBLIC-WIND
ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


Με το μήνυμα «Αλλάζουμε τους κανόνες στην Επικοινωνία», το δίκτυο καταστημάτων Public και η Wind Ελλάς εγκαινιάζουν τη συνεργασία τους για τη διάθεση του συνόλου των υπηρεσιών κινητής, σταθερής και internet της Wind στα 20 καταστήματα της αλυσίδας. Η συνεργασία επιτρέπει ακόμη τη δημιουργία νέων, αποκλειστικών πακέτων και προσφορών που θα προσφέρουν αξία στους καταναλωτές.
Η συμφωνία λαμβάνει υπόψη δύο επικρατούσες τάσεις στις αγορές του hardware και των τηλεπικοινωνιών: Την αυξανόμενη προτίμηση των καταναλωτών για φορητές συσκευές με δυνατότητες δικτυακής συνδεσιμότητας (τύπου smartphones, tablets κ.λπ.) και την παραδοχή ότι οι υπηρεσίες mobile data που χρησιμοποιούνται μέσω των συσκευών αυτών θα αποτελέσουν τη σημαντικότερη πηγή εσόδων για τον κλάδο. Τα καταστήματα Public εξυπηρετούν 15 εκατ. επισκέπτες ετησίως και διαθέτουν την πληρέστερη γκάμα προϊόντων τεχνολογίας, με περισσότερες από 100 συσκευές tablets και smartphones, live για δοκιμή από τον τελικό καταναλωτή.
Επιπλέον, κατέχουν ηγετική θέση στην αγορά φορητών συσκευών, σημειώνοντας αύξηση πωλήσεων της τάξης του 25% κατά τους τελευταίους επτά μήνες. Όπως δήλωσε ο Ρόμπυ Μπουρλάς, CEO του Ομίλου Public, Multirama και Getitnow: «Τα καταστήματα Public παρέχουν στον καταναλωτή μια μοναδική αγοραστική εμπειρία που τα κατατάσσει ψηλά στις προτιμήσεις τους. Η συνεργασία με τη Wind διευρύνει την γκάμα των προϊόντων μας με ολοκληρωμένες τηλεπικοινωνιακές λύσεις και υπηρεσίες σε κινητή, σταθερή και internet, ενώ ισχυροποιεί τη θέση μας στην αγορά. Παράλληλα, τα Public αναπτύσσονται και επενδύουν διαρκώς στη δημιουργία νέων καταστημάτων. Στόχος μέχρι το τέλος του 2013 είναι η λειτουργία 50 συνολικά καταστημάτων».


KLEOPAS ALLIOTT
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ Γ. ΚΛΕΩΠΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΒΣ


Τελικά το Υπουργείο Οικονομικών δεν μπορεί να καταργήσει ακόμη τον ΚΒΣ, όπως σχεδιάζει και έχει εξαγγείλει στο παρελθόν. Ήταν μάλλον αρκετά αισιόδοξες οι προβλέψεις των σχετικών χρονοδιαγραμμάτων για τον εκσυγχρονισμό του δημοσίου, αλλά και αρκετών επιχειρήσεων, έτσι ώστε να επιτευχθεί η ηλεκτρονική τιμολόγηση και η ασύρματη διασύνδεση λογιστηρίων και Υπουργείου Οικονομικών.
Παρόλα αυτά, και η σχεδιαζόμενη επιμέρους αλλαγή στις διατάξεις του ΚΒΣ, που πιθανώς μετονομάζεται σε «Κανόνες Απεικόνισης Συναλλαγών», είναι εξαιρετικά θετική.
Με τις αλλαγές αυτές θα επιχειρείται κυρίως να μειωθούν οι χρονοβόρες και πολλές φορές άχρηστες διαδικασίες, καθώς και η μείωση μερικών εξωφρενικών ορίων προστίμων, που τελικά, απλά και μόνο, συσσωρεύουν χρέη προς το δημόσιο.
Οι διαφαινόμενες αλλαγές, για μεν τη μείωση των διαδικασιών, θα αφορούν κατά πάσα πιθανότητα την κατάργηση θεώρησης και τήρησης μερικών και ίσως αρκετών κύριων βιβλίων, αλλά και προσθέτων, την επιμήκυνση των χρονικών ορίων ενημέρωσης των βιβλίων, την επέκταση ηλεκτρονικών ευκολιών, αποθηκεύσεως δεδομένων, εξόφλησης αμοιβαίων απαιτήσεων, κ.ά., για δε τη μείωση των προστίμων θα αφορούν τη θέση πλαφόν σε αυτά, καθώς και την παροχή σημαντικών εκπτώσεων σε περίπτωση διοικητικών συμβιβασμών.
Η θετική επίδραση των σχεδιαζόμενων αλλαγών, αν τελικά γίνουν προς την κατεύθυνση που προαναφέρθηκε, θα είναι άμεση και προς το συμφέρον και του δημοσίου και των φορολογουμένων.


 


 


 


PRINTEC
ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ


Ο όμιλος Printec, πρωτοπόρος στο χώρο του αυτοματισμού συναλλαγών, ανακοινώνει ότι συμμετείχε ενεργά και στα δύο έργα ανέπαφων πληρωμών τα οποία υλοποιούνται αυτή τη στιγμή από τη Eurobank και την Alpha Bank. Ο όμιλος, σε συνεργασία με κορυφαίες εταιρείες στο χώρο των ηλεκτρονικών πληρωμών, όπως η Verifone, οδηγεί στη μετάβαση των συναλλαγών σε μια νέα εποχή, παρέχοντας ολοκληρωμένες λύσεις τεχνολογίας ανέπαφων πληρωμών, τόσο στη χώρα μας όσο και στις δεκατέσσερις χώρες της νοτιανατολικής Ευρώπης στις οποίες δραστηριοποιείται.
Στην Ελλάδα, η Printec συμμετέχει με υλικοτεχνική υποδομή στην πρώτη εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος της Alpha Bank σε συνεργασία με τη Visa και με την τεχνολογία Visa PayWave για ανέπαφες πληρωμές, η οποία ξεκίνησε το Μάρτιο, ενώ ενεργό συμμετοχή με τεχνολογία τερματικών για ανέπαφες πληρωμές της Verifone είχε και στο έργο το οποίο λανσαρίστηκε τον Ιούλιο, με τη συνεργασία της Eurobank και τη σειρά νέων καρτών MasterCard PayPass.
Η τεχνολογία ανέπαφων πληρωμών, μια εναλλακτική λύση αντί για μετρητά, αποτελεί τη νέα τάση στο χώρο των ηλεκτρονικών πληρωμών. Η χρήση της είναι ήδη αρκετά διαδεδομένη σε άλλες χώρες, καθώς αποτελεί μια ασφαλή, ευέλικτη και γρήγορη λύση, ιδανική για συναλλαγές χαμηλής αξίας σε περιβάλλοντα λιανικής πώλησης με μεγάλο όγκο συναλλαγών, όπως οι καφετέριες, οι σταθμοί εξυπηρέτησης, οι κινηματογράφοι, τα μέσα μεταφοράς κ.λπ.

  Περιεχόμενα
ΕΝ ΑΡΧΗ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
CEO & CSR MONEY CONFERENCE 2012
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΚΛΑΔΟΣ
ΚΛΑΔΟΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ-ΙΝΤΕΡΝΕΤ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΩΜΑΣ ΤΖΙΚΑΣ
ΟΟΣΑ: ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΤΟ R & D
ΑΓΟΡΑ ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ ΚΑΙ CASH & CARRY
ΣΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΧΑ
ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site