Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Δείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης

Older Conferences

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

Δείτε τον απολογισμό του Συνεδρίου

More ...

 


Φεβρουάριος 2013-τ.389                              

ΟΥΔΕΝ ΚΡΥΠΤΟΝ


Οι αυξήσεις κεφαλαίου των τραπεζών μάλλον παρατείνονται, ωστόσο η Alpha Bank θα είναι η πρώτη που θα υλοποιήσει AMK, ενώ θα ακολουθήσουν η Πειραιώς τον Μάιο ή τον Ιούνιο και η Εθνική προς τον Σεπτέμβριο του 2013.
Το ετήσιο κουπόνι του 7% που θα πρέπει να πληρώνουν οι τράπεζες στο ΤΧΣ για τα CoCos είναι ακριβό, με αποτέλεσμα οι τραπεζικές μετοχές να φαίνονται λιγότερο ελκυστικές.Το 10% της ελάχιστης συμμετοχής στην Alpha Bank και στην Πειραιώς έχει εξασφαλιστεί σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες. Η Πειραιώς έχει συγκεντρώσει 530 εκατ. σε σύνολο 5,3 δισ., και η Alpha άνω των 250 εκατ., σε σύνολο 2,5 δισ., και στοχεύουν σε μεγαλύτερα ποσοστά.
Ο Μιχάλης Σάλλας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι ιδιώτες επενδυτές θα καλύψουν τουλάχιστον το 10% της αύξησης κεφαλαίου που σχεδιάζεται μέσω της έκδοσης νέων μετοχών.Σε προχωρημένες συζητήσεις με την Alpha Bank για την απόκτηση του ελέγχου της ΑΕΓΕΚ κατασκευαστικής βρίσκεται ο όμιλος Ελλάκτωρ. Εάν η επιχειρούμενη συμφωνία στεφθεί με επιτυχία, η «Άκτωρ» θα προσθέσει στο ανεκτέλεστο υπόλοιπο σημαντικά έργα. Πρόκειται για το Μετρό Θεσσαλονίκης και την αποπεράτωση του οδικού άξονα Άκτιο-Αμβρακία.«Έβγαλαν στη βιτρίνα» και την ΕΥΑΘ: To διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ ενέκρινε την έναρξη της διαδικασίας ιδιωτικοποίησής της.
 Το μοντέλο αξιοποίησης προβλέπει την πώληση του 51% των μετοχών της ΕΥΑΘ και τη μεταβίβαση του ελέγχου της εταιρείας σε επενδυτή ο οποίος θα επιλεγεί μέσω διεθνούς πλειοδοτικού διαγωνισμού, διαδικασία η οποία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Οκτώβριο. Η κυβέρνηση προτίθεται να διατηρήσει το 23%, το οποίο ενδέχεται να πωληθεί αργότερα.Την εισαγωγή του ΟΤΕ στον Stoxx Europe 600 εξετάζει η διοίκηση του Οργανισμού.Διαψεύδουν Τράπεζα Κύπρου και Cyprus Popular Bank σενάρια για συγχώνευση.Ο ΔΟΛ διαψεύδει, για μία ακόμη φορά, τα δημοσιεύματα τα οποία αναπαράγονται, κατά τακτά χρονικά διαστήματα, περί επικείμενης συγχώνευσης με την «Πήγασος».Σε χρονικό ορίζοντα ενός έτους θα έχει αποκατασταθεί η κερδοφορία του νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, σύμφωνα με τη διοίκηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.ΤΗΣ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ «ΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟ»
Η αγωνία των τραπεζιτών


