Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Φεβρουάριος 2013-τ.389                              

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ ΕΙΣΗΓΜΕΝΩΝ


 


ΤΙΤΑΝ, ΔΕΗ ΚΑΙ EUROBANK ΑΝΟΙΞΑΝ… ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣΤις πρώτες ψήφους εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία έδωσαν οι αγορές, δίνοντας κεφάλαια στις εισηγμένες Τιτάν, ΟΤΕ και Eurobank
Η ΤΙΤΑΝ είναι η πρώτη ελληνική εταιρεία, η οποία αντλεί χρηματοδότηση από τις αγορές μετά την έναρξη της κρίσης, αναδεικνύοντας τόσο την ποιότητα της εταιρείας όσο και τις ενδείξεις βελτίωσης του κλίματος στους επενδυτικούς κύκλους έναντι της ελληνικής οικονομίας.
Η εταιρεία ολοκλήρωσε ομολογιακή έκδοση 4ετούς διάρκειας, με τοκομερίδιο 8,75%, ονομαστικής αξίας 200 εκατ.
Το επενδυτικό ενδιαφέρον υπήρξε ιδιαίτερα έντονο, τόσο από μεγάλους ιδιώτες πελάτες (Private Banking) όσο και από θεσμικούς επενδυτές. Το βιβλίο προσφορών ξεπέρασε τα 285 εκ., που αντιστοιχεί σε υπερκάλυψη κατά περίπου 2,9 φορές του αρχικού ελάχιστου στόχου των 100 εκατ..Ο ΟΤΕ


Μια σημαντική επιτυχία, η οποία, πέρα από εταιρικό, έχει σαφέστατα εθνικό χαρακτήρα, πέτυχε  και ο ΟΤΕ, που κατάφερε όχι μόνο να γίνει η δεύτερη ελληνική εταιρεία (είχε προηγηθεί η Τιτάν τον Δεκέμβριο) μετά το 2010 που απευθύνεται σε διεθνείς αγορές για να αντλήσει κεφάλαια, αλλά και να «σηκώσει» τον πήχη πολύ υψηλότερα από το σημείο που τον είχε θέσει.
Ο ΟΤΕ ζήτησε 500 εκατ. του έδωσαν 1,9 δισ. Ο λόγος για το νέο ευρωομόλογο πενταετούς διάρκειας.. Το βιβλίο προσφορών για το νέο ομολογιακό έκλεισε μέσα σε 24 ώρες (, με σημαντική υπερκάλυψη 2,7 φορές και με ετήσιο τοκομερίδιο 7,875%, πληρωτέο ανά εξάμηνο.
Οι επιτυχίες των ομολογιακών εκδόσεων τόσο της Τιτάν όσο και του ΟΤΕ από το προφανές όφελος για τις ίδιες τις εταιρείες, με την εξασφάλιση μεσοπρόθεσμης χρηματοδότησης από πηγές πέραν του τραπεζικού δανεισμού, είναι δυνατόν να ανοίξει το δρόμο των αγορών και για άλλες ελληνικές εταιρείες με συνολικότερες θετικές επιπτώσεις ως προς την αποκατάσταση της ρευστότητας στην οικονομία της χώρας.
Η υπεραπόδοση των προσφορών αποτελούν ψήφο εμπιστοσύνης των αγορών προς τις μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις, επισημαίνουν παράγοντες από την εγχώρια επιχειρηματική και χρηματιστηριακή σκηνή.EUROBANK: ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ 7,5 ΔΙΣ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ


