Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Δεκέμβριος 2012-Ιανουάριος 2013_τ.388                              

OLYMPIA DEVELOPMENT
ΣΧΕΔΙΟ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ 100 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ


O όμιλος του Πάνου Γερμανού δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική αγορά, επενδύοντας μέσω της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου 100 εκατ. ευρώ
 
Ο όμιλος Olympia Development, συμφερόντων του κ. Πάνου Γερμανού, ενάντια στο αντίξοο οικονομικό κλίμα, δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές της ελληνικής αγοράς και προχωρά σε επένδυση - μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου - ύψους 100 εκατ. ευρώ.
Η κίνηση αυτή στοχεύει στην ενδυνάμωση και την περαιτέρω ενίσχυση του retail κλάδου της Olympia Development (Public, Multirama και Getitnow). Με την απόφαση κεφαλαιοδότησης, ο κλάδος του retail εντάσσεται πλέον ως σύνολο, λειτουργικά και θεσμικά, κάτω από την ομπρέλα του ομίλου και αποκτά νέα δυναμική και μεγαλύτερη δυνατότητα να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που αναδύονται από την κρίση.
Ως αποτέλεσμα, δημιουργείται εύφορο έδαφος για την υλοποίηση επενδύσεων στο δίκτυο των καταστημάτων που, με όχημα το brand της Public, αναπτύσσεται ταχύτατα σε επίπεδο σημείων λιανικής. Ταυτόχρονα μειώνεται δραστικά η δανειακή θέση του συγκεκριμένου κλάδου για τον όμιλο.
Ο κ. Κώστας Καραφωτάκης, γενικός διευθυντής της Olympia Development, σχολίασε «Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 100 εκατ. ευρώ καταδεικνύει τη σαφή δέσμευση του μετόχου στην ελληνική αγορά, παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον. Ο κλάδος του retail (Public, Multirama και Getitnow.gr) έχει κερδίσει επάξια την εμπιστοσύνη των καταναλωτών. Mέσω αυτής της κίνησης, θα ενδυναμώσουμε περαιτέρω τη θέση του στην αγορά και θα “χτίσουμε” γερά θεμέλια πάνω στην επόμενη πενταετία».
Παράλληλα, ο κ. Γιάννης Καραγιάννης, σύμβουλος διοίκησης του ομίλου, Εταιρειών Πάνου Γερμανού σχολίασε το ευρύτερο κλίμα της αγοράς, σημειώνοντας: «Για όλους εμάς στην επιχειρηματική κοινότητα προτεραιότητα είναι να συμβάλουμε προκειμένου να δημιουργηθεί ένα πραγματικά θετικό κλίμα το οποίο θα προσελκύει επενδύσεις, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Και αυτό ακριβώς σηματοδοτεί η απόφασή μας για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 100 εκατ. ευρώ για επενδύσεις στην Ελλάδα και για στήριξη της χώρας».


Ο ΟΜΙΛΟΣ


Ο όμιλος εταιρειών Π. Γερμανού (Olympia Development), με 32 χρόνια επιχειρηματικής παρουσίας στην Ελλάδα και 19 χρόνια συνεχούς ανάπτυξης στη διεθνή αγορά, έχει σταθερό στόχο να δημιουργεί αξίες όπου δραστηριοποιείται. Με δυναμικό μάνατζμεντ, επιτυχημένη πορεία στρατηγικών συνεργασιών και 4.500 θέσεις εργασίες σε Ελλάδα και εξωτερικό, αποτελεί σήμερα έναν από τους κυρίαρχους ελληνικούς ομίλους.
Στην Ελλάδα δραστηριοποιείται στον κλάδο του retail μέσω των αλυσίδων Public και Multirama και τις online εταιρείες Getitnow.gr και meandhome.gr.
Παράλληλα διατηρεί παρουσία και στον κλάδο του χονδρεμπορίου τεχνολογίας μέσω της εταιρείας διανομής WestNet Distribution.
Μέσω της εταιρείας «Συστήματα Sunlight ΑΒΕΕ» (άμεσα συνδεδεμένης στο μέτοχο), η επιχειρηματικότητα του ομίλου εκτείνεται στον τομέα της βιομηχανίας, αλλά και του κλάδου ενεργειακών προϊόντων. Η «Συστήματα Sunlight», που συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων παραγωγών βιομηχανικών και αμυντικών μπαταριών διεθνώς, εξάγει το 98% του παραγόμενου προϊόντος της σε 100 χώρες και προμηθεύει το πολεμικό ναυτικό 25 ξένων κρατών.


 

  Περιεχόμενα
ΕΝ ΑΡΧΗ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ 2013
ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ
ENERGY MONEY CONFERENCE 2012
ΒΡΑΒΕΙΑ «ΧΡΗΜΑ - ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΟΥΖΟΥΝΗΣ»
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΛΑΔΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ MEVACO
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΛΕΞΙΑ ΚΟΥΚΚΟΥΛΛΗ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ OLYMPIA DEVELOPMENT
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ
ΣΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ ΤΟΥ Χ.Α.
ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site