Αγωνιώδεις προσπάθειες να αλλάξουν οι όροι, αλλά και τα χρονικά περιθώρια των αυξήσεων μετοχικών κεφαλαίων των ελληνικών τραπεζών, καταβάλλουν οι τραπεζίτες. Εάν οι ΑΜΚ πραγματοποιηθούν με τους υπάρχοντες όρους, τότε από την πρώτη στιγμή οι ιδιώτες μέτοχοι θα απολέσουν σημαντικό μέρος των κεφαλαίων που θα βάλουν.
Ο ίδιος ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, έγινε αποδέκτης αυτών των προσπαθειών, με την Ένωση Ελλήνων Τραπεζιτών να διερωτάται «πώς είναι δυνατόν ένας επενδυτής να δώσει 1,5 ευρώ τη μετοχή και την επομένη να έχει αξία 0,75 ευρώ».
Οι τέσσερις μεγάλες τράπεζες έχουν συνολικά αρνητική θέση, περίπου 8 δισ., γεγονός που αποθαρρύνει τους επενδυτές από το να ρίξουν νέα κεφάλαια στις τράπεζες.
Με τους υπάρχοντες όρους της ανακεφαλαιοποίησης, το P/BV, δηλαδή η τιμή προς λογιστική αξία των τραπεζών, θα είναι από 1 έως 1,8, όταν οι «υγιείς» τράπεζες της Ευρώπης έχουν P/BV 0,65 με 0,7. Οι ελληνικές τράπεζες θα είναι πανάκριβες και αν ένας επενδυτής συμμετάσχει σε μια ΑΜΚ, θα υποστεί μεγάλη πτώση, λόγω του καθορισμού της τιμής της αύξησης κεφαλαίου, αλλά και της πτώσης που θα ακολουθήσει, γιατί απλά οι μετοχές των τραπεζών θα είναι υπερτιμημένες.


 


 


«Μεταναστεύει» και η Βιοχάλκο


Μετά από την Coca Cola και τη ΦΑΓΕ, ακόμη μία μεγάλη εγχώρια βιομηχανία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα αναφορικά με την παρουσία της στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και τη μεταφορά της έδρας της στο εξωτερικό. Ο λόγος για τη Βιοχάλκο, η οποία, όπως προκύπτει από ανακοίνωσή της, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει την Ελλάδα. Παράλληλα, παραδέχεται ότι διερευνά προτάσεις συμβούλων, προκειμένου να αποκτήσει καλύτερη πρόσβαση στις διεθνείς αγορές κεφαλαίων, στο πλαίσιο της εξασφάλισης χρηματοδότησης των επενδυτικών σχεδίων των θυγατρικών της.
Την ανάγκη ανατροπής των συνθηκών που αποτελούν αντικίνητρο παραμονής των επιχειρήσεων στην Ελλάδα τονίζει σε επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα, ο ΣΕΔ.
Θεωρούμε υποχρέωσή μας να επαναλάβουμε, για άλλη μία φορά, το πάγιο αίτημα για αλλαγή του άρθρου 9 παρ. 4 του Ν. 3461/2006, όπου προσδιορίζεται το «δίκαιο και εύλογο τίμημα» για δημόσιες προτάσεις, αλλά κυρίως να επισημάνουμε ότι, πέρα από τη βελτίωση των συνθηκών για την αποζημίωση των μετόχων μειοψηφίας, σε ανάλογες περιπτώσεις προέχει η ανατροπή των συνθηκών που αποτελούν αντικίνητρο παραμονής στην Ελλάδα για κάθε είδους και μεγέθους επιχειρήσεις», επισημαίνει ο ΣΕΔ.


Ίσως μας πάρει και… φθινόπωρο


Οι πιο απαισιόδοξοι εκτιμούν ότι θα μας πάρει καλοκαίρι, ίσως και φθινόπωρο, για να ολοκληρωθεί η πώληση, αν και ο Τ. Αθανασόπουλος δηλώνει ότι το θέμα θα τελειώσει μέχρι το Πάσχα.
 Το Baupost fund συμμετέχει στον ΟΠΑΠ με 5% και λέγεται ότι αγοράζει διαρκώς, επιδιώκοντας η θέση του να ξεπεράσει το 10%.
Πάντως, το Silseschester, η Fidelity και το Baupost ελέγχουν το 15% και τα τρία αυτά funds αποτελούν τον δεύτερο ισχυρότερο μέτοχο μετά το Δημόσιο, η συμμετοχή του οποίου ανέρχεται στο 33%.+ γράφημα το στέλνω χωριστά
Motor Oil: Αδικαιολόγητο discount βλέπει η Citi