Σημαντική μείωση της εξάρτησής της για την άντληση ρευστότητας από το ευρωσύστημα κατά 11 δισ. πέτυχε η Eurobank, αντλώντας από τις διεθνείς αγορές ρευστότητα ύψους 7,5 δισ.
Είναι η πρώτη ελληνική τράπεζα η οποία μετά από μακρά περίοδο αποκλεισμού από τις αγορές, προχώρησε το τελευταίο δίμηνο σε σύναψη συμφωνιών repos με διεθνείς τράπεζες ύψους 6 δισ., χρησιμοποιώντας τα EFSF ομόλογα που είχε λάβει στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης και 1,5 δισ. χρησιμοποιώντας ομόλογα άλλων διεθνών εκδοτών.
Οι συμφωνίες αυτές, σε συνδυασμό με την αύξηση των καταθέσεων κατά 2,8 δισ. τα δύο τελευταία τρίμηνα του 2012 και την αξιοποίηση στοιχείων του ενεργητικού (εταιρικά ομόλογα κ.ά.), επέτρεψαν τη μείωση σε σημαντικό βαθμό της έκθεσης της τράπεζας στο ευρωσύστημα, κατά 11 δισ.


 


 COCA COLA 3E: ΣΤΟ DNA ΤΗΣ Η… ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ


Το Μάρτιο η δημόσια πρόταση για έξοδο από το ΧΑΠιστή στη στρατηγική για μείωση του λειτουργικού κόστους και για ενίσχυση του μεριδίου αγοράς σε βάρος των βασικότερων ανταγωνιστών της παραμένει η διοίκηση της Coca Cola 3E.
«Η μείωση του κόστους είναι στο DNA μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Δημήτρης Λόης,
στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης για τα οικονομικά αποτελέσματα του 2012, τονίζοντας πως η εταιρεία θα συνεχίσει να αναζητά ευκαιρίες για να βελτιώσει το κόστος και να αυξήσει την αποδοτικότητά της. Περαιτέρω, δεν έκρυψε πως οι συνθήκες κατά τη διάρκεια του 2013 θα είναι εξίσου δύσκολες, κυρίως στις ανεπτυγμένες αγορές που δραστηριοποιείται.
Όσον αφορά την εισαγωγή της μετοχής στην αγορά του Χρηματιστήριο του Λονδίνου, εκτιμάται ότι θα γίνει στις αρχές του δευτέρου τριμήνου του 2013 καθώς υπάρχει σημαντική πρόοδος αναφορικά με την τακτοποίηση διαδικαστικών θεμάτων. Η περίοδος αποδοχής για τη δημόσια πρόταση που έχει εξαγγείλει η Coca Cola Hellenic, με στόχο την έξοδό της από το ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών προβλέπεται να ξεκινήσει μετά τη δημοσίευση των ελεγμένων οικονομικών καταστάσεων του 2012, η οποία υπολογίζεται να γίνει τον ερχόμενο Μάρτιο
Σε 285 εκατ. διαμορφώθηκαν τα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη της Coca Cola 3E για τη χρήση 2012, παρουσιάζοντας πτώση 12% σε σχέση με την προηγούμενη χρήση.
Τα συγκρίσιμα λειτουργικά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 453 εκατ., μειωμένα κατά 13% έναντι του 2011, ενώ τα καθαρά έσοδα από πωλήσεις ανήλθαν σε 7,045 δισ., αυξημένα 3%.
Ο όγκος πωλήσεων παρέμεινε αμετάβλητος το 2012. Στις αναδυόμενες αγορές σημειώθηκε αύξηση του όγκου πωλήσεων 4%, η οποία αντισταθμίστηκε από πτώση 2% και 5% στις αναπτυσσόμενες και αναπτυγμένες αγορές αντίστοιχα.
Το 2013 η Coca Cola 3E αναμένει δυσχερές μακροοικονομικό περιβάλλον, ειδικά στις ανεπτυγμένες αγορές. Τα μέτρα λιτότητας αναμένεται να συνεχίσουν να πλήττουν το διαθέσιμο εισόδημα, ενώ τα ποσοστά της ανεργίας συνεχίζουν την ανοδική τους τάση στις περισσότερες από τις χώρες όπου δραστηριοποιείται, με αποτέλεσμα να αγγίξουν το ιστορικά υψηλότερο ποσοστό του 11,7% στην ευρωζώνη τον Δεκέμβριο του 2012.


 ΤΙΤΛΟΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: MEGA DEAL ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ GLENCORE


Κάθε άλλο παρά απαρατήρητη πέρασε από την αγορά η σύναψη του συμβολαίου ύψους 200 εκατ. δολ. που υπέγραψε ο όμιλος Μυτιληναίος με την
ελβετική πολυεθνική Glencore. Η σύμβαση αυτή έρχεται να πιστοποιήσει τον εξαγωγικό προσανατολισμό του ομίλου και να υπογραμμίσει τον σημαντικό ρόλο της βιομηχανίας αλουμινίου στην Ελλάδα, της οποίας η προστιθέμενη αξία στο τελικό ελληνικό προϊόν που εξάγεται υπερβαίνει το 80%.
H συμφωνία προβλέπει την πώληση 75.000 τόνων αλουμινίου σε κολόνες και πλάκες από τη θυγατρική του ομίλου Αλουμίνιο Ελλάδος στον ελβετικό όμιλο, προκειμένου να διατεθούν στις ευρωπαϊκές και τις αμερικανικές αγορές από τον Ιανουάριο του 2013 μέχρι τον Ιούνιο του 2014. Επιπλέον η επίτευξη της συμφωνίας αυτής συνδέεται με την υλοποίηση του προγράμματος εξορθολογισμού του κόστους, ενώ εντάσσεται στον στόχο της περαιτέρω διεθνοποίησης της δραστηριότητας μεταλλευμάτων-μετάλλων, που θα διασφαλίσει την ανταγωνιστική θέση της Αλουμίνιον στην ευρωπαϊκή και την παγκόσμια αγορά την επόμενη 20ετία. Σε επίπεδο ομίλου για το 2013 υπολογίζεται ότι το ποσοστό των εξαγωγών στο σύνολο των πωλήσεων θα κυμανθεί στο 80%-90%, με εξαίρεση τη δραστηριότητα της ηλεκτρικής ενέργειας που αφορά την εγχώρια αγορά. Η ελβετική πολυεθνική Glencore πρόσφατα εξαγόρασε τον πολυεθνικό κολοσσό Xstrata και συγκαταλέγεται πλέον μεταξύ των τριών μεγαλύτερων μεταλλευτικών και μεταλλουργικών εταιρειών παραγωγής και εμπορίας παγκοσμίως.
Στο εννεάμηνο του 2012, ο όμιλος Μυτιληναίου παρέμεινε σε θετική τροχιά, παρά τη βαθιά και παρατεταμένη ύφεση της ελληνικής οικονομίας, αλλά και λόγω του επιδεινούμενου διεθνούς περιβάλλοντος. Ο όμιλος έχει προσαρμόσει τη στρατηγική του και εστιάζει στη διασφάλιση της μέγιστης δυνατής ρευστότητας, στην περαιτέρω διείσδυση της ΜΕΤΚΑ σε αγορές του εξωτερικού με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και αυξανόμενες ενεργειακές ανάγκες, στην αξιοποίηση των ευκαιριών που προκύπτουν από την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και, τέλος, στη δραστική ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των τομέων μεταλλουργίας και ενέργειας.
Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών το εννεάμηνο του 2012 έφθασε τα 1,095 δισ., έναντι 1,139 δισ. την αντίστοιχη περίοδο του 2011. Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν στα 11,6 εκατ. ευρώ, έναντι 46,1 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2011.


