Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Φεβρουάριος 2013-τ.389                              

ΣΕ ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ...ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΟΙ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Γιατί κινδυνεύει με καθυστέρηση η πώληση ΟΠΑΠ και ΔΕΠΑΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟΝ ΠΙΟ ΒΑΣΙΚΟ ΚΑΤΑΛΥΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΤΟ Χ.Α ΣΕ ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ ΕΠΙΠΕΔΑ, ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΛΗΨΗ Η ΟΧΙ ΝΕΩΝ ΜΕΤΡΩΝΤο φιλόδοξο πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων, που προβλέπει έσοδα 2,5 δις. ευρώ το 2013, κινδυνεύει να πέσει σε … νάρκες εσωτερικών (ΟΠΑΠ) και εξωτερικών(ΔΕΠΑ- ΔΕΣΦΑ) συμφερόντων.
Ο Πρόεδρος του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων δηλώνει ότι μέχρι το Πάσχα θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαγωνισμοί για τον ΟΠΑΠ και την ΔΕΠΑ, τα δύο «βαριά χαρτιά» του προγράμματος, αλλά  τίποτα δεν είναι σίγουρο.
Δύο ρωσικές εταιρείες - η Gazprom και η Sintez - έχουν προκύψει ως φαβορί για την εξαγορά του ομίλου της ΔΕΠΑ.
Η ανάδυση των ρωσικών εταιρειών ως φαβορί για την αγορά της ΔΕΠΑ προκάλεσαν προειδοποιήσεις από την ΕΕ και τις ΗΠΑ για το άνοιγμα της ελληνικής αγοράς σε ρωσικά συμφέροντα.
Μάλιστα η εκπρόσωπος τύπου του Σειτ Ντιπάρτμεντ, Βικτόρια Νούλαντ, διαμήνυσαν με εύσχημο τρόπο στην ελληνική κυβέρνηση να ξανασκεφτεί τα αποφάσεις που φαίνεται να έχει λάβει σχετικά με την επέκταση των Ρώσων στον ελληνικό ενεργειακό τομέα.
Αλλά και η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, κατά την επίσκεψή της στην Αθήνα φαίνεται να διαμήνυσε στον Α.Σαμαρά την επιθυμία της ν μην βάλει τους Ρώσους στο… ενεργειακό παιχνίδι
«Τίθεται το ερώτημα - τι θα γίνει αν οι Ρώσοι μας υποβάλουν προσφορά που δεν μπορούμε να αρνηθούμε;» δήλωσε στην εφημερίδα υψηλόβαθμος Έλληνας αξιωματούχος, προσθέτοντας: «Είμαστε υπό πίεση από την τρόικα να αντλήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις».
To Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) και η κυβέρνηση θα ξεπεράσει την προειδοποίηση του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ ότι η Ελλάδα πρέπει να διασφαλίσει διαφορετικές πηγές τροφοδοσίας με φυσικό αέριο, ώστε «να μην είναι όμηρος»;
Στον ΟΠΑΠ, ενώ Κόκκαλης και Μελισανίδης «κονταροχτυπιούνται», σύμφωνα με τις πληροφορίες της αγοράς, εάν ανατρέξει κάποιος στην προκήρυξη του ΤΑΙΠΕΔ για την πρόσληψη ανεξάρτητου εκτιμητή, που θα αποτιμήσει τον ΟΠΑΠ, προκύπτει ότι ο εκτιμητής όχι μόνο έχει τρεις μήνες για να κάνει την αποτίμηση, αλλά μπορεί να παρατείνει και τις προθεσμίες. Οι πιο δύσπιστοι, στην αγορά, βλέπουν ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο ευννοεί την Intralot, καθώς η σύμβαση, που διαρκώς ανανεώνεται, με βάση την οποία λειτουργεί το υφιστάμενο σύστημα του ΟΠΑΠ λήγει τον Ιούλιο. Αρα παράταση της προθεσμίας στην πώληση του ΟΠΑΠ θα οδηγήσει εκ των πραγμάτων σε νέα σύμβαση με την Intralot, μία σύμβαση που θα «κληρονομήσει» ο νέος ιδιοκτήτης του οργανισμού.Θα «βρέξει» νέα μέτρα εάν …


Η επιτυχία του προγράμματος των αποκρατικοποιήσεων αποτελεί, ίσως, τον πιο βασικό καταλύτη για να κινηθεί το Χ.Α σε υψηλότερα επίπεδα, αλλά κυρίως θα κρίνει σε καταλυτικό βαθμό και την πορεία της ελληνικής οικονομίας.
Εάν δεν πιαστούν οι στόχοι των αποκρατικοποιήσεων, θα… βρέξει νέα μέτρα!
Στο νέο Mνημόνιο ορίζεται ότι κάθε απόκλιση στο στόχο για τα έσοδα αποκρατικοποιήσεων, θα «σέρνει» την κυβέρνηση σε διορθωτικά μέτρα έως και 1 δισ. ετησίως!
Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Κομισιόν, από τις αποκρατικοποιήσεις προβλέπεται ότι θα εισπραχθούν 100 εκατ. το α' τρίμηνο του 2013, 1 δισ. το β΄ τρίμηνο και από 700 εκατ. τα δύο επόμενα. Αν δεν πιαστούν οι στόχοι, η Ελλάδα θα πρέπει να πάρει νέα μέτρα!
Το Μνημόνιο ορίζει ότι σε κάθε διαπιστωμένη απόκλιση από τους στόχους για τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις, που θα ελέγχονται κάθε τρίμηνο εξονυχιστικά από την Τρόικα, η κυβέρνηση θα είναι υποχρεωμένη να αναπροσαρμόζει το στόχο για το πρωτογενές πλεόνασμα, κατά 50% του ποσού της απόκλισης, ορίζοντας και πρόσθετα μέτρα για την επίτευξή του. Σε κάθε περίπτωση, με τον τρόπο αυτό προβλέπεται ότι μπορεί να επιβάλλονται πρόσθετα μέτρα έως και για 1 δισ. ευρώ πρόσθετης εξοικονόμησης σε ετήσια βάση!

  Περιεχόμενα
ΕΝ ΑΡΧΗ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ ΕΙΣΗΓΜΕΝΩΝ
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ Χ.Α.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ - ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ
ΒΡΑΒΕΙΑ ΧΡΗΜΑ – ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΟΥΖΟΥΝΗΣ 2012
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΤΖΑΜΑΝΙΔΗΣ
GAMING MONEY CONFERENCE 2012
CLINICAL RESEARCH CONFERENCE 2012
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site