Το πιο φθηνό διυλιστήριο στην Ευρώπη είναι ελληνικό, εκτιμά η Citigroup. Εκτός του ότι προτείνει σύσταση «buy» για τη μετοχή, με τιμή-στόχο τα 9,3 ευρώ, αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι ότι, βάσει των προβλέψεών της, και εφόσον αυτές επιβεβαιωθούν βέβαια, ο τίτλος είναι διαπραγματεύσιμος με 5,4 φορές τα κέρδη του 2013, όταν ο μέσος όρος του κλάδου είναι στις 10,8 φορές.
Επίσης τονίζει ότι είναι φθηνή ακόμη και στον δείκτη EV/EBITA (αξία επιχείρησης προς λειτουργικά κέρδη), καθώς διαπραγματεύεται 4,8 φορές τα λειτουργικά κέρδη του 2013, αντί για 5,6 φορές για τον ευρωπαϊκό μέσο με 15% discount.
Το discount μοιάζει αδικαιολόγητο, αν ληφθούν υπόψη και οι λειτουργικοί δείκτες που υπολογίζει η Citi για την εταιρεία.
Η αποδοτικότητα των επενδεδυμένων κεφαλαίων των ευρωπαϊκών διυλιστηρίων για το 2013, εκτιμάται στο 7,4%, ενώ της ΜΟΗ υπολογίζεται ότι θα είναι διπλάσια, στο 14,8%. Ακόμη, η Citi επισημαίνει ότι η απόδοση των ταμειακών ροών αποδίδει 27,9% έναντι 11,5% για τον κλάδο.+ ΓΡΑΦΗΜΑ το στέλνω χωριστά


«Παιχνίδια» με τη μετοχή της Coca Cola 3E


Έχουν κουράσει τα «παιχνίδια» με τη μετοχή της Coca Cola 3E, καθώς την «τραβούν» υψηλότερα μόλις η αγορά υποχωρεί, για να ωραιοποιήσουν την εικόνα του Χ.Α., γιατί αποτελεί τη μετοχή με τη μεγαλύτερη στάθμιση στη διαμόρφωση του Γενικού Δείκτη (17%). Αντίθετες εκτιμήσεις για την πορεία της μετοχής δίνουν η Morgan Stanley και η Société Générale.
Στα 23 ευρώ αυξάνει την τιμή-στόχο της Coca Cola 3E η JP Morgan, από 20 ευρώ προηγουμένως, διατηρώντας αμετάβλητη τη σύσταση σε «overweight», δηλαδή για αποδόσεις καλύτερες της αγοράς.
Η αντίδραση της μετοχής, ενόψει της εισαγωγής στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, έφτασε σε όρια υπερβολής, σημειώνει η Société Générale και δίνει σύσταση «sell» και τιμή-στόχο 12μήνου τα 14 ευρώ!


ΜΕΤΚΑ: «Βλέπει» τα 15 ευρώ


Νέα, υψηλότερη, τιμή-στόχο για τη μετοχή, στα 15 ευρώ, περίπου 40% υψηλότερα από την προηγούμενη τιμή-στόχο, τα 10,5 ευρώ, και σύσταση «outperform» (απόδοση καλύτερη από αυτήν της αγοράς), δίνει η Εθνική Χρηματιστηριακή.
Η χρηματιστηριακή θεωρεί ελκυστικό το σημείο εισόδου για τη μετοχή, ενώ εκτιμά ότι το μέσο μέρισμα κατά την περίοδο 2012-2014 θα διαμορφωθεί στα 0,6 ευρώ ανά μετοχή. Παράλληλα, εκτιμά ότι διαπραγματεύεται με discount 28% σε σχέση με τον ιστορικό μέσο όρο, ενώ θεωρεί ότι το τρέχον ανεκτέλεστο εργασιών διασφαλίζει ορατότητα κερδών και για το 2013.


 

  Περιεχόμενα
ΕΝ ΑΡΧΗ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ ΕΙΣΗΓΜΕΝΩΝ
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ Χ.Α.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ - ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ
ΒΡΑΒΕΙΑ ΧΡΗΜΑ – ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΟΥΖΟΥΝΗΣ 2012
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΤΖΑΜΑΝΙΔΗΣ
GAMING MONEY CONFERENCE 2012
CLINICAL RESEARCH CONFERENCE 2012
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ EBOOK

 Όροι και προϋποθέσεις του site