 


ALPHA BANK- EMPORIKI: ΣΤΑ 200 ΕΚΑΤ. ΟΙ ΕΤΗΣΙΕΣ ΣΥΝΕΡΓΕΙΕΣΗ εξαγορά της Emporiki Bank δεν μειώνει τις άμεσες κεφαλαιακές ανάγκες της Alpha Bank, που παραμένουν στα 4,57 δισ.
Πριν από τη μεταβίβαση της Emporiki η Crédit Agricole την ενίσχυσε κεφαλαιακά με 2,9 δισ., ενώ αγόρασε και μετατρέψιμο ομόλογο έκδοσης Alpha 150 εκατ., το οποίο προσμετράται στο Core Tier I της Alpha, όχι όμως στο «πρωτοβάθμιο κεφάλαιο», και επομένως δεν μειώνεται το ύψος της ΑΜΚ (2,57 δισ.).
Η εξαγορά της Εμπορικής συνεισφέρει στην Alpha καθαρή αξία ενεργητικού 2,7 δισ. με στοιχεία 30/9, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται συνέργειες και άλλες πιθανές θετικές επιδράσεις, όπως για παράδειγμα η αποτελεσματική διαχείριση του δανειακού χαρτοφυλακίου.
Με την υπογραφή της Συμβάσεως Αγοράς Μετοχών και την προσαρμογή που προέκυψε από τη συναλλαγή, η Crédit Agricole ολοκλήρωσε την κεφαλαιακή ενίσχυση της Εμπορικής καταβάλλοντας συνολικά 2,9 δισ. και αγόρασε Ομόλογο εκδόσεως της Alpha 150 εκατ. μετατρέψιμο σε μετοχές. Δημιουργείται ο δεύτερος σε μέγεθος χρηματοοικονομικού ομίλου στην Ελλάδα και η Alpha Bank τοποθετείται σε πρωτεύουσα θέση με μερίδιο αγοράς στην Ελλάδα περίπου 20% στις καταθέσεις και 24% στις χορηγήσεις. Ταυτόχρονα, η εστίαση των δύο Τραπεζών στην επιχειρηματική πίστη καθιστά το ενοποιημένο σχήμα σημείο αναφοράς στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.
Επίσης δημιουργούνται σημαντικές υπεραξίες  για τους μετόχους. Η Alpha Bank αναμένει να επωφεληθεί από ετήσιες συνέργειες ύψους 200 εκατ.ΈΝΤΟΝΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΙΚΡΗ… ΔΕΗ


Υπάρχει έντονο  ενδιαφέρον ξένων κολοσσών από Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία και Μέση Ανατολή για τη «μικρή» ΔΕΗ, που αναμένεται να δημιουργηθεί εφόσον επιλεχθεί το ιταλικό μοντέλο διάσπασης της επιχείρησης.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, το οποίο επικαλείται κυβερνητικούς αξιωματούχους, το σχέδιο που συντάσσει η κυβέρνηση, προβλέπει τη διχοτόμηση της ΔΕΗ. Το 1/3 θα πωληθεί σε ιδιώτες  και στρατηγικός επενδυτής για το 66% της επιχείρησης.
Πάντως και έως ότου γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το σχέδιο, είναι δύσκολο να προσδιοριστεί το ακριβές ποσό που θα αποκομίσει η κυβέρνηση από αυτήν τη «διχοτόμηση» της ΔΕΗ, η κεφαλαιοποίηση της οποίας - κατά την WSJ - υπολογίζεται στα 1,5 δις ευρώ.
Με το σχέδιο αυτό θα ικανοποιηθούν και οι απαιτήσεις της Ε.Ε. για το «άνοιγμα» της αγοράς ενέργειας, δεδομένου ότι η ΔΕΗ εξακολουθεί να ελέγχει το 90% της αγοράς και τα 2/3 της παραγωγής ενέργειας.


 

  Περιεχόμενα
ΕΝ ΑΡΧΗ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ ΕΙΣΗΓΜΕΝΩΝ
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ Χ.Α.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ - ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ
ΒΡΑΒΕΙΑ ΧΡΗΜΑ – ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΟΥΖΟΥΝΗΣ 2012
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΤΖΑΜΑΝΙΔΗΣ
GAMING MONEY CONFERENCE 2012
CLINICAL RESEARCH CONFERENCE 2012